RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

aidana -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (5.6.2014 21:04:33)

sto se osramoti [sm=smiley36.gif] nije mi do sad trebao pa valjda nisam primjetila da ima svugdje

sara123 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.6.2014 13:23:19)

Mozda necu naci odgovarajuci odgovor, jer su zene ovdje a ne muski, ali mozda koja znade odgovor[sm=smiley1.gif]

Gdje da kupim, i ima li uopce u ponudi, nastavak ili nesto slicno...kako da objasnim...
Hocu da prikacim slauf na cesmu, ali znate kakav je slauf, a cesme su mi problem, izgledaju ovako:
http://3.bp.blogspot.com/-3wJTlkP9fJg/UrXhEx0TFUI/AAAAAAAAAGs/xl5y53MxM38/s1600/Armal+baterija+stojeca+3+cevi.jpg
Kako da prikacim slauf na ovakvu cesmu[sm=zmeden.gif]
Ja se nadam da ima neki nastavak ili neko rjesenje, ako znate pomagajte.[sm=smiley1.gif]

Ilhana RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.6.2014 13:31:43)

IZVORNA PORUKA: sara123

Mozda necu naci odgovarajuci odgovor, jer su zene ovdje a ne muski, ali mozda koja znade odgovor[sm=smiley1.gif]

Gdje da kupim, i ima li uopce u ponudi, nastavak ili nesto slicno...kako da objasnim...
Hocu da prikacim slauf na cesmu, ali znate kakav je slauf, a cesme su mi problem, izgledaju ovako:
http://3.bp.blogspot.com/-3wJTlkP9fJg/UrXhEx0TFUI/AAAAAAAAAGs/xl5y53MxM38/s1600/Armal+baterija+stojeca+3+cevi.jpg
Ja se nadam da ima neki nastavak ili neko rjesenje, ako znate pomagajte.[sm=smiley1.gif]

OBI ima taj nastavak, samo odsarafi taj dio i ponesi kad budes uzimala da bi velicina bila tacna... I preporucujem Bosch-ove jer su dosta kvalitetnije od ostalih ;)

sara123 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.6.2014 14:03:32)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: sara123

OBI ima taj nastavak, samo odsarafi taj dio i ponesi kad budes uzimala da bi velicina bila tacna... I preporucujem Bosch-ove jer su dosta kvalitetnije od ostalih ;)

Super, hvala ti puno. [sm=bravo.gif]

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.6.2014 13:25:53)

Ima li ista sto moze malo omeksati jutu? One velike vrece od kafe?
Pranje u perwolu ili nesto slicno.

Majčica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2014 8:46:53)

Cijelu zimu sam zbog nedostatka prostora na balkonu sušila veš u jednoj sobi koja nam služi za ostavu. Naravno, izbacila je vlaga jedan dan na zidovima, koju smo riješili odmah time što sam tu prstala sušiti veš, očistili i okrečili (ubacili smo u boju i ono sredstvo protiv gljivica). Uglavnom, sad kad sam izvadila neke stvari koje su bile u toj sobi, vidim da su i one pokupile vlagu, prvenstveno ljetna obuća koja je tu stajala u kutijama. Ja sam obuću bez problema očistila alkoholom, ali sad me strah da li je to uopšte nosivo, s obzirom da su to ipak gljivice. Malo sam googlala po internetu, kažu da ih alkohol ubija, ali eto opet me strah, znam da gljivice na stopalima znaju biti pravo nezgodne. A pravo mi žao sandala [sm=smiley13.gif] Zna li iko da li je dovoljno očistiti ih ili ih trebam baciti?

tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2014 9:13:12)

IZVORNA PORUKA: Majčica

Cijelu zimu sam zbog nedostatka prostora na balkonu sušila veš u jednoj sobi koja nam služi za ostavu. Naravno, izbacila je vlaga jedan dan na zidovima, koju smo riješili odmah time što sam tu prstala sušiti veš, očistili i okrečili (ubacili smo u boju i ono sredstvo protiv gljivica). Uglavnom, sad kad sam izvadila neke stvari koje su bile u toj sobi, vidim da su i one pokupile vlagu, prvenstveno ljetna obuća koja je tu stajala u kutijama. Ja sam obuću bez problema očistila alkoholom, ali sad me strah da li je to uopšte nosivo, s obzirom da su to ipak gljivice. Malo sam googlala po internetu, kažu da ih alkohol ubija, ali eto opet me strah, znam da gljivice na stopalima znaju biti pravo nezgodne. A pravo mi žao sandala [sm=smiley13.gif] Zna li iko da li je dovoljno očistiti ih ili ih trebam baciti?

pa ne znam da se tu radi o istim gljivicama,one što napadaju stopala i plijesan.mislim da možeš nositi ako nije vidljivo

MicoTico -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2014 9:19:16)

IZVORNA PORUKA: Majčica

Zna li iko da li je dovoljno očistiti ih ili ih trebam baciti?

Ne moraš ih baciti, nisu to te gljivice.

Majčica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.6.2014 10:05:50)

Hvala puno. Sve se očistilo odmah, malo ću ih još izbaciti na sunce i to je to.

Graziella -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (17.6.2014 14:38:58)

Ja pisala na ovoj temi nedavno o svom problemu sa mašinom za suđe(ne pere dobro donji red itd.)...
I bas sam bila iznervirana vise,svaki put ponovo suđe peri ručno...i ocistim je i sve sredim al ona opet ne pere dobro...
e sad...neznam dal da pisem ovde ili na temu blamova...neki dan gosti bili i mala od dvije godine uleti u kuhinju,ispritiska svu dugmad koju je mogla dohvatiti,to joj zanimljivo,i između ostalog i mašinu za suđe...i eno je pere ko luda.pogresno programirana bila[sm=zz_banghead.gif]a ja skontala nisam

lady_bubamara -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (17.6.2014 17:48:41)

Je li imao ko problema sa uholegama/uholažama zavisi kakoa ko ih zove....

Preselili smo se skoro u jednu dvorišnu kuću, u prizemlju smo, počle su se pojavljivati , ne znam ni kud ni kako ni odakle....Al baš su gadne...

nNe znam da li ih unosimo preko veša koji se suši vani, ili je do brodskog poda koji nam je u stanu, ili ili...

Al' me zanima da li ima neko sredstvo da se eleminišu kao što npr ima sredstvo ono protiv žohara, ili neko zna neki domaći recept,ili bilo šta....

bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (17.6.2014 17:54:44)

i kod mene ih ima
i mislim d ih najvise unesem s vešom

lady_bubamara -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (17.6.2014 17:57:14)

IZVORNA PORUKA: bebacha

i kod mene ih ima
i mislim d ih najvise unesem s vešom

u početku su bile sitne malene , blijede, nerazvijene, sad se već ugojile i narasle [sm=smiley36.gif]

I bilo je baš rijetko ono svaka 2-3 dana nađem jednu, a sad svako veče ubijem barem po dvije , baš su bljak [sm=smiley11.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (17.6.2014 18:51:59)

[Sadržaj poruke je obrisan]

lady_bubamara -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (17.6.2014 19:30:06)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Joj, ja jedva skonta na šta misliš[sm=smiley36.gif]

Mi ih zovemo uholjež. Navodno, ako ti uđu u uho naprave belaj...što nije istina ali eto.

I ja ih ponekad s vešom unesem, ubijem i idemo dalje.
Ne možeš zbog dječaka puno špricati okolo pa možda najbolje da treseš dobro veš kad kupiš da spadaju s odjeće.

E, da , to [sm=smiley36.gif]

Ja se sjećam jednom na selu da me probudilo neko golicanje po licu i bila je ona je li krenula u uho ili nije ne znam nisam je pitala nisam stigla od vriske [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Da , tresemo ga redovno , al eto opet ih ima...Ma ja sam već mužu prosula teoriju da smo mi unijeli neku trudnu kod nas u kuću pa se sad porodila i zato ih stalno srećemo po kući [sm=smiley36.gif]

Alma_27 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (17.6.2014 21:25:06)

a sta je s onim hepekom sto se usteka u struju pa ih kao tjera? ne miris nego neki talasi koji nisu stetni. kazu da je efikasno kod zohara pa mozda djeluje i na njih. ja sam sinoc jednu nasla u vesu. ogromna [sm=hudicek1.gif]

lady_bubamara -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2014 11:02:19)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

a sta je s onim hepekom sto se usteka u struju pa ih kao tjera? ne miris nego neki talasi koji nisu stetni. kazu da je efikasno kod zohara pa mozda djeluje i na njih. ja sam sinoc jednu nasla u vesu. ogromna [sm=hudicek1.gif]

to je , pretpostavljam, ono što se reklamira na top šopu??? Nisam probala ...

Medić* -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2014 13:57:40)

Mi ih zovemo uholjež. Navodno, ako ti uđu u uho naprave belaj...što nije istina ali eto.

Ne možeš zbog dječaka puno špricati okolo pa možda najbolje da treseš dobro veš kad kupiš da spadaju s odjeće.

Kod nas se to zove kica [sm=smiley36.gif]

almondray -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2014 14:05:05)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Kod nas se to zove kica [sm=smiley36.gif]

Kod nas se zovu kao kod bube[sm=smiley36.gif] a ja kad sam bila mala zvala sam ga uložak[sm=smiley36.gif]
I mi ga unesemo s vešom, valjda spadnu sa jabuke na štrik[sm=zmeden.gif]

mala_sa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2014 14:34:56)

Jojjjj sva se najezih [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Bubo ja mislim da je do brodskog poda, one vole drvo; i ako je star moguce je da su se negdje zavukle. Ja bih probala sa ovim Raid talasima protiv komaraca, mozda reaguje i na njih; a pod dobroooo pregledaj, mozda ipak nadjes negdje "put" [sm=zmeden.gif]

ziki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (24.6.2014 12:09:04)

Je li neko vodio i dobio bitku protiv golubova? Izludese me, nastanili se na terasi, izveli 2 generacije. Evo sad hoce i treci [sm=hudicek1.gif]
Prljaju terasu, rasturaju sve zivo, juce me jedan umalo ne ubi, usetao mi u stan. Tjeram ih ja, zatvorili im sve gdje bi mogli da se zavuku al dzaba sad se ispod stola zavlace [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] pustam sokolove o orlove citavo jutro, sta bi jos mogla?

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (24.6.2014 12:11:27)

ziki jeli kod tebe stan ili kuća.....[sm=zmeden.gif]

ziki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (24.6.2014 12:19:52)

IZVORNA PORUKA: bebaa

stan sa velikom terasom na koj je svasta [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (24.6.2014 12:22:21)

IZVORNA PORUKA: ziki

A da stavis mrezu preko terase? Izgleda ruzno ali ce ti biti bar cisto [sm=smiley36.gif]. Vidjala sam to po balkonima u mom kvartu. Bar dok se ne odviknu pa onda skini

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (24.6.2014 12:23:30)

IZVORNA PORUKA: ziki

ja da sam na tvom mjestu cijeli balkon bo zatvorila onom žicom.........pa čik nek probaju......[sm=jezicek.gif]
stvarno...ja to često vidim na balkonima...ljudi ne žele da zatvaraju stolarijom ali zaštite se koliko-toliko od napasnika....[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>