|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pocetnica u dohrani!
28.1.2010 10:04:11   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

Ja sam mislila startat sa sokom od jabuke i kuhanom jabukom, pa onda mrkva, pa riža.
Sva sam se spetljala ko da nikad nisam bila u ovakvoj situaciji :S

Ja sam protivnik soka, kao takvog. Bolje omekšaj malo jabuku na pari ili u vrlo malo vode, pa probaj. Meni je jabuka nekako idealna za početak, jer i mrkva i riža zatvaraju, pa su idealni kandidati za zbrčkavanje probave. Možeš možda poslije kuhane jabuke ponuditi kuhanu tikvicu. Pa poslije u to dodati malo ili potpuno raskuhane riže, ili kašićicu palente da se shuha skupa sa voćem/povrćem. Ja sam kupila i onu neku baby rice-rižine pahuljice za bebe, koje se samo rastope u kašici, ali se to mom poguziji nikad nije svidjelo, pa sam bacila ostatak user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 376
28.1.2010 12:10:29   
mama Nataša
Pa tako sam i mislila nekako, ne kupovni sok već da skuham jabuku kao na kompot, al da prvo probamo par dana samo sok a ako to glatko prođe da pređemo na jabuku, tu istu iz kompota tj. skuhanu.

Pa onda ta mrkva na isti način pa onda riža.

Ne mogu da se sjetim kad ono dolaze banane na reduser posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 377
29.1.2010 9:21:26   
Mya_81 RR
Meni je potrebno nešto objasniti...

Piše da se od 7. mjeseca uvodi svježi kravlji sir....eh, mene buni jer se sol treba izbjegavati, ali zar u tim sirevima nema soli user posted image Ili je to u malim količinama pa nije strašno user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 378
29.1.2010 9:23:33   
marinčii
mya mislim da sve ove kupovne sadrže sol,a domaće treba izbjegavati tako da ti nisam pametna ,i ja se baš mislim oko toga a u mom kalendaru svježi sir ide tek od 11mjuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 379
29.1.2010 9:25:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Meni je potrebno nešto objasniti...
Piše da se od 7. mjeseca uvodi svježi kravlji sir....eh, mene buni jer se sol treba izbjegavati, ali zar u tim sirevima nema soli user posted image Ili je to u malim količinama pa nije strašno user posted image

Misli se na tzv. mladi sir. On nije uopće slan.  Ja sam ga ipak uvela dosta kasnije (u 11-om mjesecu).  Koristim Meggle svježi sir.

Neposredna veza do poruke: 380
29.1.2010 9:25:59   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: mama Nataša
Ne mogu da se sjetim kad ono dolaze banane na reduser posted image

Kruška, jabuka, banana - oko 5. mjeseca

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 381
29.1.2010 9:40:35   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: marinčii

mya mislim da sve ove kupovne sadrže sol,a domaće treba izbjegavati tako da ti nisam pametna ,i ja se baš mislim oko toga a u mom kalendaru svježi sir ide tek od 11mjuser posted image

Što domaće treba izbjegavati user posted image

Kod mene piše da ide od 7. mjeseca svježi kravlji sir i skuta...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 382
29.1.2010 9:51:43   
marinčii
pa nekako me strah davati to domaće neznam jeli prerađeno i kako oni prave taj siruser posted image ,kod mene kalendar u knjizi koju mi je dala prijateljica koja je rodila u hrvatskoj i njoj dali tamo u rodilištu,piše svježi kravlji sir,jogurt ,kiselo mlijeko od 11mjeseci

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 383
29.1.2010 9:54:48   
Mya_81 RR
Ja gledam kalendar s ''coolinarke''...tamo su jogurt i kiselo mlijeko navedeni od 8.mjeseca...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 384
29.1.2010 9:57:48   
marinčii
a ko će ga znati svaki kalendar drukčiji,pa kao se ne mogu usuglasiti baš gluposti,najbolje to nekako po sebi odlučiti kad misliš da je vrijeme i dati,ja sam planirala to tek od 8 mjeseca al sad više nisam ni u to sigurna

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 385
29.1.2010 10:02:09   
cicimici
i ja sam uvela sa 8 mj.sir i jogurt,a Mya pošto vidim da si iz Zenice probaj davati svježi sir koji proizvodi zenička mljekara on nije slan user posted image

Ne mogu vam dati recept za uspjeh,ali vam mogu reći formulu za neuspjeh : NASTOJTE SVAKOM UGODITI

Neposredna veza do poruke: 386
29.1.2010 10:05:50   
Mya_81 RR
Cicimici, jesam prvo planirala uzeti taj sir, pa onda kupih kod jedne poznanice na pijaci, ali ko zna je li ona meni dala neki koji ima soli...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 387
29.1.2010 10:10:44   
mama Nataša
Joj Mya, ja ne bih tako maloj bebi davala sir sa pijace :S

Nekako mi u ovoj situaciji bolje zvuči "sterilna" kupovna varijanta...

Neposredna veza do poruke: 388
29.1.2010 10:14:25   
cicimici
ni ja ne bih davala taj s pijace,nije bitna so toliko koliko je bitna salmonela koja je najćešće u mliječnim prizvodima i jajima,a ti odluči samauser posted image

Ne mogu vam dati recept za uspjeh,ali vam mogu reći formulu za neuspjeh : NASTOJTE SVAKOM UGODITI

Neposredna veza do poruke: 389
29.1.2010 10:25:38   
Mya_81 RR
Kupujemo def. taj zenički, ipak je provjereno...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 390
29.1.2010 10:27:45   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ja gledam kalendar s ''coolinarke''...tamo su jogurt i kiselo mlijeko navedeni od 8.mjeseca...

vizavi ovog - u prospektu kojeg smo dobili na pedijatriji piše da sir i jogurt idu sa 9 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 391
31.1.2010 14:46:27   
dana3
IZVORNA PORUKA: marinčii

a ko će ga znati svaki kalendar drukčiji,pa kao se ne mogu usuglasiti baš gluposti,najbolje to nekako po sebi odlučiti kad misliš da je vrijeme i dati,ja sam planirala to tek od 8 mjeseca al sad više nisam ni u to sigurna

Najvaznije je da se mama usaglasi sa svojim djetetom i kad mu pase sta tad i davati.
Zar period svinjske gripe nije dokazao koliko se svjetska zdravstvena org. brine o nama?

Gledajte potrebe svog djeteta a ako mu pase sir i sa 6 mjeseci zasto da ne?moj ga sin jeo i pio jogurt, pije med jos od prije navrsene jedne godine i ne fali mu nista.
Trenutni problem su mu zubi pa jede slabije.ZnaCI, kad VI i vASE dijete mislite da je vrijeme necemu tad i davati hranu

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 392
1.2.2010 16:13:15   
delly
kad se riza daje i koja riza? onu sto mi jedemo i kako se pravi na normalan nacin i onda izblendira???? a piletina ?? imam 3 razl kalendara na jednom od 6 mj na drugom 7 a trecem 8 pa neznam ni ja user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 393
1.2.2010 16:14:43   
škorpija
ja dajem hipp baby rice u prahu, samo se pomiješa sa vodom ili AD mlijekom i gotovo. ili ispasiram voće ili povrće i dodam malo te riže i gotovo. piletinu smo počeli od 7. mjeseci da pomalo ručamo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 394
1.2.2010 16:26:12   
delly
hvala ti puno , moram vidjeti tali ima toga ovdje za kupiti iako sumnjam user posted image ako cak nemaju beby kamilice kako ce imati i rize user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 395
1.2.2010 16:29:23   
Mya_81 RR
Delilah, najbolje onda naći neku sredinu...mi smo piletinu (samo vodu) krenuli malo prije 7 mjeseci...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 396
1.2.2010 16:42:24   
delly
kako samo vodu ako mi mozes objasniti ?? skuhala piletinu i sta si sa tom vodom radila ?? jesi dodavala povrca ili ?

Neposredna veza do poruke: 397
1.2.2010 17:28:24   
Dinkica
Delilah, najlakse ti je da kuhas zajedno piletinu,mrkvicu i krompir za pocetak bez zacina, pa na kraju samo odvadis bebi povrce i te vodice i mozes u blender ili ispasiraj stapnim mikserom ili u krajnjem slucaju viljuskom. Meso pojeditite vi ili od ostaka napravis vama supu. Ustelices se, tako sam i ja, nista nisam znala ni kolicine ni koliko kuhati user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 398
1.2.2010 17:39:51   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: delilah

kako samo vodu ako mi mozes objasniti ?? skuhala piletinu i sta si sa tom vodom radila ?? jesi dodavala povrca ili ?

Ja kuham baš puno te supice (krilca uglavnom - čitala sam da je supica od krilaca najbolja za prehladu i naravno bez ikakvih začina). Za nju zamrznem male porcije te vode i onda svaki dan kuham svježe povrće u toj vodici, a naravno  tog temeljca uvijek ostane i za nas...to se treba dobro iskuhati, isto kao i teleću koljenicu, pa onda ne vrijedi baš to raditi svakih nekoliko dana. Ja to uglavnom radim svakih 10tak dana...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 399
1.2.2010 17:49:30   
ivanak
Ja kuham juhu od teletine, puretine ili piletine malome. I to je samo za njega. Bez soli, ulja...
I meso od toga njemu dajem sa raznim povrćem, patatom ili rižom i to ti je to...
Skuhaš juhu i čuvaš je u vrižideru. To meso u jusi drži.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *