snijeg
|
IZVORNA PORUKA: chuci eh snijeg tamam neko svjež da ga malo peglam. hajde mi molim te napiši šta si ti svojoj bebici davala redom i koliko dana. kad si počela miješati po dvije vrste hrane. jesi li već uvela drugi obrok. kad misliš početi prvo davati hranu, pa onda podoj (ako dojiš). hvala ti puno. i ne moraš odmah odgovoriti ako nemaš vremena. može bilo kad. Eh, hajmo redom, dojila sam je do 6. mjeseci pa smo počeli s jabukom, davala poslije podoja tri dana, onda uvela rižu, pa davala tri dana, pa onda kukuruz, pa mrkvu, pa banana, sve po tri dana, negdje sa 6,5 mjeseci počela mješati hranu (mrkva + jabuka; kukuruz + riža; riža + mrkva itd...), drugi obrok sam uvela prije dva dana i sad voće jedemo u 12, a povrće ili žitarice ili mix u 18 h, s tim kad uvodim novu hranu obavezno je dajem u 12h , da mogu za, nedaj Bože, alergije posmatrati bebicu. A kod mene ti je specifična situacija, pahuljica je stvarno odlično (hvala Bogu) prihvatila dohranu, tako da je ona sama izbacila podoj u 12 h i uopće neće da doji poslije obroka, ako joj dam prije obroka onda neće gustu hranu...eh sad je isto počela da radi i sa ovim obrokom u 18h (razgovarala sam sa pedijatricom i potvrdila mi je da je to ok, a ja počinjem raditi za par mjeseci pa joj svakako moram polako izbacivati dnevne obroke, ostavit ću dojenje za ujutro i navece). Dakle naš raspored: 08 h - podoj 10 - podoj 12 - voće (ili pokus sa novom namirnicom) 14- podoj 16-podoj 18 - povrće ili žitarice 20 - podoj i u toku noći kako joj ceif, nekad tri puta, nekad svaka 2 sata Eto u zadnjih 7 dana isprobala je šljivu i krompir - oduševljena je sa oboje, ovdje mislim na suhe šljive, koje iskuham dajem joj kompot da pije, a njih izblendam zajedno sa jabukom i ona to sve potamani Ako šta preskočih, ti pitaj.....
< Poruku je uredio snijeg -- 3.3.2010 14:38:35 >