Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.5.2010 15:30:26
Honey3
nikita bravo za blitvu mi jos nismo probali blitvu ali jedemo spinat i bebi se svidja jutros je jela pire krompir i pavlaku a za rucak ce bananu i proso
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.5.2010 19:07:53
aya
moja je danas pojela: za dorucak kasicu Nestle sa mlijekom, rucak: kasicu od tikvice, mrkve i kuhane teletine, mi smo od kako sam cula ovo za piletinu, totalno iskljucili istu, samo kad moj tata donese sa sela od dede, onda jedemo. za veceru jos ne znam sta cemo. a u medju vremenu je pila vodu, kamilicu i jela malo jabuke i kruske.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.5.2010 21:07:54
teacher75
IZVORNA PORUKA: zaha
nikita bravo za blitvu mi jos nismo probali blitvu ali jedemo spinat i bebi se svidja jutros je jela pire krompir i pavlaku a za rucak ce bananu i proso
mi odavno jedemo blitvu, al spinat jos nismo probale. danas sam lani smixala blitvu, brokule i mrkvu, dodala malo maslinovog ulja, pojela je pravo puno. inace, bas voli povrce, nije na mamu i tatu
< Poruku je uredio teacher75 -- 14.5.2010 21:08:09 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.5.2010 22:33:17
Anoniman
ja sam danas uzela povrce,mrkvu,karfiol,brokulu, Mislila sam sutra napravit mu kasicu povrtnu samo u ovo sve dodat i krompir.Kad sve smiksam smijemli,staviti koju kap maslinovog ulja i ocel valjat cemu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.5.2010 22:37:32
teacher75
IZVORNA PORUKA: felix
ja sam danas uzela povrce,mrkvu,karfiol,brokulu, Mislila sam sutra napravit mu kasicu povrtnu samo u ovo sve dodat i krompir.Kad sve smiksam smijemli,staviti koju kap maslinovog ulja i ocel valjat cemu
a sto ne bi mogla? maslinovo ulje se preporucuje od samog pocetka dohrane. ja u svaku povrtnu kasicu stavim malo maslinovog ulja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.5.2010 22:43:05
Anoniman
jos nesto samo jesam dosadna Kad krompir,stavljas u povrce tj.kasicu pravis kako to uradis.Dal odma skuhani krompir stavis u srepu sve zajedno sa povrcem i izmikasa ..Ili ga izgnjecis posebno ko piru sto pravis pa onda dodas povrce kontas me
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.5.2010 23:14:10
megi
otkud felix ovako kasno
ja kad pravim krompir za kasice uvijek ga izgnjecim viljuskom jer bude gnjecav kad se izmiksa doduse mi vecinu povrca samo viljuskom izgnjecimo, miksamo samo grasak i mahune
mi smo juce rizu,mrkvu i blitvu sa teletinom, koje smo puno skuhali pa ostavili i za danas pa je kombinovali sa mahunama, a za veceru sinoc rizu i jabuku, a veceras keksolino
sta sutra hm
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.5.2010 23:32:15
teacher75
IZVORNA PORUKA: felix
jos nesto samo jesam dosadna Kad krompir,stavljas u povrce tj.kasicu pravis kako to uradis.Dal odma skuhani krompir stavis u srepu sve zajedno sa povrcem i izmikasa ..Ili ga izgnjecis posebno ko piru sto pravis pa onda dodas povrce kontas me
obicno ga izgnjecim ko piru pa onda pomijesam, jer sam uglavnom do sada krompir kuhala odvojeno od ostalog povrca. to je najcesce bilo kad i mi imamo za rucak krompir (pire) pa odvojim dio za lanu a nama poslije dodam masnocu i so. povrce je posebno skuhano pa onda taj dio pirea pomijesam sa povrcem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.5.2010 11:38:04
anidla
i ja sam mislila da je tikvica jedno od laganijeg povrca valjda sam upravu....slazem se sa hanabanom da je tezi i krompir i banana u odnosu na tkivcu i jabuku...pa krenem od sebe, kad pojedem tkivicu ili jabuku za 15 minuta sam gladna a kad pojedem krompir ili karfiol ili bananu, zna me napatitit...
ako grijesim neka me neko ispravi....
smijem li je poceti sa kuhanim krompirom? od njega ne bi trebalo biti rekacije?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.5.2010 13:53:54
nerkica
ja svojoj jos uvjek dajem voce i ove mlijecne kase za povrce nece ni da cuje sinoc sam joj davala malo mrkve popljuvala ja i mene i sebe sa njom, i jutros sam probala opet s mrkvom,pjevajuci onu lakinu pjesmu brko ,brkane,kako se nasmije tako ja kasu u usta ona pljune tako da sam morala posteljinu mjenjti ima vremena valjda ce zavoliti povrce,a malopre gledam na peleni kakvu je mrkvu ubacila u usta takvu jeizbacila u stolici,kao da je nije probavila
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.5.2010 14:15:42
aya
Ciniti se Nerkice, provarila je, ali je mrkva specifcna i mojoj se to desavalo. A i pojedina vrsta hrane joj tako oboji stolicu da izgleda kao vjestacka (blitva, spinat - stolica bude skroz zelena i to drecavo )
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.5.2010 18:00:13
ivanak
Nisam davno bila na ovom forumu. Evo mi dobro papamo da se ne ureknemo. Nekad malo zafrkaje sa slanim obrokom, ali dobro je to sve. Danas da pokušamo sam mu skuhala patatu i carsku mješavinu i onda sam mu to sa onom tekućinom od kuhanja i mlijekom sve izmiksala i napravila da popije gušće na bocu i sve je pojeo bez problema. To inače mi ne radimo, nego smo eto tek tako probali. Pa eto ideje nekim mamama koji imaju problema sa papanjem njihovih mališana.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.5.2010 19:47:02
Anoniman
otkud felix ovako kasnouser posted image
sto sta je cudno ?????? Ma nemam se kad,javit od A.u dani jer je nesnosan .....inace se javim i uvecer malo ako imam sta reci,ili ne virnem kako ste mi mile Pa sjeti se da imam sta pitat ,,pa pitala dok je A.spavao Hvala vam na odg. A,je popao punuuuuuuu zdjelicu kasice sto sam napravila od povrca svidjamu se pravoo,i ukusno je.... Bil,smjela dati kasicu od malina i jabuke uzela neznam nisam to,jos nikad dala tj.od malina???Sta vi mislite
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 9:20:57
de_de
Mi za 6 dana punimo 6 mjeseci. Do sad smo probali mrkvu, tikvice, banane, jabuku, krusku i piletinu. Sad vidim da je Nikita davala EI blitvu. Kako si je pravila. I je li rano da Keni dam brokule i karfiol. Znam da je OT, da li ja smijem poceti jesti karfiol i brokule, jer dojim Kenu. I da li vi koje dojite jos uvijek pazite sta jedete. Hvala unaprijed