Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 9:36:50
chuci
vjeruj i ja sam tako mislila, sve da mi je još nešto. onda sam napisala sve vrste voća i povrća koje imamo u našim krajevima kojih sam se sjetila i napravila svoj kalendar nadohrane. za vrijeme davanja sam googlala svaku namirnicu i čitala zašto da ili ne davati u određeno vrijeme. eno imaš moj kalendar tamo pred kraj one teme kalendar nadohrane. i zamolila sam da mi se napiše ako se ko sjeti još neke namirnice koju sam ja zaboravila. ali niko nije zainteresovan. isto sam predložila da mi pravimo svoj rr kalendar, a ne da se većinom koristi onaj rodin, no nadležni moderator, koji bi po mom mišljenju to trebao organizovati i primjerice nama dijeliti namirnice da googlamo kada davati i zašto, pa da sastavimo, nije se javio. a bilo bi cool, RR kalendar nadohrane dobiješ kad ideš na prvi pregled sa bebom kod dr.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 10:17:21
lekica83
chuci nasla sam tvoj kalendar nadohrane, pa tako sam i ja sebi nesto okvirno napisala i dodavala kako mi sta padne na pamet pa se raspitam kad i zbog cega bi moglo da se uvede. A super ti je ideja za RR kalendar nadohrane, samo pretpostavljam da bi se bilo tesko usaglasitit kad sta ide jer za dosta namirnica imas za i protiv, ja sam se naslusala svega i svacega za mlijeko iz tetrapaka, cak i od strane pedijatara, jedan tvrdi niposto do godine, drugi kaze slobodno,novija istrazivanja su pokazala da je ok da beba pije to mlijeko, jedino zeljezo treba nadoknaditi iz povrca, ma vise se i ne sjecam razloga za i protiv. uglavnom ako se cega sjetim pisacu na temi kalendar nadohrane pa da to dodamo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 10:21:07
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: chuci
vjeruj i ja sam tako mislila, sve da mi je još nešto. onda sam napisala sve vrste voća i povrća koje imamo u našim krajevima kojih sam se sjetila i napravila svoj kalendar nadohrane. za vrijeme davanja sam googlala svaku namirnicu i čitala zašto da ili ne davati u određeno vrijeme. eno imaš moj kalendar tamo pred kraj one teme kalendar nadohrane. i zamolila sam da mi se napiše ako se ko sjeti još neke namirnice koju sam ja zaboravila. ali niko nije zainteresovan. isto sam predložila da mi pravimo svoj rr kalendar, a ne da se većinom koristi onaj rodin, no nadležni moderator, koji bi po mom mišljenju to trebao organizovati i primjerice nama dijeliti namirnice da googlamo kada davati i zašto, pa da sastavimo, nije se javio. a bilo bi cool, RR kalendar nadohrane dobiješ kad ideš na prvi pregled sa bebom kod dr.
ja tebe ne shavatam... jel ti misliš da je ovo posao moderatora.... pa imamo temu kalnedar nadohrane, ja sam mama kao i ti...ako želim googlam, saznam i dodam na temu kalendara nadohrane.
Zašto bi nadležni moderator ovo trebao organizovati ne shvatam.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 10:38:50
lekica83
Idina mama nadam se da ces vidjeti ovaj moj post. Mozes li napisati nesto vise o uvodjenju dorucka tj koje namirnice i kako ide omjer za to. Ja odprilike rucak pravim kao i ti sto si pisala, veceru i uzinu smo uveli, doduse i dorucak ali me zanima sta se po tvom treba pripremati bebama za dorucak. Naravno prijedlozi svih mamica su dobrodosli.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 10:42:00
chuci
jsil to ti nadležni moderator pa odmah na mene nisam mislila ništa loše ovim. mislila sam pošto su moderatori nekako ''glavni'' da to bude osoba koja bi podijelila zaduženja nama forumašicama i prikupila sve te uredila. a kad si već ti moderator vidjela sam da si ti organizovana, tamo na onoj temi o rođendanu beba iz goražda pa bi ti baš legao ovaj posao. znači ideja je bila da se otvori tema pravimo rr kalendar, tu se prijave forumašice koje bi željele pomoći i ti onda podijeliš zadatke tipa, jedna nek googla voće, jedna povrće ili samo par vrsta za svaku, pa onda sastavimo argumentovano RR kalendar nadohrane. koji bi stajao na početnoj stranici ili tako nešto. no hard feelings ako i nemaš vremena za ovo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 10:44:41
chuci
jah može i zaduženje neke od forumašica biti da pripremi kako bi izgledao kalendar grafički. znači ne moraš ti kao moderator to raditi, ali nekako nije mi mjesto da ja kao obična forumašica pravim rr kalendar u smislu da organizujem žene. drugačije je kad to ti kao ''predstavnik vlasti'' radiš
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 10:49:08
Hanady RR
jsil to ti nadležni moderator pa odmah na mene nisam mislila ništa loše ovim. mislila sam pošto su moderatori nekako ''glavni'' da to bude osoba koja bi podijelila zaduženja nama forumašicama i prikupila sve te uredila. a kad si već ti moderator vidjela sam da si ti organizovana, tamo na onoj temi o rođendanu beba iz goražda pa bi ti baš legao ovaj posao. znači ideja je bila da se otvori tema pravimo rr kalendar, tu se prijave forumašice koje bi željele pomoći i ti onda podijeliš zadatke tipa, jedna nek googla voće, jedna povrće ili samo par vrsta za svaku, pa onda sastavimo argumentovano RR kalendar nadohrane. koji bi stajao na početnoj stranici ili tako nešto. no hard feelings ako i nemaš vremena za ovo.
pazi nešto, ovako kaki si napisla to mnogo drugačije zvuči. ja se dobro sjećam tvoga kalendara i posta ispod u kome kažeš našim mamam da svaka nešto doda.... slabo se nakon tog prenosa posta kalendara u tom ssmilu na temi kalendar nadohrane pisalo... konkretan prijedlog da daš pa da se dogovorimo OK...i ja bih to voljela... ali meni je zvučalo da ti lekici kažeš kako si već dala konkretan prijedlog pa kao moderator to nije uradio... da se razumijemo to nije posao moderatora.... a ja evo sad kažem sljedeće... daj mi 24 sata da dogovorim temu RR kalendar nadohrane.... uzet ćemo tvoj za osnovu...a organizirat njegovo pravljenje na toj temi....kad ga završimo stavit ćemo ga na naslovicu našega portala neka se zna da ga imamo...a neki naredni potez neka nam bude izlazak sa portala sa njim. U tom smilsu morat ćemo naći i pedijatare koji će nas podržati ali to je već proces o kome kasnije razmišljamo. sada mi dja vrijeme da osmislim ...čli zapamtite ovo nije moderatorsaki posao nego moja lična želja kao forumašice. Jel OK
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 10:50:13
Hanady RR
jah može i zaduženje neke od forumašica biti da pripremi kako bi izgledao kalendar grafički. znači ne moraš ti kao moderator to raditi, ali nekako nije mi mjesto da ja kao obična forumašica pravim rr kalendar u smislu da organizujem žene. drugačije je kad to ti kao ''predstavnik vlasti'' radiš
joj ženo što se ismijah... al nema veze ove ću postove prneijeti na kalnedar nadohrane tamo im je mjesto...a javim se sa konkretnim za 24 sata
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 11:08:07
lekica83
evo i ja cu se pridruziti pravljenju rr kalendara nadohrane, uz zelju da na kraju bude sto bogatiji A sada pitanje za ovu temu, jeste li pravili bebama bebi muesli, i od kojeg ste proizvodjaca to uzimale. Citala sam na drugim temam da to postoji i da se praktikuje za dorucak ali se ne sjecam da sam to vidjela u marketima.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 11:09:45
chuci
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
pazi nešto, ovako kaki si napisla to mnogo drugačije zvuči. ja se dobro sjećam tvoga kalendara i posta ispod u kome kažeš našim mamam da svaka nešto doda.... slabo se nakon tog prenosa posta kalendara u tom ssmilu na temi kalendar nadohrane pisalo... konkretan prijedlog da daš pa da se dogovorimo OK...i ja bih to voljela... ali meni je zvučalo da ti lekici kažeš kako si već dala konkretan prijedlog pa kao moderator to nije uradio... da se razumijemo to nije posao moderatora.... a ja evo sad kažem sljedeće... daj mi 24 sata da dogovorim temu RR kalendar nadohrane.... uzet ćemo tvoj za osnovu...a organizirat njegovo pravljenje na toj temi....kad ga završimo stavit ćemo ga na naslovicu našega portala neka se zna da ga imamo...a neki naredni potez neka nam bude izlazak sa portala sa njim. U tom smilsu morat ćemo naći i pedijatare koji će nas podržati ali to je već proces o kome kasnije razmišljamo. sada mi dja vrijeme da osmislim ...čli zapamtite ovo nije moderatorsaki posao nego moja lična želja kao forumašice. Jel OK
sve 5
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 22:06:39
Nenci
Vidim da pisete da treba davati bebi proso i zob. Jesu to isto pahuljice neke ili Gdje cu to kupiti? Inace sam davala palentu i griz dosad, vise mu se svidio griz.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2010 22:33:19
salmy
IZVORNA PORUKA: Nenci
Vidim da pisete da treba davati bebi proso i zob. Jesu to isto pahuljice neke ili Gdje cu to kupiti? Inace sam davala palentu i griz dosad, vise mu se svidio griz.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.10.2010 0:14:23
lekica83
to su pahuljice koje se mute sa vodom ili mlijekom, bar ja te koristim. Takodje u dm-u sam ih uzela, na prosu pise hirse a imaju i tri zrna pise 3-corn ja mislim. A zob nisam jos davala, moram i to da potrazim ima li samo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.10.2010 0:25:20
amela2208
leki caooo vidjela sam da si se raspitivala sta sad davati lanici kad je napunıla 10 mjesecı, pogledala sam ı ja onaj kalendar ı skoro sve da smo probalı osım kupusa, teletine i par jela Danas smo probali sok od şipka i nije joj se svidio Ne znam dal da stavim malo secera unutar pubnı prıncezu za laku noc od nas
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.10.2010 10:59:13
teacher75
proso mozes uzeti u DM-u ne pahuljice nego pravo zrno- Alnatura. skuha se sa ostalom hranom, ja ga dodam u povrce i zajedno se kuha 10-ak minuta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.10.2010 22:54:42
lekica83
IZVORNA PORUKA: amela2208
leki caooo vidjela sam da si se raspitivala sta sad davati lanici kad je napunıla 10 mjesecı, pogledala sam ı ja onaj kalendar ı skoro sve da smo probalı osım kupusa, teletine i par jela Danas smo probali sok od şipka i nije joj se svidio Ne znam dal da stavim malo secera unutar pubnı prıncezu za laku noc od nas
nase curice izgleda vole da papaju pa su svasta i probale. A probaj jos koji put sok bez secera a ako i dalje ne bude htjela prvo ga mozes pomjesati s jos nekim sokom pa vidjeti hoce li onda htjeti. Kontam mozda je bolje da se ne navikava na secer,tako kazu pa sad ne znam ni ja, opet ti znas najbolje al ako se odlucis onda dodaj smedji secer.pusa za drugu nasu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.10.2010 21:44:42
Nenci
Hvala vam na odgovorima . Kupicemo pa da probamo i taj proso.
Mi smo griz probali nedavno sa povrcem pomijesano i jeo je fino. Ma nekako mi se cini da jos najvise voli kad mu skuham krompir, mrkvu i bijelo meso i to sve izmiksam. To bas fino sve pojede.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.10.2010 9:08:45
lekica83
Juce na meniju je bila ujutru cim je ustala flasica mlijeka, dorucak griz sa bananom, uzina petit keksici i komsinica dala monte, hajd izdrzacu i to , rucak grasak,mrkva i zumance,pa onda jos jedna flasica i malo kasnije jabuka, vecera rizolino, dojenje i spavanac i onda u toku noci jos 200 ml flasica. Izmedju bude po nekoliko zalogajcica hljeba sa kajmakom kada mama jede jer nema sanse da ona gleda da neko jede
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.10.2010 10:29:50
tinchita
Evo jedan recept za doručak koji Vanja obožava cornflakes (ja njemu kupim bioforov, jer ovaj koji mi jedemo, nestle, ima čak i tragove kikirikija ) i jogurt. U to dodam skuhanu jabuku, krušku i marelicu. I ispasiram, jer neće drugačije da jede...zaista je ukusno!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.10.2010 19:59:24
lekica83
tinchita a taj cornflakes bioforov je li to se ima kupiti svugdje u supermarketima ili negdje posebno. Ja doduse jedem samo nestle i one Vitalis Muesle od Dr Oetker, tako da ni ne znam za ovaj biofor pa zato pitam, a bas zbog tih sastojaka i dosta secera ove nisam bebi davala.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.10.2010 15:36:24
tinchita
Drage moje... Nemam vremena da čitam sve postove, a planiram sutra Vanji dati žumance. Kako st vi i s čim kombinirale i u kojoj količini ?Mene je jaaaako strah, pošto on ima AD, zato ću sutra je mm kod kuće, pa ako bi bilo neke reakcije, a mene uhvati panika!
Dosada smo ustanovili da mu smeta jedino banana! I imam još jedno pitanje, možda će vam se učiniti glupo, ali eto, ja sam laik po tom pitanju..nedavno smo mu uveli jogurt, zatim abc sir. Nije imao nikakvih reakcija: Je"l to sad znači da nije alergičan na mlijeko ili... Unaprijed zahvalana!