mala_sa -> RE: potrošačka korpa (3.4.2013 0:03:54)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: mala_sa IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: mala_sa IZVORNA PORUKA: ena23 IZVORNA PORUKA: mala_sa IZVORNA PORUKA: ena23 a da, ja sam se sva razdraganila kad mi rekose da skola kosta 27 eura GODISNJE i da naravno skola obezbjedjuje djeci gumice, teke, olovke, tempere, knjige itd itd. znaci roditelji apsolutno nista ne kupuju [sm=smiley1.gif] emir mi na jesen krece u prvi razred [sm=smiley21.gif]sa svoje pune cetiri godinice [sm=smiley19.gif] Dobro ste prosli, i kod nas je skola besplatna, al moj a krece sa pune 3 godine aBd [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] od 8h ujutro do 16h popodne [sm=smiley19.gif]. odosmo sad pfftopic ali.... dusa draga, pa to je bas bas rano. i duuuuuuuuuugo [sm=zmeden.gif] hoce li u skoli i spavati? mi smo ond bas super prosli[sm=zmeden.gif]moze pricati ko sta hoce, znam ja da je to sve igra, ali jednostavno vidim djecicu na odmoru kad idem po emira u vrtic... premali su da bi isli u skolu i tacka. Znam da smo ot, al ovo mi je bolna tacka, pa kad sam vidjela da pises moradoh se pozaliti [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Sve vrijeme su tamo, spavaju popodne, imaju tamo ujutro uzinu, popodne rucak, i poslije spavanja opet uzinu...Ma ja sta su nego maliiii, meni se sve place kad pomislim na to [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Sto ti kazes, jeste to sve igra, al djavola nije sala kad ti je zakonom obavezno, nema izvrdavanja. Je li to skola ili vrtic ? Znam da od tri godine polaze. Vodi se pod skola, znaci u skolu se krece sa pune 3 godine, vrtic je od 10te sedmice pa do 3 godine (u koji ide dijete ako ga roditelji zele upisati); skola je zakonom obavezna. Prve 3 godine je kao vrtic u BiH, sve im je prilagodjeno tom uzrastu, i samo se igraju. Iman jeste to divno sto je besplatno, i naravno sto je plan i program potpuno prilagodjen; ali je meni kao roditelju pretesko da svarim da mi dijete sa 3 godine ide u skolu [sm=smiley13.gif]... A ce od septembra aBd u vrtic, na poludnevni boravak, bas da bi se malo socijalizovao, i da nebi bilo problema pri polasku u skolu. Sinčić naših rođaka u Fr ide u 'kreš' [sm=smiley36.gif] od 7-12 i mene je šokiralo to što oni u tom periodu ništa ne jedu. Navodno su prvo roditelji donosili neke užinice, ali ima alergične djece i nisu mogli pohvatati ko je na šta alergičan pa su i to zabranili. Ja se frapirala...moja I. u vrtiću do 12h 2X jede 2 konkretna obroka. Kad sam vidjela malenog kako dolazi kući u pola 1 gladan, pospan...užas. A francuzima to normala valjda. Ili su ovo neki posebni vrtići, šta li? Zanimljivo, moj A ce od septembra bas aBd u "kres" (to je obdaniste); i to od 8 do 12. I fino na papiru za upis pise da imaju uzinu u 10h koja im je obezbijedjena (mi nesmijemo nista donositi) i kojaje ista za svu djecu. Kazu da je obicno neki vocni pire, jogurt i sl... I meni je ovo nekako malo, zato cu se ja potruditi da mu uvedem kakav bilo dorucak prije vrtica aBd. Mislim oni tu ipak najvise skacu, pa kako da ne ogladne puna 4 sata[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
|
|
|
|