ljubičica 28 -> RE: potrošačka korpa (3.4.2013 15:11:05)
|
IZVORNA PORUKA: Daliyah92 A kad je jeftina sruja? Vidim vama dodje sruje i po 50-60 KM a grijete se na struju i kuhate. Mojoj mami uvijek sruje dodje cini mi se preko 70 KM, nekad i do 90. A lozi vatru zimi i na tom sporetu i kuha. Bojler joj je dugo bio upaljen stalno a u zadnjih godinu dana i njega gasi, pali samo po potrebi. Masinu za ves mozda pali jednom sedmicno i opere dosa vesa, a masinu za sudje i nema. Kako joj onda dodje ovoliko sruje? Ovdje gdje ja zivim struja je jeftinija nego u BiH ja mislim. Kod mene su laptop i tv (plazma) cijeli dan upaljeni, sijalice palim po porebi, bojler se zimi cesto pali a cijelo ljeto ga ne palimo. Zimi smo se grijali na struju a ljeti se hladimo klimom, koja je upaljena dan i noc. Struje nam dodje oko 40 KM. Kuham na plin. Voda se ne placa, ali zato kupujemo vodu za piti i to je od 10 do 20 KM mjesecno. U kupovinu idemo jednom mjesecno i porosimo od 100 do 150 KM, zavisi koliko nam stvari zafali. I naravno u toku mjeseca potrosi se jos za neke stvari koje ne mogu dugo trajati. Za bebu otprilike mjesecno oko 50 KM. Ima i jos drugih troskova kao dryclean, benzin, internet i dopune, sve otprilike do 200 KM. Jedino nam je stan skup. 500 KM mjesecno, jos je nenamjesten, sve smo sami kupovali nije nista bilo u njemu. Ali to je ovdje jeftino za njih [sm=smiley36.gif] Stan u centru je dva ili tri puta skuplji [sm=smiley36.gif] Imamo 3 sobe, 2 manja kupatila, dnevnu i kuhinju. Ne znam samo koliko je "normalno" potrositi na garderobu? Jeste li pisale na kojoj temi o tome? Mislim da to nije za ovu temu. ini mi se da su ene koje se griju na struju pisale da imaju puno vee raune. Kuhanje moda, ali ne vjerujem da se moe i grijati na struju za ove pare.
|
|
|
|