RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

M kao Mama -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 21:53:16)

ja više ni ne znam, koliko trošimo, zaista, ne zato što se razbacuhemo, nego što svaki put kada odemo u nabavku sve je skoličo za 5, 10, 15, 20, 30, 50 feninga, nekada samo se lijepo namirivali za 350 km, sada nema šanse, oko 500 stoja, a još kako je beba tu, onda ne računam hape, pelene i njene zerzevate, na to ode pa sigurno 200 km, minimalno, meso kupujem u merkatoru, suhovinu u bajri, ovo ostalo sve u konzumu, i opet svaki dan dokupi ovo, dokui ono, mjesec je dug, plus pijaca za voće i povrće, iskreno, svaki dan sve je skuplje i skuplje

bebaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:01:13)

slusamo sinoc na tv...za istu vrstu suhog mesa kod nas cete platiti 25 km a u Srbiji 15 km..[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:03:53)

imamo li ovdje koga u Sloveniji...živo me interesuje koliko kod njh košsta A DERMA krema...sad nam i to spada u fasung nažalost...neko spominje lijekove,citam i tjesim se sto su moji ne esencijalnoj listi...[sm=smiley13.gif]

Medić* -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:04:24)

IZVORNA PORUKA: bebaa

slusamo sinoc na tv...za istu vrstu suhog mesa kod nas cete platiti 25 km a u Srbiji 15 km..[sm=zmeden.gif]

u Srbiji je suho meso oko 13 -15 eura ona najbolja kategorija. Cevapi, fasirano je kao i kod nas, ma mislim da je malo i skuplje nego u BiH ponesto. O

bebaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:06:09)

pa sto nas lazu onda,to da nam zamazu oci...ma sta cete vi to jesti nije za vas...uffff...a bogami tako pricaju...

Medić* -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:08:01)

pa sto nas lazu onda,to da nam zamazu oci...ma sta cete vi to jesti nije za vas...uffff...a bogami tako pricaju...

Ne znam, ja sam prije mjesec i po bila, opet sve zavisi gdje, koji grad, koje meseo, ko proizvodi i sl. Ma svugdje je skupoca prava.

visnjica1 -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:09:34)

kOLIKO KOSTA APTAMIL 1u Bih i pampers 3 plave ne znam tacno kako se zovu

bebaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:11:15)

aptamil 800 gr. oko 25 km a pampers jumbo 3 oko 33 km...

M kao Mama -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:14:55)

jest,ali ja ga nigdje nisam vidjela ispod 26 km, pa do 32 u apotekama

mala_sa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:16:18)

imamo li ovdje koga u Sloveniji...živo me interesuje koliko kod njh košsta A DERMA krema...sad nam i to spada u fasung nažalost...neko spominje lijekove,citam i tjesim se sto su moji ne esencijalnoj listi...[sm=smiley13.gif]

Hajd mi napisi puni naziv te A Derma kreme, ima ih dosta pa ne znam na koju tacno mislis???

bebaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:19:44)

exomega-atopic and very dry skin...hvala unaprijed

ena23 -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:20:40)

Hocete li malo iz Juropske perspektive potrosnju? [sm=jezicek.gif]

dakle, porezi ubise. nemamo pojma na sta sve uzimaju porez. za auto je svaka 3 mjeseca 350 eura. (samo porez, bez goriva, odrzavanja, popravki, registracije itd itd)
a dolaze nam stalno nekakvi porezi na vodu, cini mi se i na zrak da naplacuju [sm=smiley1.gif] godisnje to izadje oko 550 eurica (bez ovog na auto)

struja voda i gas ja mislim da ovdje niko ziv ne zna koliko trosi, jer se ne naplacuje koliko potrosis nego ti kazu ti reci cifru koliko hocves placati mjesecno. na kraju godine oni svedu balans i ako si u plusu vrate ti visak, a ako si u minusu ti doplatis jos. Nisam jos cula da je neko bio u plusu [sm=smiley1.gif]

kirija ubi, hiljadarka mjesecno [sm=smiley1.gif]

podmjera... hm... sve kupujem u jednom marketu ovdje blizu, osim mesa koje kupujem kod turaka, cjene su poprilicno iste ko i u bosni (brasno, mlijeko, jogurt, zamrznute karafeke, meso) . osim svjezeg voca i povrca. ono je zara. tri paprike 1,80 eura [sm=smiley19.gif] kruske 500 gr. 4 eura... itd itd. (stvarno mi nije jasno kako zemlja koja je druga po izvozu hrane ima ovako skupe svjeze namirnice [sm=zmeden.gif])

eh sad... pored svega ovoga, sa muzevom jednom platom mozemo ovdje ono bas bas stediti svaki mjesec, tako da smo zsada, Elhamdulillah, zadovoljni.
I sve nesto kontam, da mi otplatimo nas stancic u Sarajevu, eto nas nazad u nasu lijepu [sm=smiley1.gif]

M kao Mama -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:20:45)

i kako islitah temu, haman kod večina onaj vic, da smo svi mađioničari, kako pa lijepo, trošimo 2000 hiljade, a zaražujemo hiladju

mamaibabo -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:22:06)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

i kako islitah temu, haman kod večina onaj vic, da smo svi mađioničari, kako pa lijepo, trošimo 2000 hiljade, a zaražujemo hiladju

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] patako ti ga dodje [sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:22:42)

moja drugarica kupuje u dm oko 25,5 km ali ona preko 26 km je 900 gr...i tesko je naci...

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:24:19)

moja drugarica kupuje u dm oko 25,5 km ali ona preko 26 km je 900 gr...i tesko je naci...

prije 4godine kad sam ja kupovala bio 21km 900g

Galicia -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:24:23)

Nas je dvoje, pa su nam samo rezije oko 3000$ mjesecno, bez hrane, cigara, izlazaka, odjece itd.

Prije smo isli u mjesecnu nabavku, pa pola pobacamo, jer ne uspijemo pojesti. Sad vise ne radimo tako. Idem 1-2 puta sedmicno u nabavku voca, povrca, mesa, hljeba i sta jos zatreba. Vodu i sokove, mm uzme po potrebi. Uglavnom uvijek imam karton vode u kuci, te isto kisele, red bula, sok od djumbira, itd.
Da ne idem u pojedinacne potrosnje, ali izadje nas oko 800$ hrane, samo za kucu. Ne brojim vecere u gradu, najmanje jednom sedmicno.
Mi jedno pile platimo $25, organsko. Svo meso mi je organsko sto nabavljamo. I jaja, i mlijecni proizvodi. Gledam sta kupujem, radije cu kupiti kvalitetno, a jednom da se pojede, nego nesto manjeg kvaliteta al da ga ima vise dana. Mada razumijem i one sto moraju ovako.
Ako mi ikad u zivotu bude malo ovo sto zaradjujemo, mene nije sramota naci i dodatni posao da imam okej zivot.
Ja opet kazem, sve se moze kad se hoce.

Medić* -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:26:02)

Ena sve to stoji i tako je. Medjutim ima tamo i povlastica dosta, djeciji doplatak, socijalna neka primanja i sl. Uglavnom i kada covjek ne radi jedan mjesec npr, drzava mu namiri ponesto [sm=smiley36.gif]

muaaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:26:38)

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] patako ti ga dodje [sm=jezicek.gif]

Pa napisah ja danas,vise trosimo nego sto zaradjujemo i imamo[sm=smiley36.gif]

ena23 -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:27:44)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ena sve to stoji i tako je. Medjutim ima tamo i povlastica dosta, djeciji doplatak, socijalna neka primanja i sl. Uglavnom i kada covjek ne radi jedan mjesec npr, drzava mu namiri ponesto [sm=smiley36.gif]

pa ovdje nije tema sta dobijamo nego koliko trosimo [sm=jezicek.gif]

tinkivinki -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:29:19)

večeras u trgovini 150km sa pelenama[sm=smiley5.gif].a to što sam kupila može biti 10 dana za doručak i ponešto za ručak.dobili smo kafu kao nagradu,koju nismo popili[sm=smiley4.gif]

animagical -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:29:21)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Nas je dvoje, pa su nam samo rezije oko 3000$ mjesecno, bez hrane, cigara, izlazaka, odjece itd.

Prije smo isli u mjesecnu nabavku, pa pola pobacamo, jer ne uspijemo pojesti. Sad vise ne radimo tako. Idem 1-2 puta sedmicno u nabavku voca, povrca, mesa, hljeba i sta jos zatreba. Vodu i sokove, mm uzme po potrebi. Uglavnom uvijek imam karton vode u kuci, te isto kisele, red bula, sok od djumbira, itd.
Da ne idem u pojedinacne potrosnje, ali izadje nas oko 800$ hrane, samo za kucu. Ne brojim vecere u gradu, najmanje jednom sedmicno.
Mi jedno pile platimo $25, organsko. Svo meso mi je organsko sto nabavljamo. I jaja, i mlijecni proizvodi. Gledam sta kupujem, radije cu kupiti kvalitetno, a jednom da se pojede, nego nesto manjeg kvaliteta al da ga ima vise dana. Mada razumijem i one sto moraju ovako.
Ako mi ikad u zivotu bude malo ovo sto zaradjujemo, mene nije sramota naci i dodatni posao da imam okej zivot.
Ja opet kazem, sve se moze kad se hoce.

a kod nas je mozebit i konjsko, pa ga opet masno platimo, za ove uslove[sm=sad.gif]

ena23 -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:30:12)

a da, ja sam se sva razdraganila kad mi rekose da skola kosta 27 eura GODISNJE i da naravno skola obezbjedjuje djeci gumice, teke, olovke, tempere, knjige itd itd. znaci roditelji apsolutno nista ne kupuju [sm=smiley1.gif]

emir mi na jesen krece u prvi razred [sm=smiley21.gif]sa svoje pune cetiri godinice [sm=smiley19.gif]

mala_sa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:32:03)

exomega-atopic and very dry skin...hvala unaprijed

Krema od 100ml je izmedju 9,90 - 10,90 €; zavisno od apoteke [sm=smiley1.gif]

animagical -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 22:33:49)

ena, ne brini puno oko skole i emira...imam ja rodicu blizu tebe, dvoje djece joj je poslo u skolu i ok su... vise je to igra i nesto kao produzeni boravak[sm=smiley1.gif] a da pohvalim tu tvoju privremenu domovinu, iako ih mnogi smatraju losim za strance, ipak ne brane ni raditi ni skolavati se. ta moja rodica je tamo otisla kao student, s muzem...sada je doktor nauka...lani doktorirala... kad pomislis na obrazovanje koje pruzaju djeci, nije ni lose...

u biti, u BiH i niej neizdrzivo ko ima neka osrednja primanja,a da nema kredita i nekih velikih troskova... a jesti se mora, to mi je zadnje na cemu bih stedila

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>