hatepsut
|
Sreca pa je u BiH skolovanje besplatno,inace ne znam kako bi kraj s krajem Ali zato pribor kosta oho ho. Elem,muz radi ,znaci zivimo od jedne plate.U nabavku idemo 1x sedmicno,najcesce vikendom usput i jedemo vani taj dan se ne kuha u kuci potrosimo,e sad zavisi ako trebaju i pelene ne moze bit 150km. Rezije placamo 200-250km mjesecno,pomognemo svekijevcima sad ne znam tacno s koliko jer im najcesce kupimo namjernice. Ja pisem sebi sta mi ponestaje od namjernica,sanitarije i sl,tako da uvijek idem s spiskom.Ko i svaka zena gledam da se kupnjom i ustedi,pa ovdje malo, ondje malo. Piletinu kupujemo na pakete(pilad,bataci,fileti,krilca) pa fino rasporedim.Meso kupimo ako je "dobro" Na pijacu idem po potrebi,najcesce kupimo sa sela luk,krompir...a ostalo kako kad,uglavnom uvijek ima neko voce. Bebi kasice ne kupujem, kuham.Kupim ako negdje idemo pa eto da imam. Starijem djetu ,najcesce spremim sendvic i vodu za skolu,ali zna se desiti i da kupi. Odjecu kupujemo sebi kako kad,za bebu nekako najjeftinje prodjem(do sad),nesto dobije,nesto kupim na bazaru.Veliki je kriza,nece svasta da obuce a i noga raste mashAllah. Nemamo nikakva dodatna primanja,izuzev sto tu i tamo napravim neku tortu ili nekom nesto prosijem,sasijem i sl.e od tih para pocas_tim nas cetvoro Kod nas na zalost nema da kupim 2 paketa pelena a treci dobijem gratis,nema djeciji dodatak,porodiljska naknada i sl. Eh jos jedna sreca,nemamo ni kredit,nego ako treba nesto da kupimo ustedimo.Imam malu bastu pa posijem za nas da ne trcim svako malo na pijacu. Opet fino se zivi,hvala Bogu,zao mi je sto mm nije placen onoliko koliko radi,a radi Boga mi.Opet stignemo na odmor,izidjemo...ma ne zalim se.
< Poruku je uredio hatepsut -- 2.4.2013 23:14:36 >
"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao" 11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot... 27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !
|