chuci -> RE: Pocetnica u dohrani! (10.1.2013 16:39:33)
|
ja joj ne bi još uvodila dohranu u smislu obroka ili obročića. daji joj pored AD neke sokove. najbolje od jabuke, šljive, kruške i kombinacije. nemoj joj svaki dan drugo davati, nisu bebe ko mi pa da im moraš mijenjati stalno. daji joj nekoliko dana samo sok od jabuke kad ste već počeli s njim. onda npr u sljedeći ponedjeljak joj dadneš sok od šljive (možeš i suhe šljive iskuhati pa joj davati onu vodicu). daješ joj sok od šljive 3-4-5 dana. onda joj daješ nekoliko dana kombinaciju ta dva soka. pola-pola. onda joj uvedeš sok od kruške. pa kombinaciju sa jabukom, pa sa šljivom, pa sve troje. tad će joj već biti 4 mjeseca, pa onda dalje možeš polahko i povrće uvoditi. tikvicu ona je lagana. možeš i breskvu ima i od nje sok ali nisam ti sigurna kakav je sa šećerom taj sok, odnosno koliko ima šećera. ja joj ne bih još uvodila rižu, ni rižinu sluz, jer one stvrdnjavaju stolicu a to ti ne treba. ovo ti pišem jer znam situaciju sa stolicom pa ti zato preporučujem jabuku, šljivu, krušku i breskvu jer bi trebali da joj razrjeđuju stolicu. samo polahko i nemoj žuriti s dohranom. bebema treba i 10 puta da nešto probaju da se naviknu na okus, tako da ako odbije jednom, dva ili pet puta ne znači da neće prihvatiti.
|
|
|
|