jasmin
|
IZVORNA PORUKA: škorpija IZVORNA PORUKA: jasmin Mi oko 9 pocnemo s pripremama,pidzama,wc,pranje zubica. Do 10 su u krevetima. Spavaju do 9,9:30,najkasnije 10...nekada se nadignu i u 8:30...sve ovisi. Uglavnom,dovoljno spavaju. Nemaju popodnevno spavanje vec 2 g. Oni su navikli jedno na drugo i zajedno spavaju od kada je maleni napunio 18 mjeseci. Imamo rutinu,cura wc,maleni mijenjanje pelene,pidzamice i pranje zubica. Onda on podoji i spavanac. Poslije,kada je prestao dojiti i kada smo skinuli pelenu,nastavili smo,samo s malim izmjenama. Nakon obavljene rutine,pokrijem ih,cokimo se,upalimo lampicu,ugasimo svijetlo i oni malo pricaju (to mi je uvijek bilo slatko),onda odjednom sve utihne... Sad je isto tako,samo sad,pored medjusobne price,oni citaju jedno drugom price,tacnije,oboje drze neke slikovnice i izmisljaju kojekakve pricice. Ne ometam ih,ne traje dugo,i uvijek ih pustim da to `svoje` obave. Ujutro ustanu,obuku se,u zadnje vrijeme podignu posteljinu i pocinje jutarnja rutina (gledaju crtic dok pripremam dorucak,piju medovinu,doruckuju i idu poselamiti nanu,onda dodju i spremaju se za vanka. eh jasmin kod tebe idila , pretpostavljam da ne radiš, mu ustajemo ujutro u pola 8 i kad se spremamo na posoa i u vrtić sudaramo se na ulazu u wc, mm i ja ganjamo malca da ga obučemo, on bježi, i svaki dan kasnimo Ne,ne radim,ali kad smo bili u Medini,mm isao na fax,ja u skolu,malisani u vrtic koji je bio u skoli gdje sam ja isla. Ustala bih na sabah,klanjala i nakon sabaha,dok njih troje spavaju,ponavljala bih gradivo. Zatim spremam dorucak,budim ekipu,oblacenje (navece pripremim sta ce obuci),pranje zubica,dorucak i mm nas odveze,poslije podne dodje po nas,rucamo,spavamo do ikindije,ustanemo,klanjamo,mm ide na predavanje a mi idemo u hodanje ili nam dodje raja pa sijelimo. Navece se ne mijenja rutina. I kad oni odu na spavanac,mm i ja imamo vremena samo za nas. Tako mi nedostaje taj medinski tempo .