[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (12.9.2014 22:17:47)

[Sadržaj poruke je obrisan]

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 22:19:18)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: bebaa

Ne znam gdje da pitam [sm=zmeden.gif]

Gdje narucujete torte u sarajevu od fondanta, a da su ukusne i prihvatljive cijene [sm=smiley36.gif]..hitnoooo

kod Hanady......[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stvarno? Sto ti smajliji [sm=zmeden.gif].

joj beba je king[sm=smiley36.gif]
naime beba je do mene naručila[sm=smiley36.gif]i njoj se dopalo...pa ove smajliće koristi do dragosti...[sm=smiley36.gif]
bebo bona...ne zezaj se

Dobro je prošla, mogla si ninishka još kojeg gratis dobiti [sm=smiley36.gif]

Beba i smajliji [sm=jezicek.gif]

[sm=zz_mstickle.gif][sm=zz_mstickle.gif][sm=zz_mstickle.gif][sm=zz_mstickle.gif]

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 22:21:26)

fakat bebo ...ovi smajlići nikako nisu za tuDe bili[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 22:23:30)

ja nisam mislila apsolutno ništa loše...ja se inače smijem sa ovakvim ili onakvim smajlijima...

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2014 22:29:16)

IZVORNA PORUKA: bebaa

ja nisam mislila apsolutno ništa loše...ja se inače smijem sa ovakvim ili onakvim smajlijima...

ma znamo bona...šala, zeza, pošalica
[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif]

aidana -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (30.9.2014 8:21:12)

sinoc sam pravila jaffa uzitak i kasno shvatila da nemam naradzu. tako da je krema samo sa jaffa cokoladom i nema pravi smek. ima li kakav fazon, kako da dodam jos malo arome narandze... naknadno

vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (30.9.2014 8:26:33)

probaj izrendati narancinu koru [sm=zmeden.gif]

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.10.2014 19:57:20)

Slatko vrhnje: je li to isto kao vrhnje za kuhanje ili? Hocu kremu za kolac praviti, a toliko sam vjesta da nemam pojma sta da kupim[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.10.2014 20:24:27)

Slatko vrhnje: je li to isto kao vrhnje za kuhanje ili? Hocu kremu za kolac praviti, a toliko sam vjesta da nemam pojma sta da kupim[sm=smiley36.gif]

postoji razlika
slatko vrhnje je ovo
http://online.konzum.hr/images/products/023/02324181l.gif
a za kuhanje je ovo
http://online.konzum.hr/images/products/023/02331257l.gif

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.10.2014 20:29:22)

postoji razlika
slatko vrhnje je ovo
a za kuhanje je ovo

Hvala ti, nisam bila sigurna sta da kupim od ovo dvoje.
I jos jedno pitanjce obzirom da si strucnjak za kolace ;).
Hocu da pravim cudo od cokolade i jel ok pleh dimenzija 25X30X5? Zapravo, interesuje me ovih 5 cm, jel plitko ili ipak da kupim kalupe za tortu?

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.10.2014 20:59:52)

postoji razlika
slatko vrhnje je ovo
a za kuhanje je ovo

Hocu da pravim cudo od cokolade i jel ok pleh dimenzija 25X30X5? Zapravo, interesuje me ovih 5 cm, jel plitko ili ipak da kupim kalupe za tortu?

ja bih u ovom slučaju išla na kalup za tortu...
mislim da je plitko 5 cm...u ovim dimenzijama

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.10.2014 21:50:00)

postoji razlika
slatko vrhnje je ovo
a za kuhanje je ovo

ja bih u ovom slučaju išla na kalup za tortu...
mislim da je plitko 5 cm...u ovim dimenzijama

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

tuga u ocima -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.10.2014 22:04:33)

drage moje dobila sam dosta kurbana-govedina,s obzirom da je starije meso sta je najbolje od njeg spremit i kako

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.10.2014 22:10:05)

IZVORNA PORUKA: tuga u ocima

drage moje dobila sam dosta kurbana-govedina,s obzirom da je starije meso sta je najbolje od njeg spremit i kako

mnogo toga

iskuhaj u pretisu, pa možeš i u dvije vode ..dodoaš unutra malo origana il ćurokota ako vam miris smeta...pa onda tako sikuhano pečeš sa kropirom il rižom kao i svako pečenje...

možeš fine komade odvojiti za kuhanje variva, kupur, grašak, krompirova čorba...
iskukah u prvoj vodi pa u drugoj pripremaj kao i sva ostala mesa zajedno sa varivom

tuga u ocima -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.10.2014 22:13:15)

hvala puno-pretis nemam,mozel gulas od ovog i imas li neki fin recept jer sam upratila da si vrhunska kuharica

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.10.2014 22:21:20)

IZVORNA PORUKA: tuga u ocima

hvala puno-pretis nemam,mozel gulas od ovog i imas li neki fin recept jer sam upratila da si vrhunska kuharica

morat ćeš kuhati duže..
što ja u pretisu za 40 minuta ti ćeš u većoj šepi preliveno vodom kuhati oko sat i pol al na manje komade izrezano
a što se tiče gulaša, može sitnmo meso izreži i spremaj kao i sve ostalo smao njemu treba malo duže da se skuha

tuga u ocima -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.10.2014 21:38:21)

pozdrav imam nekih jabuka i nesto oraha i pravila bi tufahije jer ih puno volim al pojma nemam kako se pravi bil mi ko objasnio detaljno

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.10.2014 21:45:10)

http://www.ringeraja.ba/clanak/tufahije_1855.html?page=all

eto što nije jasno u postupku pitaj recept je po kojem ja radim uvijek

Edita1989 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.10.2014 16:18:25)

Help...obojila sam bijeli ves [sm=smiley19.gif] ima li neko savjet,bilo sta da se rijesim ...prvi put mi se ovo desava,inace pazljivo odvajam ves,ali danas sam u frci odletila da ukljucim bijeli,rekoh neka pere,ubacila plavi peskir nov[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]..sve mi se obojilo,sada je sve onako tirkizne boje,nisu fleke,bas se ofarbalo ravnomjerno... Ubi me sada to sto pokvarih masinu punu vesa....

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.10.2014 16:39:12)

IZVORNA PORUKA: Edita1989

Help...obojila sam bijeli ves [sm=smiley19.gif] ima li neko savjet,bilo sta da se rijesim ...prvi put mi se ovo desava,inace pazljivo odvajam ves,ali danas sam u frci odletila da ukljucim bijeli,rekoh neka pere,ubacila plavi peskir nov[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]..sve mi se obojilo,sada je sve onako tirkizne boje,nisu fleke,bas se ofarbalo ravnomjerno... Ubi me sada to sto pokvarih masinu punu vesa....

ako se sve može otkuhati otkuhaj ga odmah ...dodoaj ako imaš one maramice za kupljenje boje...
svakako i veniš il neki izbjeljivač koji ide sa detrdžentom...
tako dva puta oper sa pretpranjem na otkuhavanju pa možda i spasiš ponešto...
računaj da tamo gdje ti je bilo sintetike tu će ostati sivo il boja...
pamuk bi se trebao srediti ako na vrijeme regiraš...
kasnije daljnjim pranjem biće još bijelje..

Edita1989 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.10.2014 17:08:42)

Hvala Hanady...tako sam nesto i mislila,otkuhat cu ja to jos jednom,pa cemo vidjeti..sve je pamuk,sitnice,uglavnom djecije,kako mi taj peskir prodje,pojma nemam....

Gynecologist -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.10.2014 19:08:36)

Imas u merkatoru ili intereksu deterdzent bas za to. Vanish oxi action meni je super pomoglo kad mi se slicno dogodilo prosli put vjerujem da ce i tbi rijesiti problem.

Edita1989 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.10.2014 20:33:20)

IZVORNA PORUKA: Gynecologist

Imas u merkatoru ili intereksu deterdzent bas za to. Vanish oxi action meni je super pomoglo kad mi se slicno dogodilo prosli put vjerujem da ce i tbi rijesiti problem.

Eh,moram da kupim vanish,nisam odavno kupovala..hvala :)

elmaL -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.10.2014 21:40:15)

Vidim dosta vas koristi Vanish, je li bas tako djelotvoran?
Nemam naviku da ga kupim nikad[sm=zmeden.gif]

Gynecologist -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.10.2014 21:45:01)

Odlicna stvar. Malo skuplji od ostalih ali djelotvoran [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>