Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 8:05:00
ElmaB
Ma, ja ga zovem cuspajz, a u stvari je to kuhana tikvica sa rizom. Izrezem tikvicu na sitno, dobro skuham u vodi u koju sam stavila malo soli, zatim dodam rizu, koja je prethodno kuhana i malo maslinovog ulja. Sve to jos dinstam sa malo vode, dok skroz ne ispari, i eto, cuspajz!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 8:08:48
Emina*
Hvala.. Ja kontala to neka procedura Super... Posto sam juce kupila tikvice, pa vec kontam sta cu s njima..
Danas je u vrticu.. Kad se vrati pileca supica, cuspajz sa spinatom i rizom (isto ko i ovaj s tikvicama Elmin ).. Samo sto ja izdinstam malo luka, dodam spinat, malo vode da se malo kvrcka, na kraju malkice posolim, i dodam rizu.. Valjda se i ovo moze zvati cuspajz
Za veceru cokolino, ako bude htio.. Voli ljesnjak cokolino, ali ovim "obicnim" nije bas odusevljen... Ali, zato je tu mama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 8:25:39
Anushka
MirelaK djeca su nam u tri dana rodjena, i moj mali je hvala Bogu dobrica, ali sam ja uvela da gluten i kravlje mlijeko i proizvode necu prije 6 mjeseci, a od aprila ce supice i slana jela. Par puta sam morala grubo reagovati da mu ne daju sve cega se dohvate, ali sad vec slusaju, pa donesu i sami vocne kasice ili ja napravim sa rizinim pahuljicama i tako ih mine zelja da ga hrane, i ja se slazem da je rano i za pudinge isl, hoce beba sve strpati u usta, sve sto mzoe dohvatiti, tako sam ih ja "razuvjerila kad su mu dali suho meso da glodje!? ja istrgla iz ruku i dala mu papir a on isto u usta stavlja kao i suho meso, onda im je bilo jasno da dijete "ne trazi" da jede nego da sve istrazuje pa i to. Sretno u borbi, znam da nije lako!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 8:43:39
mišur
Sinoć je popio AD mlijeko sa plazmom Skuhala sam malo posebno mlijeko sa 2 kašike plazme i onda to malo izmiksala štapnim mikserom, da nema mrvica, i onda pomiješala sa ostatkom mlijeka, i sve je popio... Ja se nadala da će spavati kao top od toga, ali noćas je bio gori nego ikad-rastu mu gornje jedinice i tek sam oko 4h zaspala.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 21:17:30
Emina*
Onda su sigurno zubici... Bakir je tada stvarno smrsao... Ja sam pravila na dan 16 jela, ma nema sta nisam izmisljala, samo da uzme koji zalogaj... Ali, nista... Cak sam kupila, ja mislim, sve one vrste cokolina, nesquik mu stavljala u mlijeko, a on ni da okusi... Jednom mi je cak i povratio kad sam mu samo primakla kasiku ustima... Nadam se da ce brzo proci.... Jesil virila, imal ista??
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 21:20:22
remzy
moja Maida evo kod mene Fatih vec drugi dan nista skoro ne jede,sinoc smo i u hitnoj bili,i nista nisu otkrili pa se pitam da mu nisu sestice,jer mi se zali da ga usta bole a nezna da kaze konkretno sta??? ma mogu misliti na kojim si mukama ,jer je Davud ipak mala beba,i drzim ti fige da to sto prije izdobri!!!!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 21:29:35
mišur
Danas mi je sve super ručkao!
Doručak:griz i jogurt Ručak:pire krompir i meso u saftu Užina:Hipp marelica i breskva sa kravljim sirom Večera:Nestle riža sa jabukom Između je popio sokić od jabuke i kruške.
Pred spavanje pokušala sa plazmom u AD mlijeku, i popio je pola,nije htio više..
Meni Luka nikad nije zbog zubiča odbijao sve obroke, ali se znalo desiti da neće zbog toga da jede... Ja sam mu nekada pola sata ili više prije nekog obroka znala namazati Calgelom desni, da se malo smiri, pa mi je onda htio jesti...Nije baš svaki put upalilo... Ali se mora namazati ranije, jer najmanje 10 minuta nakon mazanja ne smiju uzimati nikakvu tečnost ili hranu... Opipaj mu desni i vidjećeš ako su zubići jeli oteklo i bocka li nešto Ja mislim da mu je to od zubića, jer mi je od prijateljice maleni iste probleme imao, i pravo bio oslabio... Čim su zubići nikli, nastavio je normalno jesti...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 21:35:03
Emina*
Misur, kako si napravila to meso... Ja Bakiru moram jedino meso da isjeckam, skroooz sitno, jer ga jos uvijek ne moze da sazvace... U posljednje vrijeme mi bas zabusava sa glavnim slanim jelom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 21:39:28
mišur
Sveki je to pravila danas.... Po mojim instrukcijama... Dinstala teletinu i dodala malo paradajz sosa, i onda to prelila preko pirea... Pire je pravila sa mlijekom i dodala malo putera... Meso je skroz sitno isjeckala, jer ni Luka neće još da žvaće, samo guta hranu... I on je meni počeo zabušavati sa slanim obrokom, a toliko sam se hvalila da voli slano Razmišljala sam i sve nešto kontam da su mu više dosadile ove kombinacije koje mu pravim, pa sam počela nešto mijenjati i evo danas je super ručkao... A ima dana kad uopšte neće ručak, a bude gladan...Napravim mu palentu kad vidim da ništa neće i on sve smaže..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 22:06:50
Ivona
Dorucak:2 zumanceta (jer su bila bas onako mini ) sa mlijekom i svjezim sirom+malo crnog hljeba Rucak:prepisali Elmin cuspajz od tikvica (samo smo mi dodali jos mrkvu,luk,persun i malo putera) Uzina:Dukatino jogurt sa marelicom i mrkvom-prvi put probali i smizli je sve smazala...,jos zaviruje u onu kutijicu da vidi ima li jos Vecera: Hipp breskva sa plazmom i malo AD mlijeka
Ujutro,popodne i pred spavanje AD mlijeko(2x120ml i 1x180ml), a izmedju voda,sokic i caj(sve zajedno jedva 70-tak ml)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2009 22:08:10
Ivona
Eh zenice,da vas pitam-koje Milupa zitarice su najbolje??? Imamo i mi priliku da nam jedan ciko to donese iz Njemacke,pa nam trebaju tacni nazivi....,please
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 10:09:07
malecka60
IZVORNA PORUKA: Ivona
Dorucak:2 zumanceta (jer su bila bas onako mini ) sa mlijekom i svjezim sirom+malo crnog hljeba Rucak:prepisali Elmin cuspajz od tikvica (samo smo mi dodali jos mrkvu,luk,persun i malo putera) Uzina:Dukatino jogurt sa marelicom i mrkvom-prvi put probali i smizli je sve smazala...,jos zaviruje u onu kutijicu da vidi ima li jos Vecera: Hipp breskva sa plazmom i malo AD mlijeka
Ujutro,popodne i pred spavanje AD mlijeko(2x120ml i 1x180ml), a izmedju voda,sokic i caj(sve zajedno jedva 70-tak ml)
E Ivona, tvoja Selena jede k'o zmaj (mislim u pozitivnom smislu), masala . I moj Adi slabo pije tecnost, u toku dana ne popije 5-6 kasikica vode i caja zajedno . Ali tjesim se da, mozda, kroz kasice i hapicu unosi barem nesto vode.
Svaka cast, ti si uspjela da joj uvedes red u ishrani .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2009 10:39:11
new mama
Pretposavljam da nema kod nas kupiti ove zitarice,a jel ima nesto slicno??? a mi cemo danas ruckati: Dorucak:medolino rucak:piletina,krompiric i mrkvica a izmedju sika i caj od sumskog voca hipp, jel dajete sam medolino naravno ko daje ili mijesate sa necim pozz