|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  267 268 [269] 270 271   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
21.10.2010 13:11:53   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja bih joj i dalje pravila mlijecne kasice sa AD, a samo nocu davala kravlje, jer po danu smo vise navikli da je svaki obrok kasikom, a da je odviknem od nocnog hranjenja pokusala sam i bezbroj noci i ona i ja neprospavanih prosli, ali nema sanse, jede tri mlijecna, jedan vocni, jedan povrćni obrok, pije sok, caj... dosta i gricka po nesto izmedju obroka, ali opet trazi taj nocni user posted image

Moj mladji momak ima skoro 9 mjeseci a i dalje trazi nocni obrok.meni je dr za kravlje mlijeko rekla da ako mi finansijska situacija to dozvoli dajem Ad do 1 godine, znaci nevezano za alergiju.
A razlog
U kravljem mlijeku nema dovoljno vitamina i ostalog sto je potrebno malim bebacama.Ja bih davala kravlje mlijeko,ali po danu mozda koristila one mlijecne hapice od HIPP-a i Milupe koje su sa Ad-om napravljene da bebica jede kasikom.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6701
21.10.2010 22:04:17   
Nenci
Ma mene nesto jos strah da mu dam mlijeko iz tetrapaka samo da pije iz flasice, zasad samo u kasice dodajem pomalo. Inace on doji pa mu onda i ne treba ustvari...

A sta je sa   jogurtom,   jel to dajete?

Ja nisam, jer jedni kazu smije drugi kazu ne smijeuser posted image

Nas bebac slatki je obradovao mamu i tatu na Dan zaljubljenih :))))
Viktor 14.02.2010.
(cekali smo 3,5 godine)

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 6702
21.10.2010 22:06:43   
bebacha
Koliko ja znam prvo se uvode jogurt,sir.kajmak pa tek onda kravlja mlijeko

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Nenci)
Neposredna veza do poruke: 6703
21.10.2010 22:29:40   
salmy
IZVORNA PORUKA: bebacha

Koliko ja znam prvo se uvode jogurt,sir.kajmak pa tek onda kravlja mlijeko
Ne mora znaciti,ja sam uvela mlijeko oko 7 mj i user posted image prihvatio bez problema! siru  i jogurtu nije ljubiteljuser posted image user posted image  
A iskreno nisam se opterecivala  sa tablicom davala sam mu svasta po malo,ubacivala nove okuse.Sad ce mu godina dana  i jede sve user posted image
hvala Bogu sto je takav! poguzija mala

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6704
21.10.2010 22:37:11   
bebacha
Ja sam citala da tako treba jer je mlijeko najjace od svega toga.ja sam uvela jogurt,mlijeko pa ostalo.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 6705
21.10.2010 22:39:07   
salmy
Mene zanima do kada da dajem AD user posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6706
21.10.2010 22:40:22   
amela2208
dobro vece svima...
Nenci lekice83user posted image user posted image user posted image user posted image
samo da vam javim da smo probalı palentu ı da nam se jako svidjelauser posted image ne samo sari vec i mami jojuser posted image user posted image user posted image user posted image ja inace volim zitariceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
vidim da se raspitujete za jogurt ja ga odavno dajem i nismo ımalı problema sa njım.

Sara&Mohammad

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6707
21.10.2010 22:42:24   
bebacha
jogurt je jako dobar za bebe.moja curica bas voli i obidni i vocni.vidjet cemo hocel joj i brat biti takavuser posted image

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 6708
21.10.2010 22:42:46   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: salmy

eh draga moja do kadauser posted image

uglavnom kažu mlijeko treba izbjegavati do 1 godine...
ja sam iskerno uvela i malo prije starijoj....
neka djeca neće mlijeko kravlje pa piju AD i do 2 rođendana....
pa sad...
tebi će malenom uskoro godina ti bi možda i mogla sa kravljim mlijekom probati i tako postepeno isključiti AD.

imamo i temu o tome...isksutva druga,..pogledaj molim te malo temu mlijeko, jaja i mliječni porizvodi mislim da tu ima dosta savjeta, vjerujem pomoći će ti.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 6709
21.10.2010 22:44:44   
salmy
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

eh draga moja do kadauser posted image

uglavnom kažu mlijeko treba izbjegavati do 1 godine...
ja sam iskerno uvela i malo prije starijoj....
neka djeca neće mlijeko kravlje pa piju AD i do 2 rođendana....
pa sad...
tebi će malenom uskoro godina ti bi možda i mogla sa kravljim mlijekom probati i tako postepeno isključiti AD.

imamo i temu o tome...isksutva druga,..pogledaj molim te malo temu mlijeko, jaja i mliječni porizvodi mislim da tu ima dosta savjeta, vjerujem pomoći će ti.user posted image

Ma uvela zena davno kravuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ako mislimo na upakaovanuuser posted image user posted image user posted image  pije on sve! AD samo nocu,a kontam da ga ukinem skroz ili da nastavimuser posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6710
21.10.2010 22:48:52   
Anoniman
salmy ja necu ukidati sve dok ga ona sama ne ukine al odavno smo na AD samo ujutru i naveceuser posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 6711
21.10.2010 22:53:26   
salmy
Evo citam bas citam temu mlijeko u mlijecni prozvodi! pa misljenja su nekako pomjesana.user posted image  godi i tetrapak i AD  

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6712
21.10.2010 22:55:15   
Anoniman

Evo citam bas citam temu mlijeko u mlijecni prozvodi! pa misljenja su nekako pomjesana.user posted image  godi i tetrapak i AD  

moja jede normalno pahuljice,plazmu pa cak i pije obicno mlijeko al bebimil 2 puta ostaje do daljnjeguser posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 6713
21.10.2010 22:58:16   
salmy
IZVORNA PORUKA: noa

Kako 2 puta? i zanima me kako spremas pahuljice? ja ih jos uvijek skuham izblendam i pomjesam sa vocem 

moja jede normalno pahuljice,plazmu pa cak i pije obicno mlijeko al bebimil 2 puta ostaje do daljnjeguser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6714
21.10.2010 23:01:16   
Anoniman
Salmy ujutru kad se probudi popije 180ml bebimila i isto toliko navece kad podje spavati..a dajem joj onaj cornflex ugrijem mlijeko i potopim ih,fino omeksaju i cura jedeuser posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 6715
21.10.2010 23:03:37   
salmy
Probacu i ja njemu dati cornflex ( ja ga volim) a on jede onaj sa 5 vrsta zitarica!
Super bas cu mu jutru napraviti! Hvala tiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6716
21.10.2010 23:06:26   
Anoniman

Probacu i ja njemu dati cornflex ( ja ga volim) a on jede onaj sa 5 vrsta zitarica!
Super bas cu mu jutru napraviti! Hvala tiuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja slucajno otkrila da ona voli,napravila sebi i haj dat cu joj da proba i spucala mi sveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ostala mama bez doruckauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ovaj 5 vrsta moja madam nije htjelauser posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 6717
21.10.2010 23:09:36   
Nenci
Amelaaaa ... user posted image  oj zeno nigdje te user posted image
Kako nam je Sara? ljubimo je u cupe crne.
A kako joj dajes jogurt?
Sam da pije ili stavljas u kasice user posted image
I jel obicni jogurt ili onaj vocni?

Viktor 14.02.2010.
(cekali smo 3,5 godine)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 6718
21.10.2010 23:15:01   
amela2208
nenci nedostajala si nam an RRuser posted image dobro dosla nazaduser posted image
e ne pıtaj za mene dje sam ı sta sam. Pre zauzeta sam, imam milion obaveza, jurim za ovim mojim brzim gonzalesom, ledja me muce, imam ispite ucim.... svasta po nesto. Sarica je dobro masala, lijepo napreduje, jede sve i dalje je dojim i tako
A jogurt dajem i vocni i normalni, na kasiku i jako ga voliuser posted image  Pocni i ti slobodno. Pubni Viktora od nas dvije

Sara&Mohammad

(odgovor članu Nenci)
Neposredna veza do poruke: 6719
21.10.2010 23:24:15   
Nenci
E hvala na dobrodoslici amela user posted image , bolje vas nasla.
Ma i ja sam ti skoro ista, ovaj moj skocko ne miruje ni 10 sekundi, Nek je ziv i zdrav al polomi nas.
E super za jogurt moramo i mi probati. Jedva cekam, nadam se da ce prihvatiti.
Pocela sam mu davati mladi sir i pomalo pavlaku. Sad cemo i jogurt user posted image
Ljubimo vas i laku noc. Ide mama spavat. Valja opet vjezbat gimnastiku sa svrcom po cio dan user posted image  (i onda mi kazu ti si super smrsala, pa gdje necu user posted image )

Viktor 14.02.2010.
(cekali smo 3,5 godine)

Neposredna veza do poruke: 6720
21.10.2010 23:47:45   
lekica83
amela 2208 user posted image user posted image user posted image ljubimo Saru punooooo, citam i ti si zauzeta, tako je i kod nas,dan prodje zacas,samo sto skuham jedno nahranim i potrijebim vrijeme je da se pravi nesto drugo za jelo user posted image a da ne govorim da jos milion obaveza imam sa strane..Bas mi je drago da cura voli palentu i mi je isto cesto papamo

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

Neposredna veza do poruke: 6721
22.10.2010 8:47:47   
lekica83
Mojoj curi ce uskoro 10 mjeseci pa me interesuje koje namirnice ste vi uvele u ovom periodu pa da i mi jos obogatimo jelovnik..

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6722
22.10.2010 8:56:29   
chuci
najbolje ti je da vidiš tamo na kalendarima dohrane, jer ne možeš ti isto npr voće i povrće uvoditi kao ja jer je moja imala 10 mjeseci u ljeto, kad je bilo svega i svačega.
mi smo tada nekada uveli borovnice, lubenicu, dinju, grožđe, krastavac. čini mi se da je to to.
tada sam joj uvela i sljedeći obrok (poslije jednog obroka i jednog međuobroka) ali pomalo je jela, baš za početak

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6723
22.10.2010 9:01:45   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lekica83

Mojoj curi ce uskoro 10 mjeseci pa me interesuje koje namirnice ste vi uvele u ovom periodu pa da i mi jos obogatimo jelovnik..

kalendar nadohrane

evo ti link pa pogledaj, na temi imamo 2 kalendara, oba bliska ali ima nekih rzaličitosti pa pogledaj user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6724
22.10.2010 9:30:38   
lekica83
chuci , mi smo sve probali ove namirnice sem krastavca, bilo ljeto i ja reko da iskoristim sezonu user posted image user posted image a sto se tice voca i povrca ne idem bas skroz za tablicama, ja to malo ranije vecinom uvedem osim onih koje su po meni visoko alergene a to je jagoda itd. To jos nismo probali a krastavac i mene zna namuciti pa zato nisam jos to joj dala.
Imam ove kalendare nadohrane, bas sam ih isprintala i onako ih okvirno pratim ali po meni nema dovoljno vrsta namirnica pa sam mislila imali jos nesto sto bi mogla da joj pravim. Ma vjerovatno izmisljam toplu vodu user posted image user posted image , jer mi se cini da jede sve jedno te isto.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 6725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  267 268 [269] 270 271   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  267 268 [269] 270 271   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *