Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 11:04:21
nikita
Ljubim de_de i Kenu
Blitvu sam davala svjeze ubranu (taman nikla mala blitivca) i kuhala je 10ak min i izmiksala. Za cudo je bas lijepo pojeo, to mi se jako svida jer ima zeljeza a njemu hemoglobin na granici. Po nekim tablicama blitva i špinat idu sa 6 mj a po nekim kasnije...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 11:37:36
leona81
IZVORNA PORUKA: de_de
Mi za ' dana punimo ' mjeseci. Do sad smo probali mrkvu, tikvice, banane, jabuku, krusku i piletinu. Sad vidim da je Nikita davala EI blitvu. Kako si je pravila. I je li rano da Keni dam brokule i karfiol. Znam da je OT, da li ja smijem poceti jesti karfiol i brokule, jer dojim Kenu. I da li vi koje dojite jos uvijek pazite sta jedete. Hvala unaprijed
ja ne jedem samo grah i kupus jer je na kupus imala uzasnu reakciju...sve ostalo odavno jedem a i ona je jela i brokulu i karfiol...super je proslo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 12:57:07
teacher75
IZVORNA PORUKA: de_de
Mi za ' dana punimo ' mjeseci. Do sad smo probali mrkvu, tikvice, banane, jabuku, krusku i piletinu. Sad vidim da je Nikita davala EI blitvu. Kako si je pravila. I je li rano da Keni dam brokule i karfiol. Znam da je OT, da li ja smijem poceti jesti karfiol i brokule, jer dojim Kenu. I da li vi koje dojite jos uvijek pazite sta jedete. Hvala unaprijed
ja sam pazila samo prva 2 mjeseca, od tada sve jedem, dojim i nisam imala nikakvih problema. smijes karfiol i brokulu za par dana, ja sam taman uvela u 7.mjesecu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 12:58:17
teacher75
IZVORNA PORUKA: nikita
Ljubim de_de i Kenu
Blitvu sam davala svjeze ubranu (taman nikla mala blitivca) i kuhala je 10ak min i izmiksala. Za cudo je bas lijepo pojeo, to mi se jako svida jer ima zeljeza a njemu hemoglobin na granici. Po nekim tablicama blitva i špinat idu sa ' mj a po nekim kasnije...
ja nisam jos spinat uvela al blitvu jesan, dodala je u ostalo povrce (brokulu, mrkvu, malo rize) i izmixala sve na kraju
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 13:02:50
anidla
ma jucer sam pricala s Visnjom jer sam bila zbunjena oko toga da li cu svaki put iznova praviti temeljac, cinilo mi se malo prezahtjevno jer toga puno bude a nama treba samo malo....
rekle su mi da skuhas pile, ili dio od piletine, npr. batke ili krilca, naravno bez ikakvih zacina...tu vodicu odnosno temeljac izlijes u onu posudicu za led u obliku kockica i stavis u zamrzivac...i kad god ti zatreba temeljca ti fino izvadis jednu kockicu i eto ga
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 13:21:34
leona81
i sta jos stavljate u supicu, tj kad taj temeljac odledim, sta da jos dodam? povrce pa da miksam ili? i interesuje me jeste li vi vec uveli gluten u prehranu jer ja ne znam sta da stavim u supice i kako te supice treba da izgledaju...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 13:26:22
škorpija
možeš staviti mrkvu, tikvicu, karfiol, krompir, zavisi šta ste uveli u prehranu, ja stavljam i tjesteninu, jer smo već veliki. ali samo da znaš ne mora ti to biti baš supica onako kako je mi jedemo, možeš u tom temeljcu skuhati povrće, pa onda sve izmiksati i ako ti je rijetko dodaš još rižine pahuljice, znači neka dmože jesto kao supu a nekad kao kašicu napravljenu na temeljcu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 13:29:14
de_de
Hvala za odgovore Leona, ja sam citala na nekoj od tema, al sad se ne mogu sjetiti na kojoj, da supicu mozes dodavati u povrce umjesto vode i tako kuhati, a ako bude prerijetko dodati rizine pahuljice. Sto se tice glutena, bebe koje doje moze im se uvesti u ishranu od 6 mjeseca , al meni je to prerano. Dok bebama koje ne doje uvodi se kasnije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 13:29:47
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: leona81
i sta jos stavljate u supicu, tj kad taj temeljac odledim, sta da jos dodam? povrce pa da miksam ili? i interesuje me jeste li vi vec uveli gluten u prehranu jer ja ne znam sta da stavim u supice i kako te supice treba da izgledaju...
evo tema kako pravite supice...ima svega a pogotovo od mama koje su ovu fazu uspješno poršle...pogledaj nemože ti škoditi ima divnih ideja i savjeta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 13:38:54
teacher75
mi smo jutros prvi put probali gluten, tj. hippovu kasicu voce&zitarice u kojok ima gluten pa da vidimo... mislim da nam je vec krajnje vrijeme, vec ima 7 mjeseci i par dana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 14:13:35
nikita
maloprije smo probali hippovu kasicu brokula-riza , kad sam ja ono otovorila kako je smrdilooo , mislila sam da nece nikako htijeti al majke mi pojede par kasikica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 22:07:13
salmy
IZVORNA PORUKA: anidla
rekle su mi da skuhas pile, ili dio od piletine, npr. batke ili krilca, naravno bez ikakvih zacina...tu vodicu odnosno temeljac izlijes u onu posudicu za led u obliku kockica i stavis u zamrzivac...i kad god ti zatreba temeljca ti fino izvadis jednu kockicu i eto ga
hahhaha zamisljam sebe kako fulim kockice i umjesto u serpicu ja stavim u sok! hahhahaha zamisli sok sa ledom od temeljca
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 22:11:00
anidla
IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: anidla
hahhaha zamisljam sebe kako fulim kockice i umjesto u serpicu ja stavim u sok! hahhahaha zamisli sok sa ledom od temeljca
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 22:15:52
Lady26
Mi ovih dana masallah puno bolje jedemo, skoro za svaki obrok porucka 140-160ml, juce i danas je spucala (bukvalno) po cijelu hipp vocnu kasicu, juce bananu, danas banana+breskva....ma nije ostalo ni toliko da se moze oprati . Ali zato mama joj skuhala tikvicu i bilo je , mama je ostavila i frizider i probamo opet sutra...necemo zivjeti na vocu ....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2010 23:56:20
lila25
moj mali lopov nece nista sem mamine sike ,do sad smo probali jabuku, bananu,krusku i mrkvu,sve nesto slabo ako pojede dvije kasicice to nam je uspjeh,ali polako nigdje nam se ne zuri bitno mi je da doji kao i do sada.