Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:30:57
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
zaleđena hrana ...povrće i ostalo ledi se na način da ako je vlažna zaleđena stavra višu količinu leda između djelova iste i tada se stvri neki negativni dio u tim ledenicama...e sad se ne sjećam naziva
Sad ti mene zabrinu...ja sam par puta zaledila mrkvu koju sam već izrezala i naravno da je bilo izmedju kolutova tih ledenica
A kad zaledim supicu isto se naprave te ledenice na vrhu
u tim količinama koje spremaš...vodi računa da ne staviš skroz mokru mrkvu da se zaledi...nisu sve ledenice otrov ...samo te koje se stvore od baš mokrog povrće...recimo uzmeš buraniju opereš je pa odmah staviš u friz i nakon toga dobiješ u kesici više leda nego buranije. Kontaš...tada se stvori portor za stavarnje tih otrova. ja povrće posušim i nabijem u oplastične zdjelice ili čak plastične flaše recimo od kole...kad spremam prerežem flažu i korstim.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:31:37
nikita
mene ovaj moj lutak izudi ima par dana sto se tice hrane, nece čovjek nista, samo jezikom gura i ljuti se, ni ono sto je prije jeo sad nece Sta mu je???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:31:59
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: teacher75
meni je mama prije par dana kupila brokulu koja je navodno domaca iz hercegovine, pa ne znam jel to tacno...
tačno je...brokula iz staklenika...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:33:39
Hanady RR
e sad drage moje navukoste vi i mene samu... ove postove o zalađivanju ću da prenesem na postojeću temu koja je našoj enisi sari bila pomoć mala ( jer njoj pomoć nije ni trebala)... pa o ledu ćemo nastaviti tamo...mislim da bi bilo ok da neke duge mame nalete na ova naša iskustva.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:34:13
Apotekarka
mene ovaj moj lutak izudi ima par dana sto se tice hrane, nece čovjek nista, samo jezikom gura i ljuti se, ni ono sto je prije jeo sad nece Sta mu je???
zubi moj je velika pšoguzija ali kad zubi izbijaju mrsti se,nece...a kad iznikne opet po starom rucki
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:34:22
teacher75
IZVORNA PORUKA: teacher75
meni je mama prije par dana kupila brokulu koja je navodno domaca iz hercegovine, pa ne znam jel to tacno...
tačno je...brokula iz staklenika...
hahaha, a danas mi se mama posvadjala sa nekim na pijaci sto prodaje jagode i ona prokomentarisala da su ko trava, a on uhvatio tvrditi da su domace, kaze moja mama: jest, domace, isto kao iz holandije, iz staklenika
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:38:28
nikita
IZVORNA PORUKA: Apotekarka
zubi moj je velika pšoguzija ali kad zubi izbijaju mrsti se,nece...a kad iznikne opet po starom rucki
a i ja mislim to, jedino logicno objasnjenje, bananu je citavu znao pojest danas je nije htio nikako a bio je gladan, vidjet cemo jos za koji dan
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:42:24
Hanady RR
noaa nebi vjerovala trešnje nam još nisu stigle...
uvijek ih je bilo a ove godine nema...ja u subortu tražila na pijaci nema... a tura jagoda koja je došla...ma užas živi... ja inače ne jedem prve jagode i paradajz jer sam osjetljiva na njih...al fakat od ovih jagoda koje su nam uvezli...da umreš..
kod mene djeca tamane još iz zamrzivača naše domaće dok ne prispiju svježe ljepeše ili naše iz bašte
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:47:04
Hanady RR
ja sam svojoj djecu dala nakon 1 rođendana...nije im ništa bilo inače po tablicama bobičasto voće je nakon 1 godine života.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:51:42
Lady26
Po tablicama meso (osim piletine) ide od 6-12 mj. a ja sam danas lani dala kasicu za 5mj. (HIPP) : teletina,riza i mrkvica. Ove tablice su Stara jedna pedijatrica mi je rekla (tj. mojoj mami) da skuham jaje, da bude rovito nikako tvrdo kuhano, i dam zumance Lani - to je bilo prije 20ak dana, Lana imala 4mj (jaje od 6mj po tablici)....onaj period kad nije htjela jesti, kao da popravi apetit a ujedno da unese zeljezo u organizam...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:57:38
Hanady RR
ja nisma stogi pobornik tablica...a li na neke stavri pazim...pogotovo na namjernice koje izazivaju alergije...mlijeko, jaja i voće koje je alergeno kao i povrće na koje sam i sama osjetljiva. kod nas ima genetike koja mi nije dla tu hrabrost da djeci dma jagode prije nego je tablica rekla da mogu. ne smatram da je moja beba jača sa 12 mjeseci u odnosu na 10 mjeseci ali kontam ako dođe do alergije neke...kad me pedijatar pita što sam joj dla kda kalendar nadohrane kaže drugačije...ja ne znam kako bih regovala...vjerujme bila bih ljuta...a sa razlogom me pita.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.5.2010 0:03:00
Lady26
Ma nisam ja njoj dala to jaje...u neku ruku se drzim tih tablica ali eto...zbunjujuce je... Ta pedijatrica je ona sto cesto bude na tv-u, daj esavjete, bas starija zena.... Idem na spavanje, laku noc, Hanady
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.5.2010 0:06:51
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lady2'
Ma nisam ja njoj dala to jaje...u neku ruku se drzim tih tablica ali eto...zbunjujuce je... Ta pedijatrica je ona sto cesto bude na tv-u, daj esavjete, bas starija zena.... Idem na spavanje, laku noc, Hanady
amra junuzović...na hipp na hajatu to je iz staog grada pedijatrica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.5.2010 9:11:27
Anoniman
ja sam svojoj djecu dala nakon 1 rođendana...nije im ništa bilo inače po tablicama bobičasto voće je nakon 1 godine života.
Hanady, sorry, nemoj me pogresno shvatiti, ali ja koliko znam jagode nisu bobicasto voce, vec jagodicasto u sta spadaju jos maline, kupine... i po mome saznanju, jagodicasto voce se ne daje prije 2 godine, upravo jer ovo voce ima najvise alergena... a bobicasto voce su borovnica, grožđe, josta, ogrozd, ribizla i ovo voce se smije jesti vec od 6 mjeseci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.5.2010 9:19:16
Mya_81 RR
Mi jedemo Babylove kašicu od jagoda i malina (čini mi se da su maline)...i nije bilo nikakvih problema tako da ću sigurno probati svježe ovogodišnje jagode samo kad prodju ove prve...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.5.2010 9:59:50
Mya_81 RR
Ja stvarno nemam straha s tim gotovim kašicama na kojim piše od kojeg je mjeseca...pa ne bi stavljali da se jede od 6.mj. ako to stvarno nije preporučljivo i ako bi većini djece bilo nešto od toga....mislim da si ozbiljni brendovi to ne bi dopustili....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.5.2010 10:12:44
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Bambi09
Hanady, sorry, nemoj me pogresno shvatiti, ali ja koliko znam jagode nisu bobicasto voce, vec jagodicasto u sta spadaju jos maline, kupine... i po mome saznanju, jagodicasto voce se ne daje prije 2 godine, upravo jer ovo voce ima najvise alergena... a bobicasto voce su borovnica, grožđe, josta, ogrozd, ribizla i ovo voce se smije jesti vec od ' mjeseci
bambi u pravu si...naziv nisma potrefila...ali meni je još sa prvom rečeno da ni jagodu ni borovnicu ne dajem prije 1. godine života.
ja tako i poštovala...s tim da sam mlađoj sa 8 mjesecu uvela sok od borovnica ali kuhanih bez da jede plovove...onako radi imuniteta jer je imala bronhitis. u principu ja se tih tablica previše ne držim ali na ove voćke sam poštovala samo iz razloga moje lične osjetljivosti...njih dvije problema sa tim voćem nemaju.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.5.2010 10:23:09
salmy
Suhveli ili ne moj bebi to nece! ja mu skuham i to pojede vocne kasice ok.Ali ako sam kuci i imam vremena na pretek zasto mu ne bi dala ono sto ja smiksam! Iskreno MENI hipp slane kasice toliko smrde da ih ja nebi a ne
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.5.2010 10:54:26
Anoniman
Hanady, ma to je to... a nama su rekli da jagodicasto ne dajemo prije 2 godine, al sad mi na um pade da je to vjerovatno zato sto je mm bio alergican na maline, a moguce je da se moze dati nakon 1 godine...
ja inace ne volim nista kupovno, nego domace... a hvala Bogu evo vec pocinje pristizati i voce i povrce pa se moze svasta praviti...
sad sam napravila sebi sutliju a prije nego sto sam dodala mlijeko i secer, odvadim malo one skuhane rize i dobro izblendam i Nane se tako nasnjopao bas sam zadovoljna... tako se moze svasta nesto sto inace pravite za rucak, znaci samo prije nego dodate recimo zacine ili nesto sto jos ne ruca, odvadite i dobro izblendate eto rucka i za
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.5.2010 11:14:06
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: leona81
ja mislim isto da to sebi ne bi dozvolili al ipak mi nesto suhveli ono meso u teglicama
Ja slane kupovne kašice ne dajem...jednom rpobali davno i više nikad...fakat im je okus totalno umjetan i ne može se porediti sa svježe spravljenim za razliku od slatkih kašica....
A kad kupujem slatke kašice (što i nije tako često, možda jednom sedmično) onda kupujem voće koje trenutno ne mogu naći svježe...