|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vaše porođajne priče
23.10.2011 21:32:34   
Vodolija83
Minie draga,prelijepa i ohrabrujuca prica. user posted image
Vidi se ko je na vjezbe isao user posted image
I meni su vjezbice nase zakon ! Nismo mi dzaba zajedno ucile...Nadam se da cu i ja aBd znati primjeniti sve tehnike koje budu potrebne u datom trenutku user posted image
Jos jednom ti zelim da taj hematom prodje i da uzivas u potpunosti sa svojim bebijem user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 1626
24.10.2011 9:54:47   
minie
Hvala vam drage moje od srca

user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 1627
24.10.2011 14:28:44   
drznica
Bravo minie user posted image Zbog ovakvih prica jedva cekam porod...

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 1628
24.10.2011 19:32:48   
minie
IZVORNA PORUKA: drznica

Bravo minie user posted image Zbog ovakvih prica jedva cekam porod...

user posted image   user posted image   user posted image    user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 1629
9.11.2011 21:35:43   
Vodolija83
Zenice moje drage,evo da se i ja javim sa svojom porodjajnom pricom.

Moj termin je bio 08.11.,a ja sam na taj datum vec pune 2 sedmice bila uz svog user posted image    user posted image user posted image user posted image
Sve je pocelo ovako...
U utorak 25.10.sam bila narucena na kontrolu u 13h,pa sam noc prije spavala kod mame,jer mi je Jezero 5 min.laganini.
Ja i mm dosli kod mojih 24.pred vece i veceramo,a ja osjetih 4 puta probadanje kroz gospodju,al nista strasno i neizdrzivo,meni cak bilo smijesno,onako za stolom se izdizem od te cudne boli...(takvu istu bol sam osjetila taj dan ujutro i noc prije).Legli navece oko 11h i tad krece bol kao menstruaciona ali u gornjem dijelu stomaka i ne prestaje do nekih 3h te noci,bez ikakvih intervala da bih mogla mjeriti.Napokon zaspem i budim se ujutro oko 5h bez ikakvih bolova,kazem mami da me boljelo do 3h bez prestanka,a ona kaze mora to tako...Ustanem oko pola 7,doruckovala sa sekom oko 8 h i to mi je bilo sve sto sam pojela taj dan (da sam znala da cu se poroditi najela bih se konkretno,heheheuser posted image ).Nastavlja se moje jutro bez boli...
Oko 12h odem na GAK uraditi CTG da ne upadam u guzvu i ne zakasnim na pregled.Tetka krenula sa mnom,zena kao da je imala osjecaj...A ja na skidanje serklaza isla sama i kazem joj da nema potrebe da ide sa mnom,samo ce se bezveze nacekati,al nije odustala.Popela se ja uz stepenice prema Jezeru kao leptiric i govorim tetki da sam najlaksa sebi u 9-om,nikad mi ljepse nije bilo.Cekajuci da udjem u kabinet za CTG nekoliko puta idem u wc,a iza mene stalno ostaje vlazan trag na stolici koji ubrzo ispari,a ja kontala oznojila se...user posted image
Dosao red i na mene za CTG...Legla ja,a bebi luduje li luduje (na CTG-u),a ja nista ne osjetim,ni da se mice,nit me sta boli...Pita mene sestra kad mi je termin,ja kazem 08.11.i pitam je sto,jel primjecuje nesto cudno,jer sam i ja skontala da su mi na CTG-u jasne kontrakcije...Kaze ona meni,nije njeno da mi govori,ali beba samo sto nije,sve ce mi dr.reci ubrzo.
Oko 13 h dolazi dr.i primi nekoliko zenica prije mene,a onda ja usla oko 13:20.Kazem dr.da sam taj dan napunila 38 sedmica i pitam kako ce me pregledati.Pa zena dosla na kontrolu...user posted image Kaze on meni,pa serklaz je skinut prije 6 dana,obavezan vaginalni pregled.Ja se smjestila na sto,dr.me pogleda i pita jesam li ponijela stvari za lezanje user posted image Rekoh mu da nisam i da sam dosla na kontrolu,mene nista ne boli,a dr.ce meni "Ti si sine otvorena 4 prsta i voda ti otice,a bol ce se pojacati sad nakon pregleda"Pita skim sam dosla?Kazem mu s tetkom,svi mi rade,a ona slucajno posla sa mnom.Tada mi je rekao da javim mm da mi donese stvari i da se odmah javim u prijemnu ambulantu.Javljam ja mm,a on na poslu,sav se pogubio...Kazem i tetki,zena ne moze da vjeruje da je bas nju potrefilo da tad bude sa mnom...
Odem do prijemne i uveseljavam trudnice koje ispred cekaju,sama sebi smijesna,jer me i dalje nista ne boli.Prime mene negdje oko 14:30,onda slijedi uzimanje anamneze,razna mjerenja i klistiranje.Dali mi spavacicu da se presvucem,a ja nemam ni vesa,ni uloska,a moj ves poslije pregleda totalno krvav,al mene i dalje ne boli...Sestra mi dade 2 VIR 80,a jedna zenica jednokratne gacice i sa sobom sam samo imala vlazne maramice,trakicu za kosu i labelo,ostalo mi mm donio oko 15:20.Tada se rastajemo uz cvrsti zagrljaj i mene odvode u pripremnu sobu.Tu sam isto bila pricalica,kao i uvijek...Snimise i CTG nekih pola sata i meni krece lagana bol...a ja samo hodam il se prislonim uz zid,savijem noge u koljenima,pognem glavu i predisem...Sve su to lagani bolici,al reko da ja poduzmem mjere na vrijeme...I tako ja pricam sa zenicama u sobi,pa malo disem i sve tako,a bol smijesna jos uvijek...U 16:20 ostajem sama,i 2.zenica napusta pripremnu sobu,a ja ostajem sama sa svojom sitnom boli.Nemam kod sebe sat,al otprilike sam se orjentisala kako je sve teklo.Stalno me obilaze babice i pitaju sto ne bi legla.Kazem ja njima,nek gravitacija cini svoje i sve vrijeme hodam po sobi...Kasnije se bol pocela blago pojacavati i ja legnem na lijevi bok.Ucila sam poluglasno i molila Boga da mi olaksa i vjerujem i sad da mi je vjera najvise pomoglauser posted image Bilo je sigurno blizu 17:30 i dolaze po mene da me prebace u salu.Tamo mi ponovo prikljucuju CTG,a mene i dalje boli,al nije neizdrzivo,neka bol koja se isto nema odredjenih intervala (kao jaca menstruacija).Nakon nekih 20-ak min dolazi dr.da me pogleda,kaze 6 prstiju otvorena,probije mi ostatak vodenjaka i rece da ce se bol pojacati.Tako je i bilo...Bol se lagano pojacavala...Dr.me ubrzo ponovo pogleda i tad sam bila 8 prstiju otvorena.Do 10 prstiju ne znam ni sama kako mi je proletilo.Tad je bol bila najintenzivnija i trajala je oko 15 min i dolazila u intervalima na neke 2 minute.Kada je bol postala neizdrziva dr.kao da sam ga zovnula dodje da me obidje.Pita me kakva je situacija,ima li boli?Kazem mu da vise ne mogu da disem i da sam kod zadnjih par bolova pocela blago pustati glas.On me pregleda i rece "Sine porod je krenuo,evo glavice.Babiceeeeeeeeee!!!Ima li slobodnih babica il ja zenu poradjam?"A ja ne mogu da vjerujem...Ja mislila to puno vise boli user posted image Dolazi babica i ja pokusavam davati napone kad mi dodje...medjutim 3 puta bezuspjesno...Tada mi babica rece da predjem u drugu salu,jer taj krevet nije bas za poroda jer nema drske...Ja tako pod bolom da dajem napone prelazim u drugu salu i do nje 2 puta predisem bol.Popenjem se na krevet i tad ponovo krecem sa pokusajima...opet nekoliko bezuspjesnih...To je jedini dio koji mi nije isao,jer se budala nisam sjetila da trebam pogeti glavu prema naprijed...smota,smotana...Dolazi 2.babica i preuzima moj slucaj...Ja probala jednom,ne ide...tad mi rece da povucem desno koljeno prema sebi i uhvatim se sakom za njeg.Tada se i ja sjetih da pognem glavu napokon... Specijalizantica me sjecnu da ima sta raditi...i bebi ko metak izleti kompletan odmah... Dotad je glavica svaki put virnula,pa vracala se nazad.
Ja pogledah ispred sebe u trenu njegovog izlaska i ugledah malo uplakano garavo majkino dijete user posted image Mojoj sreci nije bilo krajauser posted image user posted image user posted image Pitam ja babicu sta je sa posteljicom,kaze ona kasnije.Nakon kratkog vremena povuce babica pupcanu vrpcu,a za njom posteljica sama izadje,nisam ni osjetila.
Ubrzo mi ga donesose i stavise na prsa,a ja mu tepala...uhhh kad se sjetim...suze da mi krenu...Kazu rodili ste musko dijete 3050 gr i 51 cm dugo.
Onda slijedi sivanje...malo bolno...al prezivjelo se.Imam 3 vanjska konca i nekoliko unutrasnjih gdje mi je ranije radjen konus.
Slijedi drhtanje,brrr...u zivotu se nisam vise sledila,noge mi se tresle...Prebacise me na drugi krevet pa u hodnik i tu se smrzavam i dalje 2 i po sata.
Dr.me obilazio,pita kako sam,a ja se od srece samo smijem user posted image Dodjose napokon sestre po mene,prebacise me na drugi krevet i odvezose u sobu.Izvadise mi strajfnu gaze,pa tusiranje,oblacenje...bas su bile extra ljubazne.Stigle meni i stvari...Preporodila sam se kad sam pojela toplu maminu supu i pila vode napokon!
Telefon samo zvoni,a ja cekam da mi donesu mog bebija...
Ubrzo mi stize moj mali zamotuljak i tada pocinje moj najsretniji dio zivota... user posted image user posted image user posted image
Da je stigao na svijet na termin 08.11. spojili bi smo rodjendane pa bi veceras nastavio slaviti sa svojim tajom.

Uhhh,bas sam se raspisala...Ja sam se prije porodila nego sto vam ovo sve napisah user posted image user posted image user posted image
Nadam se da ce vam se dati da procitate i moje iskustvo koje sam od srca podijelila s vama.

Sad uzivamo,mazimo se,dojimo,dali smo sve od sebe i uspjeli !!! Ajdin je mamina dobrica,neda ga mama user posted image

user posted image vas sveee i svima zelim ovako lagan i brzinski porod kao moj (samo se vi sjetite pogeti glavu dok tiskate)

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 1630
9.11.2011 21:41:20   
Vodolija83
I da.....zaboravih napisati da sam se porodila u 19 h.Od pripremne do poroda 3 i po sata ukupno.Reci cete kolika joj je prica kao da se poradjala i dan i noc user posted image

Neposredna veza do poruke: 1631
9.11.2011 21:47:08   
Amani12
Vodolija divna prica.
Bas optimisticna.user posted image
Uzivaj sa svojim malim zlatom user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

Neposredna veza do poruke: 1632
9.11.2011 21:47:45   
Sandrich
super prica vodolijo, bila mi milina za citati user posted image user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 1633
9.11.2011 21:52:37   
taurus
user posted image user posted image user posted image vodolija prelijepa priča

Neposredna veza do poruke: 1634
9.11.2011 23:04:52   
Silver

IZVORNA PORUKA: Vodolija83

...Ja mislila to puno vise boli user posted image

Predobra prica, tako mi je drago sto si imala tako lijepo iskustvo! Ohrabrila si me pravo! A narocito ova recenica gore citirana user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 1635
9.11.2011 23:06:47   
Anica1

IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Zenice moje drage,evo da se i ja javim sa svojom porodjajnom pricom.

Moj termin je bio 08.11.,a ja sam na taj datum vec pune 2 sedmice bila uz svog user posted image    user posted image user posted image user posted image
Sve je pocelo ovako...
U utorak 25.10.sam bila narucena na kontrolu u 13h,pa sam noc prije spavala kod mame,jer mi je Jezero 5 min.laganini.
Ja i mm dosli kod mojih 24.pred vece i veceramo,a ja osjetih 4 puta probadanje kroz gospodju,al nista strasno i neizdrzivo,meni cak bilo smijesno,onako za stolom se izdizem od te cudne boli...(takvu istu bol sam osjetila taj dan ujutro i noc prije).Legli navece oko 11h i tad krece bol kao menstruaciona ali u gornjem dijelu stomaka i ne prestaje do nekih 3h te noci,bez ikakvih intervala da bih mogla mjeriti.Napokon zaspem i budim se ujutro oko 5h bez ikakvih bolova,kazem mami da me boljelo do 3h bez prestanka,a ona kaze mora to tako...Ustanem oko pola 7,doruckovala sa sekom oko 8 h i to mi je bilo sve sto sam pojela taj dan (da sam znala da cu se poroditi najela bih se konkretno,heheheuser posted image ).Nastavlja se moje jutro bez boli...
Oko 12h odem na GAK uraditi CTG da ne upadam u guzvu i ne zakasnim na pregled.Tetka krenula sa mnom,zena kao da je imala osjecaj...A ja na skidanje serklaza isla sama i kazem joj da nema potrebe da ide sa mnom,samo ce se bezveze nacekati,al nije odustala.Popela se ja uz stepenice prema Jezeru kao leptiric i govorim tetki da sam najlaksa sebi u 9-om,nikad mi ljepse nije bilo.Cekajuci da udjem u kabinet za CTG nekoliko puta idem u wc,a iza mene stalno ostaje vlazan trag na stolici koji ubrzo ispari,a ja kontala oznojila se...user posted image
Dosao red i na mene za CTG...Legla ja,a bebi luduje li luduje (na CTG-u),a ja nista ne osjetim,ni da se mice,nit me sta boli...Pita mene sestra kad mi je termin,ja kazem 08.11.i pitam je sto,jel primjecuje nesto cudno,jer sam i ja skontala da su mi na CTG-u jasne kontrakcije...Kaze ona meni,nije njeno da mi govori,ali beba samo sto nije,sve ce mi dr.reci ubrzo.
Oko 13 h dolazi dr.i primi nekoliko zenica prije mene,a onda ja usla oko 13:20.Kazem dr.da sam taj dan napunila 38 sedmica i pitam kako ce me pregledati.Pa zena dosla na kontrolu...user posted image Kaze on meni,pa serklaz je skinut prije 6 dana,obavezan vaginalni pregled.Ja se smjestila na sto,dr.me pogleda i pita jesam li ponijela stvari za lezanje user posted image Rekoh mu da nisam i da sam dosla na kontrolu,mene nista ne boli,a dr.ce meni "Ti si sine otvorena 4 prsta i voda ti otice,a bol ce se pojacati sad nakon pregleda"Pita skim sam dosla?Kazem mu s tetkom,svi mi rade,a ona slucajno posla sa mnom.Tada mi je rekao da javim mm da mi donese stvari i da se odmah javim u prijemnu ambulantu.Javljam ja mm,a on na poslu,sav se pogubio...Kazem i tetki,zena ne moze da vjeruje da je bas nju potrefilo da tad bude sa mnom...
Odem do prijemne i uveseljavam trudnice koje ispred cekaju,sama sebi smijesna,jer me i dalje nista ne boli.Prime mene negdje oko 14:30,onda slijedi uzimanje anamneze,razna mjerenja i klistiranje.Dali mi spavacicu da se presvucem,a ja nemam ni vesa,ni uloska,a moj ves poslije pregleda totalno krvav,al mene i dalje ne boli...Sestra mi dade 2 VIR 80,a jedna zenica jednokratne gacice i sa sobom sam samo imala vlazne maramice,trakicu za kosu i labelo,ostalo mi mm donio oko 15:20.Tada se rastajemo uz cvrsti zagrljaj i mene odvode u pripremnu sobu.Tu sam isto bila pricalica,kao i uvijek...Snimise i CTG nekih pola sata i meni krece lagana bol...a ja samo hodam il se prislonim uz zid,savijem noge u koljenima,pognem glavu i predisem...Sve su to lagani bolici,al reko da ja poduzmem mjere na vrijeme...I tako ja pricam sa zenicama u sobi,pa malo disem i sve tako,a bol smijesna jos uvijek...U 16:20 ostajem sama,i 2.zenica napusta pripremnu sobu,a ja ostajem sama sa svojom sitnom boli.Nemam kod sebe sat,al otprilike sam se orjentisala kako je sve teklo.Stalno me obilaze babice i pitaju sto ne bi legla.Kazem ja njima,nek gravitacija cini svoje i sve vrijeme hodam po sobi...Kasnije se bol pocela blago pojacavati i ja legnem na lijevi bok.Ucila sam poluglasno i molila Boga da mi olaksa i vjerujem i sad da mi je vjera najvise pomoglauser posted image Bilo je sigurno blizu 17:30 i dolaze po mene da me prebace u salu.Tamo mi ponovo prikljucuju CTG,a mene i dalje boli,al nije neizdrzivo,neka bol koja se isto nema odredjenih intervala (kao jaca menstruacija).Nakon nekih 20-ak min dolazi dr.da me pogleda,kaze 6 prstiju otvorena,probije mi ostatak vodenjaka i rece da ce se bol pojacati.Tako je i bilo...Bol se lagano pojacavala...Dr.me ubrzo ponovo pogleda i tad sam bila 8 prstiju otvorena.Do 10 prstiju ne znam ni sama kako mi je proletilo.Tad je bol bila najintenzivnija i trajala je oko 15 min i dolazila u intervalima na neke 2 minute.Kada je bol postala neizdrziva dr.kao da sam ga zovnula dodje da me obidje.Pita me kakva je situacija,ima li boli?Kazem mu da vise ne mogu da disem i da sam kod zadnjih par bolova pocela blago pustati glas.On me pregleda i rece "Sine porod je krenuo,evo glavice.Babiceeeeeeeeee!!!Ima li slobodnih babica il ja zenu poradjam?"A ja ne mogu da vjerujem...Ja mislila to puno vise boli user posted image Dolazi babica i ja pokusavam davati napone kad mi dodje...medjutim 3 puta bezuspjesno...Tada mi babica rece da predjem u drugu salu,jer taj krevet nije bas za poroda jer nema drske...Ja tako pod bolom da dajem napone prelazim u drugu salu i do nje 2 puta predisem bol.Popenjem se na krevet i tad ponovo krecem sa pokusajima...opet nekoliko bezuspjesnih...To je jedini dio koji mi nije isao,jer se budala nisam sjetila da trebam pogeti glavu prema naprijed...smota,smotana...Dolazi 2.babica i preuzima moj slucaj...Ja probala jednom,ne ide...tad mi rece da povucem desno koljeno prema sebi i uhvatim se sakom za njeg.Tada se i ja sjetih da pognem glavu napokon... Specijalizantica me sjecnu da ima sta raditi...i bebi ko metak izleti kompletan odmah... Dotad je glavica svaki put virnula,pa vracala se nazad.
Ja pogledah ispred sebe u trenu njegovog izlaska i ugledah malo uplakano garavo majkino dijete user posted image Mojoj sreci nije bilo krajauser posted image user posted image user posted image Pitam ja babicu sta je sa posteljicom,kaze ona kasnije.Nakon kratkog vremena povuce babica pupcanu vrpcu,a za njom posteljica sama izadje,nisam ni osjetila.
Ubrzo mi ga donesose i stavise na prsa,a ja mu tepala...uhhh kad se sjetim...suze da mi krenu...Kazu rodili ste musko dijete 3050 gr i 51 cm dugo.
Onda slijedi sivanje...malo bolno...al prezivjelo se.Imam 3 vanjska konca i nekoliko unutrasnjih gdje mi je ranije radjen konus.
Slijedi drhtanje,brrr...u zivotu se nisam vise sledila,noge mi se tresle...Prebacise me na drugi krevet pa u hodnik i tu se smrzavam i dalje 2 i po sata.
Dr.me obilazio,pita kako sam,a ja se od srece samo smijem user posted image Dodjose napokon sestre po mene,prebacise me na drugi krevet i odvezose u sobu.Izvadise mi strajfnu gaze,pa tusiranje,oblacenje...bas su bile extra ljubazne.Stigle meni i stvari...Preporodila sam se kad sam pojela toplu maminu supu i pila vode napokon!
Telefon samo zvoni,a ja cekam da mi donesu mog bebija...
Ubrzo mi stize moj mali zamotuljak i tada pocinje moj najsretniji dio zivota... user posted image user posted image user posted image
Da je stigao na svijet na termin 08.11. spojili bi smo rodjendane pa bi veceras nastavio slaviti sa svojim tajom.

Uhhh,bas sam se raspisala...Ja sam se prije porodila nego sto vam ovo sve napisah user posted image user posted image user posted image
Nadam se da ce vam se dati da procitate i moje iskustvo koje sam od srca podijelila s vama.

Sad uzivamo,mazimo se,dojimo,dali smo sve od sebe i uspjeli !!! Ajdin je mamina dobrica,neda ga mama user posted image

user posted image vas sveee i svima zelim ovako lagan i brzinski porod kao moj (samo se vi sjetite pogeti glavu dok tiskate)

user posted image user posted image PREDIVNO user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1636
9.11.2011 23:15:49   
drznica
VODOLIJOOO user posted image
aBd da i mi svi budemo tvoje srećeuser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1637
10.11.2011 8:42:24   
pauza
svaka cast Vodolijouser posted image user posted image user posted image  isplakah se ja opet:-))))  preeeedivna prica:-)) posebno su mi emotivna ova dva detalja: "Tada se rastajemo uz cvrsti zagrljaj i mene odvode u pripremnu sobu" i "Ja pogledah ispred sebe u trenu njegovog izlaska i ugledah malo uplakano garavo majkino dijete".... e na ovim dijelovima sam jecala od emocija:-)) veliki ljubac za tebe i malog Ajdina:-* uz zelju da nam svima Bog da porod kao tvoj:-))

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 1638
10.11.2011 9:26:27   
buduca mami
"Ja pogledah ispred sebe u trenu njegovog izlaska i ugledah malo uplakano garavo majkino dijete"....

bas si me dirnula ovim,...uhh,....svaka ti cast,aBd,da sve mi proguramo to tako hrabro i veselo,...mene ovo ceka mozda bas danas,il narednih 3-4 dana....jedva cekam da bebi bude sa mnom....

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1639
10.11.2011 10:14:59   
babilon
Drage moje zenice s kojima sam provela najdivnijih i najbrzih 9mj u mom zivotu. Prvo da se svakoj redom zahvalim jer ste mi uljepsale dane, nasmijavale me komentarima, trecim smjenama i zabranama sa keksom :))))) btw, kad se porodite keks vam nece pasti na pamet hahah :D

Nisam stigla ranije da napisem pricu ali evo ide ukratko...

SVAKOJ zelim laksi porod od mog a moj je bio shasha. Ja se shokirala.
eh, pa da krenem...
Srijeda, 19.10.2011 punih 40 sedmica (i to od dana zaceca, ja znala datum a i mjerice bebija pasale ;)... Dosla na zakazn termin, a u pon, tj dva dana ranije, doktor mi rekao da dodjem u srijedu sa torbom pa cemo vidjeti, mozda me ostavi da lezim da mi prate plodnu vodu jer sam punih 40 sedmica ako ne bi porod krenuo....
Ponedjeljak navecer, krsta me ubijala do te mjere da e nisma mogla sageti, ista bol kad vas ukljeste krsta pe ne mozete da se sagnete ni da se umijete nad lavaboom... MM fino izmasirao ledja i sve prodje... Par dana prije par puta me gospodja probadala ali kad bih isla na kontrole zatvorena a beba spustena, tako da vise tom osjecaju i nisam davala nekih poseban znacaj... kontam treba tako ionako sam zatvorena...

Vracam se na srijedu :D... Prozvao me doktor, usla u salu kaze hajde da vidimo sta ima novo :))) ja se skinula nakacila na onu stolicu, zabacila noge, pregled vaginalni, kaze 'eto ga, 4 prsta otvorena ostajes, hajde pravo u prijemnu' mislim da mi je n alicu bilo najmanje 1.000.000 upitnika, ja nikakvihbolova, smijsala se, pricala sa Vodolijom (koja je isto dosla na pregled :D) meni koma - cuj ostajem :)))
Nakon tog pregleda, na gacicama krv.

Ja u prijemnoj, naodgovarala na nekih milion (glupih) pitanja pa onda vaaganje, pa ctg od 5sec samo da cuju srce, onda mjere obim stomaka sa nekim metalnih hepekom i mjere kuka i onda ti mjeri ne znam ni ja sta tacno valjda da vide mozete li se poroditi prirodno, ugl stavi taj jedan metalni dio (podsjeca na stetoskop samo sto je umjesto one gume sto u usi ide metalno) i tako ti to stavi nazad kao na kost a drugi dio naprijed na kuk i pritisne, e tu samo sto nisam vrisnula, kaze ona 'bolice malo', poslije toga ja joj kaze 'sta malo suze mi na oci', govori ona 'pa nisam ti mogla reci da ce pravo boljeti' :)))

poslije toga spavacica (moja j ebila bez 2 dugmeta pa su mi sifoni letali hahaha), pa klistir, posto su pravo 'blage'treba reci da imas hemeroide i da bude blaza... i onda odmah u wc... u to sam izasla da uzmem sta mi treba, sa mnom bili MM i mama, ugl: toalet pair OBAVEZNO, carape OBAVEZNO sledila se samo tako, dole je hladno nenormalno, ako ikako mozete AVENE termalna voda, mala flasica u spreju spasice vas samo tako! one gace jednokratne i najmanje 2 paketa VIRa... Eh gaca jednokratnih iskreno ja sam imala 2 pakovanja, poslije poroda kod mene nije bas lilo u smislu da sam sakih 5min morala u wc, za 1 dan sam potroisla jedno pakovanje i sutradan jos pola i izasla iz bolnice u 14h tako da znate da su ti 2 dovoljna zaista, a vi ako zeliste ponesite jos 1 pakovanje za svaki slucaj :))

Meni je trudnocu vodio dr.Murtezic... (ja i dalje bez ikakvih bolova, a vec je cca 15.15h)

Murtezic kao Murtezic je bio super, bodrio, obilazio svakih 20ak min, babice predivne kao i sestre, jos sam ja zapela u 2 smjene, i samo rijeci hvale imam, zaista! stvarno, nemam nista drugo reci osim same pohvale! eh dalje.. ja dole u salu, sa jos 1 curom (kasnije bile u istoj sobi :D) rade ctg i onda slijedi pregled, kaze meni babica 'hajde ti prva' jooooj a meni muka, kontam da hoce bilo ko prvi samo da vidim kakav je pregled pa da se pripremim, i uzela ona prijemni list kaze jesi li ti 'lejla?' ,reko nisam. kaze ona hajde onda lejla neka ide prva :)) uh meni laknulo samo tako a i odmah mi se i pripiskilo od radosti :))) ja u wc.. kad sam izasla iz wc-a izvirujem u salu gdje lejlu pregledaju, vag pregled, puko joj vodenjak... eto nje nazad, gega se ko pingvin, pitam je li boli.. kaze ona boli... joooj kontam moze li ista bez boli... ja na sto, rasiri noge, pregled kad samo topla voda..??!?? ja nista osjetila nisam... shokirana... lezim ja tu 3min jer je lilo iz mene samo tako :))...
smijesno pravo pomislla sam da nece nikad stati hahaha... eh i onda nas je odmah u porodjajne sale prebacio da budemo spremne ali smo i hodale, rekao doktor babicama, pustite ih neka hodaju dok ne krene porod (ja i dalje bez bolova vec je 16.30)...ugl po svom nahodjenju ono ako ti se hoda hdoas i tako.. eh opet me pregledao vag za jedno 2h, ovi vag pregledi sve manje i manje nerviraju hahaha.. i tu ja skor 6cm i nikakvih bolova, sa 7cm su mi krenuli blagi menstrualni bolovi (oko 1730h) ali doslovno blagi da ih je smijesno i spominjati.. Pocela da se spricam Avene vodom, cisto da mi usta nisu suha, a bice vam od disanja... onda me opet pregledao tad sam vec bila 8cm otvorena, tad je ubacio dole neku tableticu, vjerovatno da se brze otvorim, nista ne boli nit sam osjetila.. i onda sa 9cm mi je ukljucio infuziju koja je kapala tacno 5min jer sam u roku od 5min bil otvorena 10cm, krece interesantan dio nasih zivota :)) guraj, disi, guraj disi, ne disi, guraj :)) i za 4min (tolikoje trajao sam porod) je moj bebi dosao na svijet, pitam 'je li u jednom komadu beba' svi se odvalili smijat :))) kaze doktor 'sta tebi nece pasti na pamet'... Pitam je li posteljica izasla, kaze on ne sikiaj se , sad ce ona, hocu li morati opet gurati? kaze, samo se opusti ovo ti je od nas... stisnuo mi stomak 2 puta, i izleti kompletna posteljica sama bez bolova... i ja rahat :D a bebi plaki :D
Kaze doktor 'cestitam dobila si sina 3850gr, dug 54cm u 18.59h' :) ja ga gledam, od radosti ne mogu da ga cijelog sagledam vec gledam je li sve na broju, prsti, oci, nos, usi... :))
Sto se tice bolova, kontrakcija, nikakvih nisam imala do 1h pred porod, sve jaci i jaci, zadjnih 15min su bili uzasno jaki bolovi i krenu porod.. Doktor usao u salu kaze babicama 'ova zena vam je heroj pravi, pazite je, moze da se i porodi a da vam ne kaze' :)))) prelezala haman cijelih 9 prstiju u tisini i bez bolova...
Shivenje, haos :)) dali mi injekciju, sacekali 2min, poceli da siju, ugl boli ali istrpi se, stavili me u hodnik skoro 3h, sledila se pravo, a lije iz mene krv pa sve toplo po guzi :)) doktor obilazi i obilazi pita je li imam sta da jedem i pijem, rekla da nemam sa s obom ali da je u torbi sve kod mm, poslao sestru do mm i eto nje sa mojom torbom, napila se vode... nakon tih skoro 3h provedenih u hodniku dolaze sestre sa krevetom, polako se prebacila na njega i krenula u sobu..
pita sestra imam li sta da jedem, posto moram ubrzo d ustanem da se istusiram pa da ne kolabiram, a ja ni gladna ni zedna.. a jela zadnji put u 10h :)) jedva 4 keksa pojela, ona mi donijela toplog caja... pomogla mi da ustanem, rekla mi da izvadim gazu iz gospodje, topla voda - ja ljepote i tusiranja, uh :) obukla se i u krevet, a krevet udoban, uh ljepota :)

bebija mi ubrz donijeli i tu mojoj sreci nema kraja :D
jucer je mom Faruku bio 21 puni dan a mami ispao prvi konac od 4 vanjska :)
Zato kazem, moj porod je bio shasha i zelim svakoj od vas da vam bude jos laksi i kraci porod :D :D :D

ja sam nekako na preskake pisala, sorry, ali pisala sam sta mi je padalo na pamet :))))

cmoka

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 1640
10.11.2011 10:27:00   
dush
babilon, vodolija, prekrasne price user posted image user posted image user posted image Bas mije drago da ste se ovako lako i lijepo porodile i s nama podijelile ove price.  user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 1641
10.11.2011 10:45:28   
buduca mami
hvalaaaa babilon,na ovoj ohrabrujucoj prici,bas ovo mi je i trebalo,...tvoju i vodolijinu pricu sam jedino i procitala,jer nekako nemam zelju da citam one straaaasne,...svaka ce to dozivjet na svoj nacin,al hrabrije cu krenuti ka bolnici,kada znam da to moze proci i bez vristanja, psovanja,i sl.negativnih pojava...
na osnovu ove 2 price,vidim da je taj momenat kada bebi izadje zaista nesto nevjerovatno,da tada vidimo smisao ne samo trudnoce,nego i naseg postojanja,.....divnoooo user posted image user posted image user posted image

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1642
10.11.2011 10:55:29   
pauza
babilon, diiiiiivnouser posted image user posted image user posted image  neka ti porod bude najteze iskustvo do kraja zivota:-))))) i hvala ti sto nam dajes podrsku i snagu sa svojim iskustvom:-) veliki ljubac za tebe i bebija:-*

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1643
10.11.2011 12:19:48   
drznica
babilon user posted image

Pa svaka cast, sve pozitivne price...ja ne znam jel vi ovo nama uljepšavate ili je stvarno ovako?! U svakom slucaju, ja kad napisem svoju pricu aBd, bice bez dlake na jeziku user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1644
10.11.2011 13:06:48   
Bebica11
vodolija i babilon prelijepe price hvala Bogu, bas mi je drago da ste tako lahko prosleuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 1645
10.11.2011 13:21:14   
Anoniman
vodolija, bebilonuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1646
10.11.2011 13:23:27   
veeseelaa
Vracam se na srijedu :D... Prozvao me doktor, usla u salu kaze hajde da vidimo sta ima novo :))) ja se skinula nakacila na onu stolicu, zabacila noge, pregled vaginalni, kaze ''eto ga, 4 prsta otvorena ostajes, hajde pravo u prijemnu'' mislim da mi je n alicu bilo najmanje 1.000.000 upitnika, ja nikakvihbolova, smijsala se, pricala sa Vodolijom (koja je isto dosla na pregled :D) meni koma - cuj ostajem :)))

''vako je i meni bilo al ja otišla kući user posted image nisam htjela ostati, ne, nee user posted image
vratila se za par sati isto bez bolova, otvorena 7-8 prstiju i odmah u salu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 1647
10.11.2011 13:31:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Vracam se na srijedu :D... Prozvao me doktor, usla u salu kaze hajde da vidimo sta ima novo :))) ja se skinula nakacila na onu stolicu, zabacila noge, pregled vaginalni, kaze ''eto ga, 4 prsta otvorena ostajes, hajde pravo u prijemnu'' mislim da mi je n alicu bilo najmanje 1.000.000 upitnika, ja nikakvihbolova, smijsala se, pricala sa Vodolijom (koja je isto dosla na pregled :D) meni koma - cuj ostajem :)))

''vako je i meni bilo al ja otišla kući user posted image nisam htjela ostati, ne, nee user posted image
vratila se za par sati isto bez bolova, otvorena 7-8 prstiju i odmah u salu
koje ste vi sretniceuser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 1648
10.11.2011 14:32:12   
mala_sa
Eh evo odlucih se i ja napisati moju porodjajnu pricu (iako je proslo 6,5mj, sjecam se svake minute kao da je jucer bilo user posted image )

Termin je bio 26ti April (nedjelja), ali je moj princ odlucio malo sacekati i izaci kad je njemu volja user posted image user posted image
Tako dodje i cetvrtak navece, mm i ja legli da pajkimo kao i obicno, kad u 5h ujutro probudi mene neki cudan osjecaj kao da piskim user posted image , brzo se "dovucem do wc - a a "nesto" curi li curi, vidim ja nesto bjelo i sluzavo ne zaustavlja se i skontam to je to - pocinje nasa prica user posted image - 29ti April je nas dan D user posted image

Zovnem muza da se obuce, da mi spremi jos mob i aparat u torbu; a ja furam na brzinsko tusiranje. U bolnicu smo usli oko 5 i 45 (i dalje bez ikakvog bola), prvo CTG (mali luduje, udara, a kontrakcije skacu li skacu) - ja nista ne osjetim. Pregledaju me vaginalno, kazu otvorena 2 prsta i vodenjak pukao. Zatim nas posalju u sobu da doruckujem i cekam bolove, mm je sve bio sa mnom.

Dorucak su posluzili u 7h, ja uzela da pijem kakao kad me nesto kao presjece po dnu stomaka, i poce to presjecanje uz menstrualne bolove da se javlja tacno svakih 5min. Tako smo mm i ja pratili te bolove i cekali do 9h (kad su bolovi vec sisli na svake 3min i poprilicno se pojacali; ali i dalje su sasvim podnosljivi).

Oko 9 i 15 smo se spustili do sale i trazili da me pregledaju (jer imam konstantne bolove). Babica me pregleda i kaze otvorena 6 prstiju, ostajes u sali. Mm je i dalje samnom. Tada su mi dali da stavim neki gel, i da sacekam 5min (zatim je nastupila trka do wc-a, valjda je to klistiranje user posted image ). Oko pola 11 dolaze ti jakiii bolovi na svake 2min. Mm kaze da sam mu nekoliko puta toliko jako stisnula ruku (nekada i rame), da se bojao da mu ne prorezem kozu noktima user posted image . Zatim mene hvata san, izmedju bolova bih samo zaspala i opet nakon 2min se probudila da ga stisnem za ruku user posted image .

U 11h opet dolazi babica, pregleda me i kaze otvorena 9 prstiju porod je poceo user posted image (u tom momentu kroz mene su prosli neki "trnci" - odjednom sam se najezila, i u isto vrijeme osjetila strah od tog samog cina koji slijedi, i radost sto cu konacno da uzmem u narucje moga sina). Zatim je pripremila sve sto treba za bebu (prikljucila ctg), i meni rekla cim osjetim napon da odmah pocnem da guram... Tako je i bilo nakon nekoliko min dolazi prvi napon, mm me drzi za ruku i cuva mi glavu; babica me okrece na stranu i kaze mi da dignem jednu nogu i cim osjetim opet napon da odmah guram (tiskala sam po 3puta, pa onda odmor, obicno bi me mm poprskao termalnom vodom i to mi je jakooo pomoglo). Tako prolaze tri napona, a mog princa jos nema, onda babica kaze kako me mora malo "sjecnuti" da bi beba brze izasla - jer je vec dosta u kanalu. Eh to kad me sjecnula me je zaboljelo vise nego ijedan trud - sreca pa traje par sekundi. Nakon toga dolazi jos jedan napon i samo smo culi nesto "pukk" kad izleti moj Adin (tacno u 11 i 40), sav cupav i umazan ali meni najljepsi na svijetu user posted image
Cim su mi ga stavili na prsa poceo je da place, a zatim mu je babi prerezao pupcanu vrpcu i od tog momenta smo postali nasa mala (hB konacno potpuna) i nerazdvojna porodica.

Nakon 10ak minuta babica ga je uzela da ga ocisti i obuce, sa njima je otisao i mm, a ja sam ostala da "porodim" posteljicu. Opet je dosao jos jedan napon i posteljica je izaslja, hB sve je izaslo odjednom, pa nije bilo daljih komplikacija. Zatim me je doktorica usila, to stvarno nisam ni osjetila; i onda sam ostala da cekam da mi donesu moje blago. Nakon 15ak min na vratima se pojavio mm sa nasim smotuljkom u narucju, to je za mene bio najljepsi prizor u mom zivotu i nikad ga necu zaboraviti, babica mi ga je odmah stavila na siku da doji, a ja sam se od tada zaljubila u njegove male crne okice koje svakim danom cine nas zivot sretnim i potpunim.

Sada taj smotuljak upravo pajki svoju popodnevnu turu user posted image user posted image

Svima vam mogu pozeljeti porod brz i "lagan" kao moj. Trajao je svega 6,5 sati, i sa bolovima koji su se stvarno mogli podnijeti.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1649
17.11.2011 10:54:35   
ivannna
babilon, vodolija, mala_sa, cestitam, svaka čast, predivne priče, suze mi na oči i osmjeh na usnama, a moj bebi lupka, imamo mi jos koji mjesec, al se nadam da cemo proci kao neka od vas tri user posted image
Mala_sa gdje si se ti porađala, vidim da je muž cijelo vrijeme bio uz tebe, to je predivno

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *