Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 9:17:20
Emina*
Elma, kad je imao oko 10 mjeseci (ne znam bas tacno), malo sam mu dala na kasikicu.. Sad vec skoro svaki dan jede.. Ne secerim... Prepolovim, uzmem kasikicu, i cijedim na kasikicu i dajem mu, dok on gleda kako ja to cijedim.. Haman mu tako interesantno, pa mu to dajem skoro svaki dan.. Mislila sam da mu se nece svidjeti... Jednom sam sebi i MM u sokovniku iscijedila limun i narandze, i on mi se priblizio, otvorenih usta.. Popio je cijelu casu A cak nisam ni posecerila... Ali je bilo kiseloooo Ma moj Bakir voli sve nesto sto je cudno
Ima u Mercatoru pravo dobrih, meni su bas nekako fine, slatkaste vise nego sto su kisele...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 9:25:12
Emina*
Ubaci jednu jabuku, pa ce biti slatki Po meni je taj Lino bas nekako bljutavog okusa, pa mu nisam nikada davala onako samog.. Uvijek sam mijesala s necim....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 9:45:11
Anushka
Mi smo malo nervozni vjerovatno nas prvi zub treba posjetiti.. dojili smo cijelu noc, ujutro oko 6h 150ml aptamila (jer je mamu iscrpio svu noc), oko pola 9h lino riza jabuka banana na 70ml aptamila jos malo doji pa spavanje oko 13h kasica od jabuke i banane (ili kruska, breskva, mrkva ili sok od neke od ovih kombinacija) pa napolje i spavanje i po 2sata!! doji....kupanje i spavanje uz dojenje do jutra.. ponekad i aptamil 150ml oko 19h ali rijetko (i moj doji dok spava po svu noc, rijetko sastavi 1,5-2 sata, zapravo, ako mi je u rukama i na dojci onda spava ako ga odvojim nema nista od toga, nije pomogla ni flasica pred spavanje, ni kupanje, ni jedna kombinacija, samo me uhvati za ruku, ili majicu, bretelu, i ne odvaja se:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 9:51:00
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Emina*
Ubaci jednu jabuku, pa ce biti slatki Po meni je taj Lino bas nekako bljutavog okusa, pa mu nisam nikada davala onako samog.. Uvijek sam mijesala s necim....
thx na savjetu, ubacit cu joj jabuku ili bananu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 11:47:38
Crvena
IZVORNA PORUKA: ElmaB RR a i kupujem one dukatino ili neke slicne.
Kada ste poceli davati dukatino,sa koliko mjeseci. Neki dan sam kupila da ja probam, nije uopće loseg ukusa Vidim da Elma vec daje pa ce vjerovatno ona i najprije odgovoriti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 12:06:07
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: skvo
slano: mrkva, krompir, karfiol , malo pilece supice slatko: (ovde imam dilemu, da li je to slatki ili slani obrok)...LINO kukuruz....
Uzmi Nestle riza\kukuruz ...jako lijep ukus... ja sam ga ubacivala u pocetku sa povrcem a i sa vocem...sada samo sa vocem... ili sa pola teglice GoodNight kasice Hipp
Mi smo sad papali kocku pilece supice sa kelerabicom i trecinom Hipp kasice Tjestenina... + pola zumnjka... sve pomjesano... i sve smo smazali... kasnije ide ostatak vocne kasice Hipp od juce pomjesano s par kasika Nestle riza\kukuruz a vecera jogurt i crni hljeb udrobljen
< Poruku je uredio Visnja RR -- 23.3.2009 12:09:34 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 12:34:49
Emina*
IZVORNA PORUKA: Crvena
Kada ste poceli davati dukatino,sa koliko mjeseci. Neki dan sam kupila da ja probam, nije uopće loseg ukusa Vidim da Elma vec daje pa ce vjerovatno ona i najprije odgovoriti
Haman sam brza Ja sam mu davala, mislim negdje sa 9 mjeseci... Obozava ga, zaista... Kad podjemo negdje, to mu uglavnom ponesem, i bas voli... Davala sam mu i monte, ali nije nesto odusevljen... Bas voli dukatino... A ni mami nije los, samo sto mi nikad ne ostavi nista
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 12:39:59
Crvena
IZVORNA PORUKA: Emina*
IZVORNA PORUKA: Crvena
Haman sam brza Ja sam mu davala, mislim negdje oko 9 mjeseci... Obozava ga, zaista... Kad podjemo negdje, to mu uglavnom ponesem, i bas voli... Davala sam mu i monte, ali nije nesto odusevljen... Bas voli dukatino... A ni mami nije los, samo sto mi nikad ne ostavi nista
Jesi brza svaka cast. Ama i meni se svidja , bas cu probati da dam svojoj Monici Cisto sumnjam da ce meni nesto ostati
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 13:00:53
haidy
I moja maca obozava narandze, isjedim joj sok bez secera i uvijek trazi jos ili joj onako cijela parcad izmiksam sa jabukom i mrkvom i bude njam, njam. a voli i limun, kad nama pravim limunadu dam joj par kasikica i odusevljena je. a dukatino je pocela sa devet mjeseci i svidja joj se bas, a meni ne, ja vise preferiram monte e ovako, dorucak jaje sa pavlakom i hljebom i mlijekom rucak kljukusa, probacemo je sa cijelim jajetom i jogurt uzina dukatino sumsko voce vecera neki lino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 17:59:23
mišur
Ovaj moj probirljivac jedan dan hoće da ruča, drugi neće, jedan dan hoće voće i sokiće, pa opet neće.. Jutros je jeo palentu, ručati nije htio! Kasnije je sam prstićima ručkao komadiće banane, a sad je popio sokić od jabuke,mrkve i cvekle. Na redu nam je Nestle kakao za večeru... Sinoć sam mu probala staviti pola kašike mljevene plazme u AD mlijeko pred spavanje... Da vidim hoće li bolje spavati, jer nemam više snage ustajati po cijelu noć pa na posao... Malo sam proširila rupicu na dudi, i pola je popio, a onda mu se malo začepilo i više nije htio... Imate li kakav savjet? I praktikuje li iko ovo sa svojim bebarama? Znam da Andji to radi sa Sergejom, ali nju ću morati potražiti na drugoj temi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 18:09:16
lejlaze
meni je pravo drago, Daris je poceo da rucki hapice. doduse onu malo teglicu pojede na dva puta. prije prvog spavanju ujutro i poslije spavanja. obicno tako. a davala sam mu i malo skuhane mrkve i vode od supe (svidja mu se ) kupila sam mu dukatino vocni, pa ne znam da li je rano . mada on i poslije hapice doji kao da nije nista jeo hihihihihihihi samo bih jos voljela da hoce flasicu, da pije caj, ali za sada nista od toga
< Poruku je uredio lejlaze -- 23.3.2009 18:10:09 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 21:54:31
Emina*
Ja sam paradajz uvela, negdje oko 10 mjeseca, mozda malo kasnije... Uglavnom ga ogulim, i ubacim u neku supicu, corbicu ili varivo... Patlidzan nisam jos uvijek.. Kazu da nesto ne valja malim bebama, nemam pojma
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 22:03:27
Emina*
IZVORNA PORUKA: mišur Sinoć sam mu probala staviti pola kašike mljevene plazme u AD mlijeko pred spavanje...
Imate li kakav savjet? I praktikuje li iko ovo sa svojim bebarama?
Ovaj moj tako nece ni naopako, ma nema sta nisam pokusala.. Te plazmu, te cokolino, te u mlijeko malo cokoladnog mlijeka, nesquik, ma kakvi... Ja mislim da sam bacila 6l mlijeka samo na eksperimentisanje sta bi mogao
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 22:10:04
MirelaK
Moj Ammar je poceo da jede svasta. Malo se brinem jer nisam stalno s njim pa ga svako kljuka kako zeli. On je masala jako dobar i zdrav. Jede hipp kasice i voce na razne nacine. Poceo je i sa supom ali ja ne volim sto mu moja svekrva daje puding i sl jake stvari. neko vece dok sam ja bila na poslu ona mu dala begove corbe
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 22:20:36
juni
Moram ovdje reagovati, jel mislis onaj kupovni puding? Ja ga ne bih ni odraslom covjeku dala a ne maloj bebi od 5 mjeseci! Mislim da trebas biti odlucnija u svojim stavovima i ne dopustiti da ti svako hrani bebu. Nemoj me, molim te pogresno shvatiti, ovo ti govorim iz dobre namjere
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2009 23:51:42
rozi
Dorucak : griz i palenta sa kasom od jabuka ( Ima u DM tegla od 700 grama , cista jabuka iz eko uzgoja, bez ikakvih dodataka ,a nije ni skupa nesto izmedju 3 i 4 km)
Rucak: opet griz i palenta sa pastrmkom
Vecera :kao i dorucak, samo u manjoj kolicini, jer tek uvodimo treci obrok.