|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: potrošačka korpa
2.4.2013 21:53:16   
M kao Mama
ja više ni ne znam, koliko trošimo, zaista, ne zato što se razbacuhemo, nego što svaki put kada odemo u nabavku sve je skoličo za 5, 10, 15, 20, 30, 50 feninga, nekada samo se lijepo namirivali za 350 km, sada nema šanse, oko 500 stoja, a još kako je beba tu, onda ne računam hape, pelene i njene zerzevate, na to ode pa sigurno 200 km, minimalno, meso kupujem u merkatoru, suhovinu u bajri, ovo ostalo sve u konzumu, i opet svaki dan dokupi ovo, dokui ono, mjesec je dug, plus pijaca za voće i povrće, iskreno, svaki dan sve je skuplje i skuplje

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 251
2.4.2013 22:01:13   
bebaa
slusamo sinoc na tv...za istu vrstu suhog mesa kod nas cete platiti 25 km a u Srbiji 15 km..user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 252
2.4.2013 22:03:53   
bebaa
imamo li ovdje koga u Sloveniji...živo me interesuje koliko kod njh košsta A DERMA krema...sad nam i to spada u fasung nažalost...neko spominje lijekove,citam i tjesim se sto su moji ne esencijalnoj listi...user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 253
2.4.2013 22:04:24   
Medić*

IZVORNA PORUKA: bebaa

slusamo sinoc na tv...za istu vrstu suhog mesa kod nas cete platiti 25 km a u Srbiji 15 km..user posted image

u Srbiji je suho meso oko 13 -15 eura ona najbolja kategorija. Cevapi, fasirano je kao i kod nas, ma mislim da je malo i skuplje nego u BiH ponesto. O

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 254
2.4.2013 22:06:09   
bebaa
pa sto nas lazu onda,to da nam zamazu oci...ma sta cete vi to jesti nije za vas...uffff...a bogami tako pricaju...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 255
2.4.2013 22:08:01   
Medić*

pa sto nas lazu onda,to da nam zamazu oci...ma sta cete vi to jesti nije za vas...uffff...a bogami tako pricaju...

Ne znam, ja sam prije mjesec i po bila, opet sve zavisi gdje, koji grad, koje meseo, ko proizvodi i sl. Ma svugdje je skupoca prava.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 256
2.4.2013 22:09:34   
visnjica1
kOLIKO KOSTA APTAMIL 1u Bih i pampers 3 plave ne znam tacno kako se zovu

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 257
2.4.2013 22:11:15   
bebaa
aptamil 800 gr. oko 25 km a pampers jumbo 3 oko 33 km...

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 258
2.4.2013 22:14:55   
M kao Mama

jest,ali ja ga nigdje nisam vidjela ispod 26 km, pa do 32 u apotekama

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 259
2.4.2013 22:16:18   
mala_sa

imamo li ovdje koga u Sloveniji...živo me interesuje koliko kod njh košsta A DERMA krema...sad nam i to spada u fasung nažalost...neko spominje lijekove,citam i tjesim se sto su moji ne esencijalnoj listi...user posted image

Hajd mi napisi puni naziv te A Derma kreme, ima ih dosta pa ne znam na koju tacno mislis???

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 260
2.4.2013 22:19:44   
bebaa
exomega-atopic and very dry skin...hvala unaprijed

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 261
2.4.2013 22:20:40   
ena23
Hocete li malo iz Juropske perspektive potrosnju? user posted image

dakle, porezi ubise. nemamo pojma na sta sve uzimaju porez. za auto je svaka 3 mjeseca 350 eura. (samo porez, bez goriva, odrzavanja, popravki, registracije itd itd)
a dolaze nam stalno nekakvi porezi na vodu, cini mi se i na zrak da naplacuju user posted image godisnje to izadje oko 550 eurica (bez ovog na auto)

struja voda i gas ja mislim da ovdje niko ziv ne zna koliko trosi, jer se ne naplacuje koliko potrosis nego ti kazu ti reci cifru koliko hocves placati mjesecno. na kraju godine oni svedu balans i ako si u plusu vrate ti visak, a ako si u minusu ti doplatis jos. Nisam jos cula da je neko bio u plusu user posted image

kirija ubi, hiljadarka mjesecno user posted image

podmjera... hm... sve kupujem u jednom marketu ovdje blizu, osim mesa koje kupujem kod turaka, cjene su poprilicno iste ko i u bosni (brasno, mlijeko, jogurt, zamrznute karafeke, meso) . osim svjezeg voca i povrca. ono je zara. tri paprike 1,80 eura user posted image kruske 500 gr. 4 eura... itd itd. (stvarno mi nije jasno kako zemlja koja je druga po izvozu hrane ima ovako skupe svjeze namirnice user posted image )

eh sad... pored svega ovoga, sa muzevom jednom platom mozemo ovdje ono bas bas stediti svaki mjesec, tako da smo zsada, Elhamdulillah, zadovoljni.
I sve nesto kontam, da mi otplatimo nas stancic u Sarajevu, eto nas nazad u nasu lijepu user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 262
2.4.2013 22:20:45   
M kao Mama
i kako islitah temu, haman kod večina onaj vic, da smo svi mađioničari, kako pa lijepo, trošimo 2000 hiljade, a zaražujemo hiladju

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 263
2.4.2013 22:22:06   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: mama_alma

i kako islitah temu, haman kod večina onaj vic, da smo svi mađioničari, kako pa lijepo, trošimo 2000 hiljade, a zaražujemo hiladju

user posted image user posted image user posted image user posted image patako ti ga dodje user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

Neposredna veza do poruke: 264
2.4.2013 22:22:42   
bebaa

moja drugarica kupuje u dm oko 25,5 km ali ona preko 26 km je 900 gr...i tesko je naci...

Neposredna veza do poruke: 265
2.4.2013 22:24:19   
tinkivinki

moja drugarica kupuje u dm oko 25,5 km ali ona preko 26 km je 900 gr...i tesko je naci...

prije 4godine kad sam ja kupovala bio 21km 900g

< Poruku je uredio tinkivinki -- 2.4.2013 22:25:30 >

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 266
2.4.2013 22:24:23   
Galicia
Nas je dvoje, pa su nam samo rezije oko 3000$ mjesecno, bez hrane, cigara, izlazaka, odjece itd.

Prije smo isli u mjesecnu nabavku, pa pola pobacamo, jer ne uspijemo pojesti. Sad vise ne radimo tako. Idem 1-2 puta sedmicno u nabavku voca, povrca, mesa, hljeba i sta jos zatreba. Vodu i sokove, mm uzme po potrebi. Uglavnom uvijek imam karton vode u kuci, te isto kisele, red bula, sok od djumbira, itd.
Da ne idem u pojedinacne potrosnje, ali izadje nas oko 800$ hrane, samo za kucu. Ne brojim vecere u gradu, najmanje jednom sedmicno.
Mi jedno pile platimo $25, organsko. Svo meso mi je organsko sto nabavljamo. I jaja, i mlijecni proizvodi. Gledam sta kupujem, radije cu kupiti kvalitetno, a jednom da se pojede, nego nesto manjeg kvaliteta al da ga ima vise dana. Mada razumijem i one sto moraju ovako.
Ako mi ikad u zivotu bude malo ovo sto zaradjujemo, mene nije sramota naci i dodatni posao da imam okej zivot.
Ja opet kazem, sve se moze kad se hoce.

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 267
2.4.2013 22:26:02   
Medić*
Ena sve to stoji i tako je. Medjutim ima tamo i povlastica dosta, djeciji doplatak, socijalna neka primanja i sl. Uglavnom i kada covjek ne radi jedan mjesec npr, drzava mu namiri ponesto user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 268
2.4.2013 22:26:38   
muaaa

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

user posted image user posted image user posted image user posted image patako ti ga dodje user posted image

Pa napisah ja danas,vise trosimo nego sto zaradjujemo i imamouser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 269
2.4.2013 22:27:44   
ena23

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ena sve to stoji i tako je. Medjutim ima tamo i povlastica dosta, djeciji doplatak, socijalna neka primanja i sl. Uglavnom i kada covjek ne radi jedan mjesec npr, drzava mu namiri ponesto user posted image

pa ovdje nije tema sta dobijamo nego koliko trosimo user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 270
2.4.2013 22:29:19   
tinkivinki
večeras u trgovini 150km sa pelenamauser posted image .a to što sam kupila može biti 10 dana za doručak i ponešto za ručak.dobili smo kafu kao nagradu,koju nismo popiliuser posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 271
2.4.2013 22:29:21   
animagical

IZVORNA PORUKA: Galicia

Nas je dvoje, pa su nam samo rezije oko 3000$ mjesecno, bez hrane, cigara, izlazaka, odjece itd.

Prije smo isli u mjesecnu nabavku, pa pola pobacamo, jer ne uspijemo pojesti. Sad vise ne radimo tako. Idem 1-2 puta sedmicno u nabavku voca, povrca, mesa, hljeba i sta jos zatreba. Vodu i sokove, mm uzme po potrebi. Uglavnom uvijek imam karton vode u kuci, te isto kisele, red bula, sok od djumbira, itd.
Da ne idem u pojedinacne potrosnje, ali izadje nas oko 800$ hrane, samo za kucu. Ne brojim vecere u gradu, najmanje jednom sedmicno.
Mi jedno pile platimo $25, organsko. Svo meso mi je organsko sto nabavljamo. I jaja, i mlijecni proizvodi. Gledam sta kupujem, radije cu kupiti kvalitetno, a jednom da se pojede, nego nesto manjeg kvaliteta al da ga ima vise dana. Mada razumijem i one sto moraju ovako.
Ako mi ikad u zivotu bude malo ovo sto zaradjujemo, mene nije sramota naci i dodatni posao da imam okej zivot.
Ja opet kazem, sve se moze kad se hoce.

a kod nas je mozebit i konjsko, pa ga opet masno platimo, za ove usloveuser posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 272
2.4.2013 22:30:12   
ena23
a da, ja sam se sva razdraganila kad mi rekose da skola kosta 27 eura GODISNJE i da naravno skola obezbjedjuje djeci gumice, teke, olovke, tempere, knjige itd itd. znaci roditelji apsolutno nista ne kupuju user posted image

emir mi na jesen krece u prvi razred user posted image sa svoje pune cetiri godinice user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 273
2.4.2013 22:32:03   
mala_sa

exomega-atopic and very dry skin...hvala unaprijed

Krema od 100ml je izmedju 9,90 - 10,90 €; zavisno od apoteke user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 274
2.4.2013 22:33:49   
animagical
ena, ne brini puno oko skole i emira...imam ja rodicu blizu tebe, dvoje djece joj je poslo u skolu i ok su... vise je to igra i nesto kao produzeni boravakuser posted image a da pohvalim tu tvoju privremenu domovinu, iako ih mnogi smatraju losim za strance, ipak ne brane ni raditi ni skolavati se. ta moja rodica je tamo otisla kao student, s muzem...sada je doktor nauka...lani doktorirala... kad pomislis na obrazovanje koje pruzaju djeci, nije ni lose...

u biti, u BiH i niej neizdrzivo ko ima neka osrednja primanja,a da nema kredita i nekih velikih troskova... a jesti se mora, to mi je zadnje na cemu bih stedila

< Poruku je uredio animagical -- 2.4.2013 22:34:24 >

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *