mišur -> RE: Bolne bradavice i mastitis (24.9.2008 13:18:57)
|
Rabi, i kod mene je ista situacija. Pošto sam na početku dijenja dobila mastitis i totalno unakažene bradavice, koje se u potpunosti bile u krastama i krvarile pri svakom dojenju, a u posebno teškom stanju je bila desna, ja sam bebu više hranila na lijevu siku, a desnu sam izmuzala ne bi li se malo oporavila. Na taj način je u lijevoj siki uvijek bilo više mlijeka, pa i danas kad beba ima skoro 6 mj. I bez obzira što sam kasnije počela da ga ravnomjerno hranim sa obje sike, lijeva je i danas primjetno veća i uvijek ima dosta više mlijeka. Ja sam se sad već navikla da su različite veličine,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ali valjda će se izjednačiti kad prestanem dojiti. A što se tiče bradavica, ja sam sve pokušavala, od Pantenola, AD kapi, Zagebačkog melema....ma nema šta nisam mazala, i ništa. Tek kad je Luka napunio 2mj. one su ozdravile, i tek me tad nije boljelo. A na silikonske bradavice sam ga hranila 3 mj. i one su me spasile. Da njih nije bilo, vjerovatno ne bih uspjela dojiti. Mastitis sa temperaturom preko 39 sam imala 3 ili 4 puta, više sam i zaboravila, i svaki put sam, po savjetu dr pila Amoksyl i Paracetamol čepiće za temperaturu.
|
|
|
|