|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vaše porođajne priče
18.11.2011 11:20:00   
Gift
Evo i moje porodajne price..
Termin mi je bio 01.11.2011. god.. u subotu 23.10. odem na pregled na GAK, moja dr. kaze da sam samo 1 deblji prst otvorena, kontrakcija nema (mada mene standardno bole leda, al to je tako bilo citav 9-ti mjesec), a posteljica prezrela, pa da dodem opet u utorak, ako ranije ne krenu bolovi il vece krvarenje, i jos ona primjecuje da je beba pokrupna za moje kukove, pa bi mogao doci u obzir i carski rez, al to ce odluciti u utorak kad me pogledaju i njene kolege jer se o carskom odlucuje konzilijarno...
Ne znam ni sama kako mi je prosla nedelja i ponedeljak, u glavi mi je odzvanjalo ''prezrela posteljica'', uzasno sam se bojala da mi u utorak ne ukljuce indukciju i poradjaju me na silu, a bojim se i carskog, a opet razmisljam ako su mi uski kukovi naspram bebe, bolje carski...cijelo vijeme sam molila boga da mi krenu bolovi il da mi pukne vodenjak..
U utorak 25.10.2011.g. dolazim sa mm na GAK oko 8.30h, moja dr. kaze da se javim na prijemno, ostat cu u bolnici, iako nemam bolova, ona ne smije rizikovati zbog posteljice, al to ne znaci da cu se poroditi taj isti dan...Iako sam ovaj momenat u svojoj glavi zamisljala kao mnogo uzasniji, kako ja panicim i sl., samu sam sebe iznenadila, malo mi se stomak grcio, ali smo i mm i ja bili nekako opusteni, kao da idem na pregled, a ne da se porodim i to bez bolova, 1 prst otvorena, zezali smo se i smijali spavacici i ogrtacu koje su mi dali, jos me on moli da me slika, al reko mislit ce ovaj svijet oko nas da sam siznula; dok smo cekali da nas odvedu u porodiliste, zajedno sa mnom ceka i zena koja je bila 7 prstiju otvorena, a ja skromno kontam ''blago njoj, da je meni da sam makar 5''..
U porodilistu me docekali moja dr. i jos jedna dr., njena sefica koja ce me pogledati radi omjera mojih kukova i bebe tj. mogucnosti da se porodim na carski, medutim ta druga dr. me prvo pogleda vaginalno i kaze ''pa ti si otvorena 5 prstiju, a evo curi ti i vodenjak, ma brzo ce ovo bit gotovo''.., jao moje srece, ma mogla sam je zagrliti i poljubiti, a jos kad sam vidjela svoju babicu Danu, kod koje sam sedmicu prije isla na vjezbe, bila sam sretna kao da sam se vec porodila i ja sa velikim osmjehom udem u pripremnu salu....
Tamo mi ukljuce indukciju, dr. mi probije vodenjak, dobijem i buskopan i krecemo..bolovi u pocetku blagi, pravilni, ja disem, zima mi iako sam pokrivena carsafom..preko puta mene zena jauce, kako ona cikne, tako se meni sledi krv u zilama, da mi je da joj kazem ''suti bona, isprepada me'', a tada me stvarno uhvatio i neki strah... bolovi postaju jaci i jaci, piski mi se, zovnem sestru i pitam mogu li u wc, kaze ne moze zbog infuzije, al daju mi tutu, koja mi je pravo dobro dosla, jer kako mi naide bol, tako ja piskim u tutu, voda topla i nekako mi bude lakse, a ona tuta mi masira leda..dode babica i pita jesil, reko jesam al ne vadite tutu, pomaze mi, kaze babica, ''pa sine ti ne piskis, ovo je voda''user posted image ...eh onda su mi se leda ukocila od tute, izvadim je, a zima mi, sva se tresem..dode dr., pogleda me, kaze jos malo... kasnije mi iskljuce infuziju i posalju da se tusiram i probam na wc, sjednem ja na skoljku, al ne smijem se napet, znam da beba ne moze ispast, al nesto ne smijem ni da piskim, istusiram se, godi mi topla voda na ledima, mogla sam tu ostati godinu, al vidim ceka jos jedna zena pa ja izadem..prohodam po hodniku i po baksuzluku pogledam pravo u radjaonu, kad tamo zena, rasirenih nogu, tek porodjena, puuuno krvi, pupcana vrpca visi, uf kad mi nije pozlilo, vratim se u pripremnu salu i kazem dr. da nisam mogla ni piskit, pa mi onda babica stavi kateter, e to booooliiiii...ponovo mi ukljuce indukciju, babica mi masira leda i hvala joj do neba, mada su mi bolovi u ledima nekako i podnosljivi, al kad krenu u stomaku..par puta sam i zaboravila na disanje i sva se zgrcim da sto prije produ, a disem kad popuste, ko tuka najveca...a bolovi se pojacavaju, ja pocnem cupati kosu i stipat se za prepone, al to ni ne osjetim, kao da nije moja kosa i noga...ponovo pregled, ponovo kateter, ja molim da mi daju nesto za bolove, kaze babica ostao je jos samo jedan vrh, kakil ti se, rekoh kaki, onda me stave na neku veliku tutu i kazu hajde kaki pa da idemo u radjaonu, al ne mogu ja ni kakit nit od bola ustat, sjecam se da sam zabila glavu na sredinu kreveta i nemam snage da se pomjerim...
Nekako me dovedu u radjaonu, ona druga dr. me pogleda i kaze hajde guraj kao da kakis, porodices se za 15 min, eh jeste vraga...moja beba se sva skvrcila visoko na desnoj strani, ostatak stomaka prazan..odjednom pored mene masa doktora i sestara, jedan po jedan mi se rukama navaljuju na stomak i kazu ''guraj, hajde vidimo da imas napon, guraj jos i jos i jos'', meni samo jaka bol presjeca stomak, al rekoh to je valjda napon i ja guram i guram, al kako mi pritiscu stomak ja nemam vazduha i vise me boli njihovo navaljivanje na moj stomak nego napon, a onda sam osjetila kako su me rasjekli..stvarno sam se trudila da guram kao da kakim, al kako me boli i to sto su mi na stomaku, pocela sam i da malo skicim i guram u glavu, pa sam imala osjecaj da ce mi glava puci..ja crknuta, a dr. kaze ''evo vidim crnu kosu'', a ja mislim ''ma kako tek kosu, ja vise nemam snage'', moja dr. me brise mokrom gazom, ja se trudim i nekako guram i guram, na jednu sam sestru i zagalamila da mi se makne sa stomaka...u jednom momentu su se nekako svi utisali, ja se vise ne mogu maknuti, a osjetim kako izlaze ramena, jedno pa drugo, i pomislim ''garant su uzeli vakum'', strah me da oci otvorim, al kad sam pogledala ispred mene samo babica i vidim kako podize moju bebu...kazu musko je, 3850gr, 55 cm, daju mi ga u narucje, a one velike, plave okice me gledaju, ja prosto ne mogu da vjerujem...dr. mi daje svoj mobitel da nazovem mamu i mm, pojma nemam kako sam potrefila broj...Onda su uzeli MC, posteljica je sama izasla, babica samo malo povukla pupcanu, a sivanje nisam ni osjetila..
Sve se na moju veeeliku srecu zavrsilo dobro i brzo, i sad Amar, tajo i ja uzivamo zajedno..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 1651
18.11.2011 11:43:54   
sanela.asja
Gift user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Preljepa prica

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 1652
18.11.2011 13:27:47   
Bebica11
Gift super pricauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1653
18.11.2011 13:41:27   
gerberka
gift, rasplaka ti mene user posted image koliko žena moze d bude jaka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sve najbolje ti zelim!!!MENI JE OVO JEDNA OD NAJLJEPŠIH PRIĆA...

< Poruku je uredio gerberka -- 18.11.2011 13:55:23 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1654
19.11.2011 13:04:34   
Gift
Hvala vam user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1655
19.11.2011 13:16:35   
pahuljica_25
Ehh evo i moje porođajne priče,malo je detaljna ali ja neznam drugačije:-)
Moja porođajna priča nažalost i nije baš bajkovita ali sve čovjek zaboravi kad na kraju ugleda svoje maleno biće.

Moj termin po ZM je bio 08.11.2011.
Porodila se 03.11.2011.

Eh ovako....02.11.2011 je bila godišnjica smrti mog oca i potajno sam molila Boga da bebi sačeka bar naredni dan. To jutro sam ispratila mm na posao i kad sam obavila jutarnje rituale osjetila sam da mi je nešto procurilo na dnevni uložak. U wc-u sam provjerila situaciju i vidjela da je na uložku puno svjetlo roze sekreta. Već sam posumnjala da je to ono što čekam 9 mjeseci. Provjeravala sam situaciju iz sata u sat i svaki put su gaćice bile malo vlažne ali nikakvih drugih simptoma nije bilo. Kad je došao mm sa posla odlučila sam da se javim svojoj doktorici,otišli smo na GAK i gore čekali nekih 1-1,5h i cijelo vrijeme sam ja stojala i osjećala da mi curi voda. Doktorica me pregledala vaginalno i UZ i rekla da smatra da to nije plodna voda jer je ima sasvim dovoljno,ali za svaki slučaj me naručila na pregled plodove vode sutradan ujutro. Ja sam došla kući sretna što ne ostajem u bolnici a u isto vrijeme i tužna što ću još  čekati nasvoju bebicu. Mm i ja smo ručali i izašli u grad,prošetali i kupili LCD.Čitavu veče smo smještali i pravili novi raspored u stanu.Negdje oko 22h ja legla mm u krilo i odjednom osjetim nešto kao „kvrc“ u krstima i toplo među nogama. Jedva odem do wc-a jer to curenje se nastavlja,i dalje ništa ne boli. Nazovem svoju doktoricu jer me ona trebala poroditi i ona mi kaže da odmah idem u bolnicu,a ona dolazi ujutro ako se do tada ne porodim. Ja nevjerovatno smirena,sretna,i gledam na sat 23h,rekoh super ipak se neću poroditi na očevu godišnjicu. Polahko se spremim,javim na RR drugaricama i sa mm u bolnicu.  Gore prijem,uzimanje raznih podataka,pregled,tuširanje i za divno čudo prođem bez klisitira,neznam zašto. Na prijemu mi već plodna voda jakooo curi,kaže doktorica 2-3 prsta otvorena. Tu oblačim bolničku spavaćicu i papuče,izlazim da se pozdravim sa mm i sestra me odvodi u predrađaonu,bilo je oko 23 i 30minuta. Tamo su me smjestili i ponovo pregledali,plodna voda zelenkasta i odmah mi uključuju ctg,kažu ako počnu slabiti otkucaji moram na carski. Allah mi je dao neku smirenost i sabur nije me bilo strah poroda samo sam molila Boga da sve prođe ok. Bolove nisam imala iako je ctg pokazivao jake kontrakcije. Tek oko 02h počinju lagani menustralni bolovi,ja dišem,učim  i nekako prolazi. Gledam na sat,vrijeme prolazi,ctg radi,bolovi se pojačavaju. Oko 04h bolovi  su postali dosta jaki,ja nemogu više ni da ih predišem,uključuju mi infuziju glukoze,daju buscopan. Bolovi su već na nekih 5 minuta,počinjem da pričam na glas i molim Boga da izdržim. Već je svanulo ja sam premorena od bolova otvorena 7 prstiju i lagano prelazim u rađaonu. Penjem se na sto sa posljednim atomima snage,tek tu mi uključuju indukciju.Doktorica i babica traže da tiskam,međutim ja koliko god se trudila nemogu,ne ide,beba je jako nisko ali dosta krupna.E tad me uhvatio strah,jer mislila sam da neću moći izdržati do kraja. U 8h dolazi nova smjena,dolazi moja doktorica i ona pokušava da mi olakša i ubrza porod međutim ne ide.Već mi govori da ako ubrzo ne uspijemo izgurati bebu van idem na vakum,mene je oblio hladan znoj.Eh onda je došla čitava ekipa,3 doktora i 2 doktorice,i u trenutku kad sam dobila kontrakcije oba doktora su bukvalno nalegla na moj stomak(što je bilo užasno i mislila sam da će mi svi organi popucati),i ja sam dala sve od sebe tako da je moja beba izletila van.Tada sam sve zaboravila  jer moje maleno je bilo na mojim prsima,zahvaljujući dobroj ekipi doktora koji su bili oko mene. Beba je masAllah 3900gr teška i 57 cm duga,i imao je pupčanu vrpcu omotanu oko vrata tako da je bio sav modar zbog nedostatka kiseonika. Posteljica je brzo izašla.Cijeli moj porod su bili u sali i učenici iz medicinske škole koji su to posmatrali. Na kraju šivenje,koje me i nije toliko bolilo jer sam bila presretna da je sve gotovo.Popucalo mi je sve što je moglo,grlić,porođajni kanal i plus epiziotomija,tako da sam baš sva ušivena. Onda je uslijedio onaj najljepši trenutak,zvala sam mm,mamu,brata i javila im prelijepu vijest. Sve u svemu moj porod nije bio jednostavan,niti brz ali opet kad pogledam svog malenog čupu sve zaboravim i zahvaljujem Bogu svaki dan što mi je dao tu milost da osjetim šta znači biti MAJKA.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 1656
19.11.2011 13:18:26   
pahuljica_25
E Gift kod nas priče slične,izgleda da smo na kraju pri izgonu imale isti tretmanuser posted image ma nek su nama naši pilići dobro mi ćemo se oporaviti aBd.

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 1657
19.11.2011 13:23:20   
gerberka
pahuljice_25 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 1658
19.11.2011 14:04:07   
Bebica11
pahuljice hB da je sve dobro proslo i da uzivas s malenim sadauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1659
20.11.2011 17:14:32   
dzenyA
Gift i Pahuljice svaka cast ,price su vam divne....
Ali mi se nkako ovo ne svidja sto su vam skakali po tibama,to je izgleda odlika TZ porodilista,pa svakoj je to izgleda najgore....
Auuu i mene to ceka veoma brzo gore na GAK:)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1660
20.11.2011 17:16:19   
jasmin

IZVORNA PORUKA: dzenyA

Gift i Pahuljice svaka cast ,price su vam divne....
Ali mi se nkako ovo ne svidja sto su vam skakali po tibama,to je izgleda odlika TZ porodilista,pa svakoj je to izgleda najgore....
Auuu i mene to ceka veoma brzo gore na GAK:)

Isto bih rekla.user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 1661
22.11.2011 23:59:23   
ziki
Gift, pahuljice bas lijepe price.user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1662
23.11.2011 1:05:24   
sporty mamaa
Evo i moje porodajne price... I prije nego uopce pocnem, moram napisati da sam panicar po prirodi i da sam imala jak strah od poroda koji me je pratio svih mjeseci moje trudnoce. Zapravo svi oko mene bili su uvjereni da cu cijelu bolnicu dici na noge i da cu urlati i jaukati. Ali.... Ja ni glasa nisam pustilauser posted image
Pa da pocnemo...
Moj termin poroda bio je 23.9.2011. Redovni pregled obavila sam 19.9. ujutro kod svog doktora( takoder i ctg), koji je konstatirao da se beba toliko spustila da je potrebno da samo malo jace kihnem i da ce izletiti vanuser posted image Meni je to bilo presmijesno. Postavila sam mu mali milion pitanja, jer je moj prvi porod zbog zadka bio zavrsen carskim rezom, pa se do zadnjega nije znalo hoce li i ovaj zavrsiti tako. No ovoga puta glava je bila okrenuta dolje i lijecnik je bio za to da ovaj put pokusamo prirodno. Takoder, bilo me je strah da ce mi neki od doktora ukljuciti indukciju, koja se ne preporucuje kod predhodnog carskog reza.
Nakon pregleda pustena sam kuci... Taj isti dan oko 13 i 30 imala sam tecaj pripreme za porod, posljednji dan i moj muz je dobio potvrdu kojom stjece pravo prisustvovati na porodu. To me bar malo umirilo(da napomenem da sam i na tecaj i na pregled isla pjesice do bolnice, do koje imam nekih 25 minuta hoda i jako puno stepenica)user posted image Nakon tecaja odlazim po starije dijete i idem kuci... Uhvatilo me neko ludo pospremanje, pravim pitu od jabuka jer mi se jede nesto slatko, igram se sa djetetom. Oko 18h osjetim blage menstrualne bolove. Kontam, ja dobila, a onda se "sjetim" da sam trudnauser posted image , da ne mogu dobitiuser posted image ...." Jos necu sebi da priznam da je to to, iako znam da je, nastojim ostati mirna i cudim se sama sebi kako uspjevam u tome. Muz je na poslu druga smjena i znam da nece kuci najmanje do ponoci a i kasnije...Zacudo, ne panicim, ne zovem ga, citam porodajne price i cijelo vrijeme skakucem na pilates lopti. Zovem prijateljicu da dode na kavu, kazem joj da izgleda imam trudove, a ona dolazi za manje od pola sata. Pijemo kavu, smijemo se, igramo sa mojom djevojcicom. Ja imam osjecaj da moram kakiti i taj me osjecaj drzao sve dok se nisam porodilauser posted image
Odlazim u wc, uspijevam se pokakiti malo teskom mukom. Sjecam se kako sam dan prije pojela 4 sipka i kako mi je muz govorio da to ne radim jer ce me zatvoriti. Tek sad mi u glavu dolaze njegove rijeci, uh kako sam bila ljuta na sebe i na sipkeuser posted image
Prijateljica odlazi, ja i dalje imam menstrualne bolove, i pomalo krvarim. Skakucem na lopti, ubijedena sam da MORAM kakiti i da me zbog toga boli. Kontam samo da se pokakim i sve ce biti dobrouser posted image Molim se sv.Josipu, mom zastitniku, za lagan i brz porod. Malo se molim, malo ne mogu, jer osjecam na trenutke malo jaci bol. Polako spremam torbu za porodiliste, uzimama knjizicu "San Blazene djevice Marije" u kojoj pise da ce ako je zena ima uz sebe imati brz i lagan porod. I osjecam neku smirenost, osjecam neku sigurnost...
Tek oko 1h poslije ponoci javljam muzu da me boli, ali da nisam sigurna je li to od trudova ili od toga sto ne mogu kakiti. Za svaki slucaj molim ga da mi ponese mineralnu ili donat za probavu. On odgovara da ne moze jos s posla, salje mi poruke... Kuci dolazi tek oko 2 i 30 poslije ponoci. Donosi mi mineralnu i ja pijem u cugu dvije boce odjednom, usput popijem i paracetamol da malo ublazim bol koja je sada malo jaca. Ali nista strasno. Hodam po kuci, skacem na lopti, bolovi su vec neko vrijeme stalno prisutni, ma mislim svako dvije minute i krace. Ali... Ja ne zelim jos ici u bolnicu, sve mi izgleda kao da se desava nekom drugom a ne meni. Pocinjem malo jace krvariti i muz gledajuci na sat, prateci moje trudove kad ja vec necuuser posted image , vidjevsi krv, moli me da idemo u bonicu. Tek oko 3 i po dopustam mu da zove svekrvu da dode ostat s djetetom. Zena u polu snu dolazi, a ja imm konacno krecemo u bolnicu u koju stizem oko 4h. Saznajem da je dezurni doktor koji mi je vodio trudnocu svih 9 mjeseci i to pripisujem cudu i zahvaljujem se Bogu. Mislim si, nema dripa, a koliko sam ga se bojala. Ulazim na pregled, moj ginekolog me hoce poslati kuci, kaze "kakvi trudovi, pa ti se smijes". Ja ga uvjeravam da imam trudove. Ajde, nekako me pregleda i u cudu kaze da sam 5 prstiju otvorena i da ostajem. Pitam ga da ude mm, no on odgovara da malo saceka, da ce sestra doci po njega. Ja odlazim u predradaonu, sestra odlazi po muza, ali on kaze da ce uci malo kasnije. OK, mislim, i dalje hodam po sobi, skakucem na pilates lopti. Bolovi non stop, sada vec malo jaci ali ja i dalje mislim j to sve zbog toga sto se meni kakiuser posted image Sestra me odvodi na CTG. E da to je najgori trenutak mog poroda. Ja lezati ne mogu, tad me najvise boli. Cijelo vrijeme dok pratimo otkucaje, ja grizem prst da mi bude lakse i brojim ... Skontala sam da trud traje dok brzo izbrojim do 100 i onda prestane par sekundi pa se vrati. Nakon toga me ponovno pustaju u predradaonu, koje olaksanje, ponovno sam na nogama. Odlazim u wc, pokusavam kakiti ali ne ide, ja bi klistir ali me ubjeduju da to godinama ovdje ne rade. Zaspem u wc-u jedno pola satauser posted image Cijelo to vrijeme ja sam bila potpuno sama, sestra me jedva jednom obisla. Oko 5 i 50 dolazi doktor da vidi kako sam i salje me na pregled. Ja ulazim u radaonu i sestra mi kaze da legnem na sto i sacekam pregled. Ja joj kazem da necu, da me boli kad lezim. Ona je uporna, ali i ja samuser posted image Hodam oko stola i odjednom osjecam da mi je pukao vodenjak. Osjecam jak nagon za tiskanje, zovem doktora ali ni njega ni sestre nigdje nema. Zagalamim da se poradam, u tom trenutku nailazi neka druga sestra koju pvi put vidim i onako usput mi govori da legnem i smirim se. Koje lezanje, ja se poradam a nigdje nikog... Dolazi moja sestra i kaze mi da slobodno tiskam, u tom trenutku se na njeno glasno "porod pocinje" pojavljuje i moj lijecnik.Sali se i govori kako je on rekao da cu morati samo malo jace kihnuti. Smijem se i pitam ga hocu li sada kihnutiuser posted image user posted image A ne, ne, kaze on, sada tiskajuser posted image Govore mi da tiskam kad osjetim napon. Pokusavam tri puta ne uspijevam, nakon cetvrtog truda skupim snage i u 6 i20 na svijet dolazi moja druga sreca, teska 3750 i duga 55... Dobiva ocjenu 10/10... Stavljaju mi je na grudi, ja sretna i zacudena ne mogu da vjerujem da je to to. Ah da, na muza smo bili zaboravili, u trenutku tiskanja lijecnik je pitao zelim li da ude, a ja sam odgovorila ne, ako nije dosad, ne mora ni saduser posted image Doktor me sije, to me stvarno nista ne boli, osjetim svaki sav, ali to je vise neugodan osjecaj, nego bol.... Eto to vam je moja porodajna prica, zelim svim zenama da imaju lagan i brz porod kao moj. I da ohrabrim sve zene koje su imale carski, da drugi put pokusaju prirodnouser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1663
23.11.2011 1:14:44   
DM
Sportyuser posted image user posted image user posted image i "nazdravlje" to kihanje

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1664
23.11.2011 7:41:09   
Bebica11
Sporty, zanimljiva pricauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1665
23.11.2011 11:32:19   
gerberka

Sporty user posted image user posted image user posted image divno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1666
5.12.2011 0:25:30   
sporty mamaa
Hvala svimauser posted image  

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1667
5.12.2011 0:45:45   
Selma.A.M
Pahuljice,Gift,Sporty mama preljepe priče u svakoj od njih sam vidjela djeliće sebe i svojih porođaja a i osjetila onaj dobro poznati grč u stomaku od neke pozitivne treme user posted image  čak se i tresem user posted image   ....

Ah a šta je sa ovim Tuzlanskim lječnicima i njihovim "naslanjanjem" na stomak tokom poroda user posted image  prošlo je 5 godina a i danas dan pamtim to kao najgoru bol u svom životu user posted image

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 5.12.2011 0:46:13 >

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1668
5.12.2011 1:13:00   
animagical
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Ah a šta je sa ovim Tuzlanskim lječnicima i njihovim "naslanjanjem" na stomak tokom poroda user posted image  prošlo je 5 godina a i danas dan pamtim to kao najgoru bol u svom životu user posted image

rade to i sarajevski, ne briniuser posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 1669
5.12.2011 1:16:55   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

rade to i sarajevski, ne briniuser posted image

Ah onda izgleda mi Tz pamtimo pogrešne detalje sa porođajnog stola user posted image  (ovo mislim na sebe user posted image )

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1670
5.12.2011 9:09:40   
palachinken
Rade i zenički. Meni je to tek muž naknadno rekao, da je doktor izveo manevar k'o iz kečera. Ja veze nemam ahhaa A sjećam se babicinog lakta da poĆera posteljicu. Uglavnom, i mene su izlaktali čestito.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 1671
8.12.2011 19:12:19   
mamica Emina
(31.10.2011.)Nedjelja navečer,u nas gosti..Muževe sestre sa djecom i muževima..Mene leđa,tačnije krsta bole ali meni to bilo normalno jer su me stalno bolila..Zaove me zezale da se crvenim kao paprika...Razišlo se sijelo,mi otišli leći mene nešto malo boli,ja kontam lažnjak,šutim i zaspim..U 5 ujutro probude me bolovi..na svakih 12 pa na 8 minuta..Šutim i trpim,ne budim nikog..U 8 muž se probudio,mora mamu odvuči na pijacu..ja mu govorim da me boli,ali da mogu trpit,nije tako opasno..Otišli oni ja sama..U mešuvremenu sluzni čep isapao sa samo malo sukrvice..ja na forumu,zezam se,boli me ali mogu izdržat,boliovi na 5-8 min..U 11h došao muž,hoće da me vodi u bolnicu a meni se ne ide...U pola 12 krenuli prema Zenici,meni bolovi na 5 minuta..U 13 h u prijemnoj ambulatni,ctg,klistir,pregled..Dr me htio vratit kući kao nisi ti još za poroda..Sreća pa se moj otac u medjuvremenu čuo sa primarijusom ii..Primarijus došao i rekao da me ostave u predrađaonu..Onom dr nos do plafona,krivo mu ali mora poslušati nadređenog..Ja otvorena 5 cm..13:40 ja u predrađaoni..Vodenjak pukao..Ja otišla ponovo u wc..Uhvatili me trudovi u wc...Babice došle(neka djevojka ih zvala) i odvele me u rađaonu..2 tiskanja..I u 14:40 Hamza se rodio..težak 3630,dug 50 cm..I onda glupo ušivanje koje me bolio više nego sam porod...U 16 h smejstila se u sobu..hHmzu mi donijeli oko 19h...I cijelu noć bio sa mnom..ujutro vizita,onnaj dr došao,odmah bolji prema meni(uz naravno pitanja šsta mi dođe primarijus?) E da,dolazio i primarijus..I pitao me kako sam,jel sve uredu..HB Bbilo je..Uglavnom,vizita i puste nas kući...U 14 h prozvaše nas da se odemo obući..Ona žena zamijenila moju otpusnicu..I nije bila još gotova te kao ja bih se s bebom trebala vratit u sobu dok otpusnica ne bude gotova..Ma nema šanse,ja odmah rekla zvat ću primarijusa..II naravno odmah druga priča...tako da smo u 14:30 Hamza i ja izašli z bolnice,sretni i namsijani..e da,zaboravih napisat..Od prvog dana Hamza doji i mašAllah nismo imali problema s tim a i grčevi su nas zaobišli,mama pila čaj )

"Odabrao sam jednog anđela za tebe,on će te čekati i brinuti se za tebe.Svakog dana će se smijati s tobom,imaćeš njegovu ljubav i bićeš sretno biće."-"Hoćeš li mi reći ime tog anđela?" -"Nije važno kako se zove"-reče Bog-"ti ćeš ga zvati MAMA!!!"

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1672
15.12.2011 21:05:09   
ciciban26
Moj termin je bio 11.10.2011 ali sam zbog zastoja u razvoju bebe i visokog srcanog pritiska u bolnicu primljena 04.09. Dosla na pregled ali sa stvarima,doktor me pregledao i kaze otvorena 2 prsta,grlic 50% skracen,komentarise dr. kako bi to trebao biti lagan porod a ja jos ni u deveti nisam usla..
I tako dan za danom u bolnici,pregledi konstantno,beba slabo napreduje,mjere pokazuju zastoj od cak 4 sedmice..stres na nivou..Svaki dan molim Boga da s bebom bude sve ok. I nakon 3 sedmice u bolnici dr. odluci da ce prvi dan 38 sedmice trudnoce raditi carski,beba presitna,ja imam visok srcani pritisak,prirodno ne dolazi u obzir..Malo je reci da sam bila razocarana jer sam se psihicki pripremala za prirodan porod,jer sam zeljela biti svjesna trenutka kad postajem majka.Sutradan opet pregled,beba pati,ne napreduje,smanjuje se plodna voda,dr. govori kako nece cekati 38.sedmicu nego sam na programu prekosutra tj. u petak.
I onda standardno pripreme za carski..U cetvrtak ujutro komisija,pa bolnicki dorucak..odlazak internisti...I kod interniste sok pritisak 120/105..Inernistica dize paniku,zove mog dr da me odmah radi..On joj govori kako sam sutra planirana a ona ce " ma sta sutra,odmah,ODMAH..Ovo se mora zavrsavati,beba nece izdrzati"
Vracam se u sobu,spremam stvari u isto vrijeme se smijem i umirem od straha..Zovem muza i samo mu ponavljam "prpa mi,prpa"user posted image user posted image user posted image
Ulazi dr. po mene u sobu i govori "hajmo u salu..i da znas moras spinalnu" E to mi je vec bilo previse,sve mogu ali spinalnu nikako..nisam ja taj karakter.Ja odbijam jer se bojim..Ali nakon razgovora sa anesteziologom koji je divan covjek pristajem ina to...Mada sam ga udavila pitanjima..covjek mi se dobro ismijao..Primam spinalnu ali ih molim da me uspavaju,tresem se sto od hladnoce sto od pritiska.
Vec mislim o tome kako me minuti dijele od toga da moje pile drzimu narucju..Osjetim jak pritisak na stomak i cujem najdrazi glasic na svijetu,cujem  plac  mog pileta..dr. govori zdrava ali sitna beba...Tu sam se slomila i pocela plakati..najbitnije da je zdrava...Onda su mi je spustili na grudi i bila sam najsretnija osoba na svijetu,imam za koga zivjeti..
Dolaze mi s informacijama da je moja cura duga 46 cm i teska  2200gr i da ce morati u inkubator...
Odjednom vidim da su se sestre uzvrtile,mjere pritisak,zovu internistu i osjecam slabost,pritisak u grudima,nedostatak kisika,tresem se toliko da odskacem s kreveta..Ukljucuju mi kisik,pojacavaju infuziju,dozivaju me...Koliko god lose bila,nisam mislila na sebe,upoznala sam moju misonju,vidjela to malo lice,poljubila okice..moja zelja se  ispunila POSTALA SAM MAJKA

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu mamica Emina)
Neposredna veza do poruke: 1673
18.12.2011 19:57:02   
senka27
user posted image user posted image user posted image Cicibankoooo user posted image

rasplaka meuser posted image hvala Bogu da je sve ok i da ste obje zive i zdrave...

uzivajte milauser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 1674
18.12.2011 20:34:07   
gerberka
cicibanko, i mene rasplaka..ljubim te 

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *