Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.4.2014 19:20:20)
|
IZVORNA PORUKA: kaktuscic Zene upomoc! Pravim neki kolac i zadnji fil je sa vrhnjem i cokoladom (vrhnje zagrijati skoro do vrenja i dodati cokoladu) sve sam radila po receptu, medjutim jako je tecno i nema sanse da to istresem na kolac. Inace ovo mi drugi put ne uspijeva, ali mi je znalo i uspjeti, sad ne znam u cemo je fazon i sta da radim sa ovim sto nije uspjelo i kako da iskoristim, probala sam mixati ali ne pomaze... Ne znam koji ti je kolač... ali u nekim kolačima tako tečnog ga istreseš...i hlađenjem, najbolje preko noći...stisne se... npr. monte kolač je takav... s tim da otapanjem čokolade moraš paziti da se dobro isopi, sve one tačkice sitne do čokolade da ti se izjednače u vrhnju... e a ako se bojiš da to neće uspjeti tako...što nebi trebalo da se desi...onda otopljeno u zamrzivač ubaci...da se ogladi dobrooooooo...to ti onda dođe ko čokoladno vrhhnje...dok je tečno tako a ohlađeno umutiš mikserom...tada ćeš ga moći umutiti...vruće vrhenj ne može se umutiti čak ni da u sebi nema čokoladu, uvijek ga ohlađeno mutiš...
|
|
|
|