RE: potrošačka korpa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

minja_ -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:07:49)

Ja od detrdzenata za ves kupujem Fax za bijelo, 8 kg 19 I nesto maraka, nesto kao Fax White, a za sareno ganjam kad na akciji bude tecni persil color, bude 5-6 KM. Omeksivace stalno mijenjam, smjenjuju se lenor I ornel na akciji oko 5 km 2 litra I zlatna ili plava zara.

koka i po -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:09:11)

pa dobro...
s obzirom da je kod nas standardna plata 450-500 km (i to ona bolja) a kod vas su vjerovatno vece, mislim da je opet lakse zivjeti u vecem gradu.
primite me u vasu "druzinu"[sm=sad.gif]

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:11:21)

Ja za bijeli ves koristim Duel, a sareni perem nekim tecnim is DM-a color fix. Vec godinama ne koristim onaj u prahu za sareni ves, pojede mu i boje i tkaninu. I bas su mi i starije stvari ocuvane zahvaljujuci tome. Eto jos jedan nacin da se ustedi :)

bebacha -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:11:39)

IZVORNA PORUKA: koka i po

pa dobro...
s obzirom da je kod nas standardna plata 450-500 km (i to ona bolja) a kod vas su vjerovatno vece, mislim da je opet lakse zivjeti u vecem gradu.

o ne,sad ces cuti kako u vecin gradovima postoje i vece potrebe za trosenjem i tako to[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
vec smo diskutovali o tome i nije bilo sjajno i bajno[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

muaaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:12:27)

pa dobro...

Varas se...moji zive u manje gradu,mi imamo vec primanja a bgm oni bolje zive

muaaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:14:04)

IZVORNA PORUKA: muaaa

pa dobro...

Mislim da nebi bilo da pametujem a ti probaj,jedino ces tako znati[sm=smiley36.gif]

koka i po -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:14:37)

IZVORNA PORUKA: bebacha

pa dobro...

o ne,sad ces cuti kako u vecin gradovima postoje i vece potrebe za trosenjem i tako to[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
vec smo diskutovali o tome i nije bilo sjajno i bajno[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ko hoce da se mijenja bujrum[sm=smiley36.gif]

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:14:55)

Nas dobar prijatelj izdrzava pirodicu s platom od 400 KM i zivi u Sarajevu i to kako zivi, samo on zna. I u Sarajevu kad imas platu 700 KM to je ko macja guza sto hi rekli nadrealisti. Nemaju svi ova ptimanja od 1.5000

koka i po -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:15:35)

pa dobro...

Mislim da nebi bilo da pametujem a ti probaj,jedino ces tako znati[sm=smiley36.gif]

ovo bi bilo za temu Sta ne volite kod svoje jace polovine[sm=smiley36.gif]

smajli80 -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:21:24)

pa dobro...

E o tome ja pričam,mm ima toliku platu i da neradi vikendima svadbe neznam kako bi preživjeli mjesec.
Sreća pa dosta toga donosimo iz sela od sveki.
I nemože se porediti nečija plata od 500 i to jedna i nečije dvije po 800-900km.
Kao što koka reče kakvi izlasci, kupovina po buticima ,skupim parfimerijama i prodavnicama obuće.O tome i ne razmišljam.Samo pričam kakva je realna situacija kod mene a nažalost i velike većine[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:25:29)

Pa evo i ja sam u Sa, a posljednji put sam kupila parfem prije pet godina. Mislim nema pravila, kakve su to usporedbe.

visnjica1 -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:27:34)

Vjeruj te da je dosta hrane jeftinije u Austriji nego u Bih ili iste cijene, ja ovdje kupujem maslac 1.20 € a mama kaze da je u bih oko 3,5 km

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:27:58)

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Nas dobar prijatelj izdrzava pirodicu s platom od 400 KM i zivi u Sarajevu i to kako zivi, samo on zna. I u Sarajevu kad imas platu 700 KM to je ko macja guza sto hi rekli nadrealisti. Nemaju svi ova ptimanja od 1.5000

I da se citiram. Niko se ne pita kako je sa platom od 400 KM izdrzavati porodicu u velikom gradu. Ko da u Sa pare na drvecu rastu, pa raja bere usput.

klemzi -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:29:28)

da neradi vikendima svadbe neznam kako bi preživjeli mjesec.
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] je li to i tvoj muzičar [sm=smiley36.gif]
Ja i mm oboje radimo u prosvjeti, kolike su plate to svi znaju, ali mi skoro svaki mjesec jednu platu uspijemo uštedjeti zahvaljujuć
i tome što mm svira vikendima ili drži privatne časove. Ja nikad nisam pravila spisak za kupovinu, a bogami sam na ovoj temi pohvatala super caka...Mislim da su nam troškovi prosječni, režije oko 150 KM (telefon, struja, voda, smeće)...grijanje nam je centralno i dajemo jednom godišnje za njega oko 2000 KM. Ostalo normala, kao i kod većine, a moraću početi zapisivati da baš vidim koliko trošimo...i da oboje smo prestali pušiti...ja zbog [sm=nosecka.gif], a on zbog mene [sm=smiley36.gif]

sabinos -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:41:20)

kod mene je racunica vrlo vrlo prosta.muz ima ukupno primanja 900 km svaki mjesec isto.od toga je rata za kredit 335 km.ostalo je za rezije(oko 150km) hranu,pice,gorivo,cigare za muza,poneki njegov izlazak sa rajom poslije posla na kafu,odlasci,dolasci,registracija na rate,popravci za auto,odlasci u zenicu kod mojih,kod njegovih jednom godisnje i sve ostalo..
pa eto vidite koliko je moja potrosacka korpa.[sm=smiley13.gif]sto neko rece ja ko madjionicar.
i sve rezije placene,mi siti,zdravi,pravi i ocekujemo prinovu.
jedva cekam da nadjem bilo kakav posao[sm=smiley19.gif]

smajli80 -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:41:39)

IZVORNA PORUKA: klemzi

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] je li to i tvoj muzičar [sm=smiley36.gif]
Ja i mm oboje radimo u prosvjeti, kolike su plate to svi znaju, ali mi skoro svaki mjesec jednu platu uspijemo uštedjeti zahvaljujuć
i tome što mm svira vikendima ili drži privatne časove. Ja nikad nisam pravila spisak za kupovinu, a bogami sam na ovoj temi pohvatala super caka...Mislim da su nam troškovi prosječni, režije oko 150 KM (telefon, struja, voda, smeće)...grijanje nam je centralno i dajemo jednom godišnje za njega oko 2000 KM. Ostalo normala, kao i kod većine, a moraću početi zapisivati da baš vidim koliko trošimo...i da oboje smo prestali pušiti...ja zbog [sm=nosecka.gif], a on zbog mene [sm=smiley36.gif]

Ne nije,on je konobar i vikedima radi svadbe.Nema taj ritma a bogami ni sluha nimalo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

A ovo nisam htjela reći da berete pare na drveću već da je lakše živjeti i rasporediti 1500km nego 500.
Samo to ništa drugo.

muaaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:45:39)

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Vjeruj te da je dosta hrane jeftinije u Austriji nego u Bih ili iste cijene, ja ovdje kupujem maslac 1.20 € a mama kaze da je u bih oko 3,5 km

ooo i te kako jeftinije je u EU nego kod nas.Danska je najskuplja u odnosu na evropu ali je opet dosta jeftinije nego u Bosni.Ja se zijanim kad vidim cijene,

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:46:38)

Ama svi vide ovu cifru od milju i po, a niko ne vidi da i ovdje ima raje koja zive od 500 ili 600 KM. E njima je teze ovdje s tim parama nego vama s istim tim u malom gradu. Hocu reci da je sve to relativno. Moja super prijateljica ima primanja ista kao mi, zivi u Zenici i svake godine zapuca na more. A mi to sebi s istim primanjima ovdje ne mozemo priustiti. Ili ja ne znam s parama ?!

malena sharena -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:50:59)

IZVORNA PORUKA: sabinos

kod mene je racunica vrlo vrlo prosta.muz ima ukupno primanja 900 km svaki mjesec isto.od toga je rata za kredit 335 km.ostalo je za rezije(oko 150km) hranu,pice,gorivo,cigare za muza,poneki njegov izlazak sa rajom poslije posla na kafu,odlasci,dolasci,registracija na rate,popravci za auto,odlasci u zenicu kod mojih,kod njegovih jednom godisnje i sve ostalo..
pa eto vidite koliko je moja potrosacka korpa.[sm=smiley13.gif]sto neko rece ja ko madjionicar.
i sve rezije placene,mi siti,zdravi,pravi i ocekujemo prinovu.
jedva cekam da nadjem bilo kakav posao[sm=smiley19.gif]

Nek ste zdravo i nek ste rahat jedni s drugima, bice svega aBd.

Anoniman -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 17:58:11)

ja sam to bas primjetila kad sam zadnji put bila u Njemackoj. Maslac je bio 0.90 €, Nivea Q10 nepunih 5€, Nutela velika oko 3.5€, Sensodyne oko 1.5€ i masa drugh proizvoda.

Anoniman -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 18:01:10)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Saznah jucer da si trudna[sm=bravo.gif]Nemas pojma kako sam se razveselila...neka je sa srecom[sm=smiley1.gif]

bebacha -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 18:01:24)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

ja sam to bas primjetila kad sam zadnji put bila u Njemackoj. Maslac je bio 0.90 €, Nivea Q10 nepunih 5€, Nutela velika oko 3.5€, Sensodyne oko 1.5€ i masa drugh proizvoda.

zato nam je sad puno ovi preprodavaca koji kupuju tamo i ovde preprodaju i opet puno jeftinije nego kod nas

klemzi -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 18:08:42)

Saznah jucer da si trudna Nemas pojma kako sam se razveselila...neka je sa srecom

Hvala lijepa moja [sm=smiley31.gif]

melin -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 18:09:15)

Ja sam se danas vratila iz Bosne i bas s mm u autu pricam i cudom se cudim kako narod zivi s platom od 400-500km a cijene necu ni porediti jer sve je skuplje najvise deterdzenti[sm=zmeden.gif] ja otisla u konzum za 100km u vrecici iznijela samo par sanitarija,naleti na ovu temu pa samo da prokomentarisem,strasno[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

sporty mamaa -> RE: potrošačka korpa (2.4.2013 18:10:58)

Ja mislim da je jedina prednost velikih gradova to sto imaju akcije u vecim trznim centrima.A u malom gradu lokalne prodavnice ogulise, a drugog izbora nemas... Meni recimo u zgradu svaki tjedan ubace kataloge od konzuma, tuša, namexa, mercatora, a posto mi je svaki u pet minuta hoda mogu se prilagoditi. Posebno sto se tice recimo deterdenata, mesa, povrca...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>