Schecherlemica
|
Evo da i ja s vama,drage moje,podijelim svoju porodjajnu pricu... Termin mi je bio izmedju 15og i 21og Decembra... Vec od 10og Decembra poceli su laznjaci,dosadni i iscrpljujuci,ali trudila sam se biti pozitivna kakva sam bila i cijelu trudnocu i iscekivala sam dan kada cu ugledati svoje maleno pilence... Dani su prolazili,ali nista konkretno se nije desavalo,ali ja sam samu sebe uvjeravala da sam fizicki i psihicki spremna,pa kad god da se desi,dobro je,samo uz Boziju pomoc... U Nedjelju 20og Decembra,ujutro oko 8 sati probudili su me jaki bolovi u predjelu stomaka. Opet dosadni laznjaci,pomislila sam i pokusala nastaviti spavati,ali nije islo... Cijeli taj dan s vremena na vrijeme bi se javila jaka bol,ali u mojim mislima to su i dalje bili laznjaci,pa sam bila opustena i mislila sam,ma nece to jos,a zeljela sam da sto prije krene... Oko 5 popodne poceli su bolovi otprilike na svakih pola sata i tako do 11 sati... Ja i dalje ne kontam da pocinje...Oko 11sati bolovi se smanjuju na svakih deset minuta i postaju mnogo jaki,ostajem bez daha kada me uhvate... Dragog posaljem na spavanje,kazem mu da me opet laznjaci zezaju,a ja se istusiram i lagano po kuci setam... Oko 1 ujutro bolovi su vec jaki toliko da imam osjecaj da se ukocim kad zaboli,ali uspijevam ih predisati... Na RR budna moja draga Nikita,hrabri me i bodri,a ja napokon shvatam da je krenulo,moj dragi djecak uskoro ce biti u mom narucju aBd... Oko pola 3 ujutro bolovi su na svake 3 minute i krecemo u bolnicu.Dragi je vise izgubljen nego ja,ali svaku kontrakciju lakse prebrodim uz njegov dodir i pogled,znam da bi preuzeo moju bol kad bi mogao. Dolazimo u Opcu bolnicu,doktorica me pregleda i kaze mi da sam otvorena dva i po cm... Toliko sam bila otvorena i pet dana ranije i ona mi kaze da moram ostati u bolnici,ali da se necu vjerovatno poroditi u naredna 24 sata... Zbunjeno je gledam,odlazim po stvari i pozdravljam se s muzem.Ne mogu da ga gledam u oci,ali kada me je zagrlio jako,najjace osjecam da place...Okrecem se,placem i ja,a sva moja hrabrost ostaje ispred onih vrata,s njim... Nakon pola sata bolovi postaju konstantni,nema pauza,nema odmora,samo bol,jaka ,nikad jaca... Dragi mi salje poruke,hrabri me,ali ja sam vec gotova,umorna i iscrpljena... Pocinjem povracati,i dijareja me uhvatila,od bolova udaram glavom od zid,da me nesto drugo boli,ali ne ide... U jednom trenutku pomislim,Boze ,ja nisam sigurna da ja ovo mogu,daj mi snage jer ovo maleno bice u meni vec volim vise od svega i ne dopusti da ga iznevjerim i razocaram... Ujutro u 8 dolazi dr.Drljevic,pregleda me,kaze da sam otvorena samo 4 prsta,ukljucuje mi drip i tjesi me,kaze sve ce to brzo proci,samo da budem hrabra i da izdrzim jos malo... Od tog trenutka pocinjem jako krvariti i davati napone,svake dvije minute i tako sve do odlaska u salu... Vristala sam,sramota me bilo,ali dzaba jace od mene... Sama sebi kazem,hajde ovaj trud mozes da izdrzis bez vriska,a onda cujem kako neko vristi,strasan krik i opet shvatam da sam to ja... Dragi salje poruke,kaze da je tu ,ispred vrata i da me cuje... O bOze,kontam,idi ,ne slusaj me,nemas sta cuti... Cijelo vrijeme uz mene je babica Binasa,divna zena,hrabri me ,a i ja hrabrim samu sebe. Moram ovo izdrzati zbog svog sina,on racuna na mene,ja sam njegova mama,moram da odradim ovo najbolje sto znam,moram izdrzati,moram,zbog njega,zbog mog muza,zbog sebe,zbog nas... Ne otvaram se i dalje,beba se ne spusta... Mislim da su me rucno otvorili,samoj sebi se divim kako uspjevam sve to da izdrzim a da ne padnem u nesvjest... Ma ja sam super mama,mogu ja to,jos samo malo,opet se tjesim i samo ih pitam kada cemo u salu... Oko 11h me vode u salu.Prolazeci kroz hodnik do sale,kroz staklo vidim muzevu jaknu i u mislima mu kazem,ja Ljubavi vise ne mogu,ja sam dala sve od sebe,sad mi ti daj snage da rodim naseg djecaka... Na stolu u sali opet dajem napone,trudim se,ali ne ide... Vidim babica uzima makaze i govori mi:izvini duso,ali moram,da ti izvadimo bebicu... Ja kontam ma rezi mi i ruke i noge,sto se mene tice,ja sam svoju granIcu boli odavno dotakla,vise od ovog me ne moze boliti... Ona izvlaci moju bebu,vidim ga,ljubicast,modar i ne place... Samo ponavljam,zasto moja beba ne place?Zar beba ne bi trebala sada plakati? Pedijatrica ga uzima,odnosi,upuhuje mu kisik,masira ga,on i dalje nepomicno lezi i ne place... Osjecam da umirem,to je to,ja sam dala sve od sebe i nisam uspjela... A onda,cinilo mi se godina je prosla,najljepsi zvuk na svijetu,plac mog djecaka... Ponovno sam se rodila na onom stolu zajedno s njim... Placem i ja,ali sada od srece.Doktor me sije,ali ja nista ne osjecam,samo slusam najdivniji zvuk,gledam mog djecaka dok ga kupaju,vagaju,oblace... Imam osjecaj da bih mogla opet vristati,ali od srece sada,i vrisnula bih :Ljubavi,uspjeli smo...ali kontam necu,dosta su me ljudi slusali... Doktor mi poslije govori da se moj Junior bio zaglavio u kanalu,pupcanik mu se omotao oko vratica i rukice,ali sve smo izdrzali moj djecak i ja zajedno,borili smo se i uspjeli,hvala dragom Bogu... Sva bol je nestala,a kada su mi ga dali u narucje,tog trenutka spoznala sam pravu srecu i radost! Ljubila sam njegove male obrascicce i zeljela da ga nikad vise ne ispustim iz svog zagrljaja... Sve pohvale za doktora,babicu i citavo osoblje Opce bolnice,zaista mnogo su mi pomogli a to u onim trenutcima mnogo znaci... Moj Junior je napokon tu,bilo je tesko,boljelo je,napatili smo se,ali vrijedilo je svake sekunde i sve bih opet ponovo jer ova sreca i Ljubav ne mogu se ni s cim mjeriti,jer ova Ljubav je iznad svega... Sada nakon 18 dana napokon uzivamo,ja sam se oporavila,uzivam sa svoje dvije najvece Ljubavi,mojim dragim i nasim prekrasnim djecakom... I drage moje,koliko god da boli,proci ce,a ostaje sreca za koju se vrijedi toliko pomuciti,jer iznad ove Ljubavi nema vece... Ja bas oduzila,sorry,ljubimo vas sve moje maleno Sunce i ja...