Pikapolonica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (6.5.2014 10:37:54)
|
IZVORNA PORUKA: vila_7 Ima li neko PayPal racun da mi u DETALJE objasni kako ga otvoriti? [sm=smiley1.gif] Proslo je godina i godina kako sam ja svoj otvorila, pa ne znam da li cu se bas svega sjetiti, ali u principu postupak ti je sljedeci: - odes tamo na njihovu stranicu i ides na opciju New to PayPal, kako bi krenula sa kreiranjem account-a - odaberes ovu opciju Individual i ides redom kroz sva polja - najbitniji dio ti je kod bankovnih detalja tj kartice (tu unosis sa kartice podatke: broj racuna i period do kad vazi) I to je u principu to. E sad, ne mogu se sjetiti tacnog iznosa, ali uglavnom, kad tek otvoris account mozes vrsiti kupovinu do tacno odredjenog iznosa (mislim da bi to cak tamo negdje trebalo da pise), jer ti account nece biti verifikovan. Taj dio ti slijedi kad ti dodje izvod od banke, Paypal ti naplati neku naknadu od par dolara i dodje ti sifra na izvodu, koju onda trebas unijeti u opcijama na PayPalu, kako bi ti potvrdila da je to tvoj racun i onda ides s regularnim online kupovinama. Imas tu sad i varijacija da npr otvoris poseban racun u banci samo za paypal ili da stavis karticu i racun koji inace koristis. Iako sam ga garant zakomplikovala, nadam se da sam bar malo pomogla :)
|
|
|
|