RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Humanitarnost

Poruka

leontina13 -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (11.4.2013 22:44:46)

Na dan kada je primljena u Sa bolnicu, umjesto da bude izgubljena i potresena,
majka te iste djevojčice sjedi hladnikrvno i kaze(za malu): "ah,i ona je tvrdoglava".....hellooooo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

saritaa -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (11.4.2013 22:48:59)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: shpagica

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/nije-je-prestajao-tuci-ni-kad-je-nepomicno-lezala

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]meni je odmah muka kad pomislim na sve ovo

Katastrofa, nemam rijeci[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Znam da nije vrijeme za neke odluke i zakljucke ovdje, ali kad je vec postavljen clanak morala sam... Nakon sto je otac brutalno pretukao malu i ona zadobila strasan udarac glavom, majka je umila i stavila spavati[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Optuzujte me koliko hocete, ali ta zena treba jos nekoga pametnijeg i odgovornijeg tko ce se zajedno sa njom brinuti za dijete.

A vama zene svaka cast[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sporty hajde da se dogovorimo da i mi iz Mostara pomognemo nekako, da skupimo nesto novca i posaljemo curama u Zenicu...

ja ne mogu da prestanem misliti na ovo pile, koliko njoj sad ljubavi i paznje treba [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

aazra -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (11.4.2013 22:50:06)

Ja mislim da su nakon ovog teksta sve riječi suvišne, niti je reagovala odmah, niti taj isti dan, nego tek iduci dan kad se dijete pocelo kociti...[sm=smiley29.gif]

Ova zena ocito nije nacisto sa sobom da li joj je vise stalo do djeteta ili do "ljubavnika", bez obzira na sve ona ga brani ?! [sm=hudicek1.gif]

salmy -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (11.4.2013 23:03:07)

Podhitno joj oduzeti djete

Kriva je koliko i taj majmun[sm=hudicek1.gif] [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

teacher75 -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (11.4.2013 23:04:25)

IZVORNA PORUKA: leontina13

Na dan kada je primljena u Sa bolnicu, umjesto da bude izgubljena i potresena,
majka te iste djevojčice sjedi hladnikrvno i kaze(za malu): "ah,i ona je tvrdoglava".....hellooooo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

[sm=smiley19.gif]

sporty mamaa -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (11.4.2013 23:30:06)

IZVORNA PORUKA: saritaa

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: shpagica

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/nije-je-prestajao-tuci-ni-kad-je-nepomicno-lezala

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]meni je odmah muka kad pomislim na sve ovo

Katastrofa, nemam rijeci[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Znam da nije vrijeme za neke odluke i zakljucke ovdje, ali kad je vec postavljen clanak morala sam... Nakon sto je otac brutalno pretukao malu i ona zadobila strasan udarac glavom, majka je umila i stavila spavati[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] Optuzujte me koliko hocete, ali ta zena treba jos nekoga pametnijeg i odgovornijeg tko ce se zajedno sa njom brinuti za dijete.

A vama zene svaka cast[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sporty hajde da se dogovorimo da i mi iz Mostara pomognemo nekako, da skupimo nesto novca i posaljemo curama u Zenicu...

ja ne mogu da prestanem misliti na ovo pile, koliko njoj sad ljubavi i paznje treba [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Sarita saljem ti pp

sporty mamaa -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (11.4.2013 23:45:38)

sto je najgore u nekom clanku je pisalo da su mjestani za ocuha rekli da je kabadahija i da je djevojcica i prije imala podljeve po tijelu[sm=smiley13.gif]a ona ovdje kaze da nikad nije bio agresivan

Kod moje mame u komsiluku ima jedan bracni par, otac prije par mjeseci pretukao i nju i dijete, cijela zgrada cula. Kaze mama to su bili jauci, katastrofa... Ona u masnicama, podljevi, dijete isto[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] I sklonila se kod svojih, a nedavno mi mama kaze vratila mu se.... Kao voli ga ona, nije on uvijek takav[sm=smiley29.gif] Bog nek mi prosti, al ima i nas zena svakakvih. Ja se samo nadam da ce ova djevojcica imati mirno i sretno djetinjstvo... I da ce majka tuziti svog decka i ostati daleko od njega. A on jos dugo u zatvoru, ma dozivotno mu je malo.

Neca xxx -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 0:09:13)

Moze li mi neko reci koji je finalni plan za pomoc ovoj djevojcici? Da ne citam cijelu temu. Da li se skupljaju stvari i hrana ili novac? Da li je organizovana neka humanitarna kafica ili uplacujemo novac na racun udruzenja?

saritaa -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 0:11:09)

Sporty odgovorila sam

Jeca_Perec -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 8:11:02)

kriva il ne.. pa ga nije pukla dobrom cjepanicom, cipelom, daskom... meni se cini da bih ja nasrnula na njega, pa kakogod se zavrsilo.. licno majka ove djevojcice izgleda ko velika beba...l Bog dragi zna u kakvim uslovima je ona rasla, i sta je za nju uredu/ a sta ne..
Zadnje informacije koje imam o ovom slucaju nesretne djevojcice (zvala je moja sestra) da se nalaze u Zenickoj bolnici,majci je potreban slafluk i pidzama ( odmah sam spakovala, da joj odnese).. rekla je da ocekuje veliko posiljku kasica i sokica od zena iz Sarajeva.. te da se nasao neko ko ce da joj placati stanovanje.. i da je ganuta da ima opet dobrih ljudi koji joj zele pomoci ..

Visnja RR -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 8:14:12)

http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/igraci-sarajeva-u-humanoj-misiji/972

bebaa -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 8:22:45)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/igraci-sarajeva-u-humanoj-misiji/972

aferim...[sm=smiley31.gif]

bebacha -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 8:24:12)

Ja procita ovaj tekst iz Avaza i jedino sto skonta je to da je majka uradila sve sto je mogla,i za sto je bilo sposobna.To sto je ona nju stavila da spava je stvar njenog neznanja.neki dan cula da je zene fakultetski obrazovane da je dijete poslije para i udarca glavom uspavala da se smiri[sm=smiley13.gif] znaci nije znala da se nesmije
Nazalost ova jadna zena nije ni pametna ni hrabra ko vi[sm=smiley13.gif]

Nedi -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 8:36:08)

IZVORNA PORUKA: henna ze

s obzirom da je curica stigla u zenicu a mi prikupile novca..ja cu sutra kupiti sta treba i sa nekom forumasicom ili sama odnijeti na pedijatriju...

za prvu pomoc

Stojim na raspolaganju. I sa prevozom ofkors[sm=smiley1.gif]

Nedi -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 8:40:15)

Nisam citala taj link posebno sto je iz Avaza a svakojake gluposti štapmapju svakodnevno.

Palac mozes li provjeriti da li je curica stvarno prebačena u Zenicu pa da se dalje organizujemo kako i šta.

palachinken -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 8:43:00)

Provjerit ću, kasnije, dok prođu vizite.

henna ze -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 8:48:28)

Nedi...imamo prevoz..hvala..
samo da znaš nećeš ići sa nama..nema šanse..dakle trudna da se potresaš gore i još ne do Bog pokupiš baju...

ti si svoje sinoć odradila..i veeeeliko ti hvala..da ti dragi Bog da nagradu na oba svijeta [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Nedi -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 9:11:47)

Nedi...imamo prevoz..hvala..
samo da znaš nećeš ići sa nama..nema šanse..dakle trudna da se potresaš gore i još ne do Bog pokupiš baju...

ti si svoje sinoć odradila..i veeeeliko ti hvala..da ti dragi Bog da nagradu na oba svijeta [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Iskreno vise se bojim svoje reakcije prema toj materi, nek mi Bog oprosti, ali tacno imam averziju prema njoj neviđenu.
Ali neJma veze, ako sta treba tu sam.
Nego da nemate slucajno neku kutiju kartonsku? Jucer pitam u konzumu, bingu i jednoj piljari ko da im oko trazim a ne praznu kutiju[sm=zmeden.gif] KOji je to fol sa praznim kartonskim kutijama?

Palac sam da ti kazem da te alovju[sm=smiley31.gif]

henna ze -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 9:46:07)

nabavicu ti ja kutiju

palachinken -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 11:04:41)

Ovako, djevojčica je u bolnici, sitna je i trebaju joj pelene. Henna, vidimo se onda danas.

Nedi -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 11:08:07)

nabavicu ti ja kutiju

Hajd ziva bila da mogu spakovati paket i poslati. Cujemo se posliejpodne

Nedi -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 11:09:43)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ovako, djevojčica je u bolnici, sitna je i trebaju joj pelene. Henna, vidimo se onda danas.

Pitaj kad vec budes tamo da je potrebna krema za tijelo da se djetetu ne napreve dekubitusi od ležanja. To je jako vazno posno sto je sitna i mršava za heftu bi joj do kosti doslo. Nesto ne vjerujem da je mater okrece i masira na kritinim mjestima

lepetetka -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 11:30:01)

tuga [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] ne izlazi mi iz glave nikako..
nadam se da će dobiti dobru njegu, kako fizičku, tako i psihičku i adekvatno savjetovanje za majku [sm=smiley13.gif]
zeničanke svaka vam čast na organizaciji..

bebacha -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 11:31:23)

u danasnjem avazu ima prica o ovome
pojavio se i otac djevojcice

Nedi -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (12.4.2013 11:33:24)

IZVORNA PORUKA: bebacha

u danasnjem avazu ima prica o ovome
pojavio se i otac djevojcice

Jel plaho stresno da ne citam?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>