Medić* -> RE: Prebrižna mama (20.6.2013 12:12:32)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Iman83 Ja živim u zgradi i baš volim odnose na relaciji: dobar dan, kako ste? I svako svojim putem. Naravno, ako mm ili ja vidimo da nekome treba pomoći, ponijeti kese, drva ili šta već ne, pošto smo skoro najmlađi u zgradi, rado to uradimo. Nisam ljubitelj oni mahalskih: gdje si kono, šta s'' to kupila, gdje ti je čoek? itd[sm=smiley36.gif] Mislim da je i Vesela taj tip. Recimo moji svekijevci žive u ''mahali'' ali o svom i po svom. Ne zanima ih šta radi komšija do, kolika mu je bašta, ko mu je došao u goste, bla bla. Djeca kad su tamo igraju se samo u našem dvorištu jer nismo za da drugima smetaju a hvala Bogu imaju jedni druge pa im nije dosadno, nisu usamljeni. Dok recimo imamo par komšija koje živo zanima šta mi radimo kad dođemo, šta se jede, kad se kahva pije i prenosi se tamo nekima. Taj tip mahale ne volim i nikad nisam voljela. Mislim da,svakako,rijetko ko voli onaj ''tračarski'' tip mahale. Ali pozdravljanje je ono osnovno,gdje god da živiš. Naravno. A pozdravljamo se sa svakim bilo da zivi u nasoj zgradi ili dolazi nekome, jednostavno se pozdravimo.
|
|
|
|