novi kolacic
|
Problemi s disanjem se javljaju i kod djece koja su (navodno!) donesena u terminu. Meni se desilo da mi je dijete izvadeno (carski) terminski po menzesu, e sad, posto sam tad imala 2-3 menstruacije godisnje zbog hormnonskog porodaja, vjerujem da su se zeznuli. Moglo bi se tu svasta napisati, al skracena verzija je da je u bolnici onako zamotano spavalo kraj mene duze od 3 sata i rekose mi da je probudim, da predugo spava da je podojim, ja kako je digoh ona poplavii u licu! bila je plava u citavom tijelu, sto se nije vidjelo kako je zamotana, samo joj je lice bilo rozo. Kako sam je digla, ta plava krv joj udari u lice. Dijete ne dise! Boca kisika, ozivljavanje, hitno u inkubator...Sreca se sve desilo u bolnici...Kazu na kraju sve Ok i puste je kuci. 5 dana dijete OK, 6.nakon hranjenja, ja muzu govorim da je stavi u krevet, on nece (iako smo se dogovorili necemo je razmaziti), meni nije bilo sumnjivo iako je on tad primijetio da dijete usporava disanje a nije me htio prepasti. Probudio me oko tri ujutro, dotad je sve drzao na prsima...Imam sta vidjeti - on je ozivljava... Pravac Pedijatrija...Dijete na udaranje po guzi i davanje kisika prodise, kao da zaboravi disati. Zabranje mi da je dojim, hrane je kroz nazalnu sondu, bodu toliko da je deseti dan transfuziju krvi primila ( a rodila se sa 3400/51 cm)...Lumbalna punkcija, milion vadenja krvi, rentgena i UZ cijelog tijela i nista nisu otkrili...Dijete svaki 5-6 dana se samo ugasi i prestane disati, ako je ko ne cimne da udahne - gotovo! I jos mi kaze dr.da se ne uzrujavam, da je smrt djeteta u kolijevci NORMALNA stvar koja se desava!!! Mozda njoj, ne i meni. Na pedijatriji jedna sestra na 12 beba! Ja fino pokupim dijete kuci, kupim aparat " Baby Sense" (Bog ga nagradio ko ga izmisli), koji registruje disanje i u sl. prestanka se oglasava prodoran alarm, nabavim bocu s kisikom i naucim metode ozivljavanja...I tako sam ja 2-3 mj.njenog zivota, kad cujem alarm - znam da mi je dijete prestalo disati, trcim i mislim hocu li je uspjeti i ovaj put ozivjeti i dokle ce to trajati... Nakon 2 mjeseca, kako doslo tako proslo, evo je 6. godina ima i upravo me gnjavi BORITE SE ZA SVOJU DJECU!
|