|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: potrošačka korpa
2.4.2013 22:34:32   
bebaa

IZVORNA PORUKA: mala_sa

IZVORNA PORUKA: bebaa

exomega-atopic and very dry skin...hvala unaprijed

Krema od 100ml je izmedju 9,90 - 10,90 €; zavisno od apoteke user posted image

hvala...ipak je tu negdje mozda i malo jeftinije kod nas...200 ml. kosta oko 34 km...do 35 km

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 276
   [Obrisana poruka]
2.4.2013 22:35:43   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 277
2.4.2013 22:36:57   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: ena23

a da, ja sam se sva razdraganila kad mi rekose da skola kosta 27 eura GODISNJE i da naravno skola obezbjedjuje djeci gumice, teke, olovke, tempere, knjige itd itd. znaci roditelji apsolutno nista ne kupuju user posted image

emir mi na jesen krece u prvi razred user posted image sa svoje pune cetiri godinice user posted image

Dobro ste prosli, i kod nas je skola besplatna, al moj a krece sa pune 3 godine aBd user posted image user posted image od 8h ujutro do 16h popodne user posted image .

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 278
2.4.2013 22:37:20   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Iman83

Negdje pročitah da vi Bepanthen mast(pommade) možete dobiti na recept, da ništa ne plaćate?

na koga mislis...ako je sarajevo u pitanju ja ne znam nisam uzimala tu kremu...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 279
2.4.2013 22:38:04   
Crnkica
ma po Evropi spašavaju sniženja,tamo imaš uvjek nešto 50%-70% na akciji,oko praznika odjeca kvalitetna a jeftina,i prehrambeni artikli i ostalo.meni kupe par paketa pelena po 10 franaka paket najboljih na akciji,a ovdje bi za to dala skoro 80 KM.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 280
2.4.2013 22:39:22   
mala_sa

Negdje pročitah da vi Bepanthen mast(pommade) možete dobiti na recept, da ništa ne plaćate?

Sve sto se tice lijekova koje ti napise doktor na receptu dobijes placeno 90% (ovih 10% plati privatno osiguranje ako ga imas, ako ne onda ti iz svog djepa). Samo za Alzas je 90% u ostalim regijama je 70%.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Neposredna veza do poruke: 281
2.4.2013 22:41:16   
mala_sa

hvala...ipak je tu negdje mozda i malo jeftinije kod nas...200 ml. kosta oko 34 km...do 35 km

Ove internacionalne kreme su otprilike svugdje istih cijena; kod nas su sve apoteke privatne, pa imas odstupanja u cijeni za potpuno istu kremu do 5€ user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 282
2.4.2013 22:42:49   
ena23

a da, ja sam se sva razdraganila kad mi rekose da skola kosta 27 eura GODISNJE i da naravno skola obezbjedjuje djeci gumice, teke, olovke, tempere, knjige itd itd. znaci roditelji apsolutno nista ne kupuju user posted image

emir mi na jesen krece u prvi razred user posted image sa svoje pune cetiri godinice user posted image

Dobro ste prosli, i kod nas je skola besplatna, al moj a krece sa pune 3 godine aBd user posted image user posted image od 8h ujutro do 16h popodne user posted image .

odosmo sad pfftopic ali....

dusa draga, pa to je bas bas rano. i duuuuuuuuuugo user posted image hoce li u skoli i spavati? mi smo ond bas super prosliuser posted image moze pricati ko sta hoce, znam ja da je to sve igra, ali jednostavno vidim djecicu na odmoru kad idem po emira u vrtic... premali su da bi isli u skolu i tacka.

< Poruku je uredio ena23 -- 2.4.2013 22:44:13 >

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 283
2.4.2013 22:49:22   
mala_sa

dusa draga, pa to je bas bas rano. i duuuuuuuuuugo user posted image hoce li u skoli i spavati? mi smo ond bas super prosliuser posted image moze pricati ko sta hoce, znam ja da je to sve igra, ali jednostavno vidim djecicu na odmoru kad idem po emira u vrtic... premali su da bi isli u skolu i tacka.

Znam da smo ot, al ovo mi je bolna tacka, pa kad sam vidjela da pises moradoh se pozaliti user posted image user posted image

Sve vrijeme su tamo, spavaju popodne, imaju tamo ujutro uzinu, popodne rucak, i poslije spavanja opet uzinu...Ma ja sta su nego maliiii, meni se sve place kad pomislim na to user posted image user posted image . Sto ti kazes, jeste to sve igra, al djavola nije sala kad ti je zakonom obavezno, nema izvrdavanja.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 284
   [Obrisana poruka]
2.4.2013 22:52:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 285
2.4.2013 22:53:22   
Medić*

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ena sve to stoji i tako je. Medjutim ima tamo i povlastica dosta, djeciji doplatak, socijalna neka primanja i sl. Uglavnom i kada covjek ne radi jedan mjesec npr, drzava mu namiri ponesto user posted image

pa ovdje nije tema sta dobijamo nego koliko trosimo user posted image
[/quot

Ali svakako se treba napomenuti sta se i dobije !!!! Nije tamo tako crno, moji su skoro svi vani, boga mi uzivaju, niko ne kuka bez obzira na potrosacku korpu :))

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 286
   [Obrisana poruka]
2.4.2013 22:55:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 287
2.4.2013 22:57:04   
Medić*

Znam da smo ot, al ovo mi je bolna tacka, pa kad sam vidjela da pises moradoh se pozaliti user posted image user posted image

Sve vrijeme su tamo, spavaju popodne, imaju tamo ujutro uzinu, popodne rucak, i poslije spavanja opet uzinu...Ma ja sta su nego maliiii, meni se sve place kad pomislim na to user posted image user posted image . Sto ti kazes, jeste to sve igra, al djavola nije sala kad ti je zakonom obavezno, nema izvrdavanja.

Je li to skola ili vrtic ?

Znam da od tri godine polaze.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 288
2.4.2013 22:57:18   
mala_sa

Sve sto se tice lijekova koje ti napise doktor na receptu dobijes placeno 90% (ovih 10% plati privatno osiguranje ako ga imas, ako ne onda ti iz svog djepa). Samo za Alzas je 90% u ostalim regijama je 70%.

Divota brate user posted image

Ako imas potrebu za nekom specijalnom kremom, zamoli rodbinu (ako iko ima malo dijete), nek pitaju doktora da im tu kremu napise na recept i nek ti salju.
Moja sveki je normala uzima lijekove za raju i BiH (naravno sve provjereno), i prije je uzimala sve moguce kreme za svoju sveki.

Neposredna veza do poruke: 289
2.4.2013 23:02:34   
mala_sa

Vodi se pod skola, znaci u skolu se krece sa pune 3 godine, vrtic je od 10te sedmice pa do 3 godine (u koji ide dijete ako ga roditelji zele upisati); skola je zakonom obavezna.

Prve 3 godine je kao vrtic u BiH, sve im je prilagodjeno tom uzrastu, i samo se igraju.

Iman jeste to divno sto je besplatno, i naravno sto je plan i program potpuno prilagodjen; ali je meni kao roditelju pretesko da svarim da mi dijete sa 3 godine ide u skolu user posted image ...
A ce od septembra aBd u vrtic, na poludnevni boravak, bas da bi se malo socijalizovao, i da nebi bilo problema pri polasku u skolu.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 290
2.4.2013 23:03:51   
ena23

Ena sve to stoji i tako je. Medjutim ima tamo i povlastica dosta, djeciji doplatak, socijalna neka primanja i sl. Uglavnom i kada covjek ne radi jedan mjesec npr, drzava mu namiri ponesto user posted image

[/quot

Ali svakako se treba napomenuti sta se i dobije !!!! Nije tamo tako crno, moji su skoro svi vani, boga mi uzivaju, niko ne kuka bez obzira na potrosacku korpu :))

nisam ja ni rekla da je crno. rekla sam da i pored svega nabrojanog jako mnogo mozemo ustediti.

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 291
2.4.2013 23:04:39   
Medić*
Mala sa znam da ti tesko pada ali eto opet je lakse sto nije prava skola vec poput vrtica imaju plan i program. Svakako im je bolje nakon trece godine sa djecom :) A roditeljima tesko pada, znam....

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 292
2.4.2013 23:06:43   
Medić*

[/quot

nisam ja ni rekla da je crno. rekla sam da i pored svega nabrojanog jako mnogo mozemo ustediti.

Zato se i nadovezah jer znam i sta drazava nudi :)

Ovdje nam niko nista ne nudi vec da moze drzava bi nam dusu uzela user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 293
   [Obrisana poruka]
2.4.2013 23:07:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 294
2.4.2013 23:11:01   
hatepsut
Sreca pa je u BiH skolovanje besplatno,inace ne znam kako bi kraj s krajem user posted image
Ali zato pribor kosta oho ho.

Elem,muz radi ,znaci zivimo od jedne plate.U nabavku idemo 1x sedmicno,najcesce vikendom usput i jedemo vani taj dan se ne kuha u kuci user posted image potrosimo,e sad zavisi ako trebaju i pelene ne moze bit 150km.
Rezije placamo 200-250km mjesecno,pomognemo svekijevcima sad ne znam tacno s koliko jer im najcesce kupimo namjernice.
Ja pisem sebi sta mi ponestaje od namjernica,sanitarije i sl,tako da uvijek idem s spiskom.Ko i svaka zena gledam da se kupnjom i ustedi,pa ovdje malo, ondje malo.
Piletinu kupujemo na pakete(pilad,bataci,fileti,krilca) pa fino rasporedim.Meso kupimo ako je "dobro" user posted image
Na pijacu idem po potrebi,najcesce kupimo sa sela luk,krompir...a ostalo kako kad,uglavnom uvijek ima neko voce.
Bebi kasice ne kupujem, kuham.Kupim ako negdje idemo pa eto da imam.
Starijem djetu ,najcesce spremim sendvic i vodu za skolu,ali zna se desiti i da kupi.

Odjecu kupujemo sebi kako kad,za bebu nekako najjeftinje prodjem(do sad),nesto dobije,nesto kupim na bazaru.Veliki je kriza,nece svasta da obuce a i noga raste mashAllah.

Nemamo nikakva dodatna primanja,izuzev sto tu i tamo napravim neku tortu ili nekom nesto prosijem,sasijem i sl.e od tih para pocas_tim nas cetvoro user posted image

Kod nas na zalost nema da kupim 2 paketa pelena a treci dobijem gratis,nema djeciji dodatak,porodiljska naknada i sl.

Eh jos jedna sreca,nemamo ni kredit,nego ako treba nesto da kupimo ustedimo.Imam malu bastu pa posijem za nas da ne trcim svako malo na pijacu.

Opet fino se zivi,hvala Bogu,zao mi je sto mm nije placen onoliko koliko radi,a radi Boga mi.Opet stignemo na odmor,izidjemo...ma ne zalim se.

< Poruku je uredio hatepsut -- 2.4.2013 23:14:36 >

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 295
3.4.2013 0:03:54   
mala_sa

Vodi se pod skola, znaci u skolu se krece sa pune 3 godine, vrtic je od 10te sedmice pa do 3 godine (u koji ide dijete ako ga roditelji zele upisati); skola je zakonom obavezna.

Prve 3 godine je kao vrtic u BiH, sve im je prilagodjeno tom uzrastu, i samo se igraju.

Iman jeste to divno sto je besplatno, i naravno sto je plan i program potpuno prilagodjen; ali je meni kao roditelju pretesko da svarim da mi dijete sa 3 godine ide u skolu user posted image ...
A ce od septembra aBd u vrtic, na poludnevni boravak, bas da bi se malo socijalizovao, i da nebi bilo problema pri polasku u skolu.

Sinčić naših rođaka u Fr ide u 'kreš' user posted image od 7-12 i mene je šokiralo to što oni u tom periodu ništa ne jedu.
Navodno su prvo roditelji donosili neke užinice, ali ima alergične djece i nisu mogli pohvatati ko je na šta alergičan pa su i to zabranili.
Ja se frapirala...moja I. u vrtiću do 12h 2X jede 2 konkretna obroka.

Kad sam vidjela malenog kako dolazi kući u pola 1 gladan, pospan...užas. A francuzima to normala valjda.
Ili su ovo neki posebni vrtići, šta li?

Zanimljivo, moj A ce od septembra bas aBd u "kres" (to je obdaniste); i to od 8 do 12. I fino na papiru za upis pise da imaju uzinu u 10h koja im je obezbijedjena (mi nesmijemo nista donositi) i kojaje ista za svu djecu. Kazu da je obicno neki vocni pire, jogurt i sl...
I meni je ovo nekako malo, zato cu se ja potruditi da mu uvedem kakav bilo dorucak prije vrtica aBd. Mislim oni tu ipak najvise skacu, pa kako da ne ogladne puna 4 satauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 296
3.4.2013 0:55:54   
ljubičica 28
Nas je troje, a potrošačka korpa nam je između 450-500 KM. U to ubrajam: osnovne namirnice i one druge user posted image i higijenu.

Imamo olakšicu jer uglavnom imamo svoje domaće povrće (krompir, grah, luk, mrkvu, grašak i još poneko povrće) a ponekad imamo i domaćeg voća (uglavnom jabuke, kruške, višnje, maline, jagode, ribizle i dr.).

Mlijeko i sireve (osim žutih i ponekad abc) kupujem domaće od komšinice. Voće (osim jabuka koje kupujem gajbama u veleprodajama) i svježe povrće u lokalnoj piljari koja je stvarno extra opremljena i ima baš dobar izbor. Posebno mi se sviđa što za isto voće imaš različitih cijena pa uvijek biram ono koje je jeftinije (banane npr) pa i na tome uštedim. Ponekad isto kupim i na akciji u Konzumu.

Vreća brašna mi može biti dva-tri mjeseca (kuhala ili ne kuhala hljeb user posted image ) i tako ga i kupujem.

Ne uzimam grickalice niti slatkiše malenom jer ih neće. Njega zadovoljim s pezom ili cedevita bombonima user posted image Sokove pravim domaće, muž jedino sebi uvijek mora imati neki dr. i to je jedini njegov luksuz. Ne pušimo niti jedno. Kahvu pijemo samo u gostima user posted image i kad imamo goste. Doduše, nekad zbog kolača ili milke napravimo i mimo toga user posted image

Kuham svaki dan, u deset dana izađemo na večeru (tj. na ćevape user posted image )

Osnovne namirnice kupujem najčešće u Bingu ili lokalnim samoposlugama. Stalno pratim akcije u Konzumu i iskoristim uvijek nešto.
Meso uzimam u Bajri ili kod Smajića i to uzimam sedmično. Piletinu na akciji u Konzumu.
Idem jednom u veliku nabavku a svaki dan opet iskrsne nešto.

I sad odoh spavati jer ću početi spisak za kupovinu praviti kako je krenulo user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 297
3.4.2013 1:00:16   
ljubičica 28
Mala_sa, pročitah za drugara. Baš prerano po meni user posted image Ne sumnjam da će se A brzo prilagoditi, ali mi je baš user posted image samim tim što je obavezno.

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 298
3.4.2013 8:45:11   
leona81
kako vama struja i grijanje tako malo dodju? nama samo struja oko 180-200, doduse grijemo se na struju ali ova zima nije ni bila hladna, plus ukljuceno je samo na jeftinoj, osim bojlera koji je stalno upaljen.
voda, sarajevostan, rad, moja tv, plus mobiteli nam dodju oko 200 KM. dakle rezije 400 KM od oktobra do aprila. sad ce valjda manje struja dolaziti(iako i ljeti bude 70-90)
vrtic 350 uz ples, renta 350, kredit i stednja 450, prevoz, kafe mm na poslu(mjesecno daju iznos za kafe), saljemo sveki svaki mjesec, to nas dodje uz prvu sedmicnu nabavku oko 2000 cim plata legne.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 299
3.4.2013 9:12:20   
leona81
http://www.radiosarajevo.ba/novost/107949/u-zapadnoj-evropi-jeftinije-nego-u-bih

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *