|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
13.5.2010 14:08:46   
leona81
ja sam od slanih uzimala samo hippovo mlado povrce i brokulu i rizu a od babylove tikvice i krompir, one su koliko toliko ok...ostalo ima sastojaka koje ne bih davala bebi fakat, vecinu sad pravim i super pojede domace sve...voce isto samo koje nije sezona...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4801
13.5.2010 14:29:59   
*pcelica*
Mi smo juce prvi put probali rizu i nismo bas bili odusevljeni user posted image user posted image Bebi se sve mrstila i negodovala ali je pojela par kasikica i onda dobro zalila cajem vise joj se svidja voce user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 4802
13.5.2010 16:04:38   
Lady26
Moze pitanjce?
Skuhala sam Lani krompir i tikvice ali mi je zaspala dok sam ja to spremila user posted image , koliko to moze stajati na sobnoj temperaturi, mislim na krompir?! Lana se nece probuditi sigurno za 2h

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 4803
13.5.2010 16:48:35   
salmy
IZVORNA PORUKA: Lady2'

Moze pitanjce?
Skuhala sam Lani krompir i tikvice ali mi je zaspala dok sam ja to spremila user posted image , koliko to moze stajati na sobnoj temperaturi, mislim na krompir?! Lana se nece probuditi sigurno za 2h
joj neznam bas za krompiruser posted image user posted image user posted image tikvica ok ali krompir,probudi je radije nego da bacas

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4804
13.5.2010 16:48:42   
teacher75

Moze pitanjce?

ja se ne opterecujem s tim, zna mi stajati po 2-3 sata, recimo nekad izvadim iz frizidera ranije da mi se ugrije da ne podgrijavam pa tako stoji 2 sata

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4805
13.5.2010 16:53:10   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

ja sam od slanih uzimala samo hippovo mlado povrce i brokulu i rizu a od babylove tikvice i krompir, one su koliko toliko ok...ostalo ima sastojaka koje ne bih davala bebi fakat, vecinu sad pravim i super pojede domace sve...voce isto samo koje nije sezona...

i mi isto ovako user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4806
13.5.2010 17:23:23   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

Moze pitanjce?

ja se ne opterecujem s tim, zna mi stajati po 2-3 sata, recimo nekad izvadim iz frizidera ranije da mi se ugrije da ne podgrijavam pa tako stoji 2 sata

Krompir jedino ne valja podgrijavati...puno se o tome ovdje pisalo...jest da smo se i ja i MM odsad najlei tone i tone podgrijanog krompira, ali njoj nisam tako davala...

Inače, ne vidim razloga zašto i krompir ne bi mogao malo odstojati i dati kasnije, jest da krompir tada i nije baš najujusniji, ali neće joj ništa biti...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4807
13.5.2010 20:55:18   
Lady26
Na kraju sam bacila...samo krompir, tikvicu sam stavila u frizider za sutra, spremna izmiksana (znam da ne valja krompir da prenoci)

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 4808
13.5.2010 21:57:58   
anidla
mi smo danas probali tikvicu...ista scena...sto kaze Lady zatvori usta i frkce na nos....jos ko tome i zaplace...user posted image

jedva sam mu jutros dala 3 kasikice te skuhane i ispasirane tikvice...odustanem...

oko 2 popodne opet pokusam jer je bas bio gladan i opet ista scena na prve tri kasike, na kraju istjeram mm i ostanem sama s njim i na kraju je sve pojeo...nisam mogla da vjerujem!!!!

citavu jednu tikvicu sam jutros skuhala i ispasirala i jakooo malo je toga bilo user posted image ja mislila nema sanse da citavu pojede, ali pojeo ju je, pa taman i to malo user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4809
13.5.2010 21:59:51   
salmy
Bravo za Noniauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4810
14.5.2010 9:57:26   
Anoniman
ma bravisimo... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ruckit ce on sigurno...

a malo mi nije jasno, zasto dajete odmah te tikvice i tako malo tezu hranu??? zasto ne dajete ovo lagano dok se ne naviknu na takvu vrstu jela... dok ne skontaju da je to hrana i da to treba da jedu na kasiku??? a poslije kad prihvate recimo i mrkvu i krompir i bananu i jabuku i rizu, onda poceti miksati sa ostalom hranom...

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 4811
14.5.2010 10:07:03   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Bambi09

ma bravisimo... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ruckit ce on sigurno...

a malo mi nije jasno, zasto dajete odmah te tikvice i tako malo tezu hranu??? zasto ne dajete ovo lagano dok se ne naviknu na takvu vrstu jela... dok ne skontaju da je to hrana i da to treba da jedu na kasiku??? a poslije kad prihvate recimo i mrkvu i krompir i bananu i jabuku i rizu, onda poceti miksati sa ostalom hranom...

Krompir, mrkva i banana su puno teže za dječiji stomak nego tikva i bundava.
Razlog je zato što su tikvice i bundave jako probavljive za dječiji stomak.
I imaju veliku količinu vode u sebi.
Iz tog razloga nema ništa lakše za dječiji stomak od bundave i tikve.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4812
14.5.2010 10:23:05   
niki83
moze li meni neko odgovoriti smije li moja beba od 7,5 mjeseci jesti dobro raskuhano gerslo sa piletionom? znate sta je gerslo..jecam..jer smo krenule sa glutenom od 6mj, ali eto opet se nesto pitam smijem li joj i to dati..

N&N

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 4813
14.5.2010 10:27:45   
hanabanana
Ja nisam gluten davala tako rano, pa ne znam šta bih ti rekla.
Ali ako si ti već uvela gluten, onda valjda može i geršlo.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4814
14.5.2010 12:59:57   
noaa
IZVORNA PORUKA: niki83

moze li meni neko odgovoriti smije li moja beba od 7,5 mjeseci jesti dobro raskuhano gerslo sa piletionom? znate sta je gerslo..jecam..jer smo krenule sa glutenom od 'mj, ali eto opet se nesto pitam smijem li joj i to dati..

ja sam gluten uvela sa 6 mjeseci i gerslo sam davala odprilike sa 7,8 mjeseci.odlicno je i hranjivo a moja beba ga obozavauser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4815
14.5.2010 13:20:25   
marinčii
mi smo jučer probali žumance (samo jednu četvrtinu)koliko sad moram napraviti pauzu da bi smjela uvesti neku novu namirnicu?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 4816
14.5.2010 14:11:44   
aya
IZVORNA PORUKA: niki83

moze li meni neko odgovoriti smije li moja beba od 7,5 mjeseci jesti dobro raskuhano gerslo sa piletionom? znate sta je gerslo..jecam..jer smo krenule sa glutenom od 'mj, ali eto opet se nesto pitam smijem li joj i to dati..

niki83, moja user posted image  je jela gersko sa 6 mjeseci. I to iz razloga sto sam je ja navikavala da ruca zajedno s nama za stolom (u svojoj sjedalici koju smo stavili uz sto). Ona bi kad pojede svoje plakala za jos i tako je probala gerslo. jako joj se svidjelo, i ustvari sa skoro 9 mjeseci jede skoro sve, nismo se puno pridrzavali tablice koju nam je dr. dala. Ona sve (skoro sve) jede i pije, ali i dalje i doji, uglavnom, ujutru, popodne i nocu.

Takodje, zeljela sam sa drugim majkama da podjelim jos jednu informaciju. Naime, kod nas je karakteristicno da se kod uvodjenja mesa pocinje sa piletinom. Nedavno, sam od majke jedne user posted image  koja zivi u Svicarskoj, saznala da njihovi pedijatri ni u kom slucaju NE DOZVOLJAVAJU da se pocne sa piletinom, nego iskljucivo maldom janjetinom i teletinom. Oni (dr. nutricionisti, pedijatri) tvrde da se piletina hrani galofagom i da dijete jeduci piletinu i samo jede galofag. Ustvari oni direktno govore da dijete kad jede piletinu jede tumore (pojednostavljeno receno - iskreno ja sam bila sokirana, jer sam i sama svojoj user posted image  davala piletinu). Naravno, ne smeta im ako dijete konzumira piletinu, ako pri tome roditelji znaju da je njihova domaca piletina i da je iskljucivo jela prirodnu hranu)

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4817
14.5.2010 14:53:58   
niki83
joj al ti mene zabrinu pravo sa ovom info..do sada sam samo cula da nije bas toliko zdravo davati piletinu, barem ne cesto..ali niko nije davao info tacno zasto..eh sad ovouser posted image user posted image user posted image
ja sam bas svojoj N davala pileca krilca..supicu, a i meso..user posted image

N&N

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 4818
14.5.2010 14:56:56   
niki83
moram i ja spomenuti da smo jele zumance, vec dva dana po cetvrtinu tj, pojede samo pola one cetvrtine..jer nije bas odusevljena..no bitno je da nema reakcije..i da, davala sam joj domace jaje, moja sveki ima kokeuser posted image

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4819
14.5.2010 14:58:50   
marinčii
niki ja sam mislila da sad treba čekati sljedeći tjedan pa dati još četvrtinu ili sam ja to pogrešno shvatila,i mi smo jeli domaće user posted image ,a to za piletinu i mene je šokiralo jer ja sam M isto davala al bome više neću 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4820
14.5.2010 15:01:36   
niki83
joj marinci draga bas smo zbunjene mameuser posted image pa ja sam citala negdje da treba davati 2-3 dana po cetvrtinu..pa sljedece sedmice polovinu..pa opet tako dok ne dodjemo do cijelog user posted image eh Boze mili valjda nisam pogrijesila...

N&N

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4821
14.5.2010 15:09:49   
marinčii
ajde dobro je kad nismo dala cijelo odjednomuser posted image a sad ovo ili tjedno ili u 2,3 dana mislim da nema neke razlike,nego mi niko ne odgovori koliko moram napraviti pauzu između dvi različite namirnice 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4822
14.5.2010 15:13:53   
niki83
ja mislim 3-4 dana user posted image

N&N

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4823
14.5.2010 15:20:38   
nikita
mi smo danas blitvu prvi put probali i bilo je uspjesno user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4824
14.5.2010 15:28:01   
niki83
ma mi se nekako vrtimo u krug sa ovim povrcem..nije joj bas drag krompir, pa joj uglavnom kuham tikvicu, mrkvicu, isto blitve malo ili spinata. eto probali smo u te kasice staviti i malo zumanceta, ali slabo ide...joj kad vidim neko rece cijelu tikvicu beba pojela..uhhh...mi jos na trecini stojimo
sutra idem na pijacu u nabavku pa se nadam da cu moci naci nesto novo..doduse nismo probali ni karfiol jos (cvjetacu), a ni grasak, mahune..ne znam ima li toga saduser posted image

N&N

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 4825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *