animagical -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:29:21)
|
IZVORNA PORUKA: Galicia Nas je dvoje, pa su nam samo rezije oko 3000$ mjesecno, bez hrane, cigara, izlazaka, odjece itd. Prije smo isli u mjesecnu nabavku, pa pola pobacamo, jer ne uspijemo pojesti. Sad vise ne radimo tako. Idem 1-2 puta sedmicno u nabavku voca, povrca, mesa, hljeba i sta jos zatreba. Vodu i sokove, mm uzme po potrebi. Uglavnom uvijek imam karton vode u kuci, te isto kisele, red bula, sok od djumbira, itd. Da ne idem u pojedinacne potrosnje, ali izadje nas oko 800$ hrane, samo za kucu. Ne brojim vecere u gradu, najmanje jednom sedmicno. Mi jedno pile platimo $25, organsko. Svo meso mi je organsko sto nabavljamo. I jaja, i mlijecni proizvodi. Gledam sta kupujem, radije cu kupiti kvalitetno, a jednom da se pojede, nego nesto manjeg kvaliteta al da ga ima vise dana. Mada razumijem i one sto moraju ovako. Ako mi ikad u zivotu bude malo ovo sto zaradjujemo, mene nije sramota naci i dodatni posao da imam okej zivot. Ja opet kazem, sve se moze kad se hoce. a kod nas je mozebit i konjsko, pa ga opet masno platimo, za ove uslove[sm=sad.gif]
|
|
|
|