Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam mislila startat sa sokom od jabuke i kuhanom jabukom, pa onda mrkva, pa riža. Sva sam se spetljala ko da nikad nisam bila u ovakvoj situaciji :S
Ja sam protivnik soka, kao takvog. Bolje omekšaj malo jabuku na pari ili u vrlo malo vode, pa probaj. Meni je jabuka nekako idealna za početak, jer i mrkva i riža zatvaraju, pa su idealni kandidati za zbrčkavanje probave. Možeš možda poslije kuhane jabuke ponuditi kuhanu tikvicu. Pa poslije u to dodati malo ili potpuno raskuhane riže, ili kašićicu palente da se shuha skupa sa voćem/povrćem. Ja sam kupila i onu neku baby rice-rižine pahuljice za bebe, koje se samo rastope u kašici, ali se to mom poguziji nikad nije svidjelo, pa sam bacila ostatak
Ne mogu da se sjetim kad ono dolaze banane na red
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
mya mislim da sve ove kupovne sadrže sol,a domaće treba izbjegavati tako da ti nisam pametna ,i ja se baš mislim oko toga a u mom kalendaru svježi sir ide tek od 11mj
IZVORNA PORUKA: Mya_81 Meni je potrebno nešto objasniti... Piše da se od 7. mjeseca uvodi svježi kravlji sir....eh, mene buni jer se sol treba izbjegavati, ali zar u tim sirevima nema soli Ili je to u malim količinama pa nije strašno
Misli se na tzv. mladi sir. On nije uopće slan. Ja sam ga ipak uvela dosta kasnije (u 11-om mjesecu). Koristim Meggle svježi sir.
mya mislim da sve ove kupovne sadrže sol,a domaće treba izbjegavati tako da ti nisam pametna ,i ja se baš mislim oko toga a u mom kalendaru svježi sir ide tek od 11mj
Što domaće treba izbjegavati
Kod mene piše da ide od 7. mjeseca svježi kravlji sir i skuta...
pa nekako me strah davati to domaće neznam jeli prerađeno i kako oni prave taj sir ,kod mene kalendar u knjizi koju mi je dala prijateljica koja je rodila u hrvatskoj i njoj dali tamo u rodilištu,piše svježi kravlji sir,jogurt ,kiselo mlijeko od 11mjeseci
a ko će ga znati svaki kalendar drukčiji,pa kao se ne mogu usuglasiti baš gluposti,najbolje to nekako po sebi odlučiti kad misliš da je vrijeme i dati,ja sam planirala to tek od 8 mjeseca al sad više nisam ni u to sigurna
a ko će ga znati svaki kalendar drukčiji,pa kao se ne mogu usuglasiti baš gluposti,najbolje to nekako po sebi odlučiti kad misliš da je vrijeme i dati,ja sam planirala to tek od 8 mjeseca al sad više nisam ni u to sigurna
Najvaznije je da se mama usaglasi sa svojim djetetom i kad mu pase sta tad i davati. Zar period svinjske gripe nije dokazao koliko se svjetska zdravstvena org. brine o nama?
Gledajte potrebe svog djeteta a ako mu pase sir i sa 6 mjeseci zasto da ne?moj ga sin jeo i pio jogurt, pije med jos od prije navrsene jedne godine i ne fali mu nista. Trenutni problem su mu zubi pa jede slabije.ZnaCI, kad VI i vASE dijete mislite da je vrijeme necemu tad i davati hranu
Delilah, najlakse ti je da kuhas zajedno piletinu,mrkvicu i krompir za pocetak bez zacina, pa na kraju samo odvadis bebi povrce i te vodice i mozes u blender ili ispasiraj stapnim mikserom ili u krajnjem slucaju viljuskom. Meso pojeditite vi ili od ostaka napravis vama supu. Ustelices se, tako sam i ja, nista nisam znala ni kolicine ni koliko kuhati
kako samo vodu ako mi mozes objasniti ?? skuhala piletinu i sta si sa tom vodom radila ?? jesi dodavala povrca ili ?
Ja kuham baš puno te supice (krilca uglavnom - čitala sam da je supica od krilaca najbolja za prehladu i naravno bez ikakvih začina). Za nju zamrznem male porcije te vode i onda svaki dan kuham svježe povrće u toj vodici, a naravno tog temeljca uvijek ostane i za nas...to se treba dobro iskuhati, isto kao i teleću koljenicu, pa onda ne vrijedi baš to raditi svakih nekoliko dana. Ja to uglavnom radim svakih 10tak dana...
Ja kuham juhu od teletine, puretine ili piletine malome. I to je samo za njega. Bez soli, ulja... I meso od toga njemu dajem sa raznim povrćem, patatom ili rižom i to ti je to... Skuhaš juhu i čuvaš je u vrižideru. To meso u jusi drži.
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.