Visnja RR -> Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 9:24:45)
|
Informacija o stravicnom slucaju koji se dogodio u vlasickom naselju Vitovlje prije nekoliko dana potresla je sve ljude (izgeda na kratko) . Mala ruka koju vidite, ruka je trogodisnje djevojcice koja je gotovo na smrt pretučena od strane ocuha. Mlada zena koja stoji pored bolnickog kreveta je Selma Halilovic majka djevojcice. ..Napustene od svih ( pa i od onih VELIKIH HUMANIH , OSJETLJIVIH POLITICARA KOJI SU SE SLIKALI A NISU NI SOK DJETETU DONIJELI ) sada se bore svaka sa svojim strahovima. Ocekuje ih velika borba za psihicko prevazilazenje trauma i fizikalne terapije . Iako su posjete zabranjene i djevojcica je u izolaciji uspjela sam da pobjegnem sestrama i udjem u sobu, samo da je jednom poljubim, nista vise .. (ako ima zakona da me kazni , za nepostivanje bolnickih propisa, preuzimam rizik i onako smo navikli da ova drzava brine!! O cemu? .. NI O CEMU )..ta mala nevina djevojcica preplasena i uplakana izgubila je svoje djetinjstvo...lezi, place, gleda u prazno i zbog pretrpljenih udaraca zaboravila je da prica.... Njena životna bitka tek pocinje, njena stravicna sudbina nije dobila prostor u medijima koliko treba, NIJE , jer ima mnogo važnijih stvari !!! A JA SE PITAM I PITAM VAS : šta je to važnije od prava djeteta na život,na zdravlje, na srecu, na osmjeh? MOLIM VAS pomozite ovoj djevojcici i njenoj majci da prezive ove teske dane..One su ostavljene zaboravljene i nemaju nista osim onog sto dobiju kao bolesnici KCS .. ova djevojcica ne moze da jede normalnu hranu, moze da jede kasice koje joj njena majka ne moze priustiti...fali im svega ... kasice, sokici, pelene, maramice, pa i novac... MOLIM VAS POMOZITE IM. Od sutra ce biti u funkciji br.tel. 060 331 7301 koji sam nabavila za majku djevojcice (jer ga do sada nije imala) pa je mozete direktno kontaktirati za pomoc..takodje sve informacije mozete dobiti na mom profilu Zijada Povlakic Pomozi.ba ili na stranici Udruzenja Pomozi.ba.. Br.racuna na koji mozete vrsiti uplate sa NAZNAKOM DONACIJA ZA Selmu Halilovic je : Intesa Sanpaolo Banka BiH Transakcijski račun za BiH : 154-160-20044490-67 Za uplate iz inostranstva,instrukcije za plaćanje : Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH SWIFT CODE:UPBKBA22 IBAN: BA39 1541602004449067 Udruženje Pomozi, Brčanska 17, Sarajevo .
|
|
|
|