tekja
|
...iako je porod bio prosle godine, citajuci ove divne porodjajne price, pozeljela sam i ja da napisem svoju... ...termin, petak 17.07.2009. godine, mm i ja odlazimo na pregled i ctg i dr mi savjetuje da ostanem u bolnici jer plodne vode imam jako malo, bebino srce treba da se nekoliko puta dnevno prati preko vikenda, pa ukoliko ne krene porod, onda u ponedjeljak moram ici na indukovani...joj krivo mi, zelim sve prirodno i molim svoju bebu da izadje...vikend dolazi, polako prolazi, nista se ne desava...MM mi dolazi u posjetu u nedjelju navece i ja onako sva sretna sto ga vidim trckaram prema njemu u zagrljaj, a on slozio tuznu facu i veli...joj Boze pa ti se nikad neces poroditi, sto skakuces, geeegaj se zeno ...mazi mi trbuh i govori ne mogu bez vas vise, sine jedva te cekam, kad drugi put dodjem hocu da vas vodim kuci...docekah ponedjeljak, zora je, probudi me jaka bol, pogledam na sat 03...pomazim stomak i pitam jesi li to bebo skupio hrabrost da krenes...iduci bol u 04...ustajem, izadjem na hodnik i pocnem set_ati gore dolje, gledam slike beba po zidu i radujem se svojoj...drago mi, bol dodje, predisem, prodje, meni osmijeh od uha do uha, sama sam i smijesim se...trudovi nepravilni, meni gode, hvala ti Boze, krenulo je...sestra izlazi, pita je li boli,hoces da zovem doktora, rekoh, necu, tek je pocelo, nije jos vrijeme za doktora.... [color=#000000 size=3] Cimerice iz sobe se polako bude, ja svakoj, k''o mustuluk da trazim, govorim, boli me, pocelo je...raduju se i one...U 9h komisija, dolazim na red tek oko 10, pregleda me moja dr, veli 4 prsta, sala, probiti vodenjak, po potrebi drip...hihihi...meni smijesno, jedva cekam...uzimam stvari, penjem se gore, klistir zavrsim, izadjem na hodnik, kazu: hajde sad tamo, u salu...rekoh tamo gdje se ona zena dere...veli tamo...kolutam ocima, al'' krenuh...zapade me stol pored prozora....probise mi vodenjak u 11 i skoro odmah krenuse jaki bolovi, ali trpim, ne pustam glas, disem – beba treba zrak i zamisljam sebe kako plivam u uzburkanom moru, bolovi su valovi i ja grabim preko njih, moram drzati glavu iznad vode...cim se more smiri, mnogo je bolje...gledam na veliki sat ispred sebe, imam 4 minute odmora do sljedeceg vala...napolju je suncano, lagani povjetarac susti kroz listove nekog ogromnog drveta, godi mi zelena boja lisca...odmaram oci, tijelo, ruke koje cupaju carsaf....nova bol, mislim, blize sam ti bebo...(u medjuvremenu uvode zenu, kazu, maksimalno otvorena, porod u toku, gledam je, jedan napon, drugi ...izadje beba 5kg teska, kao mali sumo hrvac,crna, namrgodjena, zaplaka, a meni milina slusati taj plac i meni se place!!!!... babice se dosaptavaju, ovo joj je sesto dijete, pomislih mashAllah)... tako guram lagano do 12 i 30...dolazi doktorica i kaze, otvorena 7 prstiju, sad cemo ti ukljuciti drip, kad budes imala nagon da piskis i kakis zovi...cini mi se da nije do kraja ni ubrizgala drip, moj prvi napon je dosao...okrecu me na stranu, treba bebu spustiti u kanal...tri napona na strani, nazad na ledja, jos dva napona, osjetim blago peckanje, pomislih eto i epija i taaaadaaaaa moja beba je izasla u 13 sati...gledam ga, crna kosica, crven, smezuran, prelijep...nose ga na vagu i mjerenje (3 kg, 50 cm), govore, klasican primjer prenesenog djeteta, koza mu je suha, guli se....babica se okrece i donosi mi ga...moja beba , govorim mu, ljubavi, dobrodosao u moj zivot, poljubih ga, a on zmirka....uzimaju ga opet, odnose, ali ja svo vrijeme posmatram sta to tamo sa njim rade, nesto me strah da ga ne ispuste...posteljica nije izasla cijela, te me uspavljuju, ciste, siju, tako da se ne sjecam konaca i igle, hvala Bogu, toga sam se jedino i plasila...eto, moj sin sada ima skoro 16 mjeseci, preokrenuo je moj zivot naglavacke, pozitivno of kors, a pozitivno je i to sto vise nemam bolne menzese zbog kojih sam redovno padala u nesvijest i seks je mmmmmmmmm bolji sad nego ikad....svim dragim tudnicama, zaista zelim lagan porod kao sto je bio moj....cica mica gotova je prica
< Poruku je uredio tekja -- 15.11.2010 1:15:27 >