Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ak osam ja dobro skontala ti si njoj kad si uvela šljivu odmah dala šljivu sa jabukom. znači ne mora se sama ta hrana davati tri dana, nego može i u kombinaciji s nečim. meni to nije jasno. jel mora proći tri dana prije nego uvedem nešto novo (a u međuvremenu mogu davati i hranu koju je prije isprobala), ili moram tri dana davati isto? npr ti sad kad htjedneš uvesti sljedeću namirnicu. evo recimo brokulu (lupam). hoćeš li joj tri dana davati samo to, ili možda moče jedan dan brokulu, drugi brokulu sa mrkvom, a treći dan recimo samo supu sa krompirom (mora li biti i brokula u obroku). pa joj tek onda uvedeš sljedeću hranu. jesam komplikovana jelde
Nisi, ja sam na početku davala svaku novu namirnicu solo po tri dana, pa sam skontala da tako neću nidokle, od tad radim ovako: npr. jabuku sam davala, šljiva je nova namirnica, skuham jabuku i stavim u nju dvije šljive (znači malo nove namirnice, ako bi nedaj Bože bila rekacija znam od čega je, a nisam dala veliku količinu), drugi dan stavim četiri šljive, a treći dan preovladava šljiva, stavim krišku/dvije jabuke... evo ja ću aBd sutra sa bananom staviti malo breskve (HIPP kašica) i povećavati količinu u narednim danima
hvaaaaaalaaaaaa
Do sada smo probali jabuku, krušku i rižine pahuljice, je zasada više zainteresovan za samu kašiku nego za njezin sadržaj . Mene zanima da li majčino mlijeko i nakon navršavanja 6. mjeseca sadrži dovoljne količine željeza, negdje sam čitala da sadrži dovoljno za prvu godinu dojenja, a opet od starijih čujem kako bi već trebala uvoditi namirnice koje sadrže željezo
Ja bi ti savjetovala da uvodiš polako željezo jer se kod mog malog pojavila anemija u 9mj. dojio je ali očigledno nismo dovoljno unosili namirnice bogate željezom (špinat i sl "trave" ne voli, jedino je volio džigericu i sad je voli al je nisam mogla nuditi stalno). Pa et na tebi je da odlučiš. I još... možda i znaš da se željezo bolje resorbuje ako dodaš vitamin C. (npr. možeš malo nacjediti soka od jabuke u meso, džigericu...)
beba da sest mjeseci iscrpi i svoje i majcine zalihe zeljeza...pocni sa amaranthom i prosom,prepuni su zeljeza,mislim da je za dzigericu jos rano,a kolicina zeljeza u spinatu je svakako mala
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
Drage moje hvala vam Breskva, kako si ti pripremala džigericu? Moj još nema zubića, a nije ljubitelj ni izrendane jabuke, samo kada je obrađena blenderom, pravi mali ljenčuga ... Mogu li da je skuham ili izdinstam na maslinovom ulju, pa onda u blender OT imaš pp.
Lilith, kupila sam prosene pahuljice od Alnature, ali sadrže tragove glutena, pa sad nemam pojma šta bih, jel mi rano za njih zbog glutena Kao što rekoh tek mu je 6,5 mjeseci.
Sonja ja dajem isključivo pileću, kuhanu ili dinstanu na luku, u kombinaciji sa kuhanim povrćem. Pasiram je viljuškom i obavezno stavim kašičicu pavlake. Nekad hoće, nekad neće, a najbolje prolazi kad je sa pire krompirom. I više voli kuhanu nego dinstanu
Moj je voli svakako ...Nekad je skuham sa malo maslinovog ulja, a nekad ispržim sa lukom, dodam kajmaka i to je to. (posolim naravno jer mi koristimo već so) Danas je baš jeo kuhanu sve pojeo što sam napravila isjeckala mu na sitne komadiće te je on sam jeo.
Drage moje hvala vam Breskva, kako si ti pripremala džigericu? Moj još nema zubića, a nije ljubitelj ni izrendane jabuke, samo kada je obrađena blenderom, pravi mali ljenčuga ... Mogu li da je skuham ili izdinstam na maslinovom ulju, pa onda u blender OT imaš pp.
Lilith, kupila sam prosene pahuljice od Alnature, ali sadrže tragove glutena, pa sad nemam pojma šta bih, jel mi rano za njih zbog glutena Kao što rekoh tek mu je 6,5 mjeseci.
scarlett ja sam kupovala proso u bademu ga ima bez glutena...poslije sam presla na dm-ov i prala ga jedno vrijeme...pahuljice se bas i nem mogu prati...nemam pojma,da uzmes pravi proso?ja sam pahuljice izbjegavala zbog one price o stetnosti ekspandiranih zitarica...meni u pretisu obicni proso bude kuhan za 5 minuta,u obicnoj serpi za desetak...a mjesam ga u sve slane i slatke kombinacije... za gluten svako postupa po svom nahodjenju,ja sam dala tek sa 8 mjeseci
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
Uzela sam HIPP Baby rice i Baby's first milk pap; na njima pise da se smiju davati sa napunjena 4 mjeseca. Kada ste vi pocele davati. Inace Keno samo doji, a pocela sam mu pomalo davati kasicu od mrkve
ako mu je 4 mjeseca sacekaj jos malo sa dohranom,ne zuri...po meni je bolje davati pravu rizu i sve ostalo...sve to preradjeno na kraju i nema neku nutritivnu vrijednost
ako doji nemoj mu jos davati nista...bas nam je pedijatrica rekla da joj nije jasno zasto mame zure sa dohranom, a pogotovo vocem i povrcem...prehrana bebe koja doji do 6 mj treba biti samo mlijeko...moja doduse vec pocinje da gleda kako mi jedemo i oblizuje se, i velika je poguzija ali sam ja odlucila da joj jos ne dajem nista, bar do 5og mjeseca...posto trebam na ispite i poceti pomalo raditi mislim da cu morati nesto tad uvesti, mozda rizu i moje izdojeno mlijeko kao jedan obrok?
evo i mi pocele sa dohranom pa imam pitanje. lani ce uskoro 5,5mj. probali smo kuhanu pasiranu jabuku 2 dana i danas kuhanu pasiranu mrkvicu. inace uspjesno dojimo i fino napredujemo pa nisam htjela da uvodim nista do sad. vidim da svi spominju rizine pahuljice na pocetku dohrane pa me zanima kako se to priprema. posto dojim, ne bih da uzimam AD, pa me zanima da li se moze pripremiti sa vodom ili na neki drugi nacin i od kojeg proizvodjaca da uzmem...josj edno pitanje: na koji nacin da pripremim rizu sad u pocetku?
< Poruku je uredio teacher75 -- 20.3.2010 21:48:34 >
Teacher ja sam kupila HIPP rizine pahuljice i jos nekakve takodje pahuljice, ja mislim mjesavina kukuruza i rize. Jedne se prave sa mlijekom, a druge sa vodom, jer u sebi sadrze AD, al ih nisam pocela davati Keni, jer sam negdje na forumu procitala da se moze iskuhati rize u vodi i onda tu "sluz" koja ostane kad se riza procijedi davati bebi, ili dodavati kasice.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.