Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 22:44:46
leontina13
Na dan kada je primljena u Sa bolnicu, umjesto da bude izgubljena i potresena, majka te iste djevojčice sjedi hladnikrvno i kaze(za malu): "ah,i ona je tvrdoglava".....hellooooo
Katastrofa, nemam rijeci Znam da nije vrijeme za neke odluke i zakljucke ovdje, ali kad je vec postavljen clanak morala sam... Nakon sto je otac brutalno pretukao malu i ona zadobila strasan udarac glavom, majka je umila i stavila spavati Optuzujte me koliko hocete, ali ta zena treba jos nekoga pametnijeg i odgovornijeg tko ce se zajedno sa njom brinuti za dijete.
A vama zene svaka cast
sporty hajde da se dogovorimo da i mi iz Mostara pomognemo nekako, da skupimo nesto novca i posaljemo curama u Zenicu...
ja ne mogu da prestanem misliti na ovo pile, koliko njoj sad ljubavi i paznje treba
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 23:04:25
teacher75
IZVORNA PORUKA: leontina13
Na dan kada je primljena u Sa bolnicu, umjesto da bude izgubljena i potresena, majka te iste djevojčice sjedi hladnikrvno i kaze(za malu): "ah,i ona je tvrdoglava".....hellooooo
Katastrofa, nemam rijeci Znam da nije vrijeme za neke odluke i zakljucke ovdje, ali kad je vec postavljen clanak morala sam... Nakon sto je otac brutalno pretukao malu i ona zadobila strasan udarac glavom, majka je umila i stavila spavati Optuzujte me koliko hocete, ali ta zena treba jos nekoga pametnijeg i odgovornijeg tko ce se zajedno sa njom brinuti za dijete.
A vama zene svaka cast
sporty hajde da se dogovorimo da i mi iz Mostara pomognemo nekako, da skupimo nesto novca i posaljemo curama u Zenicu...
ja ne mogu da prestanem misliti na ovo pile, koliko njoj sad ljubavi i paznje treba
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 23:45:38
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: teacher75
sto je najgore u nekom clanku je pisalo da su mjestani za ocuha rekli da je kabadahija i da je djevojcica i prije imala podljeve po tijelu a ona ovdje kaze da nikad nije bio agresivan
Kod moje mame u komsiluku ima jedan bracni par, otac prije par mjeseci pretukao i nju i dijete, cijela zgrada cula. Kaze mama to su bili jauci, katastrofa... Ona u masnicama, podljevi, dijete isto I sklonila se kod svojih, a nedavno mi mama kaze vratila mu se.... Kao voli ga ona, nije on uvijek takav Bog nek mi prosti, al ima i nas zena svakakvih. Ja se samo nadam da ce ova djevojcica imati mirno i sretno djetinjstvo... I da ce majka tuziti svog decka i ostati daleko od njega. A on jos dugo u zatvoru, ma dozivotno mu je malo.
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 11.4.2013 23:46:41 >
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 0:09:13
Neca xxx
Moze li mi neko reci koji je finalni plan za pomoc ovoj djevojcici? Da ne citam cijelu temu. Da li se skupljaju stvari i hrana ili novac? Da li je organizovana neka humanitarna kafica ili uplacujemo novac na racun udruzenja?
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 0:11:09
saritaa
Sporty odgovorila sam
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 8:11:02
Jeca_Perec
kriva il ne.. pa ga nije pukla dobrom cjepanicom, cipelom, daskom... meni se cini da bih ja nasrnula na njega, pa kakogod se zavrsilo.. licno majka ove djevojcice izgleda ko velika beba...l Bog dragi zna u kakvim uslovima je ona rasla, i sta je za nju uredu/ a sta ne.. Zadnje informacije koje imam o ovom slucaju nesretne djevojcice (zvala je moja sestra) da se nalaze u Zenickoj bolnici,majci je potreban slafluk i pidzama ( odmah sam spakovala, da joj odnese).. rekla je da ocekuje veliko posiljku kasica i sokica od zena iz Sarajeva.. te da se nasao neko ko ce da joj placati stanovanje.. i da je ganuta da ima opet dobrih ljudi koji joj zele pomoci ..
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 8:24:12
bebacha
Ja procita ovaj tekst iz Avaza i jedino sto skonta je to da je majka uradila sve sto je mogla,i za sto je bilo sposobna.To sto je ona nju stavila da spava je stvar njenog neznanja.neki dan cula da je zene fakultetski obrazovane da je dijete poslije para i udarca glavom uspavala da se smiri znaci nije znala da se nesmije Nazalost ova jadna zena nije ni pametna ni hrabra ko vi
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 9:11:47
Nedi
IZVORNA PORUKA: henna ze
Nedi...imamo prevoz..hvala.. samo da znaš nećeš ići sa nama..nema šanse..dakle trudna da se potresaš gore i još ne do Bog pokupiš baju...
ti si svoje sinoć odradila..i veeeeliko ti hvala..da ti dragi Bog da nagradu na oba svijeta
Iskreno vise se bojim svoje reakcije prema toj materi, nek mi Bog oprosti, ali tacno imam averziju prema njoj neviđenu. Ali neJma veze, ako sta treba tu sam. Nego da nemate slucajno neku kutiju kartonsku? Jucer pitam u konzumu, bingu i jednoj piljari ko da im oko trazim a ne praznu kutiju KOji je to fol sa praznim kartonskim kutijama?
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:09:43
Nedi
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ovako, djevojčica je u bolnici, sitna je i trebaju joj pelene. Henna, vidimo se onda danas.
Pitaj kad vec budes tamo da je potrebna krema za tijelo da se djetetu ne napreve dekubitusi od ležanja. To je jako vazno posno sto je sitna i mršava za heftu bi joj do kosti doslo. Nesto ne vjerujem da je mater okrece i masira na kritinim mjestima
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:30:01
lepetetka
tuga ne izlazi mi iz glave nikako.. nadam se da će dobiti dobru njegu, kako fizičku, tako i psihičku i adekvatno savjetovanje za majku zeničanke svaka vam čast na organizaciji..