škorpija -> RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! (21.4.2013 14:27:37)
|
IZVORNA PORUKA: škorpija Kod nas je inače nasilje u porodici nešto što se prešućuje, sakrije pod tepih, ignoriše, ne vidi....na kraju toleriše. Ja fizičku silu apsolutno ne opravadavam nikada. Ovdje sam milion puta ušla u raspravu jer sam oštar zagovornike parole: " Ne po guzi! ". Odnosno, apsolutno sam protiv fizičkog kažnjavanja djece. Ja zaista ne vidim bitnu razliku spram onog ko namlati svoje dijete i onog ko namlati svoju ženu. Ne vidim jer su žrtve u oba slučaja povrijeđene, i osjećaju apsolutno isto. Divno napisano, stid me je što ja nisam prekinula lanac fizičkog kažnjavnja, nadam se da ću uspjeti u budućnosti, ali to je jako teško[sm=smiley13.gif] Druga stvar, Binasa je mlada, sa sela, nesređena porodica, siromašna, šokantno je šta je dopustila, ali mi ne možemo shvatiti taj mentalni sklop, s druge strane svjedok sam u svom okruženju šta sve razvedene majke dopuštaju svojim "momcima" da govore njenom djetetu/djeci, to nije fizičko zlostavljane, ali psihičko jest sigurno, a ko zna šta se iza svega može kriti a ove iz mog okruženja su fakultetski obrazovane, zaposlene, modere, trebe ono-ovo[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|