|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  188 189 [190] 191 192   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
12.5.2010 12:11:43   
chuci
Kod mene je HIPP a kod tebe je NESTLE. Imaš HIPP u DM, i u svim većim radnjama.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4726
12.5.2010 13:20:20   
anidla
jaooo Noa se probudio i ja mu dala ostatak one moje kasice od jabuke user posted image hranila sam ga oko 25 minuta ali je bitno da je sve pojeo iako je pravio one face, ja sam ga malo varala user posted image e sad...posto je tu bilo oko pola male jabuke, hocu li sacekati sad sa ad? ne znam koliko da sad prolongiram, sat vremena ? joj...

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4727
12.5.2010 13:50:42   
mila81
Drage moje, samo hocu da podjelim svoje iskustvo sa vama, sad spremanje oko bebija u ovom dobu je milina, muka je kasnije kad su malo veci. Zasto? Pa zato sto smo sada na necemu sto vrtimo u krug, ispitujemo, i oni pored toga imaju podoj ili formulu za jelo, a kasnije sve to oni sami izbacuju i postaju vrlo probirljivi.

Dakle, ja sam sa prvim malcem pocela sa dohranom oko 5. mjeseca. pocela sam prvo sa vocem, jabuka, nekoliko dana, kuhana, pecena ili onako, po nekoliko zalogajcica, pa banana, kruska. Zatim sam pocela sa mrkvom, krompirom, i tikvicom. Kada je naucio fino da prihvata hranu, tada sa pocela mijesati.

Npr.: Skuham jabuku, izgnjecim, i to pomijesam sa rizinim pahuljicama koje sam pravila sa svojim mlijekom, jer sam dojila, tako isto sa svim vocem.
Kada je malo proslo tada sam uzela telecu koljenicu iskuhala dobro, i onu vodu zamrzla u manje posudice, koje bi mi bile dovoljne za dva obroka,( a od srednje velicine koljenice ima oko 4.litre masnoce, to se prohladi i izlije u plasticne casice i stavi u hladnjak i traje dugo, a zdravo), tako da mi je to bila masnoca za supe i corbe, nisam koristila ulje, maslac ni nista drugo. Npr.:
"Stavim vodu da prokljuca, izvadim prethodno onu masnocu i stavim u serpicu, u to stavim sta zelim od povrca, npr. mrkvu i tikvicu, ili mrkvu i karfiol, poklopim dok prokuha, kad se skuha, dodam malo rizinih pahuljica i to bude corba za deset"
Mozete probatiuser posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4728
12.5.2010 17:02:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: malena_t

jer ne volim kad je sluzava.

draga malena, kod rize i jeste poenta u onoj sluzi... sve hranjive tvari i jesu u sluzi, i bas se kuha riza dok se ne dobije sluz...

(odgovor članu malena_t)
  Neposredna veza do poruke: 4729
12.5.2010 21:29:12   
Lady26

IZVORNA PORUKA: anidla

a C vitamin pogorsava atopisjki dermatitis

Ovo je Ot izvinjavam se unaprijed, ali moram te pitati ko ti je ovo rekao?! Ja jedem sve zivo, limun sam jedem, narance...
Cak sam dijelove gdje sam imala AD mazala limunom, ujede posteno ali nakon 2-3 puta sve se povuce....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4730
12.5.2010 21:34:34   
Lady26
Eh da, mi smo danas probali HIPP kasicu teletina, riza i mrkvica, u pocetku nam se nije svidjelo ali nakon 3-4 kasicice pojeli smo koliko smo izvadili tj. pola soljice za kafu....
Zasad nema nikakkve reakcije i ako sve bude ok, ruckamo to i sutra user posted image .
P.S. juce sam joj skuhala brokulu, karfiol i mrkvu, i posebno skuhala rizu ali nisam je uspjela smiksati (a vec sam je pomijesala sa ovim povrcem), ostale mi skoro polovice zrna i nisam joj smjela dati i bacim sve user posted image user posted image user posted image , umjesto da sam koza napravila babyrice....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4731
12.5.2010 21:54:08   
delly
ma to su samo mali komadici ,treba malo probati ,ja sam maloj dala  male komadice sa  5 mj i zvakala je lijepo user posted image   

mi smo danas probali nove tj makarone sa  mrkvom,brokulom,paprikom ,paradajzom i teletinom i bilo je njamiiiiiiiii     

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4732
12.5.2010 21:58:10   
Lady26
Sve znam ali nesto me bas bilo strah, da joj ne ode na stranu ili da se ne zagrcne....ostalo bas po pola zrna...
Mama to sve fino iskuhala, potrudila se i lijepo bacila user posted image ...probamo opet...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 4733
12.5.2010 22:02:47   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady2'

Sve znam ali nesto me bas bilo strah, da joj ne ode na stranu ili da se ne zagrcne....ostalo bas po pola zrna...
Mama to sve fino iskuhala, potrudila se i lijepo bacila user posted image ...probamo opet...

ne bi joj nista bilo, moja rodica je svojoj maloj od pocetka davala normalnu rizu- samo malo vise iskuhanu, nikad joj nista nije mixala vec gnjecila viljskom. ja kako kad, nekad izmixam stapnim mixerom, a ako je nesto mekano samo izgnjecim viljuskom. jos nismo probali meso, lana je jos uvijek vegetarijanac. sve se kanim a nikako da krenem. moramo ovih dana definitivno user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4734
12.5.2010 22:06:48   
Lady26
Mozda je nisam dovoljno iskuhala...ne znam, probat cu opet to je sigurno ali necu mijesati sa povrcem da mogu smiksati sa babyrice user posted image ako ostanu zrncad user posted image ...
Eh mi smo probali tu hipp kasicu sa teletinom (to nam je prvo "meso" koje smo probali), mozda smo trebali prvo piletinu ali nema veze... tata kupio ovu kasicu user posted image .

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4735
12.5.2010 22:11:30   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady2'

Mozda je nisam dovoljno iskuhala...ne znam, probat cu opet to je sigurno ali necu mijesati sa povrcem da mogu smiksati sa babyrice user posted image ako ostanu zrncad user posted image ...
Eh mi smo probali tu hipp kasicu sa teletinom (to nam je prvo "meso" koje smo probali), mozda smo trebali prvo piletinu ali nema veze... tata kupio ovu kasicu user posted image .

ja babyrice ubbacujem samo u voce a u povrce bas rijetko, ubacujem pravu rizu. sto se tice kasica sa mesom, ja ih izbjegavam jer mogu mislit koliko stave konzervansa pa to moze stajati tako dugo, tako da cu poceti sa pravim mesom, kontam za pocetak file od puretine, komadic iskuhati i izmiksati pa pomijesati sa povrcem, a teletinu cu kasnije

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4736
12.5.2010 22:18:35   
anidla
mi sutra krecemo na tikvicu user posted image

polako ali sigurno user posted image

Lady, za C vitamin nam je rekla dermatolog Knor user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 4737
12.5.2010 22:25:19   
salmy
Joj drage moje ovom mom momku malo jedna tikvica,pojeo danas sa rizom i sve viceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ne znam smijem mu dati jos! bas mi bi zao,kad jeuser posted image  ja odnjela tanjiric!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4738
12.5.2010 22:27:49   
Mya_81 RR
Salmy, koliko je bebici? A zapravo ovisi, ako ste tek krenuli onda bolje da ne pretjeruješ jer ta GH je u tom slučaju više kao neka užina, a mlijeko je još uvijek glavni obrok...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4739
12.5.2010 22:30:36   
salmy
Punih 6 i 15 dana,i ja imam osjecaj da mu dodje kao uzina! pojede kolicinski ali za sat user posted image
Jedino ga malo vise drzi banana sa keksom!
A sve ostalo cini mi se dodje-prodjeuser posted image user posted image   

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4740
12.5.2010 22:34:36   
Mya_81 RR
Pa, znaš šta koliko god ofucano zvučalo ti najbolje znaš koliko mu smiješ dati...mi kad smo zamijenili jednu bočicu sa GH jedna tikvica nam definitivno nije bila dovoljna, u njoj je sama voda i kad se izblenda nema skoro pa ništa user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4741
12.5.2010 22:37:10   
anidla
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Pa, znaš šta koliko god ofucano zvučalo ti najbolje znaš koliko mu smiješ dati...mi kad smo zamijenili jednu bočicu sa GH jedna tikvica nam definitivno nije bila dovoljna, u njoj je sama voda i kad se izblenda nema skoro pa ništa user posted image

Mom Noi i ovo skoro nista bi bilo previse user posted image Kazem ja vama, njemu se i voda gadi user posted image

Neposredna veza do poruke: 4742
12.5.2010 22:40:30   
Mya_81 RR
Anidla, bez brige, doći će period kad će on sve to jesti...pa, znaš koliko je Matej od Marinčii bio izbirljiv i ona se baš s njim namučila kad je u pitanju povrće, ali sad su došli u mirnu fazu pa će tako i Noica ručkati samo dok se navikne na sve te nove okuse...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4743
12.5.2010 22:41:15   
teacher75
lana bas voli tikvicu, ja joj pomijesam sa mrkvom, a nekidan sam pomijesala sa carskom mjesavinom (brokule, karfiol i mrkva) i to pravo voli. pojede i blitvu, mada nije odusevljena

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4744
12.5.2010 22:43:58   
Mya_81 RR
Ja stvarno samo trebam kucati u drvo jer M nije nimalo izbirljiva...jedino što sam primjetila da ne jede one kašice iz kutija, a ostalo sve voli...

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4745
12.5.2010 22:45:31   
anidla
mya, Noa je od rodjenja takav...imali smo problema i sa Ad, a ni dan danas ne zeli vodu, jedva mu uguran kaskicu, caj kako kad...ali ni njega ne favorizira, ne znam samo na koga je sto se tice hrane user posted image user posted image user posted image

malo OT, eno par slicicana FB, ostatak cu ti poslati na mail kad stignem user posted image

Neposredna veza do poruke: 4746
12.5.2010 22:45:33   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ja stvarno samo trebam kucati u drvo jer M nije nimalo izbirljiva...jedino što sam primjetila da ne jede one kašice iz kutija, a ostalo sve voli...

mi te kasice nismo ni probali jer doji,a sta ce mi to ionako, bolje pravu hranu user posted image

Neposredna veza do poruke: 4747
12.5.2010 22:50:02   
bubuli
evo i mene... :)
bananu smo jeli 4 dana i vratili se na jabuku koju sad hoce jeeee
jela je dva dana solo a sad sam skuhala cijelu jabuku izmiksala stapnim mikserom i podjelila u dvije zdjelice..
u jednu sam dodala babyrise a u drugu mljevenu plazmu...
sad cu to pohranit u frizider da imamo za sutra i prekosutra...nadam se da nije previse gusto evo sve razmisljam a vodu od jabuke sam vec bacila...
prvi put je da ostavljam u frizider ovako valjda ce biti ok???
idemo ujutro na kontrolu za ruku pa necu stici zato sam sad spremila

Neposredna veza do poruke: 4748
12.5.2010 22:55:11   
Lady26
Bravo za curicu user posted image user posted image
Jesi vidjela, samo strpljenje....
Slobodno malo dodaj prokuhane vode, ako ti je puno gusto...
P.S. dajes keks? Ja sam Lani kupila keksolino pa joj povremeno napravim....svidja joj se

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4749
12.5.2010 22:55:22   
salmy
IZVORNA PORUKA: teacher75

lana bas voli tikvicu, ja joj pomijesam sa mrkvom, a nekidan sam pomijesala sa carskom mjesavinom (brokule, karfiol i mrkva) i to pravo voli. pojede i blitvu, mada nije odusevljena
 jeli kupis zamrznutu mjesavinu ili sama pravis!

Neposredna veza do poruke: 4750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  188 189 [190] 191 192   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  188 189 [190] 191 192   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *