Skvo RR -> RE: Pocetnica u dohrani! (25.2.2016 14:57:34)
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: pony2507 Evo jedno pitnje za sve mame iskusnije od mene. Naime,moja beba ima 3,5 mjeseci. Od samog pocetka je na AD mlijeku(Aptamilu). Kada je navrsila 3m napravila sam kasicu sa bananom i AD mlijekom. Pojela je nekih 5 kasikica. Imala je urednu stolicu nakon toga,bez ikakvih problema. Nije plakala,niti sam primijetila da je mucio stomacic,osim sto kaka nije bila zuta... Pocela sam joj davati cijedjeni sok od jabuke a zatim i od mrkve. Iscijedim na sokovniku,pravo u flasicu (jedna mala puna,125ml). Ona popije,i takodjer ima urednu stolicu. Dakle,njoj ne smeta. Zanima me vase misljenje jer sam citala da se daje prvo kasikica,pa dvije,pa tri itd. I to razblazena sa vodom sto ja ne praktikujem. Do sad je popila 4 flasice. Kao i svakoj majci bitno mi je da je dijete zadovoljno i zdravo... Da li sam ipak malo pretjerala...? Da napomenem da je izuzetno mirna beba koja super napreduje... Do sad hvala Bogu nismo imali nijedan "problem". Unaprijed hvala svima! IZVORNA PORUKA: alman Mislim da je rano sa 3.5 mj uvoditi bilo sta [sm=zmeden.gif] al ako si odlucila da uvedes dohranu bebi, mozda bi bili bolje da krenes sa kasicama jabuke, tikvice, mrkve i nekim zitaricama a sokic da dajes pomalo da zalije [sm=smiley36.gif] Moj slabije pije sokice vise voli vodu i to oko 100-120 ml u toku dana Imas vise na temi ishrana beba IZVORNA PORUKA: bejbibi Draga ,ja mislim da si ti rano pocela sa uvodjenjem cvrste hrane ....mozda si trebala cekati da napuni 4,5 ..to je po meni najranije sto se moze piceti sa dohranom..al sta je tu je ...ja bih ti savjetovala da ne dajes toliko soka ( 125 ml ) smanji malo to bezobzira sto je beba prihvatila :) sacekaj barem da napuni 4,5 mj pa onda pocni sa kasicama ..i ja sam svojima uvela sa 4,5 mj ..ima vremena kad prihvati sve ,nemoj zuriti ;) A imas na forumu Beba temu ishrana od 4,5(6) do 12 mj i tu mozes pitati sve sto te zanima ;)
|
|
|
|