RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

Derya -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 19:54:38)

IZVORNA PORUKA: Emmy

IZVORNA PORUKA: Derya

Evo da se i ja nadovezem na ovu temu :) prije nekih 3-4 mjeseca sam pocela ukljucivati bojler samo preko noci i stvarno mi dođe manje struje, prvi mjesec mi je doslo cak 15 KM manje! :D Ali sam zato nabavila masinu za susenje [sm=smiley36.gif] i bas me zanima koliko vama trose susilice, ako je koristite? [sm=smiley1.gif]

Zavisno od energetske klase, npr. moja prijateljica novu kupila energetska klasa C, ne pitaj koliko trosi... A i A+ sigurno manje. Eh sad teško je reći koliko troše, sve zavisi koliko je koristiš :-). U svakom slučaju, samo će ti se kazati kada račun za struju dođe....

Uff i moja je energetska klasa C, pa nisam na to ni gledala [sm=zmeden.gif] Ali ne kontam nikako [sm=zmeden.gif] prvi mjesec sa masinom mi je doslo struje oko 60 KM kao i inace, a sad dođe oko 80 KM. I jos je ne palim cesto 4-5x mjesecno..

m.i.n.a. -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 20:07:16)

i ja sam prvu turu armanove gardarobice oprala na ruke..budalastina..necu reci da sam na isti nacin oprala i jorgancic i ogradicu i tako eto..dok ne rodih pa daj Boze na vrijeme ukljucit masinu da stigne se sve oprat i osusit:-)

mi placamo stan 900 plus neke rezije..nije mala cifra nimalo ali sto kaze hanady drugacije su i plate i dok nismo imali kredit savrseno se od jednog mjeseca moglo ustediti pofina suma,dobar dio godisnjeg npr.
mene vise zanima kako ustediti na svakodnevnim stvarima,najvise trosim na hranu i imam osjecaj da isti rucak moju mamu npr.i mene dodje dvije razlicite cifre...:-)

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 20:22:53)

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

i ja sam prvu turu armanove gardarobice oprala na ruke..budalastina..necu reci da sam na isti nacin oprala i jorgancic i ogradicu i tako eto..dok ne rodih pa daj Boze na vrijeme ukljucit masinu da stigne se sve oprat i osusit:-)

mi placamo stan 900 plus neke rezije..nije mala cifra nimalo ali sto kaze hanady drugacije su i plate i dok nismo imali kredit savrseno se od jednog mjeseca moglo ustediti pofina suma,dobar dio godisnjeg npr.
mene vise zanima kako ustediti na svakodnevnim stvarima,najvise trosim na hranu i imam osjecaj da isti rucak moju mamu npr.i mene dodje dvije razlicite cifre...:-)

e pa mama dokupi smao meso...
a ti i začine i meso i povrće...

velika nabavka pa akcije u marketima pa onda dokupiš smao jedno za ručak a jok 6-7 artikala da ga zgotoviš[sm=smiley36.gif]

m.i.n.a. -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 20:30:19)

ma i ja imam tu sedmicnu kupovinu...pa cak i mesa..ali opet...doduse ima i do mene,volim ja svrljat po radnjama pa makar i po mlijeko...
ali sa druge strane zaista ne trosim bezveze na stvari koej ne koristim za sebe...ali tesko je stomak nahranit:-)

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 20:35:03)

ma i ja imam tu sedmicnu kupovinu...pa cak i mesa..ali opet...doduse ima i do mene,volim ja svrljat po radnjama pa makar i po mlijeko...
ali sa druge strane zaista ne trosim bezveze na stvari koej ne koristim za sebe...ali tesko je stomak nahranit:-)

moja mama kaže oči su najgladnije...

spisak u i pordavnicu sve mimo njega u korpu ne meći[sm=smiley36.gif]

minja_ -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 20:36:19)

Neki dan gledam Simpsone I finansijski savjetnik kaze Homeru da trosi vise nego sto bi smio, ima tri hipotekarna kredita, zivi iznad svojih mogucnosti, kupuje vise nego sto mu treba, pomaze oca... kaze homer, nikakav problem, sve je rijeseno, prestajem pomagati oca[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

m.i.n.a. -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 20:39:42)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ma daleko od toga da se tesko zivi,hvala Bogu dragom ali realno gledano potrosi se odredjena suma zaista ni u sta...

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 20:41:27)

IZVORNA PORUKA: minja_

Neki dan gledam Simpsone I finansijski savjetnik kaze Homeru da trosi vise nego sto bi smio, ima tri hipotekarna kredita, zivi iznad svojih mogucnosti, kupuje vise nego sto mu treba, pomaze oca... kaze homer, nikakav problem, sve je rijeseno, prestajem pomagati oca[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif]

sporty mamaa -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 23:29:22)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: Iman83

VIšnjice, OT, ali zašto pored mašine pereš djetetove stvari na ruke?
To još čula nisam[sm=zmeden.gif]

I ja se pitam[sm=zmeden.gif]

et...tri do sad se pitamo[sm=smiley36.gif]

Mozda pusta boju[sm=jezicek.gif] Ja sam danas oprala na ruke neke potkosulje nove, a sljedeci put ubacujem u masinu... Ja inace u masini perem i tene, ko sto Hanady rece ubacim na program rucno i super[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 23:32:44)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: Iman83

VIšnjice, OT, ali zašto pored mašine pereš djetetove stvari na ruke?
To još čula nisam[sm=zmeden.gif]

I ja se pitam[sm=zmeden.gif]

et...tri do sad se pitamo[sm=smiley36.gif]

Mozda pusta boju[sm=jezicek.gif] Ja sam danas oprala na ruke neke potkosulje nove, a sljedeci put ubacujem u masinu... Ja inace u masini perem i tene, ko sto Hanady rece ubacim na program rucno i super[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

ja kontam mene pita pa mi tepa (visnjice) [sm=smiley36.gif] pa mi upitnici iznad glave koje pranje na ruke [sm=smiley36.gif]

M kao Mama -> RE: potrošačka korpa (4.4.2013 23:34:34)

ama to je nekad bilo aktualnopranje na ruke, da se roba ne ništi, danas, ma ja sve krknem u mašinu, sve sam ja to kupila, ane ono mene,

visnjica1 -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:02:29)

Ja svu djeciju robu perem na ruke zato sto volim njene stvari prati a i vala ko ce docekati da se nakupi amsina njenog vesa, a i sve joj peglam tako da perem svaki drugi dan.A uostalom sta bih radila i onako sma pozamasna necu se buniti ako spadne koji gram [sm=bravo.gif]

Hanady i ovdje je vjeruj mi tesko zivjeti s jednom platom mozes ali da se svaki cent prati, jer ovdje jprosjecna plata iznosi 1500 - 1700 vrh , a standard je jako skup, hvala Bogu mm radi privatno a da je dgje u firmi tesko bi mi zivjeli sa ovolikim obavezama a jedna plata ja od drzave ne primam nista nemam vizu ( cekam ) a trebala bih primati 300 za bebu i za sebe 800 na godinu i 8 mjeseci , ali nemam [sm=zmeden.gif].
Ali ostavljala bih ja ne planirano 70 eura malo morgen da mi muz radi u firmi jer i vodje ti je isto kao i dole sztandard skuplji i poklapa se sa platom, plus stan, plus rezije hrana i ostale potrebstine plus kredit necu dalje ni da pisem

damma -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:10:49)

ma daleko od toga da se tesko zivi,hvala Bogu dragom ali realno gledano potrosi se odredjena suma zaista ni u sta...

bas tako..vise put sama sebe uhvatim da sam kupila nepotrebne stvari, bez kojih zaista mogu i koje mi ne trebaju..
skontala sam da mi je najbolje nigdje ne izlazit, niti na pauzi a kamoli gdje drugo..
tad mi nista ne treba.

Cenzura83 -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:14:31)

IZVORNA PORUKA: damma

bas tako..vise put sama sebe uhvatim da sam kupila nepotrebne stvari, bez kojih zaista mogu i koje mi ne trebaju..
skontala sam da mi je najbolje nigdje ne izlazit, niti na pauzi a kamoli gdje drugo..
tad mi nista ne treba.

Pauza me ubila, pogotovo petkom [sm=smiley2.gif]

damma -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:15:44)

joj suti evo jedva cekam 4 da "letim" kuci..

[sm=smiley31.gif]

hanabanana -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:25:59)

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: mamana

U Merkatoru sve kupujem, jer imaju najbolju uslugu. Idemo utorkom zbog popusta od 10 %, sedmično trošiko 100-150 KM na kupovinu.

koliko je clanova u domaćinstvu...jer ja kazem toliko trosimo za nabavku MJESEČNO[sm=zmeden.gif]...na povrce i voce potrosim možda oko 100 km jer ne volim smrznuto bas ako ne moram...

Reci mi da sam pogšreno pročitala, mjesećno na nabavku trošite 150 KM????
Pa meni je to kao SF....ili ja nisam dobar ekonom....

veeseelaa -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:35:42)

ja bi mogla 150 potrošiti na hranu za sedam dana, bez problema [sm=smiley36.gif]

Ninushka -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:35:42)

Ja nemam pojma koliko trošimo na hranu (hrana, hemija). Čini mi se sve što ostane nakon što se oni mjesečni troškovi oduzmu. Ali na kraju nam ni to nije dovoljno.

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:37:06)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

U Merkatoru sve kupujem, jer imaju najbolju uslugu. Idemo utorkom zbog popusta od 10 %, sedmično trošiko 100-150 KM na kupovinu.

koliko je clanova u domaćinstvu...jer ja kazem toliko trosimo za nabavku MJESEČNO[sm=zmeden.gif]...na povrce i voce potrosim možda oko 100 km jer ne volim smrznuto bas ako ne moram...

pogrešno...sedmično 100-150 je napisala[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:50:11)

jeste mamana, ali beba toliko trosi mjesecno+na voce i povrce...

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:52:11)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

ma ovo je nešto iz konteksta...
ako 100 troši na viće i povrće...nema šanse da joj još 50 bude sve ostalo[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:56:27)

ako 100 troši na viće i povrće...nema šanse da joj još 50 bude sve ostalo[sm=smiley36.gif]

ti izgleda nikako da ovo sad skontas[sm=smiley36.gif] na namirnice mjesecno trosi 150KM+100KM na voce i povrce=250. Kontas?[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 15:57:44)

ti izgleda nikako da ovo sad skontas[sm=smiley36.gif] na namirnice mjesecno trosi 150KM+100KM na voce i povrce=200. Kontas?[sm=smiley36.gif]

na povrce i voce potrosim možda oko 100 km jer ne volim smrznuto bas ako ne moram
[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 16:00:15)

beba, javi se i razrijesi misteriju! [sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: potrošačka korpa (5.4.2013 16:01:14)

zapetljale ste [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>