Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 22:56:47
Honey3
moja beba takodje ne jede kupovne kasice,samo kad negdje idemo nosim joj,a mashallah sve voli ruckiti tikvicu,rizu,krompir,jaje,supu,pitu ,banane,jabuke samo nece brokulu i ne voli sokice,dijete se jednostavno tako rodi a ova starija dok je bila beba nije nista htjela samo dojenje,muka je bilo nahraniti,zato Anidla ne brini proci ce to dok bebi malo poraste
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 22:59:44
Lady26
IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: teacher75
lana bas voli tikvicu, ja joj pomijesam sa mrkvom, a nekidan sam pomijesala sa carskom mjesavinom (brokule, karfiol i mrkva) i to pravo voli. pojede i blitvu, mada nije odusevljena
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:00:03
bubuli
e Lady ovo ce biti prvi put i da proba rizu i keks... nisam jos davala nista od toga... sutra cu ako Bog da jabuku sa rizom a prekosutra jabuku sa plazmom... mada sam u dilemi jer pojavio se neki osip...od hrane nije sigurno jer nije nista novo jela pa sve kontam jel ovaj virus sto hara... svejedno ujutro idemo u bolnicu pa cu malo i kod pedijatra... moje kolegice daju mljevenu plazmu pa reko da probam i ja :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:02:57
salmy
IZVORNA PORUKA: zaha
moja beba takodje ne jede kupovne kasice,samo kad negdje idemo nosim joj,a mashallah sve voli ruckiti tikvicu,rizu,krompir,jaje,supu,pitu ,banane,jabuke samo nece brokulu i ne voli sokice,dijete se jednostavno tako rodi a ova starija dok je bila beba nije nista htjela samo dojenje,muka je bilo nahraniti,zato Anidla ne brini proci ce to dok bebi malo poraste
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:04:16
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady2'
IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: teacher75
lana bas voli tikvicu, ja joj pomijesam sa mrkvom, a nekidan sam pomijesala sa carskom mjesavinom (brokule, karfiol i mrkva) i to pravo voli. pojede i blitvu, mada nije odusevljena
jeli kupis zamrznutu mjesavinu ili sama pravis!
Ja kupim LEDO carsku mjesavinu
nekad kupim Ledo mjesavinu a nekad napravim brokule i mrkvu s tikvicom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:11:07
teacher75
i mene mama stalno ruzi kad napravim tu zamrznutu mjesavinu, kao nije zdravo. ma ja to ponekad, kad nemam vremena da rezem i pripremam, a uglavnom kupim na pijaci svega i smuckam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:15:37
Honey3
salmy ma probala je malo zeljanice i svidjelo joj se,a jaje mm pravio ovim starijim,ja dok se okupala moja Esmica se najela jajeta i hvala Bogu sve bilo ok nikakve reakcije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:17:43
Hanady RR
zaleđena hrana ...povrće i ostalo ledi se na način da ako je vlažna zaleđena stavra višu količinu leda između djelova iste i tada se stvri neki negativni dio u tim ledenicama...e sad se ne sjećam naziva uglavnom danas se hraa zamrzava na drugačiji način, posebnom tehnoligijom ...povrće koje se zamrzava se najprije obrađuije pa onda zaledi i ono je sada po najnovijim standardima u istom rangu kao i svježe...mislim po kvaliteti.
ja nisma portivnik zamrznute hrane...čista mi je logika da je bolje da zamrznem nego da recimo spremim tikvicu koja se smežurala stojeći u frižderu.
jedino što ne koristim zaleđeno je špinat...špinat inače ispušta otrovne plinove i kada prenoći pa nekako zamznut izbjegavam.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:19:26
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lady2'
IZVORNA PORUKA: anidla
kako god, ne kazem da ja necu Noi dati, ali bar sad imam svjezeg voca i povrca...
i da znate ako ne vjerujete na pijaci jel prskano il nije imate radnju ORGANIC FOOD!
Where?! I cega svega ima ? - recenica za 10+
Krnčevićeva...imaju i kućnu dostavu kupljenog
ja sam sebi zasadila svega po malo...i dajem im iz bašte dok je sezona...al kad sezona prođe...zamrzivač mi je najbolji drug
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:19:36
Mya_81 RR
Pa kad je u pitanju ta zamrznuta hrana ja ću radije kupiti neki Ledo proizvod nego brokulu koja stoji ko zna koliko na pijaci i koja je sva jadna i žuta...brokuli još nije sezona i svaki put kad bih nasjela i kupila je bila je katastrofa kad bih je razrezala....mahune su isto tek sad došle na pijacu, a mi kad smo tek krenuli s nadohranom mogla sam svježe kupiti samo krompir, mrkvu i tikvicu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:24:04
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: anidla
aha, ima svega
od spinata, tikvica, krompira...ma sta ti dusha pozeli...mora nam se cura zdravo hraniti
samo polako mila ne nasjedaj... ima i tu stvari koje su definitvno iste kao i u konzumu ja sma prošle gdoine sva sretna platilaparike 6 Km u sred ljeta jer su eto organske...muž mi donio iz konzuma iste...iste potpuno iste.
spremala sam ih uporedo, isti oblik, boja, isto se ponašaju pri pečenju, isto se gule i istog ukusa.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.5.2010 23:24:58
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
zaleđena hrana ...povrće i ostalo ledi se na način da ako je vlažna zaleđena stavra višu količinu leda između djelova iste i tada se stvri neki negativni dio u tim ledenicama...e sad se ne sjećam naziva
Sad ti mene zabrinu...ja sam par puta zaledila mrkvu koju sam već izrezala i naravno da je bilo izmedju kolutova tih ledenica
A kad zaledim supicu isto se naprave te ledenice na vrhu