Alannah -> RE: Pocetnica u dohrani! (13.5.2013 18:09:56)
|
Storm,nisi zapetljala,svi smo tako razmisljali. Koliko ti ima beba? Moja preporuka ti je da sacekas da napuni 6 mjeseci,a onda polako.Ja sam prvo dala skuhanu rizu u vodi i pomijesala sa mojim mlijekom i izblendala,da bude rijetko.Pojeo jedva dvije kasikice.Ako beba nema par dana stolice,mozes na isti nacin poceti sa palentom.Ako ne dojis,pomijesaj sa AD.Uvodis po najmanje 3 dana svaku namirnicu,upravo kako bi otkrila ima li alergijske reakcije. Od voca za pocetak,mozes dati jabuku ili krusku,skuhas na pari ili u malo vode,zatim izblendas. Od povrca mozes za pocetak batat,mrkvu( mada je neki preporucuju tek od 8 mjeseca zbog nitrata),bundevu,tikvicu.Kuhas kao i voce u malo vode ili na pari.Obicno se preporucuje ili povrce ili zitarice za pocetak,da se beba ne navikava odmah na slatke okuse.Ne stavljaj so i secer u kasice,nema ni potrebe. Ako npr. tri dana dajes jednu namirnicu,pa pocnes s novom,neki 6-7 dan mozes kombinovati te dvije. Moj prvu sedmicu jedva da je i kasikicu pojeo,nije znao sta ce sa hranom u ustima,a onda je poceo pljuvati.Sesti dan prokinuo i poceo jesti.Eto valjda sam ti pomogla,pitaj slobodno jos [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|