Anoniman -> RE: vaše porođajna priča (24.12.2009 18:47:25)
|
Eh evo da i ja nesto ukratko ispricam.. Meni je termin bio 05.05.2007 god, ali 10.05 sam nesto radila kao kakva mlada, il je to bas bio i predosjecaj pa da i bebici sve bude spremljeno i da bude docekana kako i treba, u pola 11 navece sam prala sudze i onako polagano osjecala veoma male bolove po dnu stomaka i u ledzima, ali nisam obracala bas toliko paznju,jer nisu bili neki bolovi a i prvo djete,sta znam... legnem ja kasnije i probudim se negdje oko pola 2 a bolovi sve cesci i cesci, odlucim nazvati bolnicu,babica mi kaze ma ne dolazi dok nebude svakih 5 min, a bolnica od nas 69km. Hodam ja po kuci ko kakva,i odjednom mi dodze odoh se ja istusirat malo pripremit za svaki slucaj, i tako vam ja gledam tv negdje do pola 6,nazovem ponovo tek onda budim muza i kazem: "hajde ustani" popijemo kaficu i odemo u bolnicu,tamo dolazim,nema sobe,dolazi doktorica da me pregleda,2 centa samo otvorena,nije mogla da vjeruje toliki bolovi,a otvaranje bas nista.Nadzu mi sobu,prikljuce nekakve aparate u tom trenutku pojma nemam,bebi super radi sve,ali otvaranja nista,kazu mi ma porodices se ti do 12 u podne,ono pola 12 ja tek 3 centa otvorena,dodze mi druga babica,kaze najbolje da ti damo epiduralnu blokadu u ledza,onako sva izmorena samo joj kazem daj sta das ja nemogu vise,dodze dr.doktor da mi da blokadu,kaze nesmijes se pomjeriti,u slucaju da se pomjeris nedo bog mozes imati posledice,bas dolazi najveci bol on onda udara inekciju ja onako sva se stisnem i izdrzim, i tako sam vam ja lezala do pola 12 navece sa blokadom, sreca bogu hvala vise bolove nisam osjecala, u pola 12 mi daju infuziju i nesto da se otvaram brze, porod pocinje negdje 15 do 12 sve ok nikakav bol ne osjecam al bebica udara nogicom u zivac i desna noga mi mira neda,jedna babica poradza druga masira nogu,a moj muz blijed ko krpa kakva,tu cure praktikantice sve uzbudzene prvi im rad na porodu ja onako sva nikakva izderem se dobro,kaze moj muz nemoj ,sta nemoj hocu glavnu doktoricu i tacka,preuzima moja doktorica i na kraju uzme vakumski da pokusaju bebicu izvadit, jedan nista,uzme drugi i babica najednom samo govori sad stiskaj glavica je tu, ja sva u placu nista me neboli samo mislim na svoju [sm=duda.gif] i najednom se zacu plac moje male princeze koliko place ona vise ja od neke radosti cega ne znam ni sama, razrezali su me i sili, nista osjetila HB nisam, al sam se zato napatila od 05.30 do 11.30, bebica odma prihvatila da doji i do 9 mjeseca sve dojila, trenutno sam opet [sm=nosecka.gif] i vjerujte od same pomisli umirem od straha.... nadam se da ce biiti akoBogda sve u redu... Moja mala princeza sada ima 2 godine i 7 mjeseci... Lijep pozdrav za sve vas!!
|
|
|
|