Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 11:00:28
haidy
Nas jucerasnji meni bio je: dorucak- sljiva i jogurt i poslije toga pelena je pet puta bila puna rucak- supa od jaja by svekrva uzina- dukatino sumsko voce vecera- plazma i mlijeko sa narendanom jabukom
a danas: dorucak: griz sa pavlakom, ali gospodjica spavalica jos nije ustala rucak: piletina sa povrcem uzina: vocni jogurt sa visnjama vecera: cokolino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 12:36:17
Ivona
Elma,hvala ti puno Ja sam nasla dosta vrsta na netu,ali ove za laku noc nisam vidjela. Znas li mozda okvirno cijene? Moja Selena nece da jede Nestle zitarice...;one sa kakaom ponekad i pomalo,a one sa medom ni naopako...,dok recimo Line voli
Amna,ja se trudim da ona dnevno unese sve sto treba...,a mogu ti reci da cesto nije bas za saradnju Ne mogu se zaliti,zadnjih dana lijepo jede
Jutros je macak kasno ustao,pa je za dorucak bio brzinski Cokolino prvi put sa pravim mlijekom.Sad je samo analiziram i znam da nisam normalna
Rucak ce biti pastrmka sa mladim krompirom i blitvom...,a veceru cemo tek da smislimo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 14:42:05
mamina princeza
Mi smo doruckovali danas malo jabuke i malo banen sa zitaricama nestle Rucak piletina sa karfiolom i brokulom i malo maslinovog vecera ce vjerovatno biti cokolino
U zadnje vrijeme slabo voli voce bas se namucimo dok pojedemo ovaj dorucak.Tako da cesto zamjenimo pa ujutro ide cokolino ili nesto slisno a popodne banana ili nesto drugo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 14:47:50
Anoniman
Davud je konacno poceo jesti. Za dorucak je bila slana pura sa malo zumanceta, mladi sir i pavlaka i malo pure sa pekmezom. Rucak: karfiol, mrkva, celer, perssun i riza. A za veceru cu mu bananu sa plazmom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 15:10:24
teta berta
za Davuda, z nam kakav je to osjećaj kd samo okreću glavu, odmah i ja nemam apetit Mi smo jeli nestle riža + kašica višnja i jabuka!!!
Je li itko od vas bebi u kašicu stavljao sjemenke mljevenog lana, pročitala ja u mojoj bebi da su zdrave, jer hrane mozak djeteta, ali samo mljevene. Mogu i u slane i slatke kašice. Je li itko davao i na koji način???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 15:18:07
lejlaze
Danas sam Darisu probala malo pure da dam, nije odusevljen . uzeo je 2 kasikice i poslije nije htio da otvori usta . za par dana cu opet probati. kasice nam bolje idu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 15:46:04
mišur
Bravo za Davuda Sve nas je sikirao sa svojim slabim apetitom
Lukin meni za danas: - zobene pahuljice oko 8.30h - sokić od jabuke i kruške u 11h - špinat sa krompirom i mesom u 12.30h - Hipp voće sa žitarica oko 16h - probaćemo sutlijaš sa čokoladom(onaj što je Elma preporučivala )
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 21:23:34
žana o8
doručak: banana i kuhana jabuka-sve izmiksano ručak: teleća supica sa karfiolom , brokulom i mrkvom- nismo baš ljubitelji ali mama nasilu nagura 10-tak kašikica ostalo: 5x 150 ml aptamila i na jedvite jade malo vode.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.3.2009 7:07:31
dincica
anushka moj emin samo dan mladzi od tvog i isto tako imam problema saonima koji hoce da mu dadju suho meso.pocela sam mu uvoditi kasice ali nije nesto odusevljen. sta je kod tebe islo prvo?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.3.2009 10:29:44
Crvena
IZVORNA PORUKA: mukica
Zene kad ste pocele davati vocne jogurte svoim bebama i monte. Mi smo juce napunili 8 mjeseci i nismo jos probali? Jeli nam rano?
Ja sam neki dan pitala za dukatino, pa su mi Elma i Emina rekle da su davale negdje oko 9 mjeseca. Mi neki dan probali dukatino (marelica i mrkva) , smazala dok rece sta bi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.3.2009 10:39:20
mukica
Ma ja mislim da se i ovaj moj nebi bunio jer sve jede hB, od nedavno pijemo i jogurt napravi facu al ne odustaje. Jedina stvar koju nije htio je HIP nicna kasa sa kakaom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.3.2009 14:55:15
mišur
Onaj moj mali prasac opet danas nije htio ručati . Doručkovao je jaje na mlijeku, palenti i pavlaki, za ručak je imao spremno tikvicu i rižu sa teletinom, užina neko voće i večera plazma keks sa mlijekom i bananom. Davala sam mu sinoć onaj sutlijaš sa čokoladom iz Mercatora, ali mu se nije svidio, pa je mama morala pojesti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.3.2009 16:49:46
Suzana
Mišur, češće se javljaš od kako si se vratila na posao!
Moji dječaci su jutros doručkovali palentu, voćni obrok je bila banana i jabuka sa HiPP breskvom, ručali su miks povrća (standardno kod nas, svega...) sa telećom supicom, a za večeru ću im dati malo junk fooda : plazma keks sa mlijekom Što znači da smo uveli kravlje mlijeko. Eto.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.3.2009 0:40:18
rozi
Teta Berta, ja Damiru stavljam svaki drugi dan po malo mljevenog sjemena lana u hapu (mora biti samljeveno odmah prije upotrebe), a dodajem mu i psenicne klice . Oboje kupujem u Dm, jer su iz Eko uzgoja. Ja ih takodjer koristim, najcece ubacim sebi u jogurt
Mi sko danas ruckili: Dorucak: kruska sa prosom ( tu sam dodala lan)
Rucak : mahune i riza sa malo maslinovog Vecera: 4 korn kolacic ( obozava ih, ne odbija ih ni kad je sit ) i malo svjeze jabuke.
Vidim da se mame brinu jer im bebaci piju malo vode, mene opet brine jer mi se cini da pije previse. 1,5 litar mu bude 2 dana. Mimo toga unese je i kroz hapu, jer ne korisitm flasiranu za kuhanje , a uz to i doji , barem 5-6 puta na dan.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.3.2009 7:58:23
Crvena
Dorucak: griz sa marelicama Rucak cuspajz sa pavlakom i zumancetom, a probacemo i vodu od graha Uzina: petit keks i sokic od jabuke Vecera: puding (pravicemo ga zajedno princeza i ja)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.3.2009 10:27:30
Suzana
IZVORNA PORUKA: mišur
IZVORNA PORUKA: Suzana
Mišur, češće se javljaš od kako si se vratila na posao!
Hahahhah....kad nema posla ja visim na RR
I moj maleni će sad ručkati junk food , samo ću mu dodati i bananu...
Hej... nedavno sam pročitala da si malom pravila cicvaru. Meni je to baba pravila kad sam bila mala i baš mi je ostala u sjećanju, pa bih rado napravila i mojim dječacima - zato te molim za recept.. Hvala puno unaprijed.