dana3 -> RE: Pocetnica u dohrani! (20.8.2009 8:39:48)
|
IZVORNA PORUKA: Dinkica Cao mamice, evo i mene na ovoj temi i pravo sam ljuta na svog malog peru zderu. Prije 10tak dana smo poceli sa dohranom i kako smo bili na moru morali smo sehzadovoljiti HIPPovim kasicama od mrkve i jabuke, sve ij je redovno jela po jednu na dan umjesto flasice mlijeka. Sad kad smo dosli kuci hocu da se potrudim i da joj skuham domacu kasicu, jedan dan sam pravila samo mrkvu, drugi mrkvu i krompir, treci tikvicu i palentu, pa jedan dan jabuku iskuham i sve to obavezno izblendiram, bude fino kasasto kao i one iz teglice al gospodjica nece, pravi face, stisne usta i vise zavrsi na bradi, hranilici i tako... a ja sve govrim, Adna mama je ljuta, Adna nije fer, Adna sad ce mama plakati. Za ovo bas treba strpljenja, znam ja da ove domace kasice za pocetnike nisu bas nesto ukusne, ni slatke ni slane bas su beze al one HIPP popapa a ove moje pola supene kasike i to je to. Razmisljala sam kad bi ubacivala rizine pahuljice u kasice mozda bi bile ukusnije, moramo sve probati dok se ne ustelimo. Ne znam ni d ali d ajoj uvodim dva obroka kad ni ovaj jedan ne jede kako treba. Skontala sam da je krompir sa mrkvom najvise pojela al nije poenta da jede samo jedno...Vidjecemo valjda cemo se usteliti... Sto se tice gotovih kasica-hipp, nestle i druge,na teglici pise npr.mrkva i krompir ali u sastavu ima i luka i jos nekog povrca,znaci nije samo to sto pise.moj sin ih nece.samo je jednu jeo i to piletina sa krompirom i kukuruzom.tako sam i kod kuce napravila a on ni da pomirise.probam ,okus se malo razlikuje i pitala se zasto.kad sam malo bolje procitala pisalo je da ima i luka.od tada obavezno dodajem crveni luk u domace kasice i bolje ide.Ovo je moje islustvo pa probaj i vidi da li ce upaliti!Sretno
|
|
|
|