|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci
8.3.2013 21:30:59   
SdZ

IZVORNA PORUKA: škorpija

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: ljiljo

Imam jedno pitanje, jeli imalo vase dijete fazu cackanja nosica
radila sam bris nosa i uredan je ali mi nije jasno sto to radi

budi sretna sto ne jede sline, ova moja po citav dan rovi nos i jos i jede slineuser posted image svi joj govorimo da to ne valja pa cak i uciteljice u vrticu al nista ne pali, ona rovi li roviuser posted image

user posted image  i ja sma to radila ko malauser posted image

I ja.user posted image user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 626
10.3.2013 12:00:27   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: ljiljo

Imam jedno pitanje, jeli imalo vase dijete fazu cackanja nosica
radila sam bris nosa i uredan je ali mi nije jasno sto to radi

budi sretna sto ne jede sline, ova moja po citav dan rovi nos i jos i jede slineuser posted image svi joj govorimo da to ne valja pa cak i uciteljice u vrticu al nista ne pali, ona rovi li roviuser posted image

a da joj namazes noktice onim gorkim lakom iz apoteke pa ce joj biti gorko kad stavi u usta

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 627
17.3.2013 19:48:31   
salmy
Ja sam jucer imala neugodnu situaciju
U konzumu smo kupili hljeb i djecaku sta je htio,da bi na kasi meni rekao: ja sam uzeo tic tac bombone i nedam ti ihuser posted image

Ja sam svisnula..teta na kasi se unezgodila..i kaze njemu a da zovnem policiju zezala ga je...
on je jedva pustio da mu uzmem iz djepa...naravno nisam mu kupila jer sam bila ljuta...napucala sam ga pred svima po guzi

covjece dragi on je ukrao bombone....a kupimo mu sve sto zeli

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 628
17.3.2013 20:05:34   
škorpija
pa salmy na kasi je prijavio bombone, znači da nije mislio ukrasti, ajdin redvno mazne u kupovini lizalo, otvori ga i liže, onda na kasi skontamo da nemamo onaj kod ganjamo ga itd,

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 629
17.3.2013 20:16:10   
salmy

pa salmy na kasi je prijavio bombone, znači da nije mislio ukrasti, ajdin redvno mazne u kupovini lizalo, otvori ga i liže, onda na kasi skontamo da nemamo onaj kod ganjamo ga itd,

pa jeste,ali ih drzi u djepu i neda..znaci da je skonto da ih moze sakrit...toliko sam ga ispucala..kad smo dosli kuci bilo mi ga zao...odvalila sam plakat(ne pred njim)...jer je samo jecao i govorio necu vise uzet,dacu teti majku za njihuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 630
17.3.2013 20:24:23   
škorpija

IZVORNA PORUKA: salmy

pa jeste,ali ih drzi u djepu i neda..znaci da je skonto da ih moze sakrit...toliko sam ga ispucala..kad smo dosli kuci bilo mi ga zao...odvalila sam plakat(ne pred njim)...jer je samo jecao i govorio necu vise uzet,dacu teti majku za njihuser posted image

nažalost nekad je puc puc po guzi najbolja opcija da dijete nešto zapamti zauvijek, i danas se sjećam kako sam ukrala strini ruž, mama me kaznila i nikad više u životu nisam ništa ukrala, čak i kad su me prijateljice u osnovnoj školi nagovarale, doduše ja sam bila malo veća od A.

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 631
19.3.2013 12:28:28   
maja78 RR
Prenos posta:

IZVORNA PORUKA: emina24

Pozdrav drage mame,
Ne znam se naći u već otvorenim temama pa ću ovako iznijeti svoja pitanja pa ili me uputite ili podijelite koji savjet :
Mama sam sina od 4,5 godina i u poslijednje vrijeme sam primjetila da je postao pravi "mali divljak po ponašanju". Ja sam u 8.-om mjesecu trudnoće i zadnjih 5 mjeseci ne radim tako da sam non-stop s njim... (a za vrijeme dok sam radila čuvala ga teta od 6 mjeseci starosti). Izluđuje me to što kad nekog sretnemo vani ne želi da se pozdravi, počne skakati i praviti grimase koje bas i nisu simpatične. Kad odemo kod dida i nana ( i mojih i muzevih) ne zeli uopste s njima da normalno komunicira, samo im se krevelji, place, galami, histerise i tako slične stvari... Nikako ne zeli da ostane da prespava kod njih osim ako ja pobjegnem da me ne vidi, a to kad uradim osjecam krivicu jer ne zelim da ga ostavljam na silu iako nekad stvarno moram ....
Ako mu pocenm nesto govoriti sta valja a sta ne valja raditi, pocne mi govoriti:"Bla-bla-bla" ili "Znam, znam, nisam glup" :), zamislite, a i ne zna znacenje rijeci "glup"
A moram napomenuti da sam do sada bila prilicno stroga mama i ne dopustam svakakve budalestine da radi niti da se svakako ponasa, posebno kad smo vani, i druge mame-moje prijateljice, me osudjuju zbog toga, govore mi da sam stoga,ljuta, da ga previse tucem i previse galamim ali ja jadnostavno ne mogu gledati da on skace i galami bilo sam ili sa drugom djecom i time ocito smeta drugima oko nas...
Svasta bih ja sada napisala ali ne zelim da duzim, nadam se da ce me neko shvatiti sta sam htjela da kazem...
Mene zanima da li je ovo sve neka faza ili se previse umazio pa provodi svoju volju....
Roditelji me kritikuju, kazu da je "upustan" pa sam se i ja pocela pitati da li je ili nije....
Ne zelim da budem mama koja samo galami i govori:"Ne to, nemoj, ostavi, ne slusas me..." ili da budem mama koja tuce djecu za svaku sitnicu..., ali isto tako ne zelim da budem popustljiva, da mi je sve svejedno jer time bi postao ( a i ovo koje ce se aBd roditi) jos gori....
Ako je neka mama prosla slicne stavri, zamolila bih za savjet jer se bojim da ne postane gore kad se beba rodi...
Hvala unaprijed....

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Potpuo Vas razumijem. Imam isto djecaka od 4,5 god koji se upravo tako ponasa, divlja, histerise, odgovara, jednom rijeci bezobrazno deriste koje me izludjuje. Ja sam se porodila prije 6 mj, pa sada kad citam vase iskustvo,a trudni ste pomislih da to nije razlog. Mene moj dovodi do ludila toliko da posezem za valerijanomuser posted image , ali se nadam da je to faza. Volila bih strucno misljenje cuti ako ko ima da nam da ili mama sa slicnim klincima.

IZVORNA PORUKA: jasmin

Pozdrav draga.
Jesi li pricala s njim? Ono da ga uzmes na krilo,kazes da ga puno volis i sta nije lijepo da radi,a sta bi trebalo,jer je on fin decko koji slusa mamu i td...? Nekako,normalo je da dijete nekada pravi scene,ja se u takvim situacijama naljutim,kazem da ne pricam s njim dok se ne izvine. Cak i ako kaze nesto ruzno svom drugaru,djetetu iz komsiluka,posaljem ga da se izvine i kazem da to nije lijepo. Ne mozes ocekivati od djeteta da te odmah poslusa,da se ponasa kao odrastao,ali mozes pricati i pricati,svaki put kada pogrijesi,opet ponoviti isto,do onog trenutka kada ne pocne praktikovati,a hoce sigurno. Moj cetverogodisnjak je takodjer ters,medjutim,da se s njim pricati. Za ruzno ponasanje ima kaznu,ako ne zeli da se popravi. Ako je napolju,ulazi u kucu,ako je u kuci,ide na hodnik ili spajz,ako smo u gostima,odemo pricati u wc,ili se naljutim...pa kaze izvini,necu vise. Ponovi opet,ali meni je bitno da ja stalno pricam da to nije ok i da on ipak kaze izvini. I mi smo veliki,pa ponovimo greske user posted image .

IZVORNA PORUKA: tajra

Cijelo njihovo djetinstvo je iz faze u fazu...
a jedna uvijek traje: ispitivanje granicauser posted image

Obje ste sada posebno osjetljive...
Prva zbog trudnoce, divljanja hormona, straha od drugog djetata, boravka u kuci...
Druga zbog bebe i svega sto je njen dolazak promijenio...

Vasi djecaci bi u isto vrijeme da budu i bebe i veliki, i ta borba u njima radja takvo njihovo ponasanje...
Zbunjeni su koliko i vas dvije...

Treba im mnogo razgovora, paznje i boravka s drugom djecom...
Treba vam zajednicko vrijeme, vrijeme bez bebe ili razgovora o njoj...

Mozda i neka mala obaveza, neki trening i sl. (na njihovom nivou,naravno) gdje ce potrositi taj visak energije i "ufurati" se u ulogu odraslog...

IZVORNA PORUKA: MELLI

oooooooo pa nismo sami user posted image user posted image

Ja sam mama jednog dječaka od četiri godine, prvo je bio jedan mali, stidni, kulturni dječak, a onda se jedno jutro probudio kao "spajdermen" .user posted image
Ja evo mjesecima ne prepoznajem to dijete. Postao je " pravi " ratoborni dječak.
Sav je u fazi skakanja po namještaju, penjanja po štokovima, ljuljanja na vratima, vješanja i ... Meni je simpatično i ne nervira me. Ne krevelji se, ali ima faze odgovaranja na svaku isl. Buntovan jest, u granicama normalnog valjda.

Mada kada upredim sa mojom starijom kćerkom nije niti sličan. Ona je u tom periodu bila prava nježna mrvica. Prvi puta se zaljubila do ušijuuser posted image user posted image , nije prolazila kroz te faze, daj da se popnem na luster i sl. Odgovarala je takođe na svaku i dan danas to radi i to ne osporavam. (svako ima pravo na svoje mišljenje zar ne ? )
Znači odgajala sam ih isto a dva su svijeta različita.

Sad je li kod vas, možda, i druga trudnoća doprinijuela da faza bude izraženija to ne znam.

Nadat se možemo jedino da će utihnuti i ova faza, kao i sve prije njeuser posted image

P.S nemoj me molim te shvatiti pogrešno, ali to što pobjegneš i ostaviš ga mislim da je totalno kontraproduktivno. Zamisli sebe, da neko od tebe pobjegne, nikada mu više ne bi vjerovala zar ne? Izgubit ćeš povjerenje, a to ne želiš. Kao što jasmin reče, stavi ga pred sebe i objasni situaciju, Ako zna " da nije glup " zna i da mama mora otići, ali će se pobrinuti ,da ga ostavi kod nekog ko ga takođe jako puno voli. ...

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Salezm se da treba pricati, ponavljati, to i radim, mada nekada izgubim zivce i ja pobudalim. Znam da sam neispavana, umorna, razdrazljiva. Ljetos sam ga upisala na plivanje, vrlo cesto sami setamo, bez brace, a sada sam nasla i trajnije rjesenje, upisala sa ga u vrtic, tamo je sa dugom djecom, nesto se drugo desava, a ja imam vremena za sebe i bebu.

IZVORNA PORUKA: emina24

Ma stalno razgovaram s njim, i bas se trudim da kad pricam da ne galamim i da govorim njemu razumljivim jezikom,a i on ako nesto pogrijesi i svjestan je greske odmah kaze "Izvini" ili "necu vise" sto naravno ne bude slucaj ali se makar izvine :)
Po kuci je i on Spajdermen, i skace i galami, i to uglavnom tolerisem jer ipak je u kuci i meni ne smeta...
Meni je najgore to njegovo ponasanje (divljanje) kad smo kod dida i nana... Oni se max trude da mu ugode i hranom, igrackama, dopustaju sve i svasta ali on ne dopusta da mu se priblize, ne zeli s njima ama bas nikako da normalno komunicira, osim dernjave i plakanja.... meni je to malo neobicno jer sva djeca uglavnom volei idie i nane bas zbog popustljivosti njihove ali on je bas cista suprotnost...
Mada smatram da se sve to moze pretrpjeti ukoliko je faza i ukoliko ce ga to proci ali ako ostane ovakav, tesko meni :)
Ja sam kao dijete uzivala kod dida i nana i najljepse mi je bilo kod njih ali vjerovatno sam bila starija, dok je on jos mali...

IZVORNA PORUKA: eldinky

IZVORNA PORUKA: MELLI

oooooooo pa nismo sami user posted image user posted image

Ja sam mama jednog dječaka od četiri godine, prvo je bio jedan mali, stidni, kulturni dječak, a onda se jedno jutro probudio kao "spajdermen" .user posted image
Ja evo mjesecima ne prepoznajem to dijete. Postao je " pravi " ratoborni dječak.
Sav je u fazi skakanja po namještaju, penjanja po štokovima, ljuljanja na vratima, vješanja i ... Meni je simpatično i ne nervira me. Ne krevelji se, ali ima faze odgovaranja na svaku isl. Buntovan jest, u granicama normalnog valjda.

Mada kada upredim sa mojom starijom kćerkom nije niti sličan. Ona je u tom periodu bila prava nježna mrvica. Prvi puta se zaljubila do ušijuuser posted image user posted image , nije prolazila kroz te faze, daj da se popnem na luster i sl. Odgovarala je takođe na svaku i dan danas to radi i to ne osporavam. (svako ima pravo na svoje mišljenje zar ne ? )
Znači odgajala sam ih isto a dva su svijeta različita.

Sad je li kod vas, možda, i druga trudnoća doprinijuela da faza bude izraženija to ne znam.

Nadat se možemo jedino da će utihnuti i ova faza, kao i sve prije njeuser posted image

P.S nemoj me molim te shvatiti pogrešno, ali to što pobjegneš i ostaviš ga mislim da je totalno kontraproduktivno. Zamisli sebe, da neko od tebe pobjegne, nikada mu više ne bi vjerovala zar ne? Izgubit ćeš povjerenje, a to ne želiš. Kao što jasmin reče, stavi ga pred sebe i objasni situaciju, Ako zna " da nije glup " zna i da mama mora otići, ali će se pobrinuti ,da ga ostavi kod nekog ko ga takođe jako puno voli. ...

Ima nas jošuser posted image isti slučaj,bio jedinstveno dijete,jednostavno poseban,ali sada uopšte ne čuje šta mu govorimo.još uvijek imam puno živaca i jedino upali kada mu kažeš fino.kritike nikako.nadam se da će uskoro i ta faza proći.sretno svimauser posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 632
19.3.2013 19:57:38   
mamaajna
imam curicu od tri i po godine,za sad u javnosti je fina,kulturna,poslusna.....uvjek dobivam pohvalu od drugih mama za njeno ponasanje.
dok u kuci muz i ja imamo pravi pakao s njom,sve sto trazi od nas kao recimo casu vode trazi placom i vristanjem,hoce da crta ti joj sve uzdurises ona ode,pa hoce crtani,pa sminku.....prezahtjevna je,pokusali smo s ignorisanjem njenog placa i vristanja ali su nam se3 javile komsije sa lupanjem od cjevi.jedva cekam ljeto necu ulaziti u kucu.ja se na poslu odmorim od nje,psihicki odmor,dodzem kuci sva raspolozenauser posted image nadam se da nece ovo potrajati

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 633
19.3.2013 20:18:17   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: mamaajna

imam curicu od tri i po godine,za sad u javnosti je fina,kulturna,poslusna.....uvjek dobivam pohvalu od drugih mama za njeno ponasanje.
dok u kuci muz i ja imamo pravi pakao s njom,sve sto trazi od nas kao recimo casu vode trazi placom i vristanjem,hoce da crta ti joj sve uzdurises ona ode,pa hoce crtani,pa sminku.....prezahtjevna je,pokusali smo s ignorisanjem njenog placa i vristanja ali su nam se3 javile komsije sa lupanjem od cjevi.jedva cekam ljeto necu ulaziti u kucu.ja se na poslu odmorim od nje,psihicki odmor,dodzem kuci sva raspolozenauser posted image nadam se da nece ovo potrajati

ako te sta tjes user posted image i, to je navodno znak da je svjesna koliko je bliska s vama i da se u vasem drustvu moze opustiti i da cete biti u za nju sta god da uradi. sad, ne znam do kada ce trajati. tu te ne mogu utjesiti user posted image i ovaj moj je u fazi hoce ovo pa nece pa hoce nesto drugo pa nece pa se isfrustrira i bude bezobrazan kao da mu je neko kriv sto ne moze da se odluci pa se mazi i on dok prica pa tako user posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 634
20.3.2013 0:21:50   
sporty mamaa
Ja ne znam je li netko imao slicnu situaciju kao ja. Naime moja 4. kci je u fazi da je ona musko, kako ona kaze muskarac. To traje jos od ljeta prosle godine. Stalno govori kako joj nije ime ono koje nosi, nego neko musko ime. Curice su joj bezveze a djecaci super. Voli autice, maceve, kamione, vojnike i sve ostalo.... Inace ja nisam tip mame koja voli cipkasto, rozasto, ali ona meni trazi da joj kupujme odjecu na odjelu za decke, to joj interesantno. Ben 10 i ostala ekipa. Ona je jako inteligentno dijete, imala je faza i faza, bila je macka, pa spider man, pa lav, a sad je muskarac. kad tata pode da se brije ona obavezno ide s njim, dadne joj neki neotvoreni brijac i ona se ko fol brije i stalno ga pita kad ce opet brijanje.

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 20.3.2013 0:22:36 >

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 635
20.3.2013 0:30:39   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: mamaajna

user posted image Što mi je ovo poznato. Hajd kad naveče lupaju iza 10 pa hajd, al brate po danu, lupnem i ja njima koji put čisto onako da znaju da iznad ne žive mumije. user posted image A i ovo što kažeš da je prezahtjvna sve mi je vrlo dobro poznato, rijetko kad mogu reći da sam odmorna. Včeras se sat vremena vrtila u krug i vrištala, mi je pustili, mora nekad dijete da provede svoje. Meni najviše smeta onaj nazor plač i kreveljenje, hoću ovo -neću ono, kenjkanje uhhhhh od tog šiznem totalno ... Onda zabranjujem ono što najviše voli ... Prediod od tri do pet godina je prelomni, tad oni najviše "ispituju teren i živce".

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 636
20.3.2013 0:37:18   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ja ne znam je li netko imao slicnu situaciju kao ja. Naime moja 4. kci je u fazi da je ona musko, kako ona kaze muskarac. To traje jos od ljeta prosle godine. Stalno govori kako joj nije ime ono koje nosi, nego neko musko ime. Curice su joj bezveze a djecaci super. Voli autice, maceve, kamione, vojnike i sve ostalo.... Inace ja nisam tip mame koja voli cipkasto, rozasto, ali ona meni trazi da joj kupujme odjecu na odjelu za decke, to joj interesantno. Ben 10 i ostala ekipa. Ona je jako inteligentno dijete, imala je faza i faza, bila je macka, pa spider man, pa lav, a sad je muskarac. kad tata pode da se brije ona obavezno ide s njim, dadne joj neki neotvoreni brijac i ona se ko fol brije i stalno ga pita kad ce opet brijanje.

Ja sam kao dijete ovu fazu imala kad sam krenula u školu, valjda ova sad djeca prije sazrijevaju, ko će znati. Moja isto nije htjela jedno vrijeme oblačiti haljine onda sam joj danima pričala da su haljine za curice, kupila 2 haljine i stalno je hvalila kako je lijepa u tim haljinama, i da je kao balerina. A ne brini i moja više voli muške, to je dobar znak. user posted image I ja sam se družila sa muškima više nego sa curicama jedno vrijeme. Moja je već dugo u fazi da je Stefani, ona djevojčica iz Lazy Town-a , babo je Sportakus, a ja sam Zigi. user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 637
20.3.2013 10:11:37   
sporty mamaa
Znaci da je prolaznouser posted image Ma ona svima i u igraonici i na cesti govori kako nije curica nego muskarac. Jednu babu bila cak i ubjedila u touser posted image user posted image A ima i ona faza likova iz crtica, od prije par dana je muskarac Crash(crtani lik iz videoigrice)user posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 20.3.2013 10:12:09 >

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 638
20.3.2013 11:08:07   
aldi
Nisam stigla da sve pročitam a molim vas za pomoć. Nekad jednostavno ne mogu da se iskontrolišem a da ne vičem na svoju djevojčicu. Nije to sada tako često ali mislim da me samo tada za neke stvari posluša, a onda mi bude žao. Pogotovo što malo ima i ljubomore jer imamo malog bracu od godinu i po. Kako da se iskontrolišem???

Druga beba nam dolazi 11.08.2011
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Naše zlato došlo 27.01.2009.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost

Neposredna veza do poruke: 639
20.3.2013 13:44:15   
melin
Eh draga ovo isto pitanje i mene muci tako da znas da nisi samauser posted image user posted image user posted image nekad ima dana kad super funkcionisemo al brate nekad ni naopako i dok nepocnem da vicem uopste me neshvata ozbiljno,vec danima citam i pokusavam da se kontrolisem svaki put kad me uhvati pokusavam ostati smirena i na neku politiku je obradim,inace prije mjesec je napunila 3 god pa izgleda dosla faza ispitivanja maminih zivaca...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 640
21.3.2013 0:23:08   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: melin

Eh draga ovo isto pitanje i mene muci tako da znas da nisi samauser posted image user posted image user posted image nekad ima dana kad super funkcionisemo al brate nekad ni naopako i dok nepocnem da vicem uopste me neshvata ozbiljno,vec danima citam i pokusavam da se kontrolisem svaki put kad me uhvati pokusavam ostati smirena i na neku politiku je obradim,inace prije mjesec je napunila 3 god pa izgleda dosla faza ispitivanja maminih zivaca...user posted image user posted image user posted image

I ja isto ovako ponekad dreknem pa mi bude zao. Al ima dana ja govorila zidu il njoj isto, i onda jednostavno poludim i zaglamim. Tek tad poslusa, znam da nije metoda za pohvaliti, al eto desi se...

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 641
21.3.2013 7:52:39   
R&T@

Imala ja proslo ljeto Edima, a rodila sam dvije curice...
Nemam pojma kad je prestalo,ali sad za rodjendan zeli biti balerina..
Iz krajnosti u krajnost kod moje R.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 642
22.3.2013 11:05:49   
sporty mamaa

I moja je bila Nikolauser posted image user posted image user posted image I to uvijek ponovi iza imena, musko. Kuma joj pjeva neku pjesmu, romani su skupi, djecaci su glupi. A ona njoj, muskarci su mljacuser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 643
22.3.2013 12:21:41   
amela2208
Moja mala je prije mjesec ipo napunila 3 godine. Jako je razmazena. Kod smo same nemamo problema nikakvih. Kad neko dodje ili kad joj babo dodje tu nastaje haos. Ja sam je navikla da ide na vrijeme na spavanje, da jede na stolu gdje i mi odrasli jedemo, da pere zube, oblaci i skida odjecu sama...
U vrticu je tako stidljiva da je ne prepoznajem, tako je mirna nema skakanja, uciteljice prezadovoljne sa njom. Ne mogu da vjeruju da je to isto dijete kuci skroz drugacije...
U zadnje vrijeme me tako spucaju hormoni da ne mogu samu sebe da podnesem a ne nju. I ja sma protiv batinanja. Samo bi se ogrijesila od nje. Prica ne pali. Kad se naljuti na mene kaze da me ne voliuser posted image user posted image user posted image user posted image sto to meni tako tesko padauser posted image user posted image user posted image user posted image .
Posto moj muz puno radi rijetko kad je kuci on kad dodje on joj dozvoljava sve. Pocela sam i snjim da se svadjam oko nje.

Sara&Mohammad

Neposredna veza do poruke: 644
22.3.2013 12:55:47   
maja78 RR
Sporty joj meni je presltka, proci ce je

Moj A obozava macke i pravi se da je maca, pogotovo ako se postidi onda se uvali kod mene ili mm i prede i mjauce :)

doduse nije sad nesto previs eu javnosti, samo kad se postidi

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 645
22.3.2013 13:13:45   
melin
Amela2208 ovaj tvoj post koda sam ja pisala a kad sam malo bolje pogledala vidjela sam da su nase user posted image rodjene u dan razlike moja N je rodjena 10.02.2010 tako da je to pretpostavljam faza neka samo sto kod mene traje vec dugo a meni je najgore kad nam neko dodje ona pravi zivi haos a ja sa preznojavam jer znam u sustini da nije takva,ja isto tako krivim muza za to jer nezna postavit granice s njom ni u cemu dok nas dvije kad smo same to je sasvim druga prica tako da neznam sta da ti kazem ja u zadnje vrijeme prestala sam i da se druzim jer to njeno ponasanje me izludjuje...user posted image user posted image user posted image nadat cemo se dace ubrzo prociuser posted image

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 646
22.3.2013 13:30:18   
amela2208
znaci li to da su sva februarska djeca divljauser posted image user posted image user posted image user posted image
ja sam stvarno toliko iscrpljena da ne znam sta cu sa sobom. Tek za srecu ide po 5 sati u vrtic pa malo udhnem user posted image
Ova moja recimo nije stetocina nece nikad nesto slomit ili pokvarit ali njeno dranje, skakanje me ubije. Nocas mi je mm dezurni pa cu se malo odmorit i od njega i od nje user posted image user posted image user posted image
Ja sve cekm da je prodje te faze dvogodisnjaka te faze trogodisnjaka..... ma dokle viseuser posted image
Nekad sam se sikirala dok nije htjela da jede a sad en walla. izgleda da to nisu faze djece vec faze navikavanja majki na djecuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 647
22.3.2013 14:22:30   
melin
Izgelda da ove nase vodolijice su zaista teske od moje sestre sin je isto razlika dva dana i ona je meni uvijek govorila vidjet ces ti kako ce ona da bude tesko dijete i stvarno je tako,i moja N ne lomi stvari cuva cak je i brizna nedo bog kad gdje odemo sta zaboravi,ona je kulturno dijete koje se za sve zahvaljuje i izvinjava al brate sto moze skakat to je nevjerovatno ja to isto prepisujem tome sto zivimo vani pa malo imamo koga ovdje i mislim da joj nedostaje to,niko sretniji od nje kad nam ko ima pa mozda na takav nacin ispoljava tu srecu...
a sto se tice muza njih cu na posebnu edukaciju jer on misli da je najbolji roditelj onaj koji svaku mogucu igracku nosi kuci a ja sam protiv toga i on je naucio da s njim moze sve pa cak i da mu se po glavi penje,odmorim dusu kad ode na posaouser posted image
sreca tvoja sto ide u obdaniste mi smo jos user posted image user posted image user posted image na cekanju do septembra...

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 648
22.3.2013 15:00:57   
gvendolina
draga amela2208 meni ova faza cetverogodisnjaka izgleda najgora,ne brojim ono terrible twos, ova terrible four me slomi user posted image

imam osjecaj da je ovo najgori period jer misle da su vec veliki i da mogu sve sami pa su zbog toga i nepredvidivi i nikad ne znas sta mogu uraditi. ja sam mislila da smo neke stvari vec naucili i da cu sadam moci malo dahnuti i ne biti toliko na oprezu ali me iznova iznenadi nekim svojim nesmotrenim postupcima, nedavno mi je u tc pobjegao i sam otisao na pokretne stepenice jedva sam ga sustigla, prestravio meuser posted image a skoro je bio onaj slucaj na dobrinji kada se cetverogodisnjak popeo na balkom na cetvrtom spratu,policija ga spasila user posted image stvarno nikad ne znas sta moze pasti na pamet tim malenim glavicama

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 649
22.3.2013 15:03:34   
gvendolina

I moja je bila Nikolauser posted image user posted image user posted image I to uvijek ponovi iza imena, musko. Kuma joj pjeva neku pjesmu, romani su skupi, djecaci su glupi. A ona njoj, muskarci su mljacuser posted image

jao sporty, slatka je user posted image

A nije imao fazu da je djevojcica ali voli da se sminka sa mamom i stavi labelo, a neki dan je nasao moje stikle obuo ih i setao po kuci, kaze ne zuljaju me user posted image naravno obavezno mi pomaze u kuhanju i brisanju prasineuser posted image

Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *