Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 12:18:18
palachinken
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
Prema saznanjima do kojih dođoh, djevojčici su potrebni: - pelene br. 5. ili 4. - maramice, - kašice,sokiće, čajeve - kreme za guzu - garderobice (ima oko 11kg :((( )
Novac koji ste planirali dati u kešu, bolje je da kupite nešto od gore navedenog .
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 14:53:28
henna ze
vidim status na fb..neke M.Č. radi na televiziji..pa kopiram. može se haman desiti da djevojcica i ne dodje u zenicu
Dragi moji prijetelji, potreseni i užasnuti činjenicom šta jedan monstrum može da uradi maloj,nevinoj djevojčici,odlučili smo da pomognemo i njoj i njenoj majci da što lakše prebrode predstojeće dane u njihovom oporavku. Upravo sam razgovarala sa majkom koja mi je rekla da su za danas dobili najavu premještanja u bolnicu u Zenici a ona tvrdi da bi se malena bolje i brže oporavila boraveći i dalje na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Stoga molim sve one (a znam da vas ima) koji imaju bilo kakavu vezu i mogućnost da urgiraju kako bi djevojčica ipak ostala na liječenju u Sarajevu.S druge strane,novac je definitivno najpotrebniji jer u narednom,teškom periodu oporavka djevojčica će morati uzimati razne lijekove i terapije. Molim vas da ne ostanemo nijemi na ovaj apel za pomoć nevinom djetetu! Ukoliko želite,sami možete kontaktirati majku na broj telefona 060 331 7301.
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 15:52:21
shpagica
IZVORNA PORUKA: henna ze
vidim status na fb..neke M.Č. radi na televiziji..pa kopiram. može se haman desiti da djevojcica i ne dodje u zenicu Dragi moji prijetelji, potreseni i užasnuti činjenicom šta jedan monstrum može da uradi maloj,nevinoj djevojčici,odlučili smo da pomognemo i njoj i njenoj majci da što lakše prebrode predstojeće dane u njihovom oporavku. Upravo sam razgovarala sa majkom koja mi je rekla da su za danas dobili najavu premještanja u bolnicu u Zenici a ona tvrdi da bi se malena bolje i brže oporavila boraveći i dalje na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Stoga molim sve one (a znam da vas ima) koji imaju bilo kakavu vezu i mogućnost da urgiraju kako bi djevojčica ipak ostala na liječenju u Sarajevu.S druge strane,novac je definitivno najpotrebniji jer u narednom,teškom periodu oporavka djevojčica će morati uzimati razne lijekove i terapije. Molim vas da ne ostanemo nijemi na ovaj apel za pomoć nevinom djetetu! Ukoliko želite,sami možete kontaktirati majku na broj telefona 060 331 7301.
Henna, ne vjerujem, to je samo njena zelja, a nju bojim se niko nista ne pita. Cak sam stekla dojam da ovi nasi jedva cekaju da je ispale s pedijatrije, ili su to samo rekli da im raja gore ne dodijava sa dolascima sa donacijama Mada, koliko sam vidjela, ona druga mama kojoj se takodjer skuplja pomoc za bebu neometano prima posjetioce i pomoc...
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 19:48:47
Emica_sa
ev nesto sa facebooka kopiram
Selma Halilovic je danas sa suzama u ocima napustila KCS sa svojom djevojcicom i prebacena u Zenicu na dalje lijecenje......i pored svih napora i molbi da djevojcica ostane u Sarajevu, doktorii su odlucili drugacije...Hvala svim ljudima koji su podrzali akciju i pruzili pomoc maloj djevojcici i njenoj mami...i dalje cu nastojati da uz pomoc dobrih ljudi sa kojima sam u kontaktu pronadjem nacin da djevojcica dobije najbolju medicinsku njegu za oporavak i rehabilitaciju, a to je u ovo trenutku Sarajevo...malo prije sam razgovarala sa Selmom i za razliku od Sarajeva u Zenici su nih dvije u odvojenim sobama...tezak i traumatican period za obadvije..( na zalost iz svih ovih postupaka naslucujem da joj zele oduzeti dijete i smjestiti u neku ustanovu, a nije jasno zbog cega jer se protiv Selme ne vodi nikakva istraga).. nadam se najboljem zavrsetku ove situacije .. HVALA SVIMA JOS JEDNOM....Zijada
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 20:19:56
mama75
Nadam se da ce Selma ostati uz svoje dijete i da ce je uspjeti prebaciti u Sa ponovo. Ima li u Zenici sigurna kuca? I u kakvom je stanju curica trenutno, ima li nade da uskoro bude pustena iz bolnice. Uh kako me ovo potreslo, od onog dana kada se desilo samo mislim na to dijete. I mojoj je 3 godine, pogledam je i pomislim kakav monstrum moze nauditi tako malojmrvici. Cekam info za kafu u Sa, svakako dolazim aBd
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 21:37:14
shpagica
IZVORNA PORUKA: ladyblue
eh ovako....
Centar za soc. rad je mišljenja da se djetetu odnesu potrebne stvari (pelene , garderoba i sl.) a novac da sačeka. Na adresi na kojoj je majka bila prijavljena u Zenici nikada nisu čuli za nju i sada traže djeda malene djevojčice jer imaju informaciju da je on tražio starateljstvo i preseljenje njih dvije kod sebe. Iz tih razloga, dok se smještaj i starateljstvo male djevojčice ne riješi oni predlažu da u vezi novca uradimo sljedeće: - da novac čuvamo na svom računu (Višnjiog udruženja) ili - da se otvori štedna knjižica na ime male djevojčice ali na kojoj će biti zabrana raspolaganja novcem bez saglasnosti Centra za soc. rad.
Mišljenja sam da je ova prva opcija realnija. Dogovorila sam se sa ovima iz Centra da se čujemo za 2 sedmice pa da vidimo dokle su oni i da se dogovorimo oko eventualnog prosljeđivanja novca.
eto, kako odlučite...
mogle bi smo kupiti par paketa pelena, maramice, kašice i skupiti nešto garderobe za početak....
Procitah opet ovo, pa sam se utjesila da ipak nije plan da dijete odvoje od majke.
LB, molim te nam javi nesto novo ako saznas. Mene je ovaj slucaj strasno potresao
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 22:18:06
hatepsut
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
ev nesto sa facebooka kopiram
Selma Halilovic je danas sa suzama u ocima napustila KCS sa svojom djevojcicom i prebacena u Zenicu na dalje lijecenje......i pored svih napora i molbi da djevojcica ostane u Sarajevu, doktorii su odlucili drugacije...Hvala svim ljudima koji su podrzali akciju i pruzili pomoc maloj djevojcici i njenoj mami...i dalje cu nastojati da uz pomoc dobrih ljudi sa kojima sam u kontaktu pronadjem nacin da djevojcica dobije najbolju medicinsku njegu za oporavak i rehabilitaciju, a to je u ovo trenutku Sarajevo...malo prije sam razgovarala sa Selmom i za razliku od Sarajeva u Zenici su nih dvije u odvojenim sobama...tezak i traumatican period za obadvije..( na zalost iz svih ovih postupaka naslucujem da joj zele oduzeti dijete i smjestiti u neku ustanovu, a nije jasno zbog cega jer se protiv Selme ne vodi nikakva istraga).. nadam se najboljem zavrsetku ove situacije .. HVALA SVIMA JOS JEDNOM....Zijada
Istina,jeste ovako,ali poznavajuci stanje sigurna sam da ce doktor narediti da majka bude uz djete !Inace,moze se preko dana biti s djetom na pedijatriji u Ze.(izuzev ako je djete u inkubatoru i sl.).ja sam lezala sa svojom bebom i majke vece djece su preko dana bile s djecom navece su spavale u spavaoni8soba za majke).
Katastrofa, nemam rijeci Znam da nije vrijeme za neke odluke i zakljucke ovdje, ali kad je vec postavljen clanak morala sam... Nakon sto je otac brutalno pretukao malu i ona zadobila strasan udarac glavom, majka je umila i stavila spavati Optuzujte me koliko hocete, ali ta zena treba jos nekoga pametnijeg i odgovornijeg tko ce se zajedno sa njom brinuti za dijete.
Katastrofa, nemam rijeci Znam da nije vrijeme za neke odluke i zakljucke ovdje, ali kad je vec postavljen clanak morala sam... Nakon sto je otac brutalno pretukao malu i ona zadobila strasan udarac glavom, majka je umila i stavila spavati Optuzujte me koliko hocete, ali ta zena treba jos nekoga pametnijeg i odgovornijeg tko ce se zajedno sa njom brinuti za dijete.
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 11.4.2013 22:38:34
teacher75
sto je najgore u nekom clanku je pisalo da su mjestani za ocuha rekli da je kabadahija i da je djevojcica i prije imala podljeve po tijelu a ona ovdje kaze da nikad nije bio agresivan
< Poruku je uredio teacher75 -- 11.4.2013 22:39:10 >