RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Humanitarnost

Poruka

Nedi -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:17:10)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: shpagica

Zna li neko zasto je ovaj apel sklonjen sa FB stranice pomozi.ba?

Zijada se jos uvijek ne javlja...

meni je jedna novinarka rekla da budemo oprezni sa ukljucivanjem u ovaj slucaj. I majka je , izgleda, zloupotrebljava, zlostavlja sta vec...nemam pojma...Tuzna sam, pretuzna...jadno dijete.

Mi smo se ovako razocaralai kad je dolazila ona zena za pomoc malom Ameru a mali Amer ni ne postoji. Opet kad ovo dijete vidim ne mogu ostati ravnodusna. Pa makar im svaki mjesec nosila maramice, pelene i neke sitnice za malenu

ladyblue RR -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:17:57)

Pahuljice, uz dužno poštovanje prema novinarki, kako tačno majka zloupotrebljava dijete koje leži na aparatima a ona se nigdje oglasila nije jer ima takvu uputu tužilaštva?!

aazra -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:17:58)

meni je jedna novinarka rekla da budemo oprezni sa ukljucivanjem u ovaj slucaj. I majka je , izgleda, zloupotrebljava, zlostavlja sta vec...nemam pojma...Tuzna sam, pretuzna...jadno dijete.

Ma najbolje da dijete bude s majkom kakva god ona bila...[sm=smiley19.gif]

hanabanana -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:20:28)

A od novinara u našoj državi mi se tek povraća.

aazra -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:24:10)

IZVORNA PORUKA: Nedi

Opet kad ovo dijete vidim ne mogu ostati ravnodusna. Pa makar im svaki mjesec nosila maramice, pelene i neke sitnice za malenu

I ja cu stvarno gledati da pomognem, koliko mogu, bar u garderobi...[sm=smiley31.gif]

Samo bih sacekala sa kupovinom mobitela i ultra kartica majci za koju se sumnja da vlastito dijete zloupotrebljava, i to dijete koje je donedavno bilo na rubi zivota i smrti [sm=smiley13.gif]

bebacha -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:25:03)

IZVORNA PORUKA: aazra

a jel neko to vidio,dokazao,prijavio policij

Anoniman -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:25:34)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

nemoj tako, nisu svi isti. [sm=smiley13.gif]Ima ih pa posteno zarade svaki svoj dinar

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (10.4.2013 14:25:50)

[Sadržaj poruke je obrisan]

hanabanana -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:26:27)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

nemoj tako, nisu svi isti. [sm=smiley13.gif]Ima ih pa posteno zarade svaki svoj dinar

Dakako, izuzetci potvrđuju pravilo.

aazra -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:27:38)

IZVORNA PORUKA: bebacha

Nije niko vidio bebacha dijete lezi u bonici zbog "upale krajnika", nije je zlostavljao i na smrt prebio ljubavnik njene majke dok je ona to gledala ?!!!!

hanabanana -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:28:24)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

sada sam se čula sa pedijatrijskom klinikom...treba da im posaljem mail gdje pojašnjavam našu želju da pomognemo djevojčicu sa gore pomenutm potrepštinama...pa će nam dati termin kad da dođemo tj dozvolu...ipak je to bolnica...

Upravo ovako višnja. Svakako neće dozvoliti da dolazi svako ponaosob, što je i logično.
Ja nudim prijevoz da te odvezem na zadani termin. [sm=smiley1.gif]

shpagica -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:29:49)

Nemojte dusu grijesit, ona zenica meni izgleda (pre)mlada, naivna i jednako terorisana i maltretirana...pa ipak je uspjela svoje dijete nakon svega (travnicke bolnice) dovesti do SA i Koseva i evo im prilike da im zivot u buducnosti bude bolji.

Nemojte razglabati sta biste vi uradile jer niste bile tu u njenoj kozi i nemate pojma kako psiha radi u takvim situacijama. I ja sam se uvijek pitala kako oni momci onako poslusno legose da ih skorpioni onako samo smaknu, govorim muzu pa ja bih gledala da nekog barem pljunem prije nego mi smjesti metak u glavu, ali .... to je posebno stanje uma nakon i tokom torture...pustite joj mamu sada na miru, ima ljudi koji ce je procijeniti, a djetetu je takvom uplakanom i povrijedjenom ipak sada najlakse biti uz mamu svoju, sta vam je, curica mala jos da bude i sama takva, ne daj Boze! [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:30:29)

Elvir je sklonio link sa pomozi.ba i fb o ovom slucaju. Poslala sam mu poruku da nam obajsni zasto, jer ocito zna nesto vise o ovome. Nadam se da ce odogovoriti pa cemo nesto vise znati...

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (10.4.2013 14:30:47)

[Sadržaj poruke je obrisan]

bebacha -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:31:50)

Nije niko vidio bebacha dijete lezi u bonici zbog "upale krajnika", nije je zlostavljao i na smrt prebio ljubavnik njene majke dok je ona to gledala ?!!!!

ma ko kaze da je ono to gledala
mozda je otisla nekom pocistit kucu da djetetu zaradi hljeb dok je ovaj kreten to uradio
dosta vise stvarno.veze nemate kako je stvarno i sta bilo a osudjete ko da ste sve vidjeli
otkud vam pravo da sudite

Emica_sa -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:34:35)

bebacha sta ti je majke ti[sm=smiley13.gif]

hanabanana -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:36:05)

ma ko kaze da je ono to gledala
mozda je otisla nekom pocistit kucu da djetetu zaradi hljeb dok je ovaj kreten to uradio
dosta vise stvarno.veze nemate kako je stvarno i sta bilo a osudjete ko da ste sve vidjeli
otkud vam pravo da sudite

Pa ona....barem je tako rekla istražiteljima, opisala u detalje kako je tukao dijete.

malena27 RR -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:37:22)

Djevojke, smirite tenzije molim vas.
Dajte da ovaj slucaj detaljno ispitamo i pomognemo koliko mozemo.

Medić* -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:37:30)

Uopste ne znam zasto polemiset_e [sm=zmeden.gif]

Nase je da pomognemo djetetu, za ostalo ce se pobrinuti nadlezne institucije.

Vjerovatno ce se slucaj ispitati u vezi sa majkom. Tek onda mozemo znati konkretno sta nam je svima ciniti.....

hanabanana -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:40:00)

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Djevojke, smirite tenzije molim vas.
Dajte da ovaj slucaj detaljno ispitamo i pomognemo koliko mozemo.

Ja sam za to da se pomogne dijetetu.
Ovo dijete zaslužuje šansu za život.
Meni je srece stalo kad sam vidjela slike po prijemu u Travničku bolnicu.

bebacha -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:40:29)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

bebacha sta ti je majke ti[sm=smiley13.gif]

nije mi nista
samo nemogu pametovanja i osudjivanja bez osnove

malena27 RR -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:43:53)

Naravno da cemo pomoci djetetu, u okviru nasih mogucnosti...
Dajte da se organizujemo, u dogovoru s Visnjom, kako pomoci, BR je stavila spisak potrebnih stvari za djevojcicu i da u tom pravcu i djelujemo...
Nema potrebe da dizemo tenzije na ovakvoj jednoj srceparajucoj temi, niti za prepucavanjem, naglabanjem i slicno...

ladyblue RR -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:45:01)

pa ne mogu da vjerujem...vi bi zakuhale da se o pletenju počne pisati...anbilivbl

Pahuljice, javi i ti šta si saznala.

ovo što sam ja napisala su informacije iz Centra za soc. rad i tužilaštva. znači nema rekla-kazala, čula komšinica u selu i sl. zvanične informacije.

kada Višnja dobije odgovor sa Pedijatrije, onda ćemo skontati šta ćemo i kako dalje.

aazra -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:46:39)

Ja bi ako mogu samo predlozila da "prolongirate" kupovinu mobitela, kartica i svega ostalog sto vam padne na pamet ovoj nesretnoj majci dok se ne utvrdi njena odgovornost.

A ne bih sudila, zato je li postoji Bog, i ovo naše kakvo - takvo pravosuđe [sm=smiley1.gif]

Jedino navijam da dijete, prije ili kasnije, odvedu negdje drugo, da se ne lazemo.

hanabanana -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (10.4.2013 14:49:31)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

pa ne mogu da vjerujem...vi bi zakuhale da se o pletenju počne pisati...anbilivbl

Pahuljice, javi i ti šta si saznala.

ovo što sam ja napisala su informacije iz Centra za soc. rad i tužilaštva. znači nema rekla-kazala, čula komšinica u selu i sl. zvanične informacije.

kada Višnja dobije odgovor sa Pedijatrije, onda ćemo skontati šta ćemo i kako dalje.

Višnja je dobila odgovor sa pedijatrije.
Ovo što ću ja reći nije rekla-kazala. Dijete je pretučeno u ranim popodnevnim satima.
U bolnicu u Travniku je dovezeno iza ponoći. Od njihovog sela do Travnika ima sat vremena vožnje.
Dijete je dovezeno bez svijesti!
Policija nije zadržala u pritvoru osumnjičenog, pustili su ga nakon razgovora kući (?)
Tek nakon pritiska javnosti osumnjičeni je priveden i zadran u pritvoru.
Toliko o pravnoj dravi.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>