Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 22.3.2013 15:37:30
amela2208
melin a ja se nadala da je sve proslo Neka ih nek su nam zivi i zdravi. A mm je isto vodolija pa kad se njih dvoje sastave gvendolinaja imam jako veliki problem kad se vracamo iz vrtica nece da mi da ruku a ovdje tako ludo voze. Vjeruj da me svaki put strah da nedje ne ostanemo pod neko auto. Prije neki dan malo je falilo da nas udari auto i to plus covjek ide u suprotno u jednosmjernoj ulici Jos se tip ljuti . Nekako covjeku bude lakse kad vidi da nije sam i da ima jos takve djece. A mm je dzabe prica on radi kako on misli da je dobro .
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 22.3.2013 16:33:15
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
Sporty joj meni je presltka, proci ce je
Moj A obozava macke i pravi se da je maca, pogotovo ako se postidi onda se uvali kod mene ili mm i prede i mjauce :)
doduse nije sad nesto previs eu javnosti, samo kad se postidi
Ma imali smo mi i fazu da je bila macka Imala jednu bijelu plisanu macu, to je nosala gdje god idemo. Pa onda bi uzela zdjelicu hrane i stavila na pod da jede ko macka. Pa je onda pozelila da joj kupim konzervu. E to su bili dani
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 22.3.2013 17:45:11
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
Sporty joj meni je presltka, proci ce je
Moj A obozava macke i pravi se da je maca, pogotovo ako se postidi onda se uvali kod mene ili mm i prede i mjauce :)
doduse nije sad nesto previs eu javnosti, samo kad se postidi
Ma imali smo mi i fazu da je bila macka Imala jednu bijelu plisanu macu, to je nosala gdje god idemo. Pa onda bi uzela zdjelicu hrane i stavila na pod da jede ko macka. Pa je onda pozelila da joj kupim konzervu. E to su bili dani
hahaha
NIKOLA je kralj!
dusica slatka
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 5.4.2013 22:14:32
Soknica
Pozdrav svim forumasicama,
S obzirom da sam novi kolacic, nadam se da na necu postaviti off topic pitanje. Naime, zanima me da li neka od forumasica svoju 3-4 godinisnju djevojcicu vodi na neku aktivnost tipa: plesa, gimnastike, baleta....bilo sto sto bi iscrpilo jednu 3,5 godinsnju hiperaktivnu djevojcicu koja do sada jos samo po plafonu nije hodala, a mislim da je sve drugo probala :-) Molim vas ako ih vodite da mi date vise informacija, gdje i kada, i eventualno neki kontakt telefon.
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 18.4.2013 14:44:37
megi
da vidim jel u pitanju faza ili ne
moja skoro cetverogodisnjakinja u posljednje vrijeme je uzasna vjerovatno ima utjecaja i to sto sam bila godinu sa njima pa sad pocela raditi, ona u vrtic a seku cuva nana koja je prije nju cuvala pa ima malo ljubomore i tako ali ja ne znam vise kako da se postavim na svaku moju molbu da nesto uradi prvo je necu, pa se onda kao nesto svadja ako joj kazem nije lijepo to da radis ona kaze bas je lijepo, ili ti ne radis lijepo ili hiljadu nekih odgovora, histerisanja
ne znam jeli faza ispitivanja granica koja uvijek postoji, ali prije smo mogli razgovorom dosta toga rijesiti, najgore mi je kad smo vani, neki dan sretnemo jednu moju poznanicu i ona joj se javi a A od huje baci flasu sa vodom i odgurnu zenu, bas mi bi neprijatno
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 18.4.2013 15:04:36
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Soknica
Pozdrav svim forumasicama,
S obzirom da sam novi kolacic, nadam se da na necu postaviti off topic pitanje. Naime, zanima me da li neka od forumasica svoju 3-4 godinisnju djevojcicu vodi na neku aktivnost tipa: plesa, gimnastike, baleta....bilo sto sto bi iscrpilo jednu 3,5 godinsnju hiperaktivnu djevojcicu koja do sada jos samo po plafonu nije hodala, a mislim da je sve drugo probala :-) Molim vas ako ih vodite da mi date vise informacija, gdje i kada, i eventualno neki kontakt telefon.
Unaprijed hvala :-)
u tom uzrastu može ići samo na plivanje
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 18.4.2013 20:48:42
škorpija
megi to je sve normalno, čini mi se tipično ponašanje čevertogodišnjaka, moj neće ni sa kim da sepozdravi, a prije je bio jako pristojan, ako ga neko nešto pita naruga se ili se sakrije iza mene.
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 7.5.2013 21:53:32
d.dita
Kako izaći na kraj sa bezobraznim djetetom??? Moj sin ima 4 i po godine i baš je bezobrazan, samo kontrira, galami (mm i ja se stvarno nikada ne svađamo), svađa se, neće da se sam obuče, raspremi,da sam jede, za sve kaže "neznam ja...", oko svega se moramo natezati, neće da piše, uči slova. Šta je znao sa 3 god zna i sada. Ako nešto nije po njegovom baca stvari, vrišti, duri se, ucjenjuje, itd, isl. Htjela bih napomenuti da smo mm i ja stvarno njemu posvećeni, da ga izvodimo, da se trudimo razgovarati s njime, strpljivi smo, ja sam odbila nekoliko dobrih poslovnih prilika da bih bila s njim, ali... Najviše iscrpljuje to što na sve kaže "neznam ja". MM predlaže da ga odvedemo psihologu pošto smo stvarno više oboje iscrpljeni i tužni.
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 8.5.2013 8:06:58
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: d.dita
Kako izaći na kraj sa bezobraznim djetetom??? Moj sin ima 4 i po godine i baš je bezobrazan, samo kontrira, galami (mm i ja se stvarno nikada ne svađamo), svađa se, neće da se sam obuče, raspremi,da sam jede, za sve kaže "neznam ja...", oko svega se moramo natezati, neće da piše, uči slova. Šta je znao sa 3 god zna i sada. Ako nešto nije po njegovom baca stvari, vrišti, duri se, ucjenjuje, itd, isl. Htjela bih napomenuti da smo mm i ja stvarno njemu posvećeni, da ga izvodimo, da se trudimo razgovarati s njime, strpljivi smo, ja sam odbila nekoliko dobrih poslovnih prilika da bih bila s njim, ali... Najviše iscrpljuje to što na sve kaže "neznam ja". MM predlaže da ga odvedemo psihologu pošto smo stvarno više oboje iscrpljeni i tužni.
d.dita ja imam tako sličnu situaciju,moja djevojčica je kontraš i isto tako dosta stvari neće da posluša.ako ona npr kaže neću da obučem čarape,ja mirnim tonom ponovim dobro nećeš da obučeš,da bi ona posle minut sama obukla.a to za slova mojoj će sad 5 godina pa ne učimo slova,zna ih par
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 8.5.2013 11:09:40
reallove
I moj je skoro isti..umazen strasno,sto se vise trudis oko njega,sve je gori..moraju mu se sve zelje ispuniti,u suprotnom,neces ostati od placa i vriske..sto se tice slova i ucenja,to je ok,zna dosta slova,sve sto vidi,trudi se da nacrta i stvarno je pametan..
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 8.5.2013 11:23:09
škorpija
d. dita moj i tvoj sin kao da su bliznaci, sve potpisujem što si napisala, ali ja sma milsila da je takav zato što mm i ja radimo, a izgelda da je to faza četverogodišnjaka, nama je obično pranje ruku borba, a bogami ja nisam strpljiva ko i tik, znam ga počesto i udariti, ali trudim se maksimalno da to ne radim, ali nekad je tooooolikooooo naporan i tvrdoglav, nikako da shvati da ne može jesti prljiavim rukama, i d ane može ili u krevet u blatnjavpj trenerci, da ne smije ulaztii obuven, da ne smije udarati po računaru samo zato što mu se ne sviđa pjsmica na koju je kliknuo itd
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 8.5.2013 11:28:27
R&T@
IZVORNA PORUKA: škorpija
d. dita moj i tvoj sin kao da su bliznaci, sve potpisujem što si napisala, ali ja sma milsila da je takav zato što mm i ja radimo, a izgelda da je to faza četverogodišnjaka, nama je obično pranje ruku borba, a bogami ja nisam strpljiva ko i tik, znam ga počesto i udariti, ali trudim se maksimalno da to ne radim, ali nekad je tooooolikooooo naporan i tvrdoglav, nikako da shvati da ne može jesti prljiavim rukama, i d ane može ili u krevet u blatnjavpj trenerci, da ne smije ulaztii obuven, da ne smije udarati po računaru samo zato što mu se ne sviđa pjsmica na koju je kliknuo itd
S duznim postovanjem...
Zasto ne udariti po racunaru, nezivom predmetu, kad se nekome ne svidja pjesmica?
A udariti dijete, zivo stvorenje, jer se nekome ne svidja ulazak u obuci?
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 8.5.2013 12:31:23
škorpija
IZVORNA PORUKA: tajra
IZVORNA PORUKA: škorpija
S duznim postovanjem...
Zasto ne udariti po racunaru, nezivom predmetu, kad se nekome ne svidja pjesmica?
A udariti dijete, zivo stvorenje, jer se nekome ne svidja ulazak u obuci?
pa jeste u pravu si, nasilje vodi nasilju, ja to znam odlično, ali valjda odgoj koji je primjenjivan na meni prenosim na svoje dijete, već sam pisala da se trudim da ga ne udaram, ali iskreno daleko sam od potpunog prestanka
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 8.5.2013 12:44:05
škorpija
a vezano za temu, nije mi jasno zašto bi četverogodišnjak mora učiti slova, jel mi to kasnimo kasnim, jel to već sad mora da učiti, moj zna napisato slovo o i x , a sam kontala nekad s 5 da nešto počenom, jer neće u školu prije 6,5 godina
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 8.5.2013 17:37:18
d.dita
Znači da se nadam da je to faza da nije hronično . tajra, kada sam i ja njemu počela govoriti "neznam" pita on mene jesam li ja nepismena! škorpija, naravno da nije obavezno da zna slova, ali kada sam svlada igrice na računaru e bar neka zna ukucati sam i naziv te igrice. Htjela sam da kažem kako odbacuje sve što mu se sugeriše, pa tako i da vježba samnom. Mi se stvarno trudimo da ga ne pucnemo, imamo štapić s kojim mu zaprijetimo, ali zato on nas zna lupiti ili bar zamahnuti
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 9.5.2013 22:08:34
Alma_27
IZVORNA PORUKA: d.dita
ama isto od A do Z samo sto moj ima 3,5. nije bio takav da se nesto duri i da baca stvari i da galami ali jeste uvijek bio pomalo nesamostalan za svoju dob. osipam se od toga "ne znam ja". nismo mu mi uzori za takvo ponasanje pa nesto kontam da ce ga proci ovaj mladji je mnogo samostalniji i odlucniji od njega.
ne bih voljelada sutra izraste u nesamostalnu i namcorastu osobu
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 9.5.2013 23:05:23
kaktuscic
Jest mi drago sto ovo procita! Moj sam zna sve i ponosan je sto zna. Svakodnevno sebi pravi mlijeko i pahuljice da jede, i jos mi kaze: samo ne znam ugrijati mlijko! Meni zao bude kad ga vidim da je sebi iznio da jede sam (dok sam ja npr.otisla uspavati bebu) ali nece sam da se obuce! to me smori, ustvari ide mi na zivce jer je to radio od druge godine sam, sav ponosan! Ja sam mislila da je ljubomora na bebu, ali valjda je to opet faza :) Moj samo ide prati ruke, bebi nonstop vadi cuclu da je opere, jer je trenutno opsjednut vodom... i mogla bih pisati cijelu noc sta sve radi sto prije mjesec dana npr.nije radio, ali me nervira to sto se poceo svadjati sa mnom, smijati mi se, ono narugivat se, npr. ja mu kazem: neces sad to uzeti, ostavi! on se smije i kaze:ocu, ocu sad ces vidjet! a ja npr. u tom trenutku dojim bebu. Ne znam kako da se postavim u toj situaciji i sta da napravim da to sprijecim, jer me uzasno nervira, i zacas bih ga mlatnula da mu vise ne naumpadne da mi se smije tako! Onda npr.idemo ulicom i na trotuaru parkirano auto, ljudi sjede u autu, mi vozimo kolica i moramo se spustiti na ulicu radi auta, a on sav kao ljut: joj seljacine gdje se parkirao! i zacas tako nekom nesto kaze, ne znam odakle mu ti izrazi jer ni mm ni ja pred njim nista ne govorimo tako, jer on sve vrlo dobro koristi poslije.
RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci 9.5.2013 23:13:34
kaktuscic
Mi ne znamo ni slova, ni brojeve... Upravu si rallove sto kazes bolje da uci slova nego gluposti, ali ja stvarno trenutno nemam zivaca nikako za to! Moj ne zna nista na laptopu, a glada svakodnevno crtane s laptopa vec dvije godine, ali vjerujte da nikad nije ni izrazio zelju da tipka ili trazi sebi crtic. Nekada davno smo mu rekli da se to "ne dira" i stvarno nikad nije trazio. Ja se i navikla da stalno ustajem da mu nesto pustam. On ne zna ni tv na daljinski upaliti, ama nista, dijete totalno operisano od tehnike