Hanady RR -> RE: Prebrižna mama (20.6.2013 10:36:29)
|
IZVORNA PORUKA: MicoTico Pa ne znam baš u koju kategoriju da se svrstam, definitivno nisam prebrižna majka, ali nisam ni nemajka[sm=smiley36.gif]. Opuštena sam ja poprilično. Čuvaju moju djecu moji roditelji, neki dan su ostali kod komšinice sat vremena dok sam ja bila kod doktora (moji i mm bili na putu, moja sestra na poslu). Kad se udare, ogrebu koljena ne pravim paniku. I moja su koljena bila krvava i izgrebana, i ja sam padala s bicikla, sa rola. Sve mi to dječije. A igranje u komšiluku mi je poželjno. Meni samo žao što nema više djece u našoj ulici. Kad se sjetim igrališta uz zgradu gdje sam živjela ko dijete.Pa bude nas dvadeset_ak, pa "pohod" na komšijine trešnje i džanarke, pa žmurke, odbojka, imeđu dvije vatre. Definitivno bolje nego da u kući, uz TV i kompjuter. Ja imam tu sreću da živim u kući... da imamo blizu djecu vrnike moje djece... i moja djeca su sama sotavrila kontakt sa njima... istina najčešće su ta djeca u našoj avliji, najprije jer su moje mlađe a dalje naša avlija je najveća i najvažnije ni mama ni tata (babo) ni nana koja ih čuva nisu laegrični na dječiju igru i vrisku :)) pa je svima lijepo kod nas[sm=smiley36.gif] ja sma presretan da s eone igraju vani na biciklima, lopte, gume, školice napisane kredom...mnogo mi je draže znati da su danas evo sad ovoga trenutka u svojoj lijepoj sunčanoj bašti sa drugarima nego da su zatvorene u kući pored TV-a i računara... evo 3 dana nije u našem domu TV uopće upaljen... računar smao ja palim i to navečer kad one zaspu... Kažem sreća je lijepe mahale i mjesta gdje živimo...zimi ne livo naše brdo...al bogami proljeća i ljeta su najljepša u našoj mahali ( ja onako malo neskromno baš sad)[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|