RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

magbi -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.7.2014 11:14:36)

http://www.uredisvojdom.com/article/1027/starinski_uzorak_na_zidovima_i_tapetama evo linka

aidana -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (14.7.2014 9:52:50)

Zivim u neboderu na visem spratu, sa vanjske strane ima rupa od granate i kad god pada kisa zid bude sav mokar pa se onda stvaraju gljivice. Posto se to ne moze sa vanjske strane popraviti mene zanima da li to moze nekako sa unutrasnje strane?
Je li ima iko da je rijesio takav problem? Ako da trebao bi mi i kontakt pouzdane firme. Ta soba bi trebala biti pretvorena u djeciju ali nema sanse da to uradim dok je problem sa vlagom. Do sad su moleri govorili da se ne moze nista uraditi, ali ja to ne mogu da vjerujem.

tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (14.7.2014 22:47:48)

IZVORNA PORUKA: aidana

Zivim u neboderu na visem spratu, sa vanjske strane ima rupa od granate i kad god pada kisa zid bude sav mokar pa se onda stvaraju gljivice. Posto se to ne moze sa vanjske strane popraviti mene zanima da li to moze nekako sa unutrasnje strane?
Je li ima iko da je rijesio takav problem? Ako da trebao bi mi i kontakt pouzdane firme. Ta soba bi trebala biti pretvorena u djeciju ali nema sanse da to uradim dok je problem sa vlagom. Do sad su moleri govorili da se ne moze nista uraditi, ali ja to ne mogu da vjerujem.

možeš uraditi demit fasadu unutrašnju,znači stiropol da se polijepi.kod mene je u kući i nema nigdje vlage.stiropol ne mora biti pretjerano debel,može od 2cm dovoljno je za unutrašnjost.za firmu ti ne bih znala

aidana -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.7.2014 9:28:29)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

IZVORNA PORUKA: aidana

možeš uraditi demit fasadu unutrašnju,znači stiropol da se polijepi.kod mene je u kući i nema nigdje vlage.stiropol ne mora biti pretjerano debel,može od 2cm dovoljno je za unutrašnjost.za firmu ti ne bih znala

hvala ti puno na odgovoru. Meni su rekli da se ne preporucuje stiropol u ovom slucaju jer bi se iza njega i dalje voda slijevala, stvarala bi se vlaga, plijesan i stiropol bi sa unutrasnje strane crnio. Dakle bilo bi sve isto samo sto se ne bi vidjelo. Problem je sto ne znam za alternativu, a ako je tako kako kazu nema smisla raditi.

chuci -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (16.7.2014 10:28:55)

Da li neko ima osobu po preporuci za tapaciranje namještaja?

mama75 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (16.7.2014 11:05:50)

IZVORNA PORUKA: chuci

Da li neko ima osobu po preporuci za tapaciranje namještaja?

Eto ti pp. RAdio meni, mojoj seki i mojim roditeljima, svi prezadovoljni!!!

chuci -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (16.7.2014 11:30:18)

hvala

salmy -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (16.7.2014 14:15:54)

Kad kuhate kompot od borovnica jel trebaju kuhati ili samo bacit kljuc?

Daliyah92 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (16.7.2014 20:46:10)

Moze li se zamrznuti krema za kolace, ona kao od dolcele cokoladna?

DM -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (16.7.2014 23:05:38)

IZVORNA PORUKA: salmy

Kad kuhate kompot od borovnica jel trebaju kuhati ili samo bacit kljuc?

ja ga nikada ne kuham "onako" nego na onaj princip u tegle( borovnice u tegle, dodam malo šećera, dolijem vode do onog sužavanja, dobro zatvorim u i dublju šerpu, na čije dno stavim krpu, nalijem vode do poklopca i kuham 5-6 min i ostavim da se ohladi u toj vodi ako će "prezimiti")

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.7.2014 11:00:07)

Haj' da pitam i treci put, mozda mi neko odgovori [sm=jezicek.gif]
Imate li ikakva saznanja o ovom aparatu:
http://conrad.ba/product_uredjaj-za-tjeranje-stetocina_50210_

vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.8.2014 19:05:44)

pomooooc

Nisam nasla glicerin i nisam uspjela fondant napraviti. Vidim u trgovini marcipan masa i na slici ruze kao od fondanta - kupim 6 komada!!!!! Dodjem kuci - odmotam - a ona smedje boje [sm=smiley19.gif] i nema sanse da se razvalja ili oboji i drugu boju
[sm=smiley19.gif]

Ima li sta da mogu uraditi????? Sutra je rodjendan [sm=smiley13.gif]

aidana -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.8.2014 21:40:39)

imas na youtube tutorial za marcipan, njega valjas sa secerom u prahu i moze se i bojiti. Ja sam ga bojila u crvenu, zutu i zelenu dok mi plava nije uspjela. Ovo se odnosi na detalje, citavu tortu mislim da ne mozes obloziti s tim...mozda se javi neko ko je to poksao

ananas_ze -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.8.2014 22:51:11)

IZVORNA PORUKA: vila_7

pomooooc

Nisam nasla glicerin i nisam uspjela fondant napraviti. Vidim u trgovini marcipan masa i na slici ruze kao od fondanta - kupim 6 komada!!!!! Dodjem kuci - odmotam - a ona smedje boje [sm=smiley19.gif] i nema sanse da se razvalja ili oboji i drugu boju
[sm=smiley19.gif]

Ima li sta da mogu uraditi????? Sutra je rodjendan [sm=smiley13.gif]

pravi bez glicerina, kad sam se udavala moja sestra mi tortu pravila,i fondant kad smo napravile,nesto nam neobican,al smo uspjele odradit zamisljeno,nakon par dana se ona sjetila da nismo glicerin stavile...

gvendolina -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.8.2014 0:30:30)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Haj' da pitam i treci put, mozda mi neko odgovori [sm=jezicek.gif]
Imate li ikakva saznanja o ovom aparatu:
http://conrad.ba/product_uredjaj-za-tjeranje-stetocina_50210_

ma nesto nije niko raspolozen za odgovaranje [sm=smiley36.gif] ja stvarno nemam iskustva sa ovim, nedavno sam kod kolegice na vikendici vidjela neku sprqvu protiv insekata i glodara i ona kaze da joj funkcionise. a moj ti je savjet nabavi macu, ja nikad nisma imala problema sa glodarima [sm=smiley1.gif]

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (7.9.2014 22:35:09)

Ne znam gdje da pitam [sm=zmeden.gif]

Gdje narucujete torte u sarajevu od fondanta, a da su ukusne i prihvatljive cijene [sm=smiley36.gif]..hitnoooo

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (7.9.2014 22:39:01)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Gdje narucujete torte u sarajevu od fondanta, a da su ukusne i prihvatljive cijene [sm=smiley36.gif]..hitnoooo

kod Hanady......[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (7.9.2014 22:50:36)

IZVORNA PORUKA: bebaa

Stvarno? Sto ti smajliji [sm=zmeden.gif].

škorpija -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 20:55:11)

žene otvorila sam mašinu za suđe (beko) dok je sušila, da uzmem šoljicu, a nisam je ugasila i sad ne radi, mm me ruži da sam je pokvarila, ima li neko savjeti

elmaL -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 21:21:32)

Ima li ikakvog znaka?
Sestra je kod mame nedavno isto otvorila, kod njih je Gorenje, al poslije su je ponovo ukljucili i radila je.

sacekaj malo pa probaj.

Medi_87 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 21:25:51)

Kod mene je Beko i to cesto radim [sm=jezicek.gif] ali nikad joj nista nije bilo probaj je skroz izgasiti iz uticnice pa ponovo upali, ima li kakvog zvuka da se nije sta zaglavilo pa nece

škorpija -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 21:51:19)

Ima zvuka, pale se i lampice al nece da krene program ispicetka niti da nastavi gdje je stala, ma odmah sam ja mm rekla, ma one mije žene sa rr to stalno rade :D

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 22:13:59)

IZVORNA PORUKA: škorpija

žene otvorila sam mašinu za suđe (beko) dok je sušila, da uzmem šoljicu, a nisam je ugasila i sad ne radi, mm me ruži da sam je pokvarila, ima li neko savjeti

restatuj je i ponovo upali...jesi probala neki drugi program...
nisam jednom izvadila za vrijeme pranja il sušenja nešto samo mi nastvi

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 22:15:02)

joj beba je king[sm=smiley36.gif]
naime beba je do mene naručila[sm=smiley36.gif]i njoj se dopalo...pa ove smajliće koristi do dragosti...[sm=smiley36.gif]
bebo bona...ne zezaj se

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 22:17:32)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

joj beba je king[sm=smiley36.gif]
naime beba je do mene naručila[sm=smiley36.gif]i njoj se dopalo...pa ove smajliće koristi do dragosti...[sm=smiley36.gif]
bebo bona...ne zezaj se

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

nema boljeg majstora za torte od ove naše šefice.....[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>