|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci
18.2.2013 22:30:39   
smajli80
Moja Sofia će za 20-tak dana imati punih 5 a sa popodnevnim spavanjem je prestala sa nepune 2god.
I u vrtiću nespava što za tetu, ostalu djecu a i nju samu predstavlja veeeliki problem.Naveče zaspe oko 10i ujutro ustaje oko pola 8.I to je njoj sasvim dovoljno.Pokušavala sam sve ali djete jednostavno nevoli da spava popodne.
Evo i sin ni on nije neka spavalica.Tek mu je 13 mj još uvjek se noću budi po 5-6x a danju odspava turu 1-1.5h i tapija.Naveče liježe oko 10, ujutro ustaje oko 8.

Takva sam i ja bila, vrtiću nisam spavala i ovamo poslije nikad nisam odspavala popodne ono poslije ručka. Pusti da odspavam svojih 8h noću i meni super.Mada kako je krenulo taj film neću gledati još dugo,dugouser posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 576
18.2.2013 23:41:11   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: milenium

mene brine koliko moje četverogodišnje dijete spava ili da bolje kažem ne spava!pa on spava manje nego odrastao čovjekuser posted image
popodnevnog spavanja odavno nema jer je on već veliki. ustane se oko 8(nekad u 7 a nekad u 8ipo) i neće da spava prije 11 sati. i tada u suzama ide u krevet. a onda i u krevetu protestiranje,te ovo te onouser posted image spava svega 8-9 satiuser posted image kako tj koliko vaši četverogodišnjaci spavaju?

Sta bi rekla za moju N, ona navcer nekad banci do 1h... mene to izluduje, ljeti ide oko 10 na spavanje, bude slomljena od skakanja i igranja vani, a zimi uvijek uhvati ovaj ritam nespavanja. Ujutro moze ona i do 11h bez problema, a moze i u 7h ako cuje nas da ustajemo. Buduci da se beba budi po noci najmanje dva puta, ja sam ujutro iscrpljena, ima mjesec dana zamracila sam sobu, tako da i beba odspava do nekih 9 i pol, 10 ujutro... A to sto jede ispred tv-a, probaj kao i ja nuditi zdrave stvari, recimo ja N narendam jabuku, iskokam kokice, ili dadnem da jede mrkvicu.... Haha navika.... Ko da su u kinu....

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 18.2.2013 23:42:10 >

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 577
19.2.2013 0:25:12   
aida.
Erol ce imat 14.marta pune 3 godine i vec neko vrijeme ne spava nikako preko dana. Ma nema sanse da ga mogu nagovorit.. Obicno derneci do kasno ne bitno jel porani ili odrinja... I bas me nekad izludjuje.. Bilo bi mi draze da hoce preko dana spavat, al nema sanse da taj legne.. user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 578
19.2.2013 8:45:37   
Alma_27
moj jos uvijek spava po 2h poslijepode a navece od 9,30 do 6 ujutro. ranoranioc user posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 579
19.2.2013 11:12:49   
malena sharena

IZVORNA PORUKA: teacher75

ja bih poludjela da su mi budni iza 10, jedva docekam i pola 10 pa da imam vremena za sebe jos do 12, malo na internetu, malo gledam filmove, malo se druzim sa mmuser posted image

Ista sam, jedino navece kad se sve smiri mogu da se opustim, da se posvetim muzu, ja se divim ljudima cija djeca ostaju budna do kasno, a koji normalno funkcionisu. Nas dvoje stvarno imamo skroz bolji odnos i bolje se osjecamo kad uvece provedemo dva sata zajedno, popijemo kafu na miru, ispricamo se ili nesto trece user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 580
19.2.2013 11:22:40   
malena sharena

IZVORNA PORUKA: malena sharena
Ja sam slomljena jer svaki dan rano ustajem, ali mi je vaznije da navece imam vremena za muza i sebe, nego da mi spava po danu pa da mi navece sijeli do neka doba.

i kod nas je ovako nekad bilo kao i kod tebe i vodila sam se baš ovim što si napisala,ali dolaskom drugog djeteta rutina se promjenila. ne mogu ostaviti bebu da plače i da idem njega tjerati u krevet popodne da odspava satak,jer to nam je inače bila borba ali uspjevala sam nekako. sve do dolaska bebe većinom je spavao popodne.ali bih ga baš morala natjerati.
nije mi problem ni što ide sad u 11 koliko mi je žao što tako malo spava.jer to je ipak za djete premalo.pa nije odrastao čovjek da spava po 8,9 satiuser posted image o podočnjacima da ne govorimuser posted image

eh teacher,ludim i ja zato sam i pitaka koliko vremenski vaši spavaju.

Evo moj ranoranilac je ustao jutros u 6 i 15, jos je mrak bio. Doduse zaspao je u 8, znaci nekih deset_ sati spavanja, mada bi po meni 11 bilo idealno, al hajd, zima je, nikud ne idemo, ne trosi energiju. I mi cekamo bebu na proljece i zato sam se pomirila s tim da ne spava po danu, prvo, jer mi treba sat vremena da ga uspavam i za to necu imati vremena s bebom, a drugo, ne isplati mi se radi sat vremena spavanja muciti se s njim, a taj sat mu pomjeri navece spavanje do iza 10.
Ja bih na tvom mjestu njega postepeno svaku noc 15 min, pola sata ranije stavljala na spavanje dok ne uhvati ritam jer to je stvarno malo. Ja sam primjetila da ovaj moj i sa devet sati sna moze da funkcionise, samo ako mu se organizam navikne. A to je iscrpljujuce i za njih i za nas.

< Poruku je uredio malena sharena -- 19.2.2013 11:23:47 >

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 581
19.2.2013 11:40:38   
škorpija
mene nerviraju ljudi koji misle da JA dijete puštam da zaspe u pola, 12, 12, pa ja bih najsretnija bila da on zaspe u 22 sata, ali kako, pokušavala sam da ga stavim u 10 u krevet i onda 1,5- 2 sata ležiumo u mraku, on brblja, priča, pravi kolut naprijed na krevetu, pjeva i tako dok mu ne dođe vrijeme za spavanje, i opet zapse u pola 12, znam da je problem u tome što on spava 2 sata dnevno, od 14 do 16 sati, ali pokušavali smo da mu branimo da spava, prvo što je jako nervozan, drugo zaspe od sjedeći oko 20 sati, dok gdleda crtani ili nešto, mi dok skontamo i probudimo on za tih 10 minuta toliko prikupi snagu ko da je spavao dva sata i onda nema spavanja do 1 sat noći. on spava 8 sati tokom noći, 2 po danu i to je 10 sati ukupno, njemu dosta a mm i ja ludimo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 582
19.2.2013 11:44:40   
malena sharena
I ja to nekad, priznajem, pomislim user posted image ali onda se sjetim svog malog kad je bio bas mala beba, on je spavao samo pola sata ujutro i nekad 40 minuta popodne, sto je za bebu bas malo, ali nije bilo sile da ga natjeras da duze odspava. Svako dijete je prica za sebe i stvarno nema pravila.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 583
19.2.2013 11:57:20   
jasmin
Mi oko 9 pocnemo s pripremama,pidzama,wc,pranje zubica. Do 10 su u krevetima. Spavaju do 9,9:30,najkasnije 10...nekada se nadignu i u 8:30...sve ovisi. Uglavnom,dovoljno spavaju. Nemaju popodnevno spavanje vec 2 g.

Oni su navikli jedno na drugo i zajedno spavaju od kada je maleni napunio 18 mjeseci. Imamo rutinu,cura wc,maleni mijenjanje pelene,pidzamice i pranje zubica. Onda on podoji i spavanac. Poslije,kada je prestao dojiti i kada smo skinuli pelenu,nastavili smo,samo s malim izmjenama. Nakon obavljene rutine,pokrijem ih,cokimo se,upalimo lampicu,ugasimo svijetlo i oni malo pricaju (to mi je uvijek bilo slatko),onda odjednom sve utihne...
Sad je isto tako,samo sad,pored medjusobne price,oni citaju jedno drugom price,tacnije,oboje drze neke slikovnice i izmisljaju kojekakve pricice. Ne ometam ih,ne traje dugo,i uvijek ih pustim da to `svoje` obave. Ujutro ustanu,obuku se,u zadnje vrijeme podignu posteljinu i pocinje jutarnja rutina (gledaju crtic dok pripremam dorucak,piju medovinu,doruckuju i idu poselamiti nanu,onda dodju i spremaju se za vanka.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 584
19.2.2013 12:04:26   
škorpija

IZVORNA PORUKA: jasmin

Mi oko 9 pocnemo s pripremama,pidzama,wc,pranje zubica. Do 10 su u krevetima. Spavaju do 9,9:30,najkasnije 10...nekada se nadignu i u 8:30...sve ovisi. Uglavnom,dovoljno spavaju. Nemaju popodnevno spavanje vec 2 g.

Oni su navikli jedno na drugo i zajedno spavaju od kada je maleni napunio 18 mjeseci. Imamo rutinu,cura wc,maleni mijenjanje pelene,pidzamice i pranje zubica. Onda on podoji i spavanac. Poslije,kada je prestao dojiti i kada smo skinuli pelenu,nastavili smo,samo s malim izmjenama. Nakon obavljene rutine,pokrijem ih,cokimo se,upalimo lampicu,ugasimo svijetlo i oni malo pricaju (to mi je uvijek bilo slatko),onda odjednom sve utihne...
Sad je isto tako,samo sad,pored medjusobne price,oni citaju jedno drugom price,tacnije,oboje drze neke slikovnice i izmisljaju kojekakve pricice. Ne ometam ih,ne traje dugo,i uvijek ih pustim da to `svoje` obave. Ujutro ustanu,obuku se,u zadnje vrijeme podignu posteljinu i pocinje jutarnja rutina (gledaju crtic dok pripremam dorucak,piju medovinu,doruckuju i idu poselamiti nanu,onda dodju i spremaju se za vanka.

eh jasmin kod tebe idilauser posted image , pretpostavljam da ne radiš, mu ustajemo ujutro u pola 8 i kad se spremamo na posoa i u vrtić sudaramo se na ulazu u wc, mm i ja ganjamo malca da ga obučemo, on bježi, i svaki dan kasnimouser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 585
19.2.2013 12:04:37   
Lady26
IZVORNA PORUKA: škorpija

mene nerviraju ljudi koji misle da JA dijete puštam da zaspe u pola, 12, 12, pa ja bih najsretnija bila da on zaspe u 22 sata, ali kako, pokušavala sam da ga stavim u 10 u krevet i onda 1,5- 2 sata ležiumo u mraku, on brblja, priča, pravi kolut naprijed na krevetu, pjeva i tako dok mu ne dođe vrijeme za spavanje, i opet zapse u pola 12, znam da je problem u tome što on spava 2 sata dnevno, od 14 do 16 sati, ali pokušavali smo da mu branimo da spava, prvo što je jako nervozan, drugo zaspe od sjedeći oko 20 sati, dok gdleda crtani ili nešto, mi dok skontamo i probudimo on za tih 10 minuta toliko prikupi snagu ko da je spavao dva sata i onda nema spavanja do 1 sat noći. on spava 8 sati tokom noći, 2 po danu i to je 10 sati ukupno, njemu dosta a mm i ja ludimo

Ja ti mogu samo reci kako to kod mene ide user posted image
I Lana bi da je pustim tako...ali...legnemo 21-21,30 zavisi od dana...nema ustajanja, mada hoce vode, hoce piskit, hoce poljubit taju, hoce neku igracku (moze ali nema ustajanja user posted image ) ja sam prestroga sto se toga tice....ja sam pored nje, drzim je za ruku, ali mora drzati oci zatvorene, ako pricamo pricu, u slucaju da otvori oci prica prestaje i nastavlja se kad zazmiri...nekad traje pola sata, nekad 5 minuta ali zaspe...
Desilo se 2-3x da je zaspala iza pola 11-11 i meni je to sok user posted image  

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 586
19.2.2013 12:08:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: jasmin

eh jasmin kod tebe idilauser posted image , pretpostavljam da ne radiš, mu ustajemo ujutro u pola 8 i kad se spremamo na posoa i u vrtić sudaramo se na ulazu u wc, mm i ja ganjamo malca da ga obučemo, on bježi, i svaki dan kasnimouser posted image

Ne,ne radim,ali kad smo bili u Medini,mm isao na fax,ja u skolu,malisani u vrtic koji je bio u skoli gdje sam ja isla. Ustala bih na sabah,klanjala i nakon sabaha,dok njih troje spavaju,ponavljala bih gradivo. Zatim spremam dorucak,budim ekipu,oblacenje (navece pripremim sta ce obuci),pranje zubica,dorucak i mm nas odveze,poslije podne dodje po nas,rucamo,spavamo do ikindije,ustanemo,klanjamo,mm ide na predavanje a mi idemo u hodanje ili nam dodje raja pa sijelimo. Navece se ne mijenja rutina. I kad oni odu na spavanac,mm i ja imamo vremena samo za nas. Tako mi nedostaje taj medinski tempo user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 587
19.2.2013 12:22:50   
škorpija
lady26 iskreno nemam živaca da ležim s njim , pitala sma muža da na smjenu to radimo on nije htio, a ja poslije sata ležanja i njegovog čandrljanja, dobijem nagon da ga bacim kroz prozor, ili ja zaspem, a on kad skonta šmugne u dnevnu sobu

jasmin, pretpostavljam da si sad u sa, pa i ja kad pogledam kroz prozor ujutro, poželim da sam u toplijim krajevima, sve je lakše kad je sunce napolju user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 588
19.2.2013 12:27:38   
chuci

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ja ti mogu samo reci kako to kod mene ide user posted image
I Lana bi da je pustim tako...ali...legnemo 21-21,30 zavisi od dana...nema ustajanja, mada hoce vode, hoce piskit, hoce poljubit taju, hoce neku igracku (moze ali nema ustajanja user posted image ) ja sam prestroga sto se toga tice....ja sam pored nje, drzim je za ruku, ali mora drzati oci zatvorene, ako pricamo pricu, u slucaju da otvori oci prica prestaje i nastavlja se kad zazmiri...nekad traje pola sata, nekad 5 minuta ali zaspe...
Desilo se 2-3x da je zaspala iza pola 11-11 i meni je to sok user posted image  

ovako i ja kao lady. ajša isto ne bi da spava, mora nešto da vidi u dnevnoj, hoće piškiti. uglavnom kod mene mora ležati (pustim je da ustane da piški i pratim je do wc, sjede na tutu bez ikakve priče i odmah je vratim u sobu poslije) mi joj proučimo šta traži i onda se mora okrenuti na stranu (jer sam je upratila da kad stvarno hoće zawpati uvijek se okrene na stranu i zaspi za minutu) i zatvori oči.
kad je mm s njom on legne kraj nje jer mu je mrsko sjediti, a ja sjedim. sada često klanjamo u njenoj sobi nakon što joj proučimo sure i ona dok mi klanjamo jaciju zaspi. ali brate da je dosadno jeste. ja bi rado da može ono laku noć i ugasiti svjetlo. možda to nadođe kad ahmed malo naraste. ovako je on s nama u sobi jer doji po noći.
mene smori ustajanje po noći. ahmed ustaje po nekoliko puta, većinom neće da doji nego se probudi i ustaje po nekoliko puta sotji u krevetiću gleda u nas, na kraju se rasplače ako ga ne uzmem. ja ga vraćam. kad mi nestane snage stavim ga kod nas i zaspim. a ajša isto ustaje po noći. ja se noćas probudila kad ona ulazi u našu sobu i leže meni na noge i smota se ko cuko. ona dođe i čim legne nastavi spavati. onda je moramo mi prenijeti i ona se ne buni opet nastavi spavati. ali i dalje dolazi. najčešće smao jednom tokom noći ali nekad i više puta. i ustane ujutro u 6 i traži mlijeko da pije s medom. ali to sam odlučila ukinuti.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 589
19.2.2013 12:29:03   
chuci

lady26 iskreno nemam živaca da ležim s njim , pitala sma muža da na smjenu to radimo on nije htio, a ja poslije sata ležanja i njegovog čandrljanja, dobijem nagon da ga bacim kroz prozor, ili ja zaspem, a on kad skonta šmugne u dnevnu sobu

jasmin, pretpostavljam da si sad u sa, pa i ja kad pogledam kroz prozor ujutro, poželim da sam u toplijim krajevima, sve je lakše kad je sunce napolju user posted image

ooo isto se meni dešava. reko sva djeca zaspu samo moji neće.
ipak izgleda sva djeca ne zaspu kad ih staviš u krevet.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 590
19.2.2013 14:14:16   
milenium

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

mene brine koliko moje četverogodišnje dijete spava ili da bolje kažem ne spava!pa on spava manje nego odrastao čovjekuser posted image
popodnevnog spavanja odavno nema jer je on već veliki. ustane se oko 8(nekad u 7 a nekad u 8ipo) i neće da spava prije 11 sati. i tada u suzama ide u krevet. a onda i u krevetu protestiranje,te ovo te onouser posted image spava svega 8-9 satiuser posted image kako tj koliko vaši četverogodišnjaci spavaju?

Sta bi rekla za moju N, ona navcer nekad banci do 1h... mene to izluduje, ljeti ide oko 10 na spavanje, bude slomljena od skakanja i igranja vani, a zimi uvijek uhvati ovaj ritam nespavanja. Ujutro moze ona i do 11h bez problema, a moze i u 7h ako cuje nas da ustajemo. Buduci da se beba budi po noci najmanje dva puta, ja sam ujutro iscrpljena, ima mjesec dana zamracila sam sobu, tako da i beba odspava do nekih 9 i pol, 10 ujutro... A to sto jede ispred tv-a, probaj kao i ja nuditi zdrave stvari, recimo ja N narendam jabuku, iskokam kokice, ili dadnem da jede mrkvicu.... Haha navika.... Ko da su u kinu....

tvoja N zaspe kasno ali bar spava po 10 sati.nek i moj ide u 1 slobodno(beba mi ionako ne spava nikako ni po danu ni po noći)ako će spavat do 10-11 ujutro.ali ne.on čim čuje nas kako ustajemo ustaje i on.ako mm pođe na posao u 7 ondaa i on ustaje u 7.

kokice ne voli a mrkva-kaže on zar se to uopće jedeuser posted image neće je ni u juhi. user posted image

pokušat ću bar kako malena sharena kaže i pomaknut po 15 min polazak na svavanje.

Neposredna veza do poruke: 591
19.2.2013 14:17:51   
chuci
milenium ne daj grickalice. kažeš ima ovo i ponudiš mu oraha npr, ili lješnjaka, badema, grožđica. ako neće reci ne može drugo. šta mu dadneš kad ti traži?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 592
19.2.2013 14:50:31   
milenium
na bademe je alergičan.ponudim mu ono što je bilo za ručak,mahune,grah,šniclu.šniclu uzme rado ali na magune se buni ali ja kažem nema ništa drugo,a on odgovori ''haaaajde dooobro''(kao može i to samo da mogu gledat tv jer bez žvakanja je ne može da gleda)user posted image

ako sam u sobi ili nešto radim i nisam trnutno uz njega onda ode i uzme sam smoki,štapiće ili nešto takouser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 593
19.2.2013 15:05:27   
sporty mamaa
Da grozdice, suhe smokve, ili mu kupi orbit za djecu, pa nek zvace.... Ionako mu treba poslije jela umjesto pranja zubauser posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 594
19.2.2013 15:19:57   
milenium
on žvake ne voli.a grožđice i suhe smokve nebi pojeo ni da ga puškom natjerašuser posted image

Neposredna veza do poruke: 595
19.2.2013 15:31:13   
Lady26

I moji su zivci kao koncici...puknem ako joj 3x nesto ponovim...
Doduse ja nju dosta ranije stavim u krevet nego sto A. ide...ali tako nam je oduvijek, oko 9...
Samo ja kazem da sam prestroga sto se toga tice (i jela) nema kod mene labavo...nerijetko je kais uz mene kad je uspavljujem....i tjeram je da zmiri jer tako brzo zaspe....
Evo mm ova 2 dana spava po pola sata, kaze naspavala se a kad sam ja kuci odvali i po 2h...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 596
19.2.2013 15:37:00   
sporty mamaa

I ja sam ovako sa starijom, dosadi mi lezati pored nje dok ona izvodi gluposti.... Onda sam jedno vrijeme igrala igricu na mobitelu, i tocno sam znala do kojeg nivoa ce zaspatiuser posted image user posted image Prica kod nje ne pali, jer ona ne voli pricu, jedino voli da ona prica i to svoje neke izmisljene crvenkapice tj.plavokapice(dijete ludo za plavom bojom) i ostalouser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 597
19.2.2013 15:38:29   
sporty mamaa

on žvake ne voli.a grožđice i suhe smokve nebi pojeo ni da ga puškom natjerašuser posted image

A je izbirljivuser posted image Moja N obozava i orahe i grozdice i sve ostalouser posted image Ja bi njemu dala pa ako hoce dobro, ako nece nek gleda bez zvakanjauser posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 598
19.2.2013 15:40:34   
Lady26

I ja sam ovako sa starijom, dosadi mi lezati pored nje dok ona izvodi gluposti.... Onda sam jedno vrijeme igrala igricu na mobitelu, i tocno sam znala do kojeg nivoa ce zaspatiuser posted image user posted image Prica kod nje ne pali, jer ona ne voli pricu, jedino voli da ona prica i to svoje neke izmisljene crvenkapice tj.plavokapice(dijete ludo za plavom bojom) i ostalouser posted image

Ne mozes joj "narediti" da suti, miruje, zmiri, ne ustaje, jer je vrijeme za spavanje?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 599
19.2.2013 15:44:27   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ne mozes joj "narediti" da suti, miruje, zmiri, ne ustaje, jer je vrijeme za spavanje?

Ona je sad velika ima 4 godine i ne spava po danu, ali ta nije mirovala nikad osim kad spava. Jako tvrdoglavo dijete bila i ostala, cak i poslije puc puc ona po svomeuser posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *