|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pocetnica u dohrani!
1.2.2010 19:03:46   
mamica87
Moze li mi ko pojasniti razliku izmedu hapice i supiceuser posted image ja svom malom kuham telecu koljenicu u to ubacim mrkvu i kromir i kad sve bude godovo blendiram to sve.Za mene je to hapica a mnoge mame mi kazu da je to supicauser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 401
1.2.2010 19:06:13   
bebita
IZVORNA PORUKA: mamica87

Moze li mi ko pojasniti razliku izmedu hapice i supiceuser posted image ja svom malom kuham telecu koljenicu u to ubacim mrkvu i kromir i kad sve bude godovo blendiram to sve.Za mene je to hapica a mnoge mame mi kazu da je to supicauser posted image

ako je gusto i meni je onda hapica

Dean 07.08.09.

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 402
2.2.2010 20:26:14   
Mya_81 RR
Mamica, ovako dok su mali nema razlike izmedju supice i hapice, jer kad supicu izblendaš postat će kašica user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bebita)
Neposredna veza do poruke: 403
2.2.2010 21:50:19   
mamica87
To je i meni logicno ali me onda zbuni kad me neko pita sta dajem bebi i ja kazem kako ja to sve pripremim i onda mi postavi pitanje pravis li mu supiceuser posted image To me je i zbunilo zato sam i postavila pitanjeuser posted image .

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 404
10.2.2010 16:31:38   
scarlett
Mi smo već često dobijali HIPP i neke druge kašice i sokiće kada nam dođu gosti, ali obzirom da planiramo do 6 mjeseca isključivo dojiti, mama je sve to popapala user posted image , a bebi će to svakako doći kroz mlijeko user posted image user posted image .
Ali evo često sam u zadnje vrijeme na ovim temama, pokušavam se informisati, pa imam jedno pitanje. Jedan dan sam isjeckala jabuku i stavila u blender, dodala par kašikica prokuhane vode da bi se moglo vrtiti i kad je bilo gotovo, fakat isti ukus kao i kupovnih kašica(pa je mama opet sve popapalauser posted image ), pa me zanima, da li mogu bebi ovako pripremati voćne kašice, ali i od povrća, jer sam negdje čitala da onaj metal u sredini blendera može štetiti kvaliteti kašice.user posted image

< Poruku je uredio scarlett -- 10.2.2010 16:34:14 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 405
11.2.2010 8:28:21   
Mya_81 RR
I ja sam na forumu negdje pročitala da se kao jabuka treba pasirati samo sa plastičnim viljuškama, ali da ti pravo kažem apsolutno ne razmišljam o tome i blendam sve u blenderu. Kašice kupovne rijetko jede! A razmišljam kako se te kupovne kašice miksaju u tvornicama. Nešto sam mišljenja da sigurno ne koriste neke plastične dijelove user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 406
11.2.2010 8:31:35   
Romali
Uh, i jabuku i sve ostalo sam miksala štapnim mikserom. I on ima taj metalni dio.
Ma ne možeš gledati na svaku sitnicu, da je domaće, svježe, skuhano kući... i još da ga miksam plastikom user posted image .Niš' ne briniuser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 407
11.2.2010 8:44:04   
delly
ah brate uvjek nadu nesto sto nevalja ,sve se prati prehrana u bocu i sad eto blandam zeljezom user posted image pa gdje ima plasticni blender user posted image ma nije to nista ,ja isto sa rucnim ,lakse mi a i brzo ...
neki dan sam joj dala jabuku ali s viljuskom i bilo je komadica puno i lijepo mi je sazvakala i pojela user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 408
12.2.2010 8:51:33   
scarlett
Hvala drage na odgovorima user posted image

Ma nisam ni mislila da mi treba plastični blender user posted image , nego da li se ovako mogu pripremiti kašice i da li je baš puno štetno, u svakom slučaju thanksuser posted image

< Poruku je uredio scarlett -- 12.2.2010 8:54:56 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 409
18.2.2010 17:04:33   
Kviki
Moj sin je prošle sedmice napunio 6 mjeseci i do tad je isključivo dojio. I dalje naravno doji i pomalo se upoznaje sa novim okusima, krenuli smo sa povrćem. Ali ono što mene zanima jeste da li sada treba da mu dajem vodu i ako trebam da li se ta voda prokuhava? I kako i kada početi sa sokićima, da li oni zamjenjuju obrok ili ... ? Praviti sokiće ili kupiti?
Kada i koje čajeve davati user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 410
18.2.2010 18:11:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Kviki

Moj sin je prošle sedmice napunio 6 mjeseci i do tad je isključivo dojio. I dalje naravno doji i pomalo se upoznaje sa novim okusima, krenuli smo sa povrćem. Ali ono što mene zanima jeste da li sada treba da mu dajem vodu i ako trebam da li se ta voda prokuhava? I kako i kada početi sa sokićima, da li oni zamjenjuju obrok ili ... ? Praviti sokiće ili kupiti?
Kada i koje čajeve davati user posted image

nakon cvrstih obroka (slanih kasica) obavezno treba dati vode a ako ne voli vodu onda caja/soka. Ja svom dajem janu...u pocetku sam davala prokuhanu vodu ali nije bas bio odusevljen...sto nije ni cudo jer je stvarnouser posted image . Sok ti naravno ne zamjenjuje obrok...das mu ponekad, malo...najbolje napraviti kompot (bez secera) pa mu to daj....recimo od sljive i jabuke ili ako imas sokovnik onda mozes cijediti sta god. (naravno zavisno od uzrasta pa sta smije)

Sa cajevima budi oprezna...kamilica se preporucuje samo ako dijete ima problema s stolicom u malim kolicinama a od komoraca mozes davati svaki dan. Imas hipp cajeve a imas i teekanne za bebe (to je bas pravi caj u vrecici). Inace, one ostale travke ja jos ne bih davalauser posted image

< Poruku je uredio dadada -- 18.2.2010 18:13:01 >

(odgovor članu Kviki)
  Neposredna veza do poruke: 411
18.2.2010 18:15:32   
škorpija
vodu je najbolje davati neku flaširanu (ja dajem janu) jer ona prokuhana ima grozan ukus i bebe je ne vole, sokiće je najbolje domaće cijediti ali i oni hippovi su dobri jer ne sadrže šećer (preporučujem jabuka-mrkva), sok ne treba zamijeniti obrok već se daje između obroka, ali nakon što probate sokiće, nakon 2-3 dana treba početi sa kačicama, najbolje rižom (ja koristim hipp rižine pahuljice), pa onda voće ili povrćem, većina mama počinje prvo s voćem jer je slađe i bebe ga lakše prihvate (jabuka, kruška, šljiva, zatim mrkva i tikvica). eto ovako ja radim, ali ne mora značiti  da je tako najbolje, svaka mama ima svoj receptuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 412
18.2.2010 18:16:21   
škorpija
Ja svom dajem janu...u pocetku sam davala prokuhanu vodu ali nije bas bio odusevljen...sto nije ni cudo jer je stvarno .

user posted image , ovo sam i čula od dadade za janu i ajdin je pravo voli pitit

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 413
18.2.2010 18:24:22   
mama Nataša
evo smo i mi neki dan napunili 6 mjeseci i krenuli s istim pitanjima.

Mi smo startali s jabukom a pošto je sočna i još uz to doji ja ne dajem vode.

Sad kad krenemo s rižom pa poslije sa palentom, onda ću i vode dodavati, predpostavljam prokuhane, čajeve ne bi.

Sok i sve ostalo planiram davati "home made", isprva kao vodu iz kompota, poslije nekad, za mjesec,dva i cijeđene iz svježeg voća

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 414
18.2.2010 18:44:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

Ja svom dajem janu...u pocetku sam davala prokuhanu vodu ali nije bas bio odusevljen...sto nije ni cudo jer je stvarno .

user posted image , ovo sam i čula od dadade za janu i ajdin je pravo voli pitit

mislis jadinuser posted image ...jadna su ova nasa dvojica s nama dvjemauser posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 415
18.2.2010 22:13:05   
lilith
ako ces davati flasiranu po sastavu i onome sto treba bebama najbolje su prolom i tesanjski dijamant...ja cajeve ne bi davala,pogotovo ne hipove koji su puni secera i u onom prahu najmanje caja ima...sokici...ja sam opet za prirodne,pravljene kuci...svi ovi kupovni su koncentrat...

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 416
18.2.2010 23:19:10   
Kviki
Hvala cure na prijedlozima. Onda bi najbolje bilo da krenemo sa kompotom od jabuke i home made cijeđenim sokovima pa tek kasnije sa flaširanom vodom jer su u jednoj tv emisiji napravili analizu flaširane i vode sa česme te ustvrdili da flaširana nije ništa bolja od ove sa česme. E sad, koliko je to stvarno tačno... user posted image
A za sokić pitam jer sam na bočici pročitala da je zamjena za obrok pa mi nije bilo jasno, ali eto vi se slažete da nije zamjena user posted image pa ćemo ih i mi piti između obroka.

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 417
19.2.2010 8:01:24   
lilith
jos jedan savjet...prvo kreni sa vodom,jer ako proba sokice jako tesko ces je naviknuti na obicnu vodu...ja od sestog mjeseca koristim prokuhanu,mada su mi savjetovali ovu prolom i dijamant...mislim da je opet nasa zdravija od one koja stoji ko zna koliko...

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 418
19.2.2010 12:34:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Kviki

Hvala cure na prijedlozima. Onda bi najbolje bilo da krenemo sa kompotom od jabuke i home made cijeđenim sokovima pa tek kasnije sa flaširanom vodom jer su u jednoj tv emisiji napravili analizu flaširane i vode sa česme te ustvrdili da flaširana nije ništa bolja od ove sa česme. E sad, koliko je to stvarno tačno... user posted image
A za sokić pitam jer sam na bočici pročitala da je zamjena za obrok pa mi nije bilo jasno, ali eto vi se slažete da nije zamjena user posted image pa ćemo ih i mi piti između obroka.

Bebe koje dugo doje tj kao u tvom slučaju i mom odbijaju vodu i nemoj da te to iznenadi, ti ponudi prokuhanu pa ako neće ne mora ima još sika...znači nudi poslije obroka ali ne forsiraj. Kad sam počinjala sa dohranom i ja sam pravila kompote (šljiva, jabuka, kruška)i davala samo taj sok te pravila kašice od tog skuhanog voća.
Sad imamo 13 mj. i pijemo vodu sa izvora bar ih je u Bosni lako naćuser posted image . Ne daji pare bezze za janu. Sa 9mj. smo počeli piti tu vodu. sada mu ponekad dam sokić ali ih nije ljubitelj voda mu je prioritet, a čaj nikad nije htio.

(odgovor članu Kviki)
  Neposredna veza do poruke: 419
19.2.2010 16:41:22   
Kviki
Umjesto čisto prokuhane vode user posted image sam ponudila vodu u kojoj se kuhala mrkva i na moje iznenađenje svu je popio user posted image . A danas sam mu ponudila vodu u kojoj se kuhala tikvica, nije ni to odbio mada je puno manje popio ali eto mi alternative.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 420
19.2.2010 23:26:31   
scarlett
Danas je treći dan kako smo probali izrendanu jabuku i user posted image zalogajić prebacuje u ustima ili drži na jeziku otvorenih ustauser posted image  i kad mu dosadi samo izbaci ili zajedno sa zalogajem ubaci i prstiće i onda znate na što sve to liči.
Ne mogu se pohvaliti da je pojeo u ova tri dana ni ukupno jednu supenu kašiku, ali sam ga svaki put morala presvlačiti.
user posted image  željno iščekuje kašiku da mu se nađe u ustima i pokušava mi je iščupati da masira zubiće, ali nakon par zalogaja on već glavu okreće, pa ja ne forsiram, nego imam namjeru svaki dan pomalo pokušavati dok ne počne fino gutati.
Sutra ćemo aBd vidjeti kako reaguje na krušku.
Negdje sam pročitala da nije loše dati user posted image  mekan (skuhan)komad jabuke da sama to degustira, da je manja šansa da se zagrcne, jer sama kontroliše šta joj ulazi u usta, nego kada je mama hrani kašikicom. Da li je neka od vas probala tako?

Kako pročitah sve vaše savjete nemam namjeru da mu dajem sokiće neka se prvo nauči piti vodu, davala sam pomalo iz fildžana, a šta savjetujete kada smo napolju, da li bih ga trebala učiti na čašu s kljunom za kasnijeuser posted image

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 421
19.2.2010 23:49:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: scarlett

a šta savjetujete kada smo napolju, da li bih ga trebala učiti na čašu s kljunom za kasnijeuser posted image

Moj nikad nije htjeo flašicu te sam uvela čašu sa kljunom u 6 mj., malo je teže bilo uvijek bi se zagrcnuo ali je naučio, međutim prestali smo da je koristimo već odavno pije iz šolje... trenutno na slamčicu sad mu je tako zanimljivouser posted image ...Sve zavisi od djeteta kako će nešto prihvatiti.

(odgovor članu scarlett)
  Neposredna veza do poruke: 422
20.2.2010 12:32:19   
Sonja

IZVORNA PORUKA: škorpija

vodu je najbolje davati neku flaširanu (ja dajem janu) jer ona prokuhana ima grozan ukus i bebe je ne vole,

aaaaaa nisam znala da smije tu vodu piti
a ja se jadna patim stalno prokuhavam voduuser posted image
A bas i ne voli vodu pa vecinom pije caj(hipp najvise) al u zadnje vrijeme insistiram da pije voduuser posted image
eh nek si vala napisala da i to znam

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 423
20.2.2010 12:37:29   
lilith
pa sada,koliko je bolja flasirana voda koja stoji ko zna koliko,pitanje je...oko jane je bilo dosta polemike...kada se djeci daje flasirana treba provjeriti sastav i koliko je cega djeci potrebno( ne napadam janu,cak nemam pojma kakav joj je sastav,samo kazem)...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 424
20.2.2010 20:03:47   
Sonja
nisam konkretno mislila na janu nego na bilo koju flasiranu vodu

ne znam
jedni kazu ovako jedni onako
ja sam mislila da se ne smije do 1 god

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *