dubravka01 -> RE: sunet muškog djeteta (10.5.2011 12:49:12)
|
Mi smo sunet obavili 13. Aprila u Sanasi. Znaci nazoves,zakazes termin za "obradu za sunet" ( da ne bi 2x isli) Odes na dogovoreni termin, pedijatrica pregleda bebu,da uputnicu za vađenje krvi, koju vadis u prizemju odmah. Kad je nalaz gotov nazovu te i dogovoriš/zakažeš termin suneta. Anestezije su opšta i lokalna. Opšta (300KM) je uspavljivanje Lokalna (200KM) sto bi rekli "po starinski" - boca u čunu i sestre čuvaju bebu dok dr. radi. Mi smo u lokalnoj radili i trajalo je 15 min. cekali smo ispred,nismo ni trazili da idemo unutra, mozda moze - to ne znam. U ove cijene tije uračunat i pregled ped. i vađenje krvi. Poslije suneta dr. fino objasni sve i (al kako ti bas nije do slušanja sta on prica) dobiješ na papiru sve korak po korak sta i kako treba raditi s čunom dalje. Ako ti sta nije jasno imas br. na tom papiru na koji mozes zvati i pitati sve. Ja sam 2x zvala i 2x smo isli i na kontrolu jer je kod nas čuna pila malo ukopana-uvučena ( kontrole isto nismo placali). Prvih par mokrenja će bebač malo plakati ili kenjkati a poslije sve ide glatko. Zelimo vam puno srece i da sve prođe u najboljem redu.
|
|
|
|